Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا کوچکی، مدیر مؤسسه قرآن و عترت والفجر خمین، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) از استان مرکزی، با اشاره به روش‌های متفاوت آموزش قرآن در مؤسسات گفت: هر چند تدریس قرآن در سه دهه گذشته ساختار خوبی از نظر دسته بندی و ارائه طرح درس برخوردار بوده و توانسته در این مدت مسئولیت آموزش‌های قرآن را به سنین و مقاطع مختلف منتقل کند، اما با گسترش علم، روش‌های آموزشی تدریس سنتی باعث عقب ماندن سطح آموزش و یادگیری نسبت به سایر علوم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در ارتباط با پیامدهای فقدان روش‌های علمی هماهنگ در تدریس علوم قرآنی خاطرنشان کرد: در کشور اسلامی و شیعه نشین ایران که انتظار می‌رود در یادگیری و عمل به قرآن در جهان، رتبه اول را به خود اختصاص دهد و الگویی برای مسلمانان و حتی سایر ادیان باشد، لازم است شیوه آموزش قرآن نه تنها برای مردم ایران بلکه برای سایر کشورهای جهان بطوری که بتوانند به سهولت از آن استفاده نمایند ارائه شود حال اگر با همین روش فعلی به کار آموزشی قرآن ادامه دهیم، هم باعث کندی آموزش علوم قرآنی در سطح جامعه می‌شویم و هم حرفی برای گفتن در جامعه جهانی نخواهیم داشت.
مدیر مؤسسه قرآن و عترت والفجر خمین با اشاره به موضوع آموزش قرآن با لحن فارسی و آسیب‌های ناشی از آن اظهار کرد: هر چند برای افراد کم سواد در سنین بالا چاره‌ای جز آموزش قرآن با لحن فارسی نیست، اما چون این کتاب عظیم و معجزه پیامبر جهانی می‌باشد و به زبان عربی نازل شده است باید آموزش قرآن با لحن عربی همراه باشد.
کوچکی افزود: آموزش قرآن با لحن فارسی یک نقص یا قصور محسوب می‌شود و این نوع آموزش در عرصه بین‌المللی، قرآن را به لهجه خاص و کم طرفدار تبدیل می‌کند، در حالیکه با استماع زیبایی لحن عربی، قلوب و دل‌ها شیفته شنیدن آیات و سپس مفاهیم واژه‌های نورانی می‌شود.
وی در ارتباط با قاعده گویی و سخنرانی در کلاس‌های قرآن به جای تمرین مستمر بیان کرد: آموزش صحیح قرآن کریم همیشه یکسان و با یک روش مقدور نیست، همانطور که در آموزش سایر علوم اینگونه است و مدرس و مربی قرآن باید با توجه به شرایط موجود با بهره‌مندی از روش‌های تدریس مختلف کلاسی پویا و با نشاط برگزار و بتواند در کمترین زمان بیشترین یادگیری را شاهد باشد.
مدیر مؤسسه قرآن و عترت والفجر خمین گفت: در ابتدا می‌توان به آموزش معانی و قواعد مطلوب از روش‌های صحیح آموزش قرآن اشاره کرد، اما به جهت عدم اجبار و فوق برنامه‌ای بودن کلاس‌های قرآن نیازمند جذابیت و اشتیاق زیاد فراگیران می‌باشیم، هرگاه در ابتدای دوره از روش‌های قواعد گویی و سخنرانی استفاده کنیم منجر به ریزش و عدم تمایل شرکت کنندگان به ادامه دوره خواهیم شد.
کوچکی بیان کرد: اگر شهد شیرین تلاوت، تلفظ و تمرین واژه‌های نورانی قرآن کریم را با کمی چاشنی مفاهیم، معانی و داستان‌ها و همچنین شان نزول آیات به کار بریم شاهد اشتیاق به استمرار کلاس در قرآن آموزان خواهیم بود .
وی افزود: جهانی شدن و گرایش‌های مدیران و برخی از نخبگان کشور به غرب باعث احساس عدم نیاز به آموزه‌های قرآنی در طراحی‌ها و برنامه‌ریزی‌های مدیریتی کشور شده و این دیدگاه ریشه مشکلات اساسی ایدئولوژی مملکت اسلامی است. این نقیصه رفته رفته در بطن جامعه و بدنه ادارات و در سطح شهرها و روستاها نمودار شده و به دنبال آن عدم اقبال عمومی به کلاس‌های قرآن نسبت به سایر کلاس‌ها و حتی رشته‌های ورزشی و هنری را موجب شده است.
مدیر مؤسسه قرآن و عترت والفجر خمین گفت: بزرگان، نخبگان مذهبی و فرهنگی در وهله اول باید در به اثبات رساندن نقش عملی آشنایی با این کتاب مقدس به مدیران، طراحان و برنامه ریزان کشور و سپس همه آحاد جامعه تلاش کنند.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۱۸۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مقرأة الحرمین» خدمتی برای تصحیح قرائت، یادگیری تجوید

به گزارش حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، طرح جدید اداره امور مسجد الحرام و مسجد النبی (ص) با عنوان «مقرأة الحرمین» خدمتی برای تصحیح قرائت، یادگیری تجوید، اتمام حفظ و یادآوری حفظیات قرآنی به ۶ زبان عربی، انگلیسی، اردو، اندونزیایی، مالایی و هوسایی است و پس از یادگیری کامل، گواهینامه و اجازه قرائت با سند متصل از سوی معلمان دارای مجوز در علم قرائت به قرآن‌آموزان اعطا می‌شود. این خدمت با هدف اینکه مرجع نخست در آموزش قرآن کریم باشد، راه‌اندازی شده است.

مقرأة الحرمین با هدف سهولت در آموزش کتاب خدا و یادگیری ترتیل قرآن برای کسانی که تمایل دارند در هر زمان و مکانی با استفاده از فناوری جدید و اجرای بهترین روش در آموزش قرآن کلام وحی را فرا بگیرند، اجرا می‌شود و به حجاج و عمره‌گزاران نیز فرصت آموزش قرائت صحیح قرآن کریم را می‌دهد و به آنان گواهینامه و اجازه قرائت اعطا می‌کند.

این پروژه دارای برنامه‌های متعدد آموزشی از جمله تصحیح قرائت، حفظ، یادآوری محفوظات، یادگیری تجوید، اصول قرائات، جلسات تلاوت قرآن، پیگیری آموزشی و جلسات پخش زنده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افتخار ۲۷ سال خادمی قرآن
  • «سرزمین شعر» ۱۵ میلیون نفر بازدید کننده داشت
  • چاپ کتابی درباره سکوت و پایبندی در آثار آلبر کامو
  • هدف از تحمیل بی‌حجابی به جامعه چیست؟
  • (عکس) دانشگاه شیراز در سال‌های قبل از انقلاب
  • برگزاری دوره تربیت مربی آموزش نوین قرآن در کهگیلویه
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • اهمیت ویژه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • پاسداشت ادبیات، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • «مقرأة الحرمین» خدمتی برای تصحیح قرائت، یادگیری تجوید