Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-27@10:00:03 GMT

مهار کانون های گرد و غبار کبودرآهنگ

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۸۵۸۲۳۶

مهار کانون های گرد و غبار کبودرآهنگ

پیمان زرین روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه این گونه ها در برابر شوری، خشکی زمین و کمبود آب مقاوم بوده و توان رشد و نمو در این شرایط را دارند اضافه کرد: در صورت حفظ و نگهداری این گونه های مقاوم در شرایط مناسب به طور حتم پس از گذشت 18 ماه ارتفاع آنها به 2 متر هم می رسد.
وی اظهار کرد: کشت گونه های مقاوم در کانون های گرد و غبار کبودرآهنگ از اوایل زمستان آغاز شده است و تاکنون در 16 هکتار این بوته ها به صورت نشاء کاشته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس اداره حفاظت محیط زیست کبودرآهنگ اظهار کرد: فرایند آماده سازی 80 هکتار از کانون های گرد و غبار برای کاشت گونه های مقاوم در حال اجرا است و به صورت مستمر کار کاشت صورت می پذیرد.
زرین تاکید کرد: برای جلوگیری از چرای زودهنگام گونه های کاشته شده در این مناطق توسط جوامع محلی و روستاهای شاوه و گندجین که در مجاورت های کانون ریزگرد قرار دارند دوره های توجیهی برگزار شده است.
وی یادآوری کرد: هفته هوای پاک سال جاری به منظور فرهنگسازی در مورد ضرورت و اهمیت هوای پاک چندین آیین به ویژه در مدارس برای دانش آموزان برگزار شد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست کبودرآهنگ گفت: برپایی نمایشگاه نقاشی، بازدید از ایستگاه سنجش آلودگی هوا، معاینه فنی خودروهای سنگین با تخفیف و بازدید امام جمعه کبودرآهنگ از نیروگاه شهید مفتح بخشی از برنامه های محیط زیست در هفته هوای پاک بوده است.
در دو دهه گذشته 6 هزار هکتار بیایان در دشت قهاوند همدان وجود داشت که این رقم در دهه 90 به علت شوری خاک و کاهش پوشش گیاهی به 65 هزار هکتار رسید و تاکنون مطالعات و عملیات اجرایی برای 15 هزار هکتار از این اراضی انجام شده است.
طرح مطالعه و شناسایی کانون‌های گرد و غبار در استان همدان در دست اجرا است و سازمان برنامه و بودجه همدان 700 میلیون ریال اعتبار برای اجرای این طرح توسط محیط زیست در نظر گرفته است که در صورت تخصیص بلافاصله اجرایی می شود.
7526/2087
خبرنگار: علیرضا جهانگیری** انتشاردهنده: زهرا پیرنیا
انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۵۸۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۰۰ هزار مهاجرت به استان‌های شمالی کشور طی دو سال اخیر

معاون سازمان حفاظت از محیط زیست با حضور در کافه خبر خبرآنلاین می‌گوید: «بیش از ۲۰ سال هست که در ایران خشکسالی را به‌صورت ناپیوسته تجربه می‌کنیم.»

داریوش گل‌علیزاده ادامه می‌دهد: «ما سال‌ها غافل بودیم، اما الان یک سند بالادستی داریم تا کشور را با پیامدهای تغییر اقلیمی سازگار کنیم، وقتی هرسال با سیلاب مواجه هستیم چرا نباید خودمان را برای مواجه شدن با آن آماده کنیم.»

او اظهار می‌کند: «دستگاه محیط زیست خودش یک دستگاه مطالبه‌گر است، ما در برنامه هفتم برنامه مدیریت تغییرات اقلیمی را با چهار هدف تقویت سازگاری، کاهش آسیب‌پذیری، گسترش اقتصاد سبز و صنعت کم کربن دنبال کردیم.»

گل‌علیزاده با بیان اینکه یکی از تبعات خشکسالی مهاجرت اقلیمی است، ادامه می‌دهد: «این مهاجرت‌ها از فلات مرکزی ایران به‌علت کاهش کیفیت شاخص‌های زیستی به مناطق شمال کشور بسیار زیاد شده است، شاخص‌هایی مانند افزایش گرد و غبار، کمبود آب سبب این مهاجرت‌ها شده. برخی از مهاجرت‌های اقلیمی برای کسب شغل است چراکه با افزایش تغییرات اقلیمی مانند سیل و گرد و غبار معیشت مردم تحت تاثیر قرار می‌گیرد. یکی از پیامدهای تغییر اقلیم تهدید امنیت غذایی است، تولید بیش از ۹۰ درصد غذای دنیا وابسته به خاک است اما با جاری شدن سیل سلامت این خاک به خطر می‌افتد و سبب فرسایش آن می‌شود.»

او می‌گوید: «براساس آمارها در دو سال گذشته حدود ۸۰۰ هزار نفر مهاجرت اقلیمی در کشور داشتیم، که مقصد آن‌ها بیشتر استان‌های شمالی کشور و شهرهای اطراف تهران است.»

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899197

دیگر خبرها

  • آفت ملخ در تاغزارهای چند شهرستان خراسان رضوی طغیان کرد
  • نگرانی از هجوم گردوغبار به ۴ استان
  • خطر ریزگرد‌های قم بیخ گوش تهران
  • خطر ریزگردهای قم بیخ گوش تهران
  • غبار روی کوه‌های تهران مه است یا آلودگی هوا؟
  • فناوری ناسا برای غبارزدایی از ماه به قمر زمین می‌رود
  • هرگونه افزایش قیمت در حوزه کالا‌های اساسی گرانفروشی است
  • غبار روبی گلزار شهیدای آران و بیدگل
  • احتمال تبدیل دریاچه نمک قم به کانون جدید گرد و غبار کشور​
  • ۸۰۰ هزار مهاجرت به استان‌های شمالی کشور طی دو سال اخیر