Web Analytics Made Easy - Statcounter

با کیفیت‌ترین قیر طبیعی کشور در معادن لرستان یافت می‌شود اما عدم فرآوری آن سبب شده تا به نحو مطلوبی از این ظرفیت استفاده نشود. ۰۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۵ استانها لرستان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، استان لرستان دارای ظرفیت‌های معدنی غنی است به طوری که بیش از 640 میلیون تن انواع مواد معدنی در سطح استان شناسایی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 قیر طبیعی یکی از ظرفیت‌های معدنی لرستان است به طوری که این استان رتبه نخست منابع معدنی مانند قیر و تالک را به خود اختصاص داده است.

مساحت معادن قیر طبیعی لرستان بیش از 56 هزار هکتار است و قیر طبیعی که در استان تولید می‌شود با کیفیت‌ترین قیر در سطح کشور محسوب می‌شود اما با وجود تاکنون از این ظرفیت بی‌نظیر در استان به طور کامل استفاده نشده، درصورتی که فرآوری آن می‌تواند توسعه و رونق خوبی در این حوزه برای استان به دنبال داشته باشد.

تاکنون در استان لرستان 20 اندیس قیر شناسایی شده و از آنجا که این مواد معدنی تنها در سه استان لرستان کرمانشاه و قسمتی از خوزستان یافت می‌شود می‌توان با فرآوری آن اشتغال‌زایی مناسبی را در استان فراهم کرد.

وجود 4 معدن قیر طبیعی در لرستان

جمال مومیوند معاون امور معادن سازمان صنعت معدن تجارت لرستان در رابطه با معادن قیر طبیعی استان گفت: چهار معدن قیر طبیعی در استان لرستان در حال بهره‌برداری است که ذخیره کشف شده آنها 30 هزار تن است.

وی یکی از معادن قیر طبیعی استان را معدن اولاد قباد دیالی کوهدشت دانست و افزود: ذخیره کشف شده این معدن 10 هزار تن است که از سال 95 به بهره‌برداری رسیده است.

معاون امور معادن سازمان صنعت معدن تجارت لرستان عنوان کرد: عمده فرآوری که اکنون روی قیر طبیعی در کشور انجام می‌شود به صورت پودر کردن قیر طبیعی و در اختیار گذاشتن واحدهای تولید آسفالت و ایزوگام است.

وی بیان کرد: اشتغالی که در حوزه معادن قیر طبیعی داریم به صورت مستقیم حدود 50 نفر و غیر مستقیم بین 200 تا 300 نفر است.

آمادگی صنعت معدن لرستان برای حمایت سرمایه‌گذاران

مومیوند گفت: سازمان صنعت معدن تجارت لرستان این آمادگی را دارد که از همه سرمایه گذارانی که تمایل به سرمایه گذاری در حوزه استخراج و فرآوری قیر طبیعی در استان لرستان دارند چه در بحث تسهیلات و چه در اختیار قرار دادن پهنه‌ها و محدوده‌های اکشتافی حمایت های لازم را انجام دهد.

فاضلی کارشناس حوزه معادن نیز با اشاره به ظرفیت‌های معدنی استان لرستان گفت: عمده معادن استان در حوزه قیر طبیعی در منطقه سپید دشت خرم‌آباد و اولاد قباد کوهدشت است.

وی اظهارداشت: با توجه به آنالیزهایی که از این ماده معدنی گرفتیم میزان درصد کربن در بالاترین سطح، میزان خاکستر آن در بسیار پایین و میزان مواد فرار آن پایین است که این ویژگی‌ها سبب شده این قیر شناسایی شده دارای کیفیت بسیار بالایی نسبت به سایر استان‌های همجوار باشد.

کارشناس حوزه معادن افزود: با توجه به کیفیت قیر طبیعی که در استان وجود دارد اگر ما روی فرآوری این ماده معدنی کار کنیم می‌توانیم این مبلغ را به ده‌ها برابر در صنعت استفاده کنیم.

با توجه به اینکه سالانه بیش از سه هزار تن قیر طبیعی از معادن استان برداشت می‌شود می‌توان با سرمایه گذاری و فرآوری در این بخش به نحو مطلوب از این ظرفیت خدادادی در جهت اشتغال جوانان این استان بهره گرفت.

انتهای پیام/ ت

R41450/P1336/S6,72/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۶۵۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژه در محاصره معادن

به گزارش خبرنگار مهر، محمد ردایی عصر شنبه در گفت وگو با خبرنگاران میزان بودجه شهری را ۱۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: ۵۲ درصد بودجه عمرانی و مابقی جاری است.

وی با اظهار این که در سال جاری شش واحد مغاز ه برای تعریض خیابان مرکز شهر تملک می‌شود، افزود: همچنین بعد از سه دهه توانستیم کل خیابان‌های سطح شهر را آسفالت کنید.

وی از مرزن آباد به عنوان دروازه ورودی استان یاد کرد و معدن مرزن کوه را چالش اصلی در شهر ذکر کرد و گفت: مسؤولان برای آن که جلوی فعالیت کارخانه معدن را بگیرند، وعده داده اند زیرا این مکان برای فعالیت معدنکاری مناسب نیست.

ردایی با اظهار این که معدن از دوره سوم شورای شهر ثبت شده است و همکاران شوراهای قبلی جلوی فعالیت آن را گرفته بودند، گفت: متأسفانه مردم مرزن آباد مظلوم واقع شدند.

رئیس شورای شهر مرزن آباد با بیان این شهر به شهر اکسیژ معروف بود، گفت: به دلیل فعالیت‌های معدنکاری این شهر به شهر گرد وخاک تبدیل شده است.

وی شمار معادن فعال در حاشیه وحریم شهری را ۱۲ واحد ذکر کرد و گفت: هیچ عایدی از معدن به شهر نمی‌رسد.

ردایی به فعالیت ۱۰ باشگاه ورزشی در شهر مرزن آباد اشاره و اضافه کرد: به توجه به شمار بالای ورزشکاران، راه اندازی اداره ورزش مستقل در شهر و بخش مرزن آباد الزامی به نظر می‌رسد.

رئیس شورای شهر مرزن آباد پایین و اندک بودن محدوده شهری را از مشکلات شهر مرزن آباد بیان کرد و گفت: افزایش محدوده شهری الزامی بوده زیرا ۶۰ درصد محدوده شهری خارج از بافت است.

ردایی ترافیک را مهمترین معضل شهر مرزن آباد عنوان کرد وگفت: ترافیک سنگین سبب می‌شود تا بومی‌های منطقه در ایام پایان هفته و تعطیلات گرفتار شوند و برای خروج از شهر با مشکل روبرو شوند.

وی اعتبار موردنیاز برای تملک چهار واحد مغازه را ۵۰ میلیارد تومان اعلام کرد.

کد خبر 6090223

دیگر خبرها

  • ۵۳۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن استان اختصاص یافت
  • محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژن در محاصره معادن
  • محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژه در محاصره معادن
  • فعالیت ۹۱ معدن در استان البرز
  • ۲۸۹ محدوده معدنی استان آذربایجان غربی از طریق مزایده واگذار می‌شود
  • وزیر صمت: پایش همه کشور در بخش معدن تا پایان سال
  • واگذاری ۲۸۹ محدوده معدنی در آذربایجان غربی
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن
  • خدمات فنی و مهندسی متخصصان ایرانی ماندگار است
  • رئیس‌جمهور: ایران می‌تواند به فرآوری معادن در آفریقا کمک کند