Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@04:25:01 GMT

طرح رابط برای ناشنوایان گسترش می یابد

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۸۵۸۹۳۱

طرح رابط برای ناشنوایان گسترش می یابد

تهران - ایرنا - معاون دفتر توانبخشی روزانه و توانپزشکی سازمان بهزیستی کشور گفت: طرح رابط برای ناشنوایان در سراسر کشور گسترش می یابد تا ناشنوایان بتوانند برای انجام امور اداری و غیراداری خود در دستگاه های مختلف از رابط ناشنوا استفاده کنند.

رضا غلامی سلطان مرادی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ناشنوایان معمولا در برقراری ارتباط در مجامع اداری و غیراداری مشکل دارند بطورمثال ناشنوا هنگام مراجعه به دستگاه هایی مانند قوه قضائیه ، مخابرات، وزارت نیرو، آموزش عالی و به ویژه بیمارستان ها با مشکلاتی روبرو می شوند چراکه مردم با زبان اشاره آشنا نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: بنابراین سازمان بهزیستی خراسان رضوی با همکاری یک موسسه تلاش کرد تا با استفاده از رابطان ناشنوای آنلاین ، مشکلات ناشنوایان در مراجعه به نهادها و ادارات را برطرف کند تا رابطان با یک تماس ناشنوا به محل مربوطه برود و به ناشنوا کمک کند. هزینه های این رابطان ناشنوا از سوی بهزیستی پرداخت می شود.
مسئول کارگروه ناشنوایان سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: ما نیز از این طرح الگوبرداری کردیم و از ادارات بهزیستی استان ها خواستیم تا این الگو را در استان ها خود اجرا کنند. اما اجرای این طرح به اعتبار نیاز دارد و برخی از ادارات استانی بهزیستی از اعتبارات توانمندسازی برای اجرای این طرح استفاده کردند.
غلامی سلطان مرادی اظهار داشت: امسال مقرر شده تا اعتبارات مورد نیاز رابطان ناشنوا برای موارد اضطراری در ادارات و بیمارستان ها و دستگاه های دیگر، برآورد شود که فعلا برای هر استان 50 تا یکصد میلیون تومان ، برآورد اعتبار شده اشت.
وی اظهار امیدواری کرد تا اجرای این طرح در سال آینده، نهادینه شود و اقدامات لازم برای اجرای این طرح آغاز شده است.
وی تصریح کرد: حتی در شهرهای دور نیز امکانات به گونه ای است که می توانیم رابط ناشنوا برای ناشنوایان تامین کنیم اما هنوز این طرح کامل نشده و نیاز به اعتبار دارد.
«رابط ناشنوا شخصی است که می تواند زبان اشاره ویژه ناشنوایان را برای افراد شنوا ترجمه کرده و منظور ناشنوا را به روشنی بیان کند و گفته های افراد شنوا را نیز برای افراد ناشنوا با زبان اشاره نمایش دهد.»
به گزارش ایرنا ، زبان اشاره ، سیستم قراردادی خاص منظم و پیشرفته زبانی است که برای انتقال معنا به جای الگوهای صوتی یا نوشتاری در زبان از الگوهای علایم دیداری (ترکیب همزمان شکل، جهت و حرکت دستان، بازوها یا بدن و حالات صورت برای بیان سلیس افکار گوینده) در یک کلمه اشاره استفاده می‌کند.
به گزارش ایرنا، هم اکنون 170 هزار ناشنوای شدید یا مطلق تحت حمایت بهزیستی قرار دارند.
اجتمام**9185**1418
مصاحبه کننده: سادات حسینی خواه ** ناشر: مریم برزآبادی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۵۸۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۹۰ ورزشکار معلول زنجانی در رشته‌های مختلف ورزشی فعالیت می‌کنند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ خدابنده لو گفت: امروزه افراد دارای معلولیت در فعالیت‌های اجتماعی و مسابقات زیادی شرکت و توانمندی‌های خود را به جامعه ثابت می‌کنند.

وی افزود: در این راستا اولین جشنواره ورزش‌های بومی، محلی در سه شهرستان زنجان، ابهر، خدابنده در سال گذشته برگزار شد که استقبال گروه‌های هدف را به دنبال داشت.

مدیرکل بهزیستی استان ادامه داد: فعالیت‌های ورزشی برای افراد دارای معلولیت از ۲ جنبه درمانی که هدف آن تأمین سلامتی و پیشگیری از مبتلا شدن به بیماری‌های ثانویه است حائز اهمیت می‌باشد.

خدابنده لو گفت: ورزش نه تنها اعتماد به نفس را در فرد تقویت می‌کند بلکه نگرش جامعه را نسبت به معلولین دگرگون کرده و از نظر جسمی، روحی، فردی و اجتماعی آنها اثر قطعی و تعیین کننده‌ای دارد.

مدیرکل بهزیستی استان زنجان همچنین به اجرای طرح آموزشی آگاه سازی پیشگیری از معلولیت‌ها در دوره سالمندی اشاره کرد و گفت: این طرح با موضوعات سکته مغزی، بیماری قلبی- عروقی، استئوپروز، آرتروز، دیابت، سقوط و دمانس (آلزایمر) است که در سال گذشته ۲ هزارو ۷۲۷ در سطح استان شهری و روستایی تحت پوشش قرار گرفتند.

به گفته وی، آشنایی با بیماری استئو آرتریت، سقوط- بیماری دیابت - بیماری قلبی و عروقی -پوکی استخوان - سکته مغزی و آشنایی با بیماری دمانس از جمله موضوعاتی است که برای سالمندان جامعه هدف بهزیستی و افراد محلی در ۲ گروه سنی میانسالان با رده سنی ۶۵ الی ۴۵ و گروه سالمندی با رده سنی ۸۵ الی ۶۵ برای هر ۲ جنس آموزش داده می‌شود.

دیگر خبرها

  • احمدیان: امیدواریم روابط اقلیم کردستان با ایران در بُعد امنیتی گسترش یابد
  • بهره مندی بیش از ۵ هزار نفر در البرز از مشاوره ژنتیک
  • عدالت آموزشی در همه نقاط استان زنجان گسترش یابد
  • خانواده ۵ معلولی در دشتستان صاحب خانه می‌شوند
  • تیم فوتسال زیر ۲۱ سال ناشنوایان عراق در شاهرود اردو زد
  • کمک‌های مردمی به مددجویان بهزیستی افزایش یافت
  • برگزاری طرح «هر روستا یک خانه قرآن» در ملایر
  • همکاری ۲۰۰ داوطلب هلال‌احمر زنجان در نذر سلامت
  • همکاری ۲۰۰داوطلب هلال احمر زنجان در نذر سلامت
  • ۸۹۰ ورزشکار معلول زنجانی در رشته‌های مختلف ورزشی فعالیت می‌کنند