Web Analytics Made Easy - Statcounter


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست با رئیس موسسه فرهنگی اکو گفت: این موسسه، نقش بی‌بدیلی در گسترش دیپلماسی فرهنگی در فضای منطقه‌ای دارد.

به گزارش امتداد نیوز به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشستی با رئیس موسسه فرهنگی اکو، گفت: این موسسه اقدامات خوبی در حوزه دیپلماسی فرهنگی داشته است و اینکه ایران را در کشورها به عنوان ایران فرهنگی بشناسند یک فرصت محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: باید بتوانیم در کنار هم از فرصت‌های تاثیرگذار و فضای گسترده جمعیتی برای پیشبرد اهداف دیپلماسی فرهنگی بهره ببریم. رئیس موسسه فرهنگی اکو با خطوط ارتباطی و مفاهمه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آشناست و لذا راحت‌تر می‌توان نقاط اتصال همکاری‌های مشترک را بر اساس واقعیت‌ها پیدا کرد.

صالحی با اشاره به وظایف معاونت‌های مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، افزود: معاونت امور هنری با توجه به دربرگیری زمینه‌های هنری از جمله موسیقی، تئاتر، هنرهای تجسمی و … یکی از نقطه‌های اتصال اکو با کشورهای عضو برای گسترش تعاملات و فعالیت‌های هنری است.

وی معاونت‌های فرهنگی و امور مطبوعاتی را از دیگر نقطه‌های اتصال برای گسترش دیپلماسی فرهنگی  دانست و ادامه داد: ادارات کل ارشاد استان‌ها به ویژه استان‌هایی که همجوار با کشورهای عضو اکو هستند نیز می‌توانند شرایط گسترش این تعاملات را فراهم آورند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به ظرفیت جامعه دانشگاهی افزود: در ارتباط با دانشگاه‌ها نیز می‌توان از ظرفیت‌های آن‌ها در این زمینه بهره کافی برد. همچنین ظرفیت‌های کتابخانه‌ها، موسسات و انجمن‌های فرهنگی و هنری فرصت خوبی در این حوزه است.

صالحی در بخش دیگری از سخنان خود بر بهره گیری از ظرفیت‌های تشکل‌های مردمی در گسترش دیپلماسی فرهنگی و عمومی تاکید کرد و افزود: باید به این نکته توجه داشت که چگونه می‌توان از طریق ظرفیت‌های موسسه فرهنگی اکو در گسترش دیپلماسی فرهنگی و هنری در منطقه و کشورهای عضو اکو بهره گرفت.

صالحی در عین حال تصریح کرد: گسترش این روابط باید با نگاه تولید مشترک در حوزه‌های فرهنگی و هنری با دیگر کشورها باشد و در این میان باید بازار تولید خود را افزایش دهیم.

در ابتدای این نشست محمدمهدی مظاهری رئیس موسسه فرهنگی اکو ضمن ارائه گزارشی از مجموعه فعالیت‌های این موسسه، گفت: داشتن پشتوانه فرهنگی و پژوهشی بر اهمیت یک فرهنگ می‌افزاید.

وی در عین حال تصریح کرد: برای تحکیم این پشتوانه می‌توان از ظرفیت‌های دانشگاه‌ها و پژوهش‌های آنها بهره برد.

مظاهری با اشاره به اساسنامه این موسسه ادامه داد: وزارتخانه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی و امور خارجه و ریاست جمهوری می‌توانند از اساسنامه مناسب این موسسه به منظور گسترش دیپلماسی فرهنگی و عمومی استفاده کنند.

وی با اشاره به اقدامات اخیر این موسسه افزود: در حوزه‌های مختلفی از جمله ورزش، موزه‌های ملی، کتابخانه‌های ملی، محیط زیست، کودک و نوجوان، توریسم و به طور کلی در حوزه دیپلماسی فرهنگی و عمومی اقدامات خوبی داشته ایم.

رئیس موسسه فرهنگی اکو افزود: در این موسسه در سال ٢٠١٨ در حوزه ورزش، گفت و گوی فرهنگی میان اتحادیه‌ها، گفتمان فرهنگی اتحادیه و … را آغاز کرده ایم که حلقه وصل موثری برای گسترش روابط با کشورهای منطقه و کشورهای عضو اکو در حوزه‌های فرهنگی و هنری است.

وی گفت: با دانشگاه‌های مختلف تفاهم نامه‌هایی امضا کرده ایم و کتابخانه تخصصی نیز تاسیس شده که می‌تواند به دانشجویانی که پایان نامه آن‌ها با موضوعات اکو مرتبط است، کمک کند.

همچنین در بخشی از این نشست، حسین انتظامی دستیار ارشد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر هم افزایی منطقه‌ای در حوزه رسانه‌ای تاکید کرد و گفت: از طریق جشنواره‌ها می‌توان در حوزه‌های مشترک با کشورهای عضو اکو ارتباط برقرار کرد و به هم‌افزایی و همگرایی رسید.  

محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم گفت: در کشورهای منطقه و عضو اکو باید گروه‌های مختلف فرهنگی و هنری را شناسایی کنیم و بر این اساس کارها و فعالیت‌های مشترکی را آغاز کنیم. می‌توان در موسسه فرهنگی اکو جایزه‌ای مانند جایزه جهانی کتاب سال تعریف کرد و با توجه به نیازهای منطقه، جوانان را در این زمینه تشویق کرده و گفتگوها را از سطح دیپلماتیک به سمت جوانان سوق دهیم.

سید محمدمجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گفت: در حوزه ارتباطی هنر و موسسه اکو فعالیت‌های قابل توجهی در بخش‌های مختلف هنری از جمله موسیقی می‌توان انجام داد. موسیقی نواحی در دنیا از جایگاه ویژه ای برخوردار است و از این منظر موسیقی نواحی ایران نیز دارای جایگاه خوبی است، بنابراین می‌توان از ظرفیت اکو در بخش جهانی استفاده کرد.

حسینی ضمن بیان اینکه در حوزه‌های موسیقی رسمی هم قابلیت‌های زیادی در برخی کشورهای عضو اکو وجود دارد که می‌توان با همکاری معاونت هنری و موسسه اکو از ظرفیت‌های آن استفاده کرد، بر بهره گیری از ظرفیت‌های هنر تئاتر در گسترش روابط فرهنگی با کشورهای منطقه و عضو اکو با همکاری موسسه فرهنگی اکو تاکید کرد.

محمدمهدی احمدی مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی گفت: می‌توان از رایزن‌های فرهنگی که در کشورهای عضو اکو حضور دارند در ایجاد و گسترش روابط فرهنگی و هنری استفاده کرد. رایزن‌های فرهنگی می‌توانند در ایجاد ارتباطات و تامین اهداف مشترک در این زمینه فعال باشند.

در پایان این نشست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از حوزه‌های مختلف این موسسه از جمله کتابخانه تخصصی و نگارخانه آن بازدید کرد.

true برچسب ها : عباس صالحی محمد مهدی مظاهری موسسه فرهنگی اکو وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۶۳۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم دهه کرامت در لرستان با محوریت مردم برگزار می‌شود

کریم خورشیدوند در نشست بزرگداشت دهه کرامت، با تاکید بر ضرورت پشتیبانی ادارات و نهاد‌ها از برنامه‌های مردم محور، اظهار کرد: باید از ظرفیت همه مراکز دینی و فرهنگی برای هر چه با شکوه‌تر برگزار کردن جشن‌های دهه کرامت استفاده شود.

وی با بیان اینکه دهه کرامت فرصتی برای تقویت فرهنگ دینی و نهادینه سازی فرهنگ رضوی است، افزود: دهه کرامت یکی از برنامه‌های فرهنگی و اعتقادی مهم است و هر ساله تمام نهاد‌ها نسبت به برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌های متنوع با محوریت امام رضا (ع) اقدام می‌کنند.

وی ادامه داد: تمام دستگاه‌ها و مسئولان شهرستانی باید هرچه بیشتر با ستاد بزرگداشت دهه کرامت مشارکت و همکاری لازم را داشته باشند تا شاهد اجرای برنامه‌های متنوع و اثرگذار برای عموم مردم باشیم.

خورشیدوند دهه کرامت را ظرفیت مناسبی برای ارائه برنامه‌های فرهنگی و مذهبی دانست و اضافه کرد: برنامه‌های این دهه و ایام صادقیه باید با هم افزایی، مشارکت، خلاقیت و فراگیری تهیه و تدوین شود.

رییس شواری هماهنگی تبلیغات اسلامی لرستان نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: دهه کرامت فرصتی برای رساندن پیام امامت، ولایت و کرامت است و باید از این مناسبت برای گرامیداشت مقام دختر مسلمان و مقابله با هجمه‌های دشمنان بهره گرفته شود.

حجت الاسلام احمدرضا غلامی گفت: برنامه‌های محوری دستگاه‌های اجرایی و نهاد‌های استان به ستاد بزرگداشت دهه کرامت اعلام شده است و براساس ظرفیت ادارات برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت رکن مردم محوری در جشن‌های بزرگداشت دهه کرامت بیان کرد: در طول دهه کرامت جشن‌های مردم محور در مساجد، محلات و مناطق محروم با پشتیبانی دستگاه‌های فرهنگی استان برگزار می‌شود.

وی افزود: برنامه‌های بزرگداشت دهه کرامت با رویکرد تقویت فرهنگ دینی، ترویج و نهادینه سازی فرهنگ رضوی و ایجاد شور و شعف برای عموم مردم برگزار خواهد شد.

مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد لرستان در ادامه این نشست اظهار کرد: در طول دهه کرامت برنامه‌های مختلف فرهنگی و هنری در این کانون‌ها برگزار می‌شود و مشارکت و پشتیبانی دستگاه‌های فرهنگی و اجرایی استان جهت تقویت برنامه‌های بزرگداشت ضروری است.

محمد چگنی نژاد افزود: برنامه‌های بزرگداشت دهه کرامت با محوریت ترویج فرهنگ رضوی، جریان سازی اجتماعی و ارتقای فرهنگ دینی برگزار خواهد شد.

وی بیان کرد: ده‌ها برنامه به مناسبت گرامیداشت سالروز میلاد حضرت معصومه (س)، میلاد امام رضا (ع) و حضرت شاهچراغ (ع)، مراسم جشن روز دختر با حضور خادمان حرم رضوی به همراه برنامه‌های متنوع فرهنگی، هنری، قرآنی و آموزشی در سطح مساجد دارای کانون فرهنگی هنری برگزار می‌شود.

وی با اشاره به فعالیت ۴۹۸ کانون فرهنگی هنری عمومی و ۳۸ کانون فرهنگی هنری تخصصی خواهران در لرستان ادامه داد: همچنین همزمان با شب میلاد باسعادت امام رضا (ع) ۲ برنامه شاخص در شهر خرم آباد و یک برنامه با محوریت مساجد در هر کدام از شهرستان‌های استان برگزار می‌شود.

دهه کرامت ۱۱ روز ابتدایی دهه اول ماه ذی‌القعده است که همزمان با ولادت حضرت معصومه (س) دریکم ذی‌القعده آغاز و با ولادت برادرش امام رضا (ع) در ۱۱ ذی‌القعده پایان می‌یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • سابقه ایران و عراق در حوزه فرهنگ و ارتباطات درخشان است
  • وزیر فرهنگ و ارشاد با همتای آذربایجانی خود دیدار کرد
  • برگزاری محفل شعر گویشی شاعران بختیاری در دزفول
  • وقتی «فرهنگ» در میدان «دیپلماسی» قد عَلَم می‌کند
  • سالن کنسرت در ملایر ساخته می شود
  • دیپلماسی فرهنگی در دولت سیزدهم به‌طور جدی دنبال می‌شود
  • سرپرست جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دورود منصوب شد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تغییر کرد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی تغییر کرد
  • مراسم دهه کرامت در لرستان با محوریت مردم برگزار می‌شود