Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@08:31:28 GMT

مهار کانون های گرد و غبار کبودرآهنگ

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۸۵۸۰۰۲

مهار کانون های گرد و غبار کبودرآهنگ

همدان - ایرنا - رئیس اداره حفاظت محیط زیست کبودرآهنگ گفت: گونه های مقاوم به خشکی و شوری خاک شامل 'قره داغ' و 'علف شور' در 16 هکتار از کانون های گرد و غبار این شهرستان با هدف مهار این کانون ها کاشته شد.

پیمان زرین روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه این گونه ها در برابر شوری، خشکی زمین و کمبود آب مقاوم بوده و توان رشد و نمو در این شرایط را دارند اضافه کرد: در صورت حفظ و نگهداری این گونه های مقاوم در شرایط مناسب به طور حتم پس از گذشت 18 ماه ارتفاع آنها به 2 متر هم می رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار کرد: کشت گونه های مقاوم در کانون های گرد و غبار کبودرآهنگ از اوایل زمستان آغاز شده است و تاکنون در 16 هکتار این بوته ها به صورت نشاء کاشته شده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست کبودرآهنگ اظهار کرد: فرایند آماده سازی 80 هکتار از کانون های گرد و غبار برای کاشت گونه های مقاوم در حال اجرا است و به صورت مستمر کار کاشت صورت می پذیرد.
زرین تاکید کرد: برای جلوگیری از چرای زودهنگام گونه های کاشته شده در این مناطق توسط جوامع محلی و روستاهای شاوه و گندجین که در مجاورت های کانون ریزگرد قرار دارند دوره های توجیهی برگزار شده است.
وی یادآوری کرد: هفته هوای پاک سال جاری به منظور فرهنگسازی در مورد ضرورت و اهمیت هوای پاک چندین آیین به ویژه در مدارس برای دانش آموزان برگزار شد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست کبودرآهنگ گفت: برپایی نمایشگاه نقاشی، بازدید از ایستگاه سنجش آلودگی هوا، معاینه فنی خودروهای سنگین با تخفیف و بازدید امام جمعه کبودرآهنگ از نیروگاه شهید مفتح بخشی از برنامه های محیط زیست در هفته هوای پاک بوده است.
در دو دهه گذشته 6 هزار هکتار بیایان در دشت قهاوند همدان وجود داشت که این رقم در دهه 90 به علت شوری خاک و کاهش پوشش گیاهی به 65 هزار هکتار رسید و تاکنون مطالعات و عملیات اجرایی برای 15 هزار هکتار از این اراضی انجام شده است.
طرح مطالعه و شناسایی کانون‌های گرد و غبار در استان همدان در دست اجرا است و سازمان برنامه و بودجه همدان 700 میلیون ریال اعتبار برای اجرای این طرح توسط محیط زیست در نظر گرفته است که در صورت تخصیص بلافاصله اجرایی می شود.
7526/2087
خبرنگار: علیرضا جهانگیری** انتشاردهنده: زهرا پیرنیا

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۵۸۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آشیانه ساختن پرستو‌های دریایی در تالاب بین المللی انزلی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان با بیان اینکه بهار فصل تخم گذاری پرستو‌های دریای است، گفت: پرستو‌های دریایی تیره در غرب تالاب انزلی ۱۰۰ لانه ساختند.
تورج صادقی با اشاره به ورود هزار پرستوی دریایی تیره به غرب تالاب انزلی افزود: این پرستو‌ها با آشیانه سازی در چندین کلونی بزرگ لانه گزینی خود را آغاز می‌کنند.
وی با بیان اینکه این گونه از پرنده‌ها کلونی در غرب تالاب بندر انزلی زاد آوری دارند اضافه کرد: عمق مناسب آب، پوشش گیاهی مطلوب و زنجیره غذایی کامل بستر مناسبی برای لانه گزینی این پرستو‌ها است.
صادقی گفت: کارشناسان محیط زیست همزمان با زاد آوری این پرنده ها، کار حلقه گذاری جوجه‌های این پرستو‌ها را آغاز می‌کنند. 
پرستو دریایی تیره با (نام علمی: Chlidonias hybridus) گونه‌ای پرستوی دریایی از تیرهٔ کاکائیان است. این پرستوی دریایی پرنده‌ای پرجنب و جوش است که برای به دست آوردن غذا شیرجه رفته و آن را می‌قاپد.
این پرنده اغلب در آب‌های داخلی زندگی می‌کند و در زمستان‌ها نیز گاه به صورت گذری در کرانه‌های دریا‌ها دیده می‌شود و بر علف‌های شناور روی آب در تالاب‌ها آشیانه می‌سازد. 
گیلان دارای بیش از ۳۰ هزار هکتار پهنه تالابی است و این پهنه‌ها زیستگاه بیش از ۳۰۰ گونه پرنده به خصوص پرندگان مهاجر است.

دیگر خبرها

  • نگرانی از هجوم گردوغبار به ۴ استان
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • خطر ریزگرد‌های قم بیخ گوش تهران
  • خطر ریزگردهای قم بیخ گوش تهران
  • پاکسازی بیش از ۹۱۲ هکتار از اراضی خراسان رضوی
  • احتمال تبدیل دریاچه نمک قم به کانون جدید گرد و غبار کشور​
  • آشیانه ساختن پرستو‌های دریایی در تالاب بین المللی انزلی
  • ۸۰۰ هزار مهاجرت به استان‌های شمالی کشور طی دو سال اخیر
  • مشاهده یک گله مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان
  • مشاهده ۴ راس مرال در جنگل های هیرکانی گیلان