Web Analytics Made Easy - Statcounter

قم - وجود برخی مشکلات از جمله نبود کنسرسیوم مدون صادراتی و نبود بازاریابی حرفه‌ای و کم توجهی به تنوع بازار باعث شده قم در صادرات غیر نفتی جایگاه مطلوبی نداشته باشد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: وقتی اقتصاد به سمت ایستایی و رکود کشش داشته باشد، نباید انتظار داشت که خبرهای خوشی به گوش مردم برسد. اما در همین بحبوحه کم رمقی، رشد بالای ۳۴ درصدی صادرات استان نسبت به ۹ ماهه سال ۹۵ می‌تواند کمی حال کم رمق اقتصادی شهر قم را التیام بخشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به هر حال در این زمینه متولیان و مسئولان صنعت و تولید استان قم دیدگاه‌هایی دارند که در ذیل می‌آید.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم با بیان اینکه صادرات استان قم در سال جاری رشد نسبتاً خوبی داشته است، گفت: البته هنوز میزان صادرات استان با ظرفیت‌ها و توانمندی‌هایی که در قم نیمه فعال و یا بالقوه باقی مانده است همخوانی ندارد و رضایت بخش نیست.

 محمود سیجانی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با ارائه گزارشی از صادرات سال جاری استان قم، اظهار کرد: محور صادرات کالای استان به کشور عراق بوده است و در حال حاضر بیش از ۴۴ درصد صادرات استان به این کشور ترانزیت می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه سعی داریم بازار صادراتی خود را در کشور عراق تقویت کنیم، ادامه داد: در این زمینه در نظر داریم با افزایش نمایشگاه‌های توانمندی بازار محصولات استان فرایند عرضه مستقیم به شهرهای مهم و بزرگ عراق را گسترش دهیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم با بیان اینکه ایجاد فصل مشترک دینی و فرهنگی می‌تواند در رشد همکاری‌های اقتصادی مؤثر باشد، گفت: در این زمینه در اسفندماه سال جاری یک نمایشگاه ۱۰ روزه در نبطیه لبنان و در سال آینده نیز در شهر نجف عراق نمایشگاهی از توانمندی‌ها و فعالیت‌های اقتصادی استان قم برگزار خواهیم کرد.

وی با اعلام اینکه رشد صادراتی استان به کشورهای مختلف طی ۹ ماه سال جاری ۳۴ درصد افزایش یافته است، گفت: صادرات قم ۱۵۷ میلیون دلار با وزن ۱۲۸ هزار تن بود که حدود ۳۰ درصد افزایش ارزش و حدود ۶۸ درصد افزایش وزن داشته است.

لزوم معرفی ظرفیت‌های صادراتی قم

 سیجانی با طرح این مطلب که افزایش مشوق‌های صادراتی و اختصاص یارانه به سود تسهیلات بانکی در رشد صادراتی مؤثر بوده است، اظهار کرد: در سال جاری سعی کرده‌ایم که مشکلات صادرکنندگان در بخش‌های مختلف گمرکی، بانکی و مالیاتی را حل و فصل کنیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم با بیان اینکه فرش، کفش، مواد پلاستیکی و پلیمری، محصولات سرب و انواع چسب و محصولات شیمیایی از مهم‌ترین کالاهای صادراتی استان است، اظهار داشت: بازار نخست صادرات قم، کشور عراق است و پس از آن کشورهای افغانستان، امارات، ترکیه، کره جنوبی، پاکستان، ازبکستان، آذربایجان، هند و ترکمنستان قرار دارد.

وی با اشاره به بسته حمایتی توسعه صادرات غیرنفتی مصوبه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی کشور، گفت: بر این اساس تسهیلات صادراتی مناسب به متقاضیان ارائه و مشوق‌هایی برای حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی، ثبت برند در کشورهای هدف و حضور هیئت‌های تجاری در نظر گرفته شده است.

سیجانی خواستار افزایش تعامل و مشارکت بانک‌های استان قم به ویژه بانک‌های غیرتخصصی برای ارائه تسهیلات به فعالان اقتصادی و صنعتی شد و گفت: ارائه تسهیلات مناسب به واحدهای تولیدی و رفع برخی ضوابط و قوانین زائد، ارتقاء سطح کیفی و کمی صادرات را به دنبال دارد.

سرمایه‌گذاران از حمایت‌های قمی‌ها راضی نیستند

رئیس اتاق بازرگانی استان قم نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در قم، در خصوص راهکارهای توسعه مخاطبان صادراتی گفت: یکی از مخاطبان و بازارهای صادراتی قابل توسعه کشور روسیه است.

ابوالفضل خاکی از راه‌اندازی غرفه ایرانیان در شهر آستارا خان روسیه خبر داد، و گفت: در توافق‌های به عمل آمده ۳۰ غرفه دائمی با عنوان سرای ایرانیان در این منطقه ایجاد می‌شود که یک غرفه مختص قم بوده و می‌تواند برای صادرات محصولات استان به سراسر روسیه مورد بهره‌برداری قرار بگیرد.

هنوز زیرساخت‌های کافی و مفید برای جذب سرمایه‌گذار در قم فراهم نشده است

وی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های گسترده برای حضور هیئت‌های تجاری قم در کشورهای هدف، تصریح کرد: در این هیئت‌های تجاری، فعالان تولیدی و صنعتی در رشته‌های گوناگون حضور خواهند داشت و تولیدات متنوع استان را به نمایش می‌گذارند.

این پیشکسوت حوزه تولید و صادرات در ادامه از نبود حمایت کافی و مؤثر برای جذب سرمایه‌گذاری در استان گلایه کرد و گفت: متأسفانه هنوز زیرساخت‌های کافی و مفید برای جذب سرمایه‌گذار در استان فراهم نشده است.

خاکی با تأکید بر اینکه بحث سرمایه‌گذاری در قم ضعیف و ناچیز است، افزود: وقتی یک سرمایه‌گذار داخلی یا خارجی نمی‌تواند برق و گاز مورد نیاز خود را در شهرک‌های صنعتی استان فراهم ببیند دیگر دلیلی برای سرمایه‌گذاری نمی‌بیند.

صادرات تولیدات چوبی قم به عراق

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان قم  نیز اظهار داشت: عراق کشور هدف در زمینه صادرات صنایع چوبی استان بوده که برای این منظور نیز در سال جاری ۲۰ کانتینر از مبلمان و محصولات چوبی دیگر به این کشور صادر شده است.

امیر هوشنگ طیبی‌نژاد با اشاره به این نکته که خوشه‌های صنعتی بسترهای توسعه بازارهای بین‌المللی استان را به صورت چشمگیری ارتقا داده‌اند، ادامه داد: خوشه مبلمان در حال بررسی بسترهای صادرات مبلمان به ۵ کشور مختلف است و خوشه صنایع سنگ هم توانسته‌اند بازار قزاقستان را تثبیت کنند.

استان قم در بخش سنگ، مبلمان و تولید سوهان ظرفیت ویژه و قابل‌ ملاحظه‌ای دارد

وی با تأکید بر اینکه سنگ، مبلمان و تولید سوهان به عنوان ظرفیت‌های استان در حال توسعه و کسب بازارهای بین‌المللی است، افزود: ظرفیت استان قم به‌ویژه در بخش سنگ، مبلمان و تولید سوهان ظرفیت ویژه و قابل‌ ملاحظه‌ای بوده که باید از این توان تولیدکنندگان قم برای رونق اقتصاد و افزایش صادرات به کشورهای هدف استفاده کرد.

تولیدکنندگان در محاصره ۳۶ سازمان دولتی

رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان قم هم با تأکید بر اینکه مشکلات و موانع اصلی صادرات استانی نیست، گفت: هزینه و قیمت بالای کالاهای تولیدی مشکل نخست صادرات بوده که سبب شده به‌تبع آن صادرات نیز با مشکلاتی رو به شود.

حسن آقاجانی افزود: در حال حاضر ۳۶ سازمان و نهاد مختلف انواع و اقسام هزینه‌ها را به تولیدکنندگان تحمیل می‌کنند که همه آن‌ها به افزایش قیمت کالا و خدمات منجر می‌شود.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان قم با اشاره به برخی خلأهای قانونی در حمایت از تولیدکننده، گفت: در بسیاری از مواد قانونی پای تولیدکننده به دادگاه باز می‌شود که همراه با هزینه‌های جانبی است باید خلأهای قانونی موجود به سود تولید و رونق صادرات در استان تغییر پیدا کند.

وی  با طرح این مسئله که نوسانات ارز بازار بین‌المللی را ملتهب می‌کند، گفت: تأکید کرد: ازجمله مهم‌ترین عواملی که خسارت‌ها و ضربه‌های فراوان به واحدهای تولیدی و تولیدکنندگان وارد کرده نوسانات بالای نرخ ارز است.

آقاجانی استهلاک ماشین‌آلات صنعتی را موردتوجه قرار داد و گفت: هزینه‌های نگهداری و استهلاک ماشین‌آلات صنعتی در واحدهای تولیدی بسیار بالاست، دولت باید ارز دولتی برای نوسازی و بازسازی تجهیزات و ماشین‌آلات صنعتی در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد تا بخشی از هزینه‌های تولید از این راه کاهش پیدا کند.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان قم با بیان اینکه کاهش هزینه‌های تولید باید در اولویت برنامه‌های صنعتی و اقتصادی دولت باشد اظهار کرد: تنها راه مقابله با بازار کالاهای چینی در کشور نیز کاهش هزینه‌های تولید است، قانون‌گذار  باید به دنبال اصلاح قوانین در زمینه بخش تولید باشد تا کارخانه‌ها مجبور به پرداخت هزینه‌های سنگین به ادارات مختلف نباشند.

ضرورت تشکیل کنسرسیوم صادراتی در قم

مدیر یک واحد تولید کننده موفق در عرضه شیرآلات الکترونیکی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه قم برنامه و تقویم صادراتی مشخصی ندارد، گفت: متأسفانه هر شرکت یا واحد تولیدی مجبور است با توان و تجربه شخصی خود بازارهای هدف خود را بررسی و تصمیم‌گیری کند.

علی کبیریان با بیان اینکه توانایی صادرات محصول خود را داریم اظهار کرد: هرچند به دلیل تعدد سفارش‌های داخلی نتوانسته‌ایم نیازهای بازار خارجی را بررسی کرده و در مورد آن تصمیم بگیریم.

به دلیل تعدد سفارش‌های داخلی نتوانسته‌ایم نیازهای بازار خارجی را بررسی کرده و در مورد آن تصمیم بگیریم

وی تشکیل یک کنسرسیوم فعال و رسمی صادرات در استان را ضروری خواند و گفت: اگر یک تشکل و کارگروه قوی صادراتی در استان تشکیل شود می‌توان بازارهای جهانی را رصد کرد.

مدیر شرکت دانش بنیان بلندای صنعت جهان افراز با اشاره به اینکه کاهش هزینه‌های تولید می‌تواند به رونق و توسعه اقتصادی منجر شود، گفت: کالاها و خدمات ایرانی از تکنولوژی و کیفیت تولید خوبی برخوردار است که با حمایت دولت می‌تواند بازارهای جهانی را تسخیر کند.

به هر حال باید قبول کنیم برخی ضعف‌ها و رخنه‌ها از جمله نبود کنسرسیوم مدون صادراتی، نبود بازاریابی حرفه‌ای بین‌المللی و نداشتن ذائقه شناسی مخاطبان خارجی و کم توجهی به تنوع بازار در پهنه جغرافیایی دنیا و... در روند صادراتی محصولات و خدمات تولیدی کشور و استان قم به وضوح به چشم می‌خورد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۳۶۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آفریقا، هدف ویژه صادراتی روغن موتور ایران

به گزارش خبرنگار مهر، فرهاد امین دهقان در نشستی خبری با اشاره به بازار صادراتی روانکار، اظهار کرد: محصولات روانکار تاکنون به ۱۱ کشور شامل هند، چین، کشورهای آذری زبان و برخی کشورهای آفریقایی، عرضه شده و با استقبال خوبی روبرو شده است.

وی با بیان اینکه در سال گذشته با رسیدن به حداکثر ظرفیت تولید، بیش از ۷۶۰ هزار تن انواع روانکار صنعتی در این شرکت تولید و افزون بر ۵۰۰ هزار تن آن، راهی بازارهای صادراتی شد، اظهار کرد: این مساله ۴۰۰ میلیون دلار ارزآوری برای کشور به همراه داشت و صددرصد ارزها وارد سامانه ارزی کشور شد.

به گفته وی با توجه به ظرفیت‌های صادراتی، در همکاری با گروه‌های دانش‌بنیان درصدد افزایش کیفیت محصولات تولیدی و تولید محصولات خاص در جهت دریافت معتبرترین گواهی‌نامه‌های استاندارد برای مقاصد صادراتی است.

عضو انجمن تولیدکنندگان روغن موتور ایران به عرضه محصول روغن موتور مگلوب شرکت نفت سپاهان به کشور امارات متحده عربی اشاره کرد و گفت: این محصول که با برخورداری از استاندارد روز اروپا برای خودروهای لوکس طراحی و تولید شده است، حضور نسبتاً موفقی در این بازار داشت و تلاش داریم امسال حضور خود را با قدرت بیشتری در این بازار ادامه دهیم.

دهقان از تولید روغن موتور سفارشی در این شرکت خبر داد و گفت: در قرارداد با شرکت ایران خودرو، هم‌اکنون روغن موتور ویژه موتور مورد نظر را تولید و به این خودروساز عرضه می‌کنیم.

وی با اشاره به ۱۵ برنامه در طرح توسعه، از تولید محصول گریس کلسیم برای نخستین بار خبر داد و افزود: ۹ محصول جدید در برنامه تولید بوده که سه مورد آن ویژه خودروهای سنگین و دیزل است.

عضو انجمن تولیدکنندگان روغن موتور ایران با بیان اینکه پروژه F.R.W هم‌اکنون با ۹۰ درصد پیشرفت با هدف افزایش کیفیت محصولات، امسال به بهره‌برداری می‌رسد، افزود: پروژه دوم TDAE تولید محصول Green RPO ضمن برخورداری از قابلیت ویژه صادراتی، کشور را از واردات این محصول بی‌نیاز می‌کند

کد خبر 6092333 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی ایران به سایر کشور‌ها
  • اکسپو وعده صادق ۲ بود/ لزوم اصلاح رفع تعهد ارزی از ۳ کشور همسایه
  • نیکبخت: نوسانات بازار را با تولید به حداقل می‌رسانیم
  • فرش قرمز خراسان شمالی برای سرمایه گذاری
  • پایانه صادرات آبزی پروری مازندران هنوز کامل نشده است
  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا
  • وزیر صمت: ظرفیت‌های تولید شناخته شده و باید در جستجوی راه‌های صادراتی باشیم
  • افزایش توان صادراتی زنجیره مرغ مازندران
  • بازار‌های صادراتی خود را در کشور‌های اروپایی توسعه می‌دهیم
  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی روغن موتور ایران