Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@02:33:09 GMT

رستاخیز زیست محیطی؛ ضمانت روح و جسم شهروندان

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۸۳۹۰۶۰

رستاخیز زیست محیطی؛ ضمانت روح و جسم شهروندان

در عصر زندگی ماشینی و رشد قارچ‌گونه آلاینده‎هایی که محیط‌زیست را نشانه گرفته و به خطر انداخته است و در روزگاری که آلودگی هوا عامل مهم شیوع بیماری‌های قلبی و عروقی و مرگ و میرهای ناگهانی شده است، باید باور کنیم که یک نهضت بزرگ در ایجاد محیط سالم شهری می‌تواند ضامن سلامتی روح و جسم شهروندان باشد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، گل کاری‌ها و باغچه آرایی‌ در شهر علاوه بر ایجاد مناظر زیبا و سرشار از آرامشی در شهر به‌ سرعت می‌تواند روحیه افراد را تغییر دهد و آنها را شاد و هیجان‌زده کند و «لبخند»، اولین و مهم‌ترین نشانه این تغییر است، زیرا احساس شادی و سرزندگی در همه افراد و در هر سنی به‌ سرعت و به‌ خوبی نمایان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تجربه ثابت کرده افرادی که در محیط اطراف منزل یا محل کارشان گل و گیاه وجود دارد، دو تا چهار برابر دیگران آرام، مهربان، شاد و با گذشت هستند و می‌توانند این حس را با رفتار مثبت خود به دیگران نیز منتقل کنند.

شهرداری اصفهان نیز سالهاست در نقاط مختلف شهر اقدام به گل آرایی‌های زیبا کرده و به نسبت فصل‌های مختلف سال، نوع گلها را تغییر می‌دهد، این اقدام مورد استقبال شهروندان قرار گرفته است به طوری که یکی از شهروندان اصفهانی وجود گل‌ها و گیاهان در شهر اصفهان را در تلطیف روحیه شهروندان بسیار تاثیرگذار دانست و گفت: خوشحالیم که شهر اصفهان بنا به اظهار نظر مسافران گل‌کاری‌های متفاوتی نسبت به دیگر شهرهای کشور دارد. عاشق گل‌های بنفشه هستم، بنفشه‌های رنگی که در باغچه‌های شهر کاشته می‌شوند، علاوه بر زیبایی خاصی که دارند، عطر خود را در محیط پیرامون خود پراکنده می‌کنند و  این بسیار لذت‌بخش است.

آیدا سپهری ادامه داد: نکته مهمتر این است که مدتهاست فرهنگ نچیدن گل‌های کاشته شده در باغچه‌های شهر نهادینه شده است، در واقع علیرغم اینکه در گذشته برخی از شهروندان به خصوص دانش‌آموزان گلها را از شاخه جدا کرده و به مدرسه یا منزل می‌بردند، شهرداری باز هم به کاشت گلها ادامه داد تا اینکه فرهنگ حفظ گل‌های شهر در میان آنها جا افتاد.

اعظم ملایی دیگر شهروند ساکن در اصفهان گفت: اهل کرمان هستم و چند سالی است که ساکن شهر اصفهان شده‌ام، گاهی در خیابان‌ها یا پارک‌های شهر که قدم می‌زنم، عده‌ای از مردم اظهار می‌کنند که زیبایی خاصی در گل‌کاری‌های شهر نمی‌بینند، با خود فکر می‌کنم اگر آنها سری به سایر استان‌های کشور بزنند قدر زیبایی‌های شهرشان را بیشتر می‌دانند.

وی تاکید کرد: گل‌کاری هایی که در شهر اصفهان انجام شده، بسیار زیباتر از شهرهایی همچون کرمان، یزد، سیستان و بلوچستان و حتی شهر تهران است، چون من به شهرهای دیگر نیز سفر کرده‌ام، اما این زیبایی‌ها را در آن شهرها ندیده‌ام. در نبود آب در زاینده رود که آرامش خاصی به اصفهانی‌ها می داد، وجود گل‌ها و گیاهان در بوستان‌ها، باغچه‌های شهر و پارک‌ها می‌تواند روحیه مردم را شاد کند.

مریم رستمی یکی دیگر از شهروندان اصفهانی اظهارکرد: دیرزمانی شهر اصفهان باغ شهری در قلب ایران بوده است، اما امروزه اثری از باغ‌های شهر اصفهان دیده نمی‌شود و جای آنها را ساختمان‌های بتنی گرفته ‌است؛ علیرغم اینکه گفته می‌شود گل‌کاری‌های شهر اصفهان زیبا است، معتقدم اصفهان به نسبت جمعیت و آلودگی هوایی که از آن رنج می‌برد، سرانه بالایی از نظر فضای سبز ندارد.

وی ادامه داد: من به شخصه طراوات و زیبایی شهر را تنها در ایام نوروز احساس می‌کنم، شهر اصفهان یکباره حال و هوایی تازه به خود می‌گیرد، اما دوباره باغچه‌های شهر می‌میرند، گویا گل‌های اصفهان متناسب با آب و هوای این شهر نیست؛ باید یک رستاخیزی در فضاهای سبز شهر ایجاد شود.

برقراری عدالت اجتماعی با انجام گل کاری‌ در تمام نقاط شهر

محمد مهدی برادران، دکترای برنامه‌ریزی شهری به خبرنگار ایمنا گفت: اگر بر اساس الگوی مشخص، میزان منفعتی که مردم از وجود هر نوع کالای عمومی به ویژه فضای سبز اظهار می‌کنند، مورد بررسی قرار گیرد، بی شک کاشت گل‌ها و گیاهان در فضاهای سبز شهری یا المان‌ها از جمله موارد مهمی خواهد بود که مدیریت شهری باید به صورت جدی اقدام کند.

رییس سابق برنامه‌ریزی کلانشهرهای ایران افزود: مردم از وجود یک آبنما، پارک محلی یا وجود گل کاری‌ها همیشه احساس رضایت کرده‌اند، آنچنان که در یک تحقیق به لحاظ کمی از مردم سوال کردیم اگر بخواهید مبلغی پرداخت کنید که گل‌کاری‌ها در شهر ادامه پیدا کند، چه میزان حاضر هستید پرداخت کنید، افراد اعداد بالایی را نشانه گرفتند، در واقع مردم حاضرند برای زیباشدن فضاهای عمومی شهر هزینه کنند.

وی اظهارکرد: ممکن است وجود گل برای شهرداری هزینه‌بر باشد، اما انتفاعی که مردم از آنها می‌برند، بسیار بیشتر است، چون درصد زیادی از مردم از وجود گلها استفاده روحی می‌برند.

رییس سابق برنامه‌ریزی کلانشهرهای ایران با بیان اینکه عدالت اجتماعی با وجود گل‌کاری‌ها در تمام نقاط شهر برقرار می‌شود، تصریح کرد: بر اساس آنچه در کنفرانس سازمان ملل با موضوع عدالت اجتماعی در شهرها مطرح شد، هر چه فضای عمومی بیشتری در شهرها داشته باشیم، می توانیم بگوییم شهر بیشتر به سمت عدالت پیش رفته است و البته از مصادیق بارز آن وجود پارک‌های محلی و گل کاری‌ها است.

وی ادامه داد: ممکن است مردم به خاطر محدودیت مکانی نتوانند در منازل خود گل کاری داشته باشند، اما کاشت گل در فضاهای عمومی شهر می‌تواند در ایجاد حس آرامش در شهروندان موثر باشد، آن چنان که در یک نظر سنجی انجام شده، بیش از ۹۰ درصد مردم از گل کاری‌های سطح شهر ابراز خشنودی و رضایت کرده‌اند.

برادران تاکید کرد: با توجه به اینکه فضای منازل شهروندان محدود شده، زندگی آپارتمانی گسترش پیدا کرده و هزینه خانوارها بیشتر صرف خرید پوشاک و خوراک می شود، باید مدیریت شهری بستری فراهم کند که مردم بتوانند ارتباط خود را با گل و بوستان، آب و آسمان برقرار کنند و به نوعی از آلاینده‌های نوری برخوردار شوند. امروزه نه تنها مردم از طبیعت پاک محروم هستند، بلکه به واسطه آلودگی‌ها از آسمان آبی نیز محروم شده‌اند و این موضوع مشکلات عدیده‌ای برای شهروندان به وجود می‌آورد، در حالی که می‌توان به مناسبت‌های مختلف از جمله نوروز با افزایش گل‌کاری‌ها در سطح شهر روحیه شهروندان را شاد و احساس آرامش را در آنها افزایش داد. گل عاملی برای تعدیل رفتار در طول شبانه‌روز به شمار می‌رود و هر بار نگاه کردن به آن عاملی جهت ایجاد یک اتصال عصبی مثبت در مغز است.

سالانه بیش از ۴۹ میلیارد ریال برای نگهداری از فضاهای سبز هزینه می‌شود

مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان در این باره به خبرنگار ایمنا گفت: کاشت باغچه‌های فضای سبز با هدف زیباسازی فضای شهری و ایجاد نشاط بین شهروندان طی چهار مرحله در سال انجام می‌شود. در فصل پاییز باغچه‌های سطح شهر با گل‌های داوودی، کلم زینتی و بنفشه‌ها پر می‌شود، مرحله بعد در اسفند ماه برای استقبال از بهار و مسافران نوروزی با گل‌های شب بو، لاله، سنبل و زنبق کاشت انجام می‌شود، در اردیبهشت ماه با گل‌های بهاره به استقبال بهار می‌رویم و در تابستان با گل‌هایی مثل اطلسی، حنایی، جعفری باغچه‌های شهر را پر از گل می‌کنیم.

وی با بیان اینکه امکان کاشت بالاترین تنوع گلها در فصل بهار وجود دارد، اظهارکرد: در فضای شهری باغچه‌های گل به دو دسته تقسیم می‌شود، دسته اول باغچه‌های دایمی است که در سال یک مرتبه داخل آنها کاشت گل انجام می‌شود، چندین سال گلها در باغچه‌ها می‌ماند و حتی با مراقبت صحیح تا ۱۰ سال ماندگاری خواهد داشت و دسته دوم مربوط به گل‌های فصل که از یک تا پنج ماه دوام دارد، است.

مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان تصریح کرد: گل‌ها در باغچه های شهر به تناسب هر فصل تغییر می‌کند و در آنها گل‌های متنوع کاشته می‌شود، اما گل‌هایی که در باغچه‌های دایمی کاشته می‌شوند به طور معمول نیاز آبی کمی دارند و باعث کاهش هزینه‌ها و صرفه جویی در مصرف آب می‌شود.

وی با بیان اینکه شهرداری اصفهان به خاطر ایجاد تنوع و زیباسازی مناظر شهری، در سال گذشته اقدام به نصب تعدادی محفظه شیشه‌ای در مراکز پرتردد شهر کرده است، گفت: در این محفظه‌های شیشه‌ای گونه‌های کاکتوس که گیاهانی جذاب، با نیاز آبی کم و دارای تنوع بالایی هستند و البته نیاز به نگهداری های خاص دارند، کاشته شده است، این اقدام مورد استقبال شهروندان قرار گرفت، البته به دلایل فنی ادامه پیدا نکرد، اما سازمان پارکها در نظر دارد امسال نیز در برنامه کاشت بهاره با ایجاد المان‌ها و طرح‌های جدید به استقبال از بهار و مسافران نوروزی برود.

مرتضایی نژاد به آمار گل‌ها و گیاهان کاشته شده در فضاهای سبز شهر اصفهان اشاره و تصریح کرد: آمار گل‌ها و گیاهان کاشته شده در سطح شهر اصفهان ۸۲۴ هزار و ۸۴۹ مترمربع شامل گل فصل، توده‌کاری و رز است. از این آمار متراژ باغچه گل فصلی ۱۳۵ هزار و ۱۳۷ مترمربع، گل دایم ۲۶۹ هزار و ۱۳۴ مترمربع و توده کاری یا همان باغچه‌هایی که داخل آن درختچه‌های زینتی و گل دار مثل زرشک و یاس زرد کاشته می‌شود، ۱۸۸ هزار و ۲۸۴ متر مربع و گل رز ۲۳۲ هزار و ۲۹۴ مترمربع است.

مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان گفت: به طور میانگین تعداد دو هزار و ۷۹ نفر باغبان در طول یکسال از گل‌ها و گیاهان کاشته شده سطح شهر اصفهان مراقبت می‌کنند، البته آمار کارگران پیمانی که از گلها و گیاهان نگهداری می‌کنند، جداست.

وی با بیان اینکه هزینه حفظ و نگهداری باغچه‌های گل شهر اصفهان سالانه بیش از ۴۹ میلیارد و ۷۱۲ میلیون ریال است، اظهارکرد: برای ایام نوروز بیشتر گل‌های فصلی تعویض و در المان‌های شهر تغییرات جدیدی ایجاد خواهد شد. در آستانه نوروز امسال نیز باغچه گل فصل شهر اصفهان پر می‌شود که تعداد متوسط گل مورد نیاز برای آنها دو میلیون و ۷۰۲ هزار و ۷۴۰ کوزه گل است.

به گزارش ایمنا، رشد سریع شهرنشینی و افزایش مشکلات زیست محیطی، اهمیت فضاهای سبز و پارکهای محلی را دو چندان کرده است، فضاهای سبز در ارتقا کیفیت زندگی شهروندان در محلات تاثیر بسزایی دارند از این رو انتظار است با وجود این همه آلایندگی، مدیریت شهری، احداث و توسعه فضاهای سبز شهری را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهد.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۳۹۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساماندهی خودرو‌های عرضه غذا در تهران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه ۲ گفت: خودرو‌های عرضه غذا برای فعالیت نیازمند دریافت مجوز هستند و فعالیت آنها بدون رعایت اصول، علاوه بر مشکلات ترافیکی و زیست محیطی با ایجاد سد معبر در فضا‌های شهری تجاوز به حقوق شهر و شهروندان محسوب می‌شود.

علی اصغر طاهری افزود: بر این اساس، طرح ساماندهی فعالیت این مشاغل سیار با هماهنگی شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران آغاز شده است.

معاون شهردار منطقه ۲ گفت: در این طرح مشاغل سیار که در مکان‌های نامناسب فعالیت می‌کنند به مکان‌هایی با شرایط مناسب و بدون ایجاد مشکلات ترافیکی و زیست محیطی منتقل می‌شوند.

علی اصغر طاهری افزود: رعایت قوانین و مقررات ترافیکی به‌منظور جلوگیری از ترافیک در سطح معابر، در نظرگرفتن فاصله استاندارد و مناسب نسبت به بافت مسکونی، اماکن دولتی و اداری، رعایت مقررات شهری و زیست‌محیطی و توجه به زیبایی بصری و سیمای شهر و مطلوب از‌جمله نکاتی است که همه متصدیان خودرو‌های عرضه غذا ملزم به رعایت آن هستند و در غیر این صورت از ادامه فعالیت آنها جلوگیری می‌شود و مجوزشان تمدید نخواهد شد.

دیگر خبرها

  • فاجعه زیست محیطی؛ خلیج فارس شورتر شد
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • همه پروژه های عمرانی شورای ششم کرج پیوست زیست محیطی دارند
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • ‌ پایتخت زیست‌محیطی آسیا مرهون تلاش پاکبانان است
  • ساماندهی خودرو‌های عرضه غذا در تهران
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران
  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست
  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند
  • ضرورت اجرای تفکیک زباله در کردستان