Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - يک سيستم هوش مصنوعي جديد که توسط دانشگاه استنفورد ساخته شده است، مي‌تواند زمان مرگ بيماران مبتلا به مريضي سخت را با 90 درصد دقت پيش‌بيني کرده و به بهبود مراقبت از زندگي بيماران کمک کند.
به گزارش گروه فضاي مجازيخبرگزاري ميزان، ممکن است اکنون «ماشين حساب مرگ» دانشگاه استنفورد بتواند با دقت به اين پرسش پاسخ دهد: «من چه زماني مي‌ميرم؟»
يک سيستم جديد يادگيري عميق هوش مصنوعي مي‌تواند در زمينه مراقبت تسکيني پيشرفت ايجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


«مراقبت تسکيني» (Palliative Care) بنا به تعريف سازمان بهداشت جهاني دربرگيرنده همه اقدامات فعال و کامل براي کاستن از رنج و درد و بهبود کيفيت زندگي در بيمار است.
اين روش در حالت عمده مختص بيماران مبتلا به يک بيماري خاص است که به درمان پاسخ نمي‌دهند و نتيجه مستقيم بيماري، مرگ است و تنها به آرام نمودن بيمار و کم کردن نشانه‌هاي بيماري در وي برمي‌گردد.
در کنار نام مراقبت تسکيني مي‌توان به داروهاي تسکيني اشاره کرد که دربرگيرنده تجويز دارو براي از بين بردن درد يا کاهش يک «سمپتوم» (نشانه بيماري) مي‌شود، براي مثال مي‌توان به دارودرماني در رفع تهوع پس از شيمي‌درماني يا حتي کاستن سمپتوم‌ها در آنفلوانزا اشاره نمود.
محققان دانشگاه استنفورد يک الگوريتم جديد هوش مصنوعي را آزمايش کرده‌اند که مي‌تواند به بيمارستان‌ ها کمک کند که مراقبت‌هاي تسکيني را براي بيماران سرطاني و بيماران مبتلا به بيماري‌هاي خاص و صعب العلاج بهبود بخشند.
الگوريتم مبتني بر يک دستگاه شبکه عصبي يادگيري عميق مي‌تواند پرونده‌هاي مهم پزشکي يا پرونده‌هاي بهداشت الکترونيکي ثبت شده بيماران مبتلا به بيماري حاد را تحليل مي‌کند تا نياز آنان به مراقبت تسکيني را مشخص کند.
اين الگوريتم مي‌تواند زمان مرگ بيماران را با دقت 3 تا 12 ماه پيش‌بيني کند و از اين پيش‌بيني براي مراجعه بيماران براي مراقبت تسکيني استفاده مي‌کند.
محققان مي‌گويند: پيش‌بيني‌هاي ما مي‌تواند تيم مراقبت تسکيني بيمارستان‌ها را در جهت رسيدگي موثر به چنين افرادي به جاي استفاده از درمان نافرجام پزشکان يا انجام بررسي‌هاي وقت‌گير براي همه بيماران به کار گيرند.
مطالعات قبلي نشان داد که تقريبا 80 درصد از آمريکايي‌ها مايل هستند روزهاي آخر عمر را در خانه بگذرانند اما تنها 20 درصد قادر به انجام اين کار هستند و بيش از نيمي از مرگ و مير بيماران در بيمارستان‌ ها و در بخش‌هاي مراقبت‌هاي ويژه اتفاق مي‌افتد.
در واقع بيماران مبتلا به بيماري حاد اغلب در طول روزهاي واپسين‌شان به جاي راحت گذاشته شدن، به شدت تحت مراقبت‌هاي ويژه بيهوده پزشکي قرار مي‌گيرند.
به اين دليل است که توانايي بيمارستان‌ها براي ارائه مراقبت‌هاي تسکيني در سال‌هاي اخير بهبود يافته است. با اين حال، مطالعه نشان مي‌دهد که تنها 7 تا 8 درصد از بيماران در واقع آن را دريافت مي‌کنند.
عواملي مانند فقدان متخصص مراقبت تسکيني از بيماران که تک تک داده‌هاي بيمار را تجزيه و تحليل کند، آگاهي بخشي به بيمار و اميد به زندگي موجب بروز اين مشکل شده است. اينجا جايي است که الگوريتم يادگيري عميق هوش مصنوعي وارد عمل مي‌شود.
«آناند آواتي» از دانشکده علوم کامپيوتر دانشگاه استنفورد مي‌گويد: ما مي‌توانيم يک مدل پيش‌بيني کننده را با استفاده از داده‌هاي عملياتي به طور منظم در محيط مراقبت‌هاي پزشکي ايجاد کنيم. مقياس داده‌هاي موجود به ما امکان داد تا مدل همه جانبه پيش‌بيني مرگ را بسازيم.
روش يادگيري که به عنوان الگوريتم يادگيري عميق شناخته مي‌شود از شبکه‌هاي عصبي براي فيلتر کردن و تجزيه و تحليل حجم زيادي از داده‌ها استفاده مي‌کند.
اين تحقيق پيش‌بيني مرگ و مير را با توجه به وجود نوعي بيماري، سن بيمار و ضرورت پذيرش در مقايسه با ديگران انجام مي‌دهد.
از داده‌هاي پرونده الکترونيک بيمار(EHR) از اولين تماس در سال قبل براي تعيين زمان مرگ آنها ظرف 12 ماه استفاده مي‌شود.
براي اين مطالعه، محققان دو ميليون پرونده بيماران بزرگسال و کودکاني که به بيمارستان استنفورد و بيمارستان کودکان «لوسيل پکارد» بستري شده بودند، بررسي کردند.
آنها 200 هزار بيمار مناسب براي مطالعه را شناسايي کردند. پرونده الکترونيک بيماران مذکور براي پيش‌بيني زمان مرگ به وسيله سيستم مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت.
براي اين مطالعه آزمايشي، الگوريتم موظف بود زمان مرگ را در هر يک از 160 هزار بيمار طي 12 ماه از تاريخ داده شده پيش‌بيني کند.
اين مطالعه توانست سيستم را براي پيش‌بيني زمان مرگ بيماران طي 3 تا 12 ماه آينده آموزش دهد.
پس از آن اين الگوريتم، داده‌هاي 40 هزار بيمار باقي‌مانده را برآورد کرد و در 9 مورد از 10 مورد قادر به پيش‌بيني دقيق زمان مرگ آنها طي 3 تا 12 ماه بود.
اکثر بيماران با احتمال پايين مواجهه با مرگ در بررسي يک سال اخير، ارزيابي شدند.
«کن جونگ»، دانشمند علوم پزشکي و سرپرست مطالعه مي‌گويد: ما مي‌خواهيم مطمئن شويم که بيماران مبتلا به بيماري حاد و خانواده‌هايشان قبل از آن که دير شود، فرصتي براي گفتگو داشته باشند.
منبع: ايسنا
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۰۰۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اژ‌ه‌ای: مسئولان قضایی باید خیلی مراقبت کنند

رئیس قوه قضاییه گفت: ما مسئولان قضایی عهده‌دار مسئولیتی خطیر و تکلیفی سنگین هستیم. لذا باید خیلی مراقبت کنیم و گاهی ناچاریم از یک امر مباح نیز اجتناب کنیم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای؛ رئیس قوه قضاییه طی سخنانی در آیین تکریم و معارفه معاون اول قوه قضاییه اظهار کرد: آقای مصدق [معاون اول سابق قوه قضاییه] در طول بیش از 30 سال خدمت در بخش‌های مختلف قوه قضاییه وسع خود را برای پیشرفت امور محوله گذاشتند.

رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی و مدیریتی حجت‌الاسلام خلیلی، معاون اول جدید دستگاه قضا بیان کرد: حجت‌الاسلام خلیلی شخصیتی است که تمام مراحل و مراتب قضایی را طی کرده و اهل تدبیر، نوآوری، تلاش، هماهنگی و مشورت است.

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: همه ما مسئولان قضایی باید توجه کنیم که عهده‌دار مسئولیتی خطیر و تکلیفی سنگین هستیم؛ لذا باید خیلی مراقبت کنیم و در انجام تکالیف، تلاش مضاعف داشته باشیم؛ گاهی ناچاریم از یک امر مباح نیز اجتناب کنیم.

"مصدق" از سمت معاون اول‌ قوه قضاییه استعفا کرد

رئیس عدلیه بیان کرد: توقعات به حقی از ما مسئولان قضایی وجود دارد؛ لذا باید با صبر و حوصله و بردباری در برابر موانع و مشکلات بایستیم و امور محوله را به نحو احسن به پیش ببریم.

قاضی‌القضات اظهار کرد: ما در سمت‌ها و مسئولیت‌های قضایی باید بیش از دیگران به حُسن‌ خلق توجه داشته باشیم و تمامی همکاران قضایی باید همواره تکریم ارباب رجوع و مراجعان را در زمره اولویت‌های خود قرار دهند.

اژه‌ای ادامه داد: امروز بیش از اوقات دیگر به هماهنگی و همکاری نیازمندیم؛ در این راستا نباید از وجود اختلافات و به میدان آمدن افکار و نظریات و سلیقه‌های مختلف هراسید؛ این هنر ماست که با  شنیدن اقوال مختلف، اَحسن آنها را انتخاب کنیم و با متخصصین و اهالی فن و انسان‌های خبره در موضوعات مختلف مشورت کنیم.

رئیس قوه قضاییه در پایان خاطرنشان کرد: تأکید من به مسئولان قضایی آن است که در نحوه تعامل با بخش‌های مختلف قوه قضاییه بر اساس تبیین و اقناع عمل کنند؛ چرا که پیشبرد برخی از امور و رفع برخی از مسائل صرفاً با رویکرد دستوری امکان‌پذیر نیست و باید پیوست‌های تبیینی و توجیهی نیز همراه دستور صادره باشد.

مسیر تحول و تعالی در دستگاه قضا که مسیری سخت و دشوار است

پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا حجت‌الاسلام خلیلی، معاون اول قوه قضاییه طی سخنانی گفت: از خداوند متعال می‌خواهم که توفیق دهد تا بتوانم در مسئولیت معاونت اول قوه قضاییه، در جهت بسط و گسترش عدالت، منشأ اثر باشم.

وی ضمن قدردانی از اقدامات حجت‌الاسلام مصدق طی دو سال و نیم گذشته در مسئولیت معاونت اول قوه قضاییه گفت: ما باید از تجارب حجت‌الاسلام مصدق به نحو احسن استفاده کنیم.

خلیلی افزود: همه ما باید توجه داشته باشیم که در طول دوران مسئولیت خود، نه تنها از ارتباط با خداوند متعال غافل نشویم بلکه دائماً این ارتباط را افزایش دهیم.

معاون اول قوه قضاییه همچنین گفت: اگر ما امروز از تحول در دستگاه قضا سخن می‌گوییم و می‌خواهیم به نقطه مطلوب در قوه قضاییه برسیم، باید ابتدا به این حقیقت بیرونی که می‌خواهیم تحول را به معنای واقعی کلمه در دستگاه قضایی اجرا کنیم، باور داشته باشیم‌.

وی ادامه داد: ضرورت دارد که همه ما دست به دست هم دهیم و تمام توان، ظرفیت، همبستگی، دلبستگی و انسجام خود را برای رسیدن به تحول و تعالی در دستگاه قضا و اجرا و عملیاتی‌سازی رهنمودهای مقام معظم رهبری و تأکیدات رئیس قوه قضاییه به کار بگیریم.

خلیلی با بیان اینکه مسیر تحول و تعالی در دستگاه قضا که مسیری سخت و دشوار است را نمی‌توان به‌تنهایی طی کرد، گفت: امروز زمان کوتاه است و ضرورت دارد که همه ما با مشارکت جمعی، تمام تلاش خود را صرف کنیم تا به هدف بزرگ تحول و تعالی در دستگاه قضایی نائل شویم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افتتاح بخش بیماران نیازمند به مراقبت‌های خاص در همدان
  • مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا (+جدول)
  • همسر شهید آیت الله سیدمصطفی خمینی دار فانی را وداع گفت
  • وداع با نگرانی از مشکلات گوشی، اِلبان تضمین کیفیت عالی در تعمیرات موبایل
  • بیمه ۵ دهک روستاییان به صورت سیستمی تمدید می شود
  • تمدید اعتبار سیستمی بیمه روستاییان و پنج دهک درآمدی
  • تمدید سیستمی بیمه روستاییان و پنج دهک درآمدی
  • امام جمعه سابق دار فانی را وداع گفت | دلیل استعفای او در سال گذشته
  • پوشش بیمه‌ای بیمه شدگان روستایی و پنج دهک درآمدی به صورت سیستمی تمدید می‌شود
  • اژ‌ه‌ای: مسئولان قضایی باید خیلی مراقبت کنند