Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-01@03:17:40 GMT

خرمالو گنجینه‌ای از مواد مغذی

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۸۵۱۱۸۳

خرمالو گنجینه‌ای از مواد مغذی

خرمالو میوه‌ای است سرشار از ویتامینویتامینویتامین E و ویتامین B۶. همچنین فیبر، منگنز، مس، منیزیم، پتاسیم و فسفر نیز در خرمالو وجود دارند. این نکته را هم باید مد نظر داشت که ترکیبات ارگانیک ویژه‌ای در خرمالو یافت می‌شوند مانند کاتچین‌ها، گالوکاتچین‌ها، اسید بوتولینیک و ترکیبات کاروتنوئیدی مختلف.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین مجموعه غنی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و ترکیبات خاص، فواید خرمالو را بسیار افزایش می‌دهد. در ادامه به بررسی همین فواید مهم می‌پردازیم.

کمک به پیشگیری از ابتلا به سرطان

این میوه کوچک و خوش‌مزه سرشار از ترکیبات ضدسرطانی و آنتی‌اکسیدانی است که می‌توانند توانایی بدن برای مقابله با رادیکال‌های آزاد را تقویت کنند، سلامت عمومی را ارتقا بدهند و از ما در مقابل بسیاری از بیماری‌ها محافظت کنند. رادیکال‌های آزاد، همان ترکیباتی هستند که می‌توانند سلول‌های سالم را به سلول‌های سرطانی تبدیل سازند و به ارگان‌های مختلف بدن آسیب برسانند. ترکیبات موجود در خرمالو اساسا این ظرفیت را دارند که در راستای پیشگیری از ابتلا به سرطان‌های مختلف به ما کمک کنند.

تقویت سیستم ایمنی بدن

خرمالو با توجه به داشتن ویتامین C به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌رساند. به‌علاوه، خرمالو حاوی مقدار زیادی از اسید اسکوربیک (نوعی از ویتامین C) است و درنتیجه مصرف هر عدد خرمالو حدودا ۸۰ درصد از نیاز روزانه بدن به این ماده مغذی را برطرف می‌سازد. ویتامین C موجود در خرمالو، سیستم ایمنی را تقویت می‌کند و تولید سلول‌های سفید خون را افزایش می‌دهد. همین سلول‌های سفید هستند که خط دفاعی اصلی را در مقابل بیماری‌های ویروسی، میکروبی و قارچی تشکیل می‌دهند و شانس ابتلا به بیماری‌های عفونی و ویروسی فصلی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا را کم می‌کنند.

کمک به هضم

خرمالو مانند بسیاری از میوه‌های دیگر به‌عنوان یکی از منابع خوب برای دریافت فیبر شناخته می‌شود. هر وعده مصرفی از خرمالو تقریبا ۲۰ درصد از نیاز روزانه بدن به فیبر را تامین می‌سازد. همین فیبر است که در فرآیند هضم مواد غذایی به بدن کمک می‌کند و حجم مدفوع را افزایش می‌دهد. همچنین، ترشح شیره‌های گوارشی هم به‌واسطه مصرف خرمالو افزایش می‌یابد و علائم مشکلاتی مانند یبوست و اسهال نیز با مصرف آن تسکین پیدا می‌کند. به‌طور کلی، میوه‌های سرشار از فیبر مانند خرمالو می‌توانند دستگاه گوارشی را تقویت کنند و مانع از ابتلا به بیماری‌های مختلف و همچنین سرطان کولورکتال شوند.

پیشگیری از پیری زودرس

خرمالو سرشار از ویتامین‌های مهم است و ترکیبات مهمی مانند بتاکاروتن، لوتئین، لیکوپن و کریپتوکسانتین‌ها دارد. این ترکیبات و ویتامین‌ها دارای عملکرد آنتی‌اکسیدانی هستند و استرس اکسیداتیو را کاهش می‌دهند. مجموعه عملکرد این ترکیبات از بروز نشانه‌های پیری زودرس مانند چین‌وچروک‌های پوستی و لکه‌های ناشی از پیری جلوگیری می‌کند. کمک به پیشگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر، خستگی مفرط، ضعف بینایی و ضعف عضلانی را هم باید به این مجموعه از فواید اضافه کرد.

تقویت بینایی

ترکیبات موجود در خرمالو دارای فواید موثر و مثبتی برای چشم‌ها هستند. زیگزانتین، یکی از ترکیبات موجود در خرمالو، مستقیما با تقویت سلامت چشم‌ها مرتبط است چون عملکرد آنتی‌اکسیدانی دارد. مطالعات علمی نشان داده‌اند که این ترکیبات می‌توانند شانس ابتلا به دژنراسیون ماکولار، آب‌مروارید و ضعف بینایی در تارکی را کاهش بدهند.

کمک به کنترل فشار خون

پتاسیم، ترکیب مهم دیگری است که در خرمالو یافت می‌شود و می‌تواند فشار خون را کاهش بدهد. همچنین، گردش خون در بدن به‌واسطه دریافت پتاسیم بهبود می‌یابد. به این نکته باید توجه داشت که کاهش فشار خون و تنظیم آن به‌واسطه مصرف پتاسیم می‌تواند در روند جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی موثر باشد.

 

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۵۱۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی

تحقیقات نشان می‌دهد مردانی که رژیم غذایی سرشار از میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل دارند، در مقایسه با مردانی که کمترین میزان سبزیجات را در برنامه غذایی خود مصرف می‌کنند، ۵۲ درصد کمتر در معرض خطر پیشرفت سرطان قرار دارند و خطر عود بیماری ۵۳ درصد در آن‌ها کمتر است.

به گزارش خبرآنلاین، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که رعایت یک رژیم غذایی گیاهی سالم (پس از تشخیص سرطان پروستات) در افراد می‌تواند به جلوگیری از پیشرفت یا عود بیماری کمک کند.

به گفته ویویان لیو، محقق ارشد این مطالعه، تغییر روند معمول سرطان پروستات به درجه‌ی پیشرفته آن، یکی از نگرانی‌های اساسی در میان بیماران مبتلا، خانواده و پزشکان آن‌ها است.

رژیم‌های غذایی حاوی گوشت قرمز، لبنیات و چربی‌های حیوانی اغلب با پیشرفت سرطان پروستات همراه هستند.

لیو می‌گوید: «یافته‌های جدید پیرامون رعایت رژیم غذایی گیاهی با هدف بهبود سرطان پروستات و پیشگیری از پیشرفت آن، به حفظ سلامت و کاهش عوارض شایع‌ترین سرطانی که مردان با آن مواجه هستند، کمک می‌کند. عمل به این دستورالعمل غذایی، علاوه بر داشتن دیگر فوایدی که برای سلامتی دارد، در پیشگیری از ابتلا به سایر بیماری‌های مزمن نیز مؤثر است.»

همچین میوه‌ها و سبزیجات موجود در یک رژیم غذایی گیاهی، حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و عناصر ضد التهابی و فیبر رژیمی هستند که کنترل گلوکز را بهبود می‌بخشد و التهاب را کاهش می‌دهد.

رژیم‌های غذایی حاوی گوشت قرمز، لبنیات و چربی‌های حیوانی اغلب با پیشرفت سرطان پروستات همراه هستند. گوشت قرمز (مانند گوشت گاو و گوسفند) سرطان پروستات را به سمت تهاجمی شدن سوق می‌دهند. علاوه بر این، رژیم‌های غذایی سرشار از پروتئین حیوانی ممکن است مقاومت به انسولین را نیز افزایش دهند.

داده‌های مورداستفاده در این مطالعه، حاصل جمع‌آوری اطلاعات پزشکی بیش از ۲۰۰۰ مرد مبتلا به سرطان پروستات است. طی یک بازه زمانی هفت‌ساله، محققان دریافتند آقایانی که در برنامه غذایی خود، بیشترین مقدار سبزیجات و میوه‌ها را گنجانده‌اند، در مقایسه با مردانی که کمترین مقدار سبزیجات را مصرف کرده‌اند، خطر پیشرفت و عود کمترِ بیماری را دارند.

گفتنی است که متغیرهایی، چون سن افراد، شدت سرطان، استعمال دخانیات و ... بر نتایج تجزیه و تحلیلِ ارتباط میان رژیم غذایی گیاهی و کاهش خطر پیشرفت سرطان پروستات تأثیری نداشتند.

رژیم‌های گیاهخواری سالم که شامل سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات و غلات کامل است، علاوه بر اینکه در کاهش خطر پیشرفت و عود سرطان پروستات نقش دارند، دارای فواید متعددی از جمله کاهش دیابت، کاهش بیماری‌های قلبی عروقی و کمتر شدن نرخ مرگ و میر هستند. افزون بر این، شواهد بیولوژیکی نشان می‌دهد رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاهخواری، سالم‌تر هستند و می‌توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند.

دکتر آنتونی دامیکو، رئیس بخش انکولوژی تشعشعات ادراری تناسلی در مؤسسه سرطان دانا-فاربر در بوستون، در همین راستا می‌گوید که اگرچه یافته‌های فوق امیدوارکننده هستند، اما نمی‌توانند ثابت کنند که رژیم غذایی گیاهی باعث بهبود نتایج سرطان پروستات می‌شود؛ فقط ارتباطی بین این دو وجود دارد. او می‌گوید: «توصیه من این است که افراد پیرو یک سبک زندگی سالم باشند تا از انواع بیماری‌ها دور باشند؛ ورزش کنند، سیگار نکشند، غذا‌های سالم و مفید مصرف کنند و استرس خود را کنترل کنند. سبک زندگی سالم به طور کلی خطر عود و پیشرفت سرطان را کاهش می‌دهد.»

دیگر خبرها

  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • بهترین میوه برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • روش‌های پیشگیری و قطع ریزش موی سر، ابرو و مژه
  • مصرف این ۴ ماده غذایی برای مردان ضروری است
  • چند روش ساده برای تقویت مو
  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟
  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آن‌ها را کند
  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آنها را کند
  • این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود