Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه شبکه المیادین از سند خطیری پرده برداشت که "گروه واشنگتن" (متشکل از ایالات متحده، فرانسه، انگلیس، عربستان و اردن) تدوین کرده است.

به گزارش ایسنا، المیادین گزارش داد: این گروه برای نخستین بار دو هفته قبل در واشنگتن دیدار داشت و برای بار دوم نیز در پاریس در روز سه‌شنبه گذشته در حاشیه فعالیت کنفرانس "پیگرد عاملان حملات شیمیایی در سوریه" دیدار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سند طی ساعات گذشته به استفان دمیستورا، فرستاده سازمان ملل به سوریه تحویل داده شد تا پایه و اساسی در مذاکرات سوریه باشد. این سند همچنین به تعدادی از طرف‌های تاثیرگذار در بحران سوریه ارائه شد.

سند این پنج کشور با قطعنامه‌های بین المللی به ویژه قطعنامه ۲۲۵۴ مغایرت دارد؛ چراکه این قطعنامه تاکید کرده است تدوین قانون اساسی جدید سوریه مسئولیت خود سوری‌ها است. در حالیکه این سند با عنوان "بررسی قانون اساسی سوریه در مذاکرات ژنو" در بردارنده نقشه راه مشخصی برای قانون اساسی جدید سوریه به همراه جزئیات کاملی درخصوص اختیارات رئیس جمهوری، نخست وزیری، دولت‌های منطقه‌ای، دستگاه قضایی، دستگاه‌ امنیتی، چگونگی تشکیل پارلمان و همچنین بندهایی پیرامون روند انتخابات و کسانی که حق مشارکت در رای‌گیری را دارند و چگونگی شکل‌گیری کمیته‌های نظارتی و کمیته‌های بررسی شکایت‌ها است.

در این سند در مورد تشکیل هیئت حکومت انتقالی و یا کنار رفتن بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه از قدرت صحبت نشده است، اما در بردارنده مسائلی خطیرتر از این امور است، چراکه در آن اشارات متعددی به تقسیم سوریه با عنوان مرکززدایی و تشکیل دولت‌های منطقه‌ای با اختیارات گسترده و قراردادن کشور تحت قیمومت مستقیم سازمان  ملل وجود دارد.

این سند همچنین دربردارنده بندهایی است که مستقیماً منجر می‌شود، ریاست جمهوری سوریه اختیارات خود را از دست بدهد و به یک ریاست جمهوری تشریفاتی تبدیل شود. با عنوان "بررسی قانون اساسی سوریه در مذارکرات ژنو" نخست وزیر و وزراء به روشی انتخاب می‌شوند که متکی به موافقت رئیس جمهور نیست و همچنین رئیس جمهور حق صدور دستوری جهت انحلال پارلمان را ندارد.

در بند پنجم با عنوان بررسی قانون اساسی سوریه، به صورت مبهم مطالبی مطرح شده است، اما حکایت از تلاشی برای تقسیم سوریه با عنوان مرکز زدایی قدرت دارد و دراین بند آشکارا در مورد اعطای قدرت به دولت‌های اقلیمی و تبدیل سوریه به یک کشور فدرالی صحبت می‌شود.

طبق این سند، سازمان ملل تصمیم نهایی را درخصوص تمامی جزئیات مربوط به تدوین قانون اساسی جدید سوریه در اختیار دارد. این سازمان بین المللی کاملا روند سیاسی را نه فقط از طریق گفت‌وگو در ژنو بلکه در سطح تدوین قانون اساسی جدید تحت کنترل داشته و روند کامل انتخاباتی و تدوین چارچوب انتخاباتی برای انتقال قدرت و تشکیل و مدیریت کمیته‌های نظارتی و حل و فصل شکایت‌ها در روند رای‌گیری به دست سازمان ملل است.

پیشتر سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که مسکو نمی‌داند واشنگتن از ایجاد تشکیلاتی همچون گروه پنج کشور (ایالات متحده، انگلیس، فرانسه، عربستان و اردن) به دنبال چیست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۲۳۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت عضویت ایران در کمیسیون بین‌المللی الکتروتکنیک

رئیس گروه هماهنگی استانداردهای بین‌المللی برق و الکترونیک ایران، با اشاره به اهداف کمیسیون بین‌المللی الکتروتکنیک (IEC) گفت: ایران یکی از اعضای فعال این کمیسیون است و این عضویت بر حسب بنیه و فعالیت اقتصادی کشورها به صورت عضو اصلی و یا عضو مرتبط خواهد بود.

به گزارش ایسنا، ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو میزبان جمعی از اعضای کمیته فنی الکترونیک چاپی و نمایندگان سازمان ملی استاندارد ایران بود. در این نشست زهرا شادروانان، رئیس گروه هماهنگی استانداردهای بین‌المللی برق و الکترونیک ایران، چارت سازمانی و اهداف کمیسیون بین‌المللی الکتروتکنیک (IEC) را تشریح کرد و گفت: این عضویت بر حسب بنیه و فعالیت اقتصادی کشورها به صورت عضو اصلی و یا عضو مرتبط خواهد بود و پس از آن باید بنا به پتانسیل کاری خود در یکی از کمیته‌های فنی مرتبط نیز عضو شوند.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه ایران عضو اصلی (Full Member) این کمیسیون است، حق مشارکت فعال در همه کمیته‌های فنی را دارد و کمیته فنی متناظر الکترونیک چاپی به‌عنوان یکی از زمینه‌های فعالیت تشخیص داده شده‌ است.

شادروانان، ضمن توضیح کلیات نظام‌نامه کمیته ملی برق و الکترونیک ایران (INEC)، اهداف، وظایف و ارکان کمیته ملی (شامل شورای کمیته ملی، هیئت راهبری کمیته ملی، دبیرخانه کمیته ملی و کمیته‌های فنی/ فرعی) را تبیین کرد و یادآور شد: نقش کمیته‌های فنی INEC در تدوین استانداردهای بین‌المللی و نیز ایجاد، هماهنگی و هدایت طرح‌های ارزیابی انطباق بسیار با اهمیت است و هدف غایی عضویت در IEC ارتقاء مشارکت مؤثر در زمینه سیاستگذاری در راستای منافع کشور، افزایش توانمندی و مشارکت فعال کارشناسان خبره از طریق توسعه همکاری‌های بین‌المللی و پذیرش استانداردهای بین‌المللی IEC منطبق با شرایط و الزامات کشور است.

رئیس گروه هماهنگی استانداردهای بین‌المللی برق و الکترونیک ایران، خاطر نشان کرد: در این راستا و با عنایت به اهمیت حفظ و ارتقاء جایگاه کشور به‌عنوان عضو فعال (Participanting Member) کمیته فنی الکترونیک چاپی، معرفی کارشناسان خبره جهت مشارکت در بررسی، اظهارنظر و اعلام رأی‌ در مورد پیش‌نویس استانداردهای بین‌المللی در مراحل مختلف تدوین آنها و پیشنهاد تدوین استاندارد بر اساس مزیت‌های اقتصادی کشور، حضور در اجلاسیه‌های بین‌المللی و نیز همکاری در تدوین استانداردهای ملی مرتبط، از اقدامات مؤثر در این زمینه به شمار می‌رود.

به نقل از ستاد نانو و میکرو، در پایان این نشست نادری، دبیر کمیته استانداردسازی ضمن تقدیر از مشارکت حاضرین در جلسه، به تبادل نظر در خصوص نحوه اخذ تصمیمات در سال جاری و اولویت‌های پیشنهادی پرداخت و مقرر شد با تداوم برگزاری جلسات حضوری کمیته، علاوه بر مشارکت در تدوین استاندارد و ارزیابی انطباق با سیاست‌ها در تمامی سطوح، از ظرفیت‌های فنی و حمایتی برنامه میکرو نیز استفاده شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مقاومت فلسطین: تنها در صورت تغییرات اساسی پیشنهاد اسرائیل پذیرفته می‌شود
  • تحمیل فراقانونی کردن سلطنت در قانون اساسی
  • نیرو‌های مسلح، پشتوانه امنیت مردم هستند
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • جشنواره‌های گردشگری با رویکرد ملی و بین‌المللی تدوین شود
  • محکم‌ترین اصل قانون اساسی اسلام که در نهج البلاغه آمده است
  • همه برنامه های هفتم توسعه، عملیاتی و مسئله محور است
  • اهمیت عضویت ایران در کمیسیون بین‌المللی الکتروتکنیک
  • بحرینی: چندجانبه‌گرایی ستون اساسی برای تقویت صلح است
  • اجرای قانون اساسی در حوزه‌های مختلف مدنظر باشد