Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-30@04:13:56 GMT

منطقه نمونه گردشگری پیشکوه؛ طرحی روی کاغذ

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۸۳۵۵۳۳

منطقه نمونه گردشگری پیشکوه؛ طرحی روی کاغذ

در شرایطی که طرح جامع گردشگری و بسته‌های اقتصادی برای جذب سرمایه گذار در منطقه گردشگری پیشکوه تربت حیدریه مهیاست؛ اما عدم تملک اراضی از نهادهای مرتبط و مشکلات واگذاری به سرمایه گذار، اجرای این طرح را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خبرنگار تابان تربت؛ پارک جنگلی پیشکوه که به عنوان یکی از بزرگترین پارک های کشور نام گرفته در دامنه ارتفاعات جنوب شرقی تربت حیدریه واقع شده و دارای جایگاه خاصی در منطقه خراسان مرکزی و محور شرق کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

پارکی با وسعت 800 هکتار در دامنه کوه سه قله مشرف به شهر و با پیش بینی امکانات متنوع تفریحی و گردشگری و نیز جاذبه برای مسافران استانهای جنوبی کشور به مشهد الرضا(ع) و نیز چشم انداز های زیبا که می تواند پذیرای مسافرین و گردشگران در ایام نوروز و تابستان باشد.

 

بر فراز این منطقه گلزار شهدای گمنام همچون نگینی زیبا می درخشد، پنج شهیدی که در سال ۱۳۸۰ به عنوان نخستین شهدای گمنام این شهرستان در آنجا دفن شدند و باعث شد تا خیل عظیمی از مشتاقان در ایام مختلف سال(به خصوص لحظات سال تحویل و ایام تابستان) برنامه های فرهنگی، مذهبی و تفریحی خود را آنجا برگزار کنند.

کلیات طرح ایجاد منطقه نمونه گردشگری در پارک 800 هکتاری پیشکوه تربت حیدریه با وسعت پیش بینی شده برای منطقه نمونه گردشگری در ۶۸ هکتار یک بار در سال ۱۳۹۱ به تصویب رسید و ظرفیت کم نظیری را برای جذب گردشگر نصیب این شهرستان کرد؛ اما عملا اتفاقی در حوزه گردشگری تاکنون رخ نداده است.

 

طرح منطقه نمونه گردشگری قرار بود 68 هکتار از بوستان پیشکوه تربت حیدریه را به عنوان منطقه نمونه گردشگری انتخاب و طرحهای متناسب با صنعت گردشگری مانند هتل، شهربازی، رستوران و مجموعه های فرهنگی و تفریحی اجرا شود؛ اما این طرح همچنان در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشوری منتظر اخذ مجوز است.

 

این طرح بار دیگر در شهریور امسال و در کارگروه استانداری مجدد مصوب و به مشاور اعلام شد تا برنامه های خود را در این زمینه ارائه کند، هر چند تملک اراضی آن همچنان در هاله ای از ابهام است.

 

عدم تملک اراضی اصلی ترین مشکل منطقه گردشگری پیشکوه

در شرایطی که طرح جامع گردشگری و بسته های اقتصادی برای جذب سرمایه گذار در منطقه گردشگری پیشکوه تربت حیدریه مهیاست؛ اما عدم تملک اراضی از نهادهای مرتبط و مشکلات واگذاری به سرمایه گذار، اجرای این طرح را در هاله ای از ابهام قرار داده است.

 

نادر سلیمانی، رییس شورای اسلامی شهر تربت حیدریه در این خصوص اظهار کرد: یکی از مهمترین اولویت هایی که می تواند زمینه اشتغال و تفریح شهروندان را فراهم آورد توسعه و رونق منطقه گردشگری پیشکوه است که متاسفانه طی چندین دوره شورای شهر پیشرفتی نداشته است.

 

سلیمانی اولین قدم در راه توسعه و آبادنی این منطقه را تعیین تکلیف اراضی آن عنوان کرد و گفت: باید سهم شهرداری از این منطقه مشخص شود و واگذاری زمین به شهرداری صورت گیرد تا شهرداری با فراغ بال نسبت به جذب سرمایه گذار اقدام کند.

 

وی با بیان اینکه برای منطقه گردشگری پیشکوه نمی توانیم سرمایه گذار جذب کنیم از عدم تملک اراضی از نهادهای مرتبط به عنوان مهمترین معضل این طرح یاد کرد و افزود: با وجود اینکه منطقه گردشگری پیشکوه یکی از فرصت های مهم سرمایه گذاری و ایجاد درآمد پایدار برای شهر تربت حیدریه محسوب می شود؛ اما متاسفانه انتقال این اراضی از منابع طبیعی و شهرسازی به شهرداری هنوز انجام نگرفته و لذا نمی توانیم سرمایه گذار برای آن جذب کنیم.

 

سلیمانی گفت: با تصویب این طرح در شهریور امسال در کارگروه استان به مشاور اعلام شده تا طرح و برنامه های خود را نیز ارائه دهد.

 

وی با بیان اینکه طرح جامع گردشگری و بسته های اقتصادی برای جذب سرمایه گذاران در این منطقه مهیاست، افزود: با تملک اراضی از نهادهای مرتبط و واگذاری آن به سرمایه گذاران بخش مهمی از مشکلات سرمایه گذاری برای شهرداری تربت حیدریه برطرف خواهد شد.

 

لزوم تغییر ساختار در شرکت توسعه و عمران و واگذاری سهام به شهروندان

احمد علی موهبتی، معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان تربت حیدریه در این خصوص گفت: موضوع شرکت توسعه و عمران منطقه پیشکوه مدت هاست که مطرح است و با چالش هایی همراه بوده و این شرکت می تواند یک فرصت باشد؛ اما در حال حاضر یک تهدید به حساب می آید، چراکه در حال حاظر زمینی به این شرکت واگذار نمی شود و سرمایه گذاران با این وضعیت راغب به سرمایه گذاری نیستند.

 

موهبتی تصریح کرد: ساختار شرکت باید تغییر پیدا کند و جامعه بیشتری از شهروندان در آن سهیم شوند که این امر مستلزم آن است تا سهامداران سهام خود را تقلیل و به شهروندان واگذار کنند تا شائبه حمایت از فرد خاصی در اذهان به وجود نیاید.

 

وی افزود: یکی از سهامداران عمده این شرکت، شهرداری است که اعضای شورای شهر باید تصمیمی مهم بگیرند و نسبت به تقلیل این سهام اقدام کنند، از طرفی سایر سهامداران نیز باید نسبت به این کاهش سهم اقدام تا شرکت شکل معقول تری به خود بگیرد.

 

سرمایه گذاران دغدغه گرفتاری در بروکراسی اداری دارند

محمدصادق مجتهدی، شهردار تربت حیدریه نیز در این خصوص گفت: از ابتدای شروع بکار برای این منطقه برنامه داشته ایم و مذاکراتی با مشاوران انجام داده ایم و تهیه طرح مطالعاتی این منطقه را با برگزاری مزایده به مشاور واگذار کرده ایم.

 

مجتهدی بیان کرد: سرمایه گذار پیش از اینکه دغدغه مالی و پولی داشته باشد دغدغه گرفتار شدن در بروکراسی اداری را دارد و محتاج حمایت مدیریت شهری است، بنده معتقدم در امر جذب سرمایه گذار باید سرمایه گذاران بومی در اولویت باشند و بیشتر حمایت شوند.

 

با این وجود یکی از مهمترین عرصه های سرمایه گذاری در این شهرستان و نخستین پارک آبی جنوب خراسان رضوی با رفع موانع و محدودیت های خود طی سالیان اخیر توانست اسناد ملکی را از راه و شهرسازی دریافت و قرار است تا اولین گام در این منطقه نمونه گردشگری را فارغ از طرح موجود با اجرای نخستین فاز این پروژه تا ۲۰ ماه آینده عملیاتی کند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۳۵۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۲ هزار بازرگان خارجی و ۸۰ کشور در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»

علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری کشور ظهر امروز شنبه ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با حضور در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۴) که صبح امروز در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران افتتاح شد از سالن فرش دست‌باف، صنایع‌دستی و گردشگری بازدید کرد.

شالبافیان با اشاره به استقبال بیش از ۸۰ کشور و دو هزار تاجر و بازرگان خارجی از اکسپو ۲۰۲۴ ایران افزود: وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با دو ماموریت در این نمایشگاه حضور دارد.

او معرفی ظرفیت‌ها و محصولات گردشگری کشور را به‌عنوان ماموریت اصلی مطرح کرد و ادامه داد: متناسب با این ماموریت محتوا‌های مکتوب و ویدئویی متعدد و متنوعی تهیه شده است که علاوه بر پاویون وزارتخانه در نقاط مختلف نمایشگاه به بازدیدکنندگان ارائه می‌شود.

معاون گردشگری کشور تصریح کرد: در درب ورودی سالن‌های نمایشگاه استند‌هایی همراه با کیو آر کد به هشت زبان جانمایی شده است که برای بازدیدکنندگان امکان دسترسی کامل و متنوعی را به جاذبه‌ها و واقعیت‌های جامعه ایران فراهم می‌کند.

شالبافیان با بیان اینکه در تولید محتوای امسال تنها معرفی جاذبه‌های گردشگری مدنظر نبوده است، نشان دادن ویژگی‌های جامعه ایران و برقراری امنیت در پهنه کشور را در محتوا‌های عرضه شده حائز اهمیت عنوان کرد.

او حضور فعالان گردشگری و صنایع‌دستی را به‌منظور تعامل با تجار سایر کشور‌ها دومین ماموریت وزارتخانه عنوان کرد و افزود: دو سالن برای عرضه و ارائه محصولات صنایع‌دستی در اختیار فعالان این حوزه قرار گرفته است و در حوزه گردشگری نیز برخی دفاتر خدمات مسافرتی برای تسهیل سفر تجار و ارائه بسته‌های سفر آتی در نمایشگاه حضور دارند.

معاون گردشگری کشور برگزاری این نمایشگاه را با توجه به وقایع اخیر کشور حائز اهمیت دانست و از آن به‌عنوان مهم‌ترین ویژگی اکسپو امسال نام برد و ادامه داد: برگزاری این نمایشگاه نشانگر امنیت موجود در کشور است که این واقعیت تصویری می‌تواند توسط تجار و بازرگانان به دنیا مخابره شود و اندک تردید‌های به وجود آمده به دلیل شرایط اخیر را خنثی کند.

شالبافیان در توضیح ارائه بسته‌های سرمایه‌گذاری در این نمایشگاه گفت: یکی از محور‌های فعالیت بازرگانان و تجار می‌تواند سرمایه‌گذاری روی پروژه‌های گردشگری باشد که به این منظور ۶۰۰ بسته سرمایه‌گذاری که فعالیت‌های اداری و مجوز‌های آنها اخذ شده آماده شده است.

معاون گردشگری کشور ادامه داد: همچنین از ۶۰۰ بسته سرمایه‌گذاری آماده شده ۱۶۰ پروژه دارای حجم سرمایه‌گذاری بالای ۴ میلیون دلار هستند.

او با بیان اینکه رویداد‌های این چنینی می‌تواند به جذب سرمایه‌گذاری خارجی کمک کند، افزود: از ابتدای دولت سیزدهم حجم سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه گردشگری رشد ۱۸ برابری داشته و تا پایان سال ۱۴۰۲ به رقم ۲۵۶ میلیون دلار رسیده است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • تجلیل از ۱۶ معلم ماندگار در استان یزد
  • شهر کَدکَن قابلیت تبدیل به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه را دارد
  • معرفی ۵۴ فرصت سرمایه‌گذاری کردستان در نمایشگاه اکسپو
  • معرفی گوهرسنگ خراسان جنوبی در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • حضور ۲ هزار بازرگان خارجی و ۸۰ کشور در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  •  طی چندماه گذشته، معرفی ۳۰ بسته جدید سرمایه گذاری ماکو در نمایشگاه اکسپو 
  • شرکت ملی نفت منطقه تربت‌حیدریه افزون‌ بر ۷۰۰ بازدید انجام داد
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری