Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@19:19:43 GMT

اعضای هیأت داوران جشنواره فیلم فجر معرفی شدند

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۸۲۰۲۳۷

اعضای هیأت داوران جشنواره فیلم فجر معرفی شدند

«بهرام بدخشانی»، «کمال تبریزی»، «حسن خجسته»، «خسرو دهقان»، «رسول صدرعاملی»، «فرشته طائرپور» و «محمدرضا فروتن» آثار بخش مسابقه سینمای ایران سی و ششمین جشنواره فیلم فجر را داوری خواهند کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، با حکم «ابراهیم داروغه‌زاده» دبیر سی و ششمین جشنواره فیلم فجر، «بهرام بدخشانی» (مدیر فیلمبرداری)، «کمال تبریزی» (کارگردان)، «حسن خجسته» (استاد دانشگاه)، «خسرو دهقان» (منتقد)، «رسول صدرعاملی» (کارگردان)، «فرشته طائرپور» (تهیه‌کننده) و «محمدرضا فروتن» (بازیگر) آثار بخش مسابقه سینمای ایران سی و ششمین جشنواره فیلم فجر را داوری خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*بهرام بدخشانی، مدیرفیلمبرداری ۵۹ ساله متولد تهران، فارغ‌التحصیل مدرسه عالی تلویزیون و سینما است. او آثاری از جمله «هیوا»، «مرد بارانی»، «دایره»، «من ترانه ۱۵ سال دارم»، «بمانی»، «دوئل»، «تقاطع»، «راه آبی ابریشم»، «وارونگی» و «نگار» را در کارنامه خود دارد و علاوه بر بارها نامزدی در جشنواره فجر و جشن سینما، در دوره یازدهم جشنواره برای فیلم «سایه‌های هجوم» برنده دیپلم افتخار شد و در سه دوره سیمرغ بلورین گرفت؛ در دوره هفدهم برای فیلم «هیوا»، در دوره بیست و دوم برای فیلم «دوئل» و در دوره بیست‌ونهم برای فیلم «راه آبی ابریشم» در بخش بین‌الملل. او از اعضای اصلی هیأت مدیره انجمن فیلمبرداران سینمای ایران بوده و تجربه داوری در جشنواره‌های مختلف را در کارنامه دارد.

*کمال تبریزی، کارگردان ۵۸ ساله متولد تهران، دانش‌آموخته رشته سینما و تلویزیون از دانشگاه هنر است. تبریزی فعالیت سینمایی را از سال ۵۸ با سینمای آزاد شروع کرد و سه سال مسئول بخش آموزش مرکز اسلامی آموزش فیلم‌سازی بود. او ابتدا در چند فیلم مانند «توهم» و «آوای غیب» مدیر فیلمبرداری بود و به عنوان مجری طرح و مشاور ابراهیم حاتمی‌کیا در اولین فیلمش «هویت» حضور داشت. تبریزی اولین بار با «عبور» در سال ۱۳۶۷ کارگردانی در عرصه سینمای دفاع مقدس را تجربه کرد. مهم‌ترین فیلم او در این ژانر، کمدیِ جنگیِ موفقِ «لیلی با من است» است و «در مسلخ عشق»، «کودک قهرمان»، «مهر مادری»، «شیدا»، «فرش باد»، «گاهی به آسمان نگاه کن»، «از رئیس‌جمهور پاداش نگیرید»، «دونده زمین»، «خیابان‌های آرام»، «طعم شیرین خیال»، «امکان مینا» و «خودسر» از دیگر آثار سینمایی اوست. تبریزی چند فیلم پرفروش مانند «لیلی با من است»، «مارمولک»، «همیشه پای یک زن در میان است» و «طبقه حساس» را در کارنامه دارد و از جمله سینماگران موفق در ادوار جشنواره فیلم فجر است. او در کنار فعالیت مستمر فیلمسازی در سینما، چندین سریال مهم تلویزیونی و شبکه نمایش خانگی را نیز ساخته است. تبریزی عضویت در هیأت داوران چندین جشنواره سینمایی را در کارنامه دارد.

*حسن خجسته، استاد دانشگاه و کارشناس ۶۵ ساله متولد مشهد، دارای دکترای مدیریت استرات‍ژیک از دانشگاه عالی دفاع ملی است. وی لیسانس جامعه‌شناسی از دانشگاه تهران و فوق لیسانس مردم شناسی از دانشگاه تهران دارد. حسن خجسته از سال ۱۳۷۰ به جمع رادیو پیوست. او معاون صدای جمهوری اسلامی ایران به مدت ۱۶ سال بوده و در سال ۸۶ به عنوان نایب رییس اتحادیه رادیو تلویزیونی آسیا- اقیانوسیه (ABU) برگزیده شد. او ده‌ها کتاب و مقاله در زمینه رادیو ترجمه و تالیف کرده‌ و مدیریت شبکه استانی رادیو تهران و رادیو پیام،‌ ریاست همایش بین المللی دین و رسانه  در سال ۲۰۰۶ و ریاست ۹ دوره جشنواره بین‌المللی رادیو را در کارنامه دارد. او همچنین‌ عضو هیئت امنای بنیاد سینمایی فارابی بوده و اکنون عضو هیأت امنای مدرسه ملی سینمای ایران است. خجسته امسال عضو شورای سیاستگذاری جشنواره سی و ششم نیز بوده است.

*خسرو دهقان، منتقد، کارشناس و استاد دانشگاه ۷۰ ساله متولد شیراز، دانش‌آموخته‌ رشته حسابداری صنعتی در مقطع کارشناسی ارشد است. او از اواخر دهه ۴۰ فعالیت نوشتاری در حوزه سینما را آغاز کرد و در خصوص نگارش، ترجمه، نقد و تدریس سینما از سابقه زیادی برخوردار است. دهقان به عنوان فیلمنامه‌نویس و یا مشاور کارگردان نیز فعالیت سینمایی داشته‌ است. نگارش فیلمنامه «رنو تهران ۲۹»(سیامک شایقی)، همکاری در بازنویسی فیلمنامه «پاییزان» (رسول صدرعاملی) و فعالیت به عنوان مشاور کارگردان در فیلم‌های خاکستر سبز، شرم، صبح روز بعد و سریال «درپناه تو» را در کارنامه دارد. از جمله فعالیت‌های دهقان می‌توان به عضویت در شورای مرکزی کانون فیلمنامه‌نویسان و هیأت موسس انجمن منتقدان خانه سینما و ریاست این انجمن، نویسنده نشریات تخصصی سینما، و تدریس در مراکز فرهنگی‌ ـ هنری و دانشگاهی نظیر باغ فردوس، حوزه هنری، دانشکده سوره و دانشکده صداوسیما اشاره کرد. دهقان که داوری در جشنواره‌های مختلف را در کارنامه دارد و امسال به عنوان دبیر جایزه کتاب سال سینما نیز فعالیت داشته، از اعضای فعلی شورای مرکزی انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران است.

*رسول صدرعاملی، کارگردان و تهیه‌کننده ۶۳ ساله متولد اصفهان و دانش‌آموخته‌ کارشناسی جامعه‌شناسی است. در کارنامه کاری این سینماگر، کارگردانی، تهیه‌کنندگی، فیلمنامه‌نویسی، روزنامه‌نگاری و همچنین داوری چندین جشنواره داخلی و خارجی به چشم می‌خورد. صدرعاملی ساخت ۱۴ فیلم بلند سینمایی را در کارنامه دارد و با ساخت آثار پرمخاطبی چون «گل‌های داودی» و «من ترانه ۱۵ سال دارم» از سینماگران جریان‌ساز سه دهه سینمای پس از انقلاب به عنوان کارگردان و تهیه‌کننده به شمار می‌رود و جوایز متعددی را از جشنواره فیلم فجر و دیگر جشنواره‌های داخلی و بین‌المللی کسب کرده است.  گل‌های داودی، پاییزان، قربانی، سمفونی تهران، دختری با کفش‌های کتانی، من، ترانه ۱۵سال دارم، دیشب باباتو دیدم آیدا، شب ، هر شب تنهایی، زندگی با چشمان بسته، در انتظار معجزه و سال دوم دانشکده من از آثار سینمایی این کارگردان است. صدرعاملی همچنین در زمینه سینمای مستند «فتح بستان» را در اوایل دوران دفاع مقدس ساخته است و مستند مرگ «پدرام تجریشی» نیز از جمله کارهای اوست که فیلم سینمایی «می‌خواهم زنده‌ بمانم» بر اساس آن ساخته شد. صدرعاملی همچنین تهیه‌کننده مستند «پیاده‌روهای واراژدین» و مستندهای متعددی در زمینه جنگ و آسیب‌های اجتماعی بوده است.  او در دوره‌های ۲۱، ۲۴، ۲۷ و ۳۱ داور جشنواره فیلم فجر در بخش مسابقه سینمای ایران بوده و در بخش‌ بین‌المللی جشنواره فجر نیز سابقه داوری دارد.

*فرشته طائرپور، تهیه‌کننده و فیلمنامه‌نویس ۶۵ ساله متولد تهران و دانش آموخته ادبیات انگلیسی است. او به دنبال فعالیت ادبی در حوزه کودکان و نوجوانان از سال ۱۳۶۶ در زمینه سینمای کودک به کار پرداخت. همکاری با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و گروه کودک و نوجوان سیما و مدیریت خانه ادبیات و هنر کودکان و نوجوانان از جمله فعالیت‌های اوست. او بیش از ۱۰ فیلم سینمایی و حدود ۲۰ هزار دقیقه آثار ویدیویی در خانه ادبیات و هنر کودکان و نوجوانان تهیه کرده و از نخستین سینماگران ایرانی است که در ۵۰ سال گذشته توانسته به عضویت هیأت رئیسه سازمان بین‌المللی فیلمسازان کودک وابسته به یونسکو درآید. ضمن آن که در اواخر دهه ۷۰ به عنوان رئیس هیأت مدیره خانه سینما انتخاب شد. وی تهیه کننده فیلم‌هایی چون گلناز، پاتال و آرزوهای کوچک، مدرسه پیرمردها، نان و شعر، پسر مریم، زن دوم، آینه‌های روبرو و ... بوده است. این تهیه‌کننده و فیلمنامه‌نویس، پیش‌تر داوری جشنواره‌های مختلف سینمایی را برعهده داشته؛ در دوره شانزدهم جشنواره فیلم فجر عضو هیأت داوران بخش مسابقه سینمای ایران و در دوره سی و سوم، داور بخش نگاه نو بوده است.

*محمدرضا فروتن، بازیگر ۴۹ متولد تهران، فوق لیسانس روانشناسی بالینی و دکترای روانشناسی سلامت است. او علاوه بر کسب جوایز مختلف جشن سینما و جشنواره‌های سینمایی، در ادوار مختلف جشنواره فیلم فجر در دو دهه اخیر، نامزد دریافت جایزه بوده و در هفدهمین و بیست و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول را برای فیلم‌های «قرمز» و «به آهستگی» (در بخش بین‌الملل) از آن خود کرده است. «شب یلدا»، «اتوبوس شب» و «عیار ۱۴» از دیگر فیلم‌های مهم این بازیگر است که تجربه داوری در جشنواره‌های سینمایی را نیز در کارنامه دارد.

سی و ششمین جشنواره فیلم فجر از ۱۲ تا ۲۲ بهمن ۱۳۹۶ به دبیری ابراهیم داروغه‌زاده برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۲۰۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محمد خزاعی مطرح کرد؛تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد

‏⁧ به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی، محمدخزاعی رئیس سازمان سینمایی در بازدید از بنیاد سینمایی فارابی و شورای فیلم اولی‌ها با قدردانی از زحمات و تلاش‌های بی وقفه اعضای شورای تأیید صلاحیت فیلمسازان اول گفت: امید بسیاری از جوانان و علاقه‌مندان به فیلمسازی و سینما به همین شورا است و طبق گزارش‌هایی که از طرق مختلف به سازمان رسیده است این شورا با دقت و پویایی، عملکردی شفاف و قابل دفاعی را از خود به جا گذاشته و چهره‌های مستعد، توانمند، قابل اعتنا و آینده دار را به سینمای ایران معرفی کرده است.

رئیس سازمان سینمایی با اشاره به متقاضیان زیاد از اقصی نقاط کشور برای حضور در جمع حرفه‌ای فیلمسازان با توصیه اکید به اعضای شورای تأیید صلاحیت فیلمسازان اول عنوان کرد: آن‌چه اکنون در حال رخ دادن است تزریق نیروی جوان، تازه نفس و با انگیزه به عرصه سینمای کشور است که سالیان طولانی در این بخش کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند، بنده معتقدم سینماگران حرفه‌ای هم از این برنامه و راهبرد سازمان سینمایی استقبال می‌کنند و چنان چه هر کس با نگاه منصفانه به این مسیر نگاه کند قطعاً نتیجه حاصله را تحسین خواهد کرد. شاهد ادعای بنده کارگردانان جدیدی است که از همین شورا تاییدیه گرفته و وارد عرصه حرفه‌ای شده‌اند و در جشنواره‌های ۲ دوره گذشته جوایز مهمی کسب کرده‌اند. در کنار جوانان با استعداد و متعهد و آینده دار برای سینمای ملی کشورمان نباید از تجربه و تخصص پیشکسوتان غافل شویم، سینمای ملی و اسلامی ایران برای توسعه در حوزه‌های مختلف ملی و بین المللی باید از همه ظرفیت‌های کشور بهره مند شود.

خزاعی در ادامه گفت: امسال برای حمایت از ۱۰ فیلم اولی البته فیلم‌های ارزان قیمت مبلغی را در بودجه فارابی مصوب کرده‌ایم که به صورت جدی تر حمایت از جریان نسل نو آغاز شود. من به آینده و افتخارات بزرگ این نسل متفکر و متخصص و متعهد امیدوارم؛ نسلی که درک بالایی از زبان تصویر و شناخت خوب از مسائل کشور و از دغدغه‌های ملی دارد و تلاش خواهد کرد که افتخارات این کشور را در عرصه‌های داخلی و خارجی به تصویر کشد.

وی تصریح کرد: سینمای ایران به متفکران جدید و اندیشه‌های نو و بدیع با دغدغه‌های ملی و دینی احتیاج دارد، فیلمسازانی که تفکر را در آثار شبه روشنفکری و جشنواره زده نمی‌داند و ارتباط با مخاطب نیز در دغدغه‌های آنها مشاهده می‌شود.

رئیس سازمان سینمایی تاکید کرد: راه اندازی و بررسی مجوزهای کارگردان اولی در حوزه تخصصی به دور از جریان سرمایه داری که قبلاً بر این حوزه احاطه داشت و تعیین کننده بود و نوعی عدالت فرهنگی بر اساس کشف استعداد است.

در پایان خزاعی ضمن تشکر از شورا و مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی درخواست کرد یک مراسم ویژه جهت معرفی به تهیه کننده ها و سرمایه گذاران و نهادهای تولید کننده برگزار شود.

در این جلسه درباره پرونده یکی از متقاضیان به صورت نمونه بحث و بررسی شد و رئیس سازمان سینمایی در جریان چگونگی ارزیابی‌ها و تصمیم گیری اعضای شورا قرار گرفت. این جلسه با حضور اعضای شورای تأیید صلاحیت فیلم اولی‌ها شامل مجید زین العابدین، رسول صدرعاملی، حبیب ایل بیگی، محمدرضا عرب، مجید اسماعیلی، مهدی آذرپندار، امیر بوالی و روح الله سهرابی برگزار شد.

مسؤولیت دبیری این شورا را فرزاد اژدری بر عهده دارد.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903302

دیگر خبرها

  • سهم انجمن سینمای جوانان ایران و سازمان سینمایی از نمایشگاه کتاب
  • معرفی شورای سیاستگذاری هفتمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران
  • خزاعی: انصاف را در اظهار نظر رعایت کنیم
  • واکنش رئیس سازمان سینمایی به اظهارنظرها درباره بیکاری سینماگران و زیر سوال بردن فروش فیلم‌ها
  • بیکاری سینماگران ربطی به رونق اقتصاد و فروش فیلم‌ها ندارد
  • انصاف را در اظهار نظر رعایت کنیم/ رونق تولید و نمایش فیلم‌ها موجب کاهش بیکاری سینماگران شده است
  • «با قید محرمانگی» از اوبرهاوزن جایزه گرفت
  • محمد خزاعی مطرح کرد؛تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • رئیس سازمان سینمایی: تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • خزاعی: تشکیل شورا فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد