Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد:پایگاه شبکه المیادین از سند خطیری پرده برداشت که "گروه واشنگتن" (متشکل از ایالات متحده، فرانسه، انگلیس، عربستان و اردن) تدوین کرده است.
به گزارش خرداد به نقل از ایسنا، المیادین گزارش داد: این گروه برای نخستین بار دو هفته قبل در واشنگتن دیدار داشت و برای بار دوم نیز در پاریس در روز سه‌شنبه گذشته در حاشیه فعالیت کنفرانس "پیگرد عاملان حملات شیمیایی در سوریه" دیدار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این سند طی ساعات گذشته به استفان دمیستورا، فرستاده سازمان ملل به سوریه تحویل داده شد تا پایه و اساسی در مذاکرات سوریه باشد. این سند همچنین به تعدادی از طرف‌های تاثیرگذار در بحران سوریه ارائه شد.
سند این پنج کشور با قطعنامه‌های بین المللی به ویژه قطعنامه ۲۲۵۴ مغایرت دارد؛ چراکه این قطعنامه تاکید کرده است تدوین قانون اساسی جدید سوریه مسئولیت خود سوری‌ها است. در حالیکه این سند با عنوان "بررسی قانون اساسی سوریه در مذاکرات ژنو" در بردارنده نقشه راه مشخصی برای قانون اساسی جدید سوریه به همراه جزئیات کاملی درخصوص اختیارات رئیس جمهوری، نخست وزیری، دولت‌های منطقه‌ای، دستگاه قضایی، دستگاه‌ امنیتی، چگونگی تشکیل پارلمان و همچنین بندهایی پیرامون روند انتخابات و کسانی که حق مشارکت در رای‌گیری را دارند و چگونگی شکل‌گیری کمیته‌های نظارتی و کمیته‌های بررسی شکایت‌ها است.
در این سند در مورد تشکیل هیئت حکومت انتقالی و یا کنار رفتن بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه از قدرت صحبت نشده است، اما در بردارنده مسائلی خطیرتر از این امور است، چراکه در آن اشارات متعددی به تقسیم سوریه با عنوان مرکززدایی و تشکیل دولت‌های منطقه‌ای با اختیارات گسترده و قراردادن کشور تحت قیمومت مستقیم سازمان  ملل وجود دارد.
این سند همچنین دربردارنده بندهایی است که مستقیماً منجر می‌شود، ریاست جمهوری سوریه اختیارات خود را از دست بدهد و به یک ریاست جمهوری تشریفاتی تبدیل شود. با عنوان "بررسی قانون اساسی سوریه در مذارکرات ژنو" نخست وزیر و وزراء به روشی انتخاب می‌شوند که متکی به موافقت رئیس جمهور نیست و همچنین رئیس جمهور حق صدور دستوری جهت انحلال پارلمان را ندارد.
در بند پنجم با عنوان بررسی قانون اساسی سوریه، به صورت مبهم مطالبی مطرح شده است، اما حکایت از تلاشی برای تقسیم سوریه با عنوان مرکز زدایی قدرت دارد و دراین بند آشکارا در مورد اعطای قدرت به دولت‌های اقلیمی و تبدیل سوریه به یک کشور فدرالی صحبت می‌شود.
طبق این سند، سازمان ملل تصمیم نهایی را درخصوص تمامی جزئیات مربوط به تدوین قانون اساسی جدید سوریه در اختیار دارد. این سازمان بین المللی کاملا روند سیاسی را نه فقط از طریق گفت‌وگو در ژنو بلکه در سطح تدوین قانون اساسی جدید تحت کنترل داشته و روند کامل انتخاباتی و تدوین چارچوب انتخاباتی برای انتقال قدرت و تشکیل و مدیریت کمیته‌های نظارتی و حل و فصل شکایت‌ها در روند رای‌گیری به دست سازمان ملل است.
پیشتر سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که مسکو نمی‌داند واشنگتن از ایجاد تشکیلاتی همچون گروه پنج کشور (ایالات متحده، انگلیس، فرانسه، عربستان و اردن) به دنبال چیست. برچسب ها: سوریه ، آمریکا ، انگلستان ، عربستان ، تقسیم سوریه

منبع: خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۲۹۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبرهای جدید وزیر کشور از تقسیم تهران به استان های شرقی و غربی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، احمد وحیدی وزیر کشور در رابطه با تقسیمات استان تهران اظهار کرد: تشکیل استان‌های جدید در غرب و شرق تهران به عنوان یک برنامه کلی در دست بررسی است و پس از طی مراحل در دولت، باید توسط مجلس به تصویب برسد.

بنابر روایت فارس، وی ادامه داد: الحاق برخی شهرستان‌ها به استان‌های تهران شرقی و تهران غربی مشخص شده است اما برخی شهرستان‌ها هنوز قطعی نشده و در دست بررسی است.

وزیر کشور در پاسخ به این سوال که آیا بخش‌هایی از شهرستان ری به استان‌های شرقی و غربی ملحق خواهد شد یا نه؟ گفت: چنین چیزی صحت ندارد.

وحیدی در خصوص تعیین تکلیف شهرستان‌های دماوند و فیروزکوه نیز تصریح کرد: بر اساس طرح‌های کنونی، دماوند و فیروزکوه از استان تهران جدا نخواهند شد.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903195

دیگر خبرها

  • تحویل گواهینامه های بین المللی به ذوب آهن اصفهان
  • معافیت سازمان بیمه سلامت بر اساس قانون از اتصال به حساب خزانه
  • حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران
  • بارانی از موشک بر سر صهیونیست‌ها/ شلیک ۷۰ موشک از سمت لبنان
  • سودان: امارات بیش از ۴۰۰ محموله سلاح و مهمات برای نیروهای واکنش سریع فرستاده است
  • خبرهای جدید وزیر کشور از تقسیم تهران به استان های شرقی و غربی
  • نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و اساسنامه‌های دولت + جزئیات
  • دیدار دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر با سفیر ایران در سوریه
  • طرح ساماندهی اجاره‌بهای مسکن تأیید شد
  • تشکیل سازمان «سپند» به تایید شورای نگهبان رسید