Web Analytics Made Easy - Statcounter

اراک- مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: طی ده ماهه سال جاری بیش از یک میلیون قطعه ماهی زینتی از استان مرکزی به خارج از کشور صادر شده است.

 به گزارش قدس آنلاین، به گزارش روابط عمومی دام پزشکی استان مرکزی ،مدیر کل دام پزشکی استان مرکزی محسن شانقی با اشاره به تعداد دام سبک، سنگین و طیور استان مرکزی اظهار داشت: جمعیت دامی در هر منطقه ای بسیار متغیر است و آمار آن هر ۱۰ سال یک بار تهیه می شود اما براساس آخرین آمار، ۳۰۰ هزار راس دام سنگین در استان مرکزی وجود دارد که احتمال می دهیم این تعداد کاهش یافته باشد زیرا مرگ و میر و تلفات دامی در چند ساله اخیر افزایش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی عنوان کرد: همچنین براساس آخرین آمار یک میلیون و ۸۰۰ هزار راس دام سبک در استان مرکزی وجود دارد و جمعیت طیور این استان نیز حدود هفت میلیون قطعه طیور گوشتی، تخم گذار و مادر برآورد شده است.

شانقی در پاسخ به اینکه چه تعداد مراکز صنعتی پرورش طیور در استان مرکزی فعالیت دارند، گفت: در حال حاضر ۸۹۸ واحد صنعتی طیور در استان مرکزی فعالیت دارند که از این تعداد ۹۷ واحد پرورش دهنده مرغ تخم‌گذار، ۷۳۸ واحد مرغ گوشتی، ۱۸ واحد مرغ مادر گوشتی، ۲۰ واحد پرورش بوقلمون، ۱۲ واحد پرورش شترمرغ، ۹ واحد پرورش پولت تخم‌گذار، یک واحد پرورش کبک، یک واحد پرورش بلدرچین و دو واحد پرورش مرغ بومی هستند.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی افزود: ظرفیت کل واحدهای فعال پرورش طیور استان مرکزی ۱۸ میلیون و ۵۰۰هزار قطعه برآورد شده که درحال حاضر هفت میلیون ظرفیت فعال به تفکیک ۵۵ واحد مرغ تخم‌گذار، ۲۱۱ واحد مرغ گوشتی و ۹ واحد مرغ مادر وجود دارد و به سبب شرایط فصلی و زمان جوجه ریزی حدود ۱۰ میلیون از این ظرفیت خالی است.

شانقی ادامه داد: ۸۰ درصد از واحدهای مرغ گوشتی در سطح استان مرکزی فعال هستند، اما باتوجه به اینکه دوره جوجه ریزی هر دو ماه یک بار تعیین شده ممکن است در طول سال تعداد زیادی از واحدها تخلیه ظرفیتی و سپس به صورت مجدد فعال شوند.

وی همچنین عنوان کرد: در حال حاضر ۱۷۰ واحد صنعتی گاوداری شیری با ظرفیتی معادل ۳۰ هزار راس، ۵۲۱ واحد گوساله پرواری با ظرفیت ۵۷ هزار راس، ۳۹ واحد بره پرواری با ظرفیت ۱۴ هزار راس و ۱۶ واحد گوسفند داشتی با ظرفیت ۱۹ هزار راس در استان مرکزی فعالیت دارند.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی در پاسخ به این سوال که در ده ماهه سپری شده امسال میزان تولید گوشت قرمز و سفید، تخم مرغ و صادرات استان چقدر بوده و کشورهای هدف صادرات کدام هستند، گفت: تولید گوشت قرمز استان مرکزی در ده ماهه گذشته بیش از هشت هزار تن و گوشت مرغ استحصال شده ۴۰ هزار تن برآورد شده است.

شانقی افزود: در ۹ ماهه سپری شده امسال یک میلیون و ۳۰هزار قطعه ماهی زینتی زنده از استان مرکزی صادر شده که عمده آنها به کشور عراق فرستاده شده اند، همچنین سه هزار و ۶۹۸ کیلوگرم کرک بز به ایتالیا، ۱۱۲ تن پا و پنجه مرغ به ویتنام، هونگ کنگ و چین و ۲۳۹ تن تخم مرغ به کشورهای عراق و پاکستان صادر شده است.

وی ادامه داد: در این مدت میزان ۹۴ تن مرغ منجمد صادراتی و ۲۵ تن عسل به کشورهای حوزه خلیج فارس، دو هزار و ۸۶۲ تن خوراک و مکمل طیور به کشورهای افغانستان، پاکستان، ارمنستان و گرجستان و ۶۸ قطعه پولت تخم گذار به ارمنستان صادر شده است.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۳۷۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی چهارمحال و بختیاری

به گزارش خبرنگار مهر، نامدار ملکپور صبح یکشنبه در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: با توجه به وجود استخرهای ذخیره آب کشاورزی فراوانی که در سطح استان وجود دارد، با مشاوره کارشناسان مدیریت شیلات و امور آبزیان، کشاورزان می‌توانند نسبت به ماهی‌دار کردن استخرهای ذخیره آب کشاورزی خود اقدام نمایند.

وی افزود: در صورت بهره‌برداری کامل از این استخرهای ذخیره آب کشاورزی امکان تولید بیش از یک هزار تن ماهی قزل‌آلای رنگین کمان در سطح چهارمحال و بختیاری وجود خواهد داشت.

مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: برای این کار باید کشاورزان نسبت به ذخیره ماهیان با وزن بین ۵۰ تا ۱۰۰ گرم اقدام نمایند تا در پایان فصل کشاورزی یعنی اواخر مهر یا اواسط آبان ماه ماهیان به وزن بازاری رسیده و روانه بازار مصرف شود.

ملکپور عنوان کرد: از دیگر اقداماتی که برای پرورش ماهی قزل‌آلا در این نوع استخرها می‌توان انجام داد استفاده از دستگاه‌های هواده اسپلش یا برج‌های هوادهی در استخر است.

وی خاطرنشان کرد: از مزایای پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی می‌توان به افزایش بهره‌وری محصول کشاورزی نیز اشاره کرد، آب استخرهای کشاورزی که در آن ماهیان پرورش داده می‌شوند غنی از املاح و مواد معدنی مناسب برای رشد سایر محصولات کشاورزی هستند.

کد خبر 6090769

دیگر خبرها

  • استخر‌های ذخیره آب کشاورزی در چهارمحال و بختیاری مهیای پرورش ماهی
  • آغاز پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی چهارمحال و بختیاری
  • تقویت آموزش‌های مهارتی نیازمند توسعه زیرساخت ها است
  • استاندار مرکزی: آموزش فنی و حرفه‌ای راه نجات کشور است
  • سرمایه گذاری ۲ هزار میلیارد ریالی اوقاف مرکزی در طرح پرورش ماهی
  • رهاسازی ۷ هزار قطعه ماهی گرمابی در مزارع شیروان
  • افزایش ۲ برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • ‌بازار دائمی صادرات ۱۵ میلیون قطعه‌ای مرغ
  • افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • بزرگترین مزرعه پرورش ماهی در مشگین شهر احداث می شود