Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایلام-۵۰ درصد از فعالان صنایع دستی استان ایلام در حوزه تولید گلیم نقش برجسته فعالیت دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، گلیم نقش برجسته هنر دستباف ایلامیان، تولید سالیانه استان از این هنر ابداع، هفت هزار مترمربع است که بیش از ۴۰ میلیارد ریال ارزآوری برای کشوری دارد، هم اکنون نیز ۵۲ کارگاه با ۶۵۰۰ نفر در این زمینه فعالیت دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گلیم نقش برجسته مهمترین مولفه های انتقال به اشاعه فرهنگی

نورالدین محسنی معاون صنایع دستی استان ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: طرح و نقشه گلیم نقش برجسته ایلامی و اصیل استان است و دارای وزنی سبک است.

وی افزود: یکی از مهمترین مولفه های این هنر صنعت انتقال آن به اشاعه فرهنگی است، در زمینه حوزه گلیم نقش برجسته استاندارد سازی های آن انجام شده است و در حال پیگیری گرفتن  نشان جغرافیایی این هنر صنعت هستیم.

محسنی تصریح کرد: در تلاش هستیم استان ایلام را به عنوان شهر جهانی گلیم نقش برجسته معرفی کنیم.

۵۰ درصد از فعالان صنایع دستی در حوزه تولید گلیم فعالیت دارند

عبدالمالک شنبه زاده مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: گلیم نقش برجسته از تلفیق قالی و گلیم توسط یک بانوی ایلامی ابداع شد.

وی افزود: این هنر صنعت در سال ۶۷ در ردیف فهرست آثار ملی کشور به شماره ۴۲ به نام گلیم نقش برجسته استان ایلام به ثبت رسیده است.

شنبه زاده اضافه کرد: ۵۰ درصد از افرادی که در حوزه صنایع دستی مشغول فعالیت هستند در حوزه تولید گلیم نقش برجسته کار می کنند.

مشکلاتی همچنان گریبانگیر این هنر صنعت

زینب الماسی یکی از کارگاه داران فعال در حوزه گلیم نقش برجسته در خصوص مشکلات این هنر صنعت در گفتگو با خبرنگار گفت: به دلیل نبود کارخانه ریسندگی و رنگرزی در استان ایلام مجبور هستیم از استان های همجوار مواد اولیه آن را تهیه کنیم و این خود هزینه بالایی برای تولیدکنندگان دربردارد.

زهرا فاضلی یکی از بافندگان گلیم نقش برجسته استان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: ۱۰سال سابقه کار و فعالیت در این حوزه را دارم اما متاسفانه از مزایای بیمه ای برخوردار نیستم.

وی گفت: در این راستا در طی چندین نوبت به سازمان تامین اجتماعی مراجعه کردم و در جواب گفتند باید خود به صورت آزاد نسبت به واریز بیمه اقدام کنم اما من توانایی پرداخت بیمه آزاد را ندارم، دولت باید در این جهت حمایتم کند.

جهت برقراری بیمه جدید از بیمه زنان خانه دار استفاده شود

سهیلا ملکشاهی مدیر کل تامین اجتماعی استان ایلام در این زمینه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در حال حاضر تعداد ۴ هزار و ۴۵۰ نفر بیمه قالیباف و گلیم باف از صنایع دستی در استان وجود دارد.

وی افزود:  قالیبافانی که بیمه آنها قطع شده و یا از پوشش بیمه ای استفاده نمی کنند، برنامه جدید و مجوز خاصی در این خصوص وجود ندارد و توصیه می کنیم جهت ادامه برقراری بیمه جدید خود از بیمه زنان خانه دار استفاده کنند.

حمایت از این هنر صنعت ضمن این که سرعت توسعه را افزایش می دهد، زمینه اشتغال پایدار برای افراد بیشتری را نیز فراهم می کند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۸۲۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دریافت نشان ملی مرغوبیت ۲۸ کالای صنایع دستی مازندران

معاون سرمایه‌گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران با اشاره به برندسازی ۱۷ محصول در حوزه صنایع دستی از نشان ملی مرغوبیت ۲۸ کالا و پنج کالا در سطح بین‌المللی مطرح کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، احسان محمدی _دوشنبه دهم اردیبهشت_ در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ - تهران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در حوزه صنایع دستی برای ۱۷ محصول برندسازی شده است، اظهار کرد: در همین زمینه، نشان ملی مرغوبیت ۲۸ کالا و همچنین پنج کالا در سطح بین‌المللی انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۲۰۰ پروژه نیمه‌تمام بخش خصوصی با سرمایه‌گذاری بیش از ۴۵۰ هزار میلیارد ریال در مازندران وجود دارد، افزود: با بهره‌برداری از این پروژه‌ها شاهد توسعه ظرفیت‌های گردشگری استان خواهیم بود.

معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران با اعلام اینکه در این نمایشگاه مازندران با ۱۰ زنجیره ارزش در حوزه‌های کشاورزی، گردشگری و صنایع دستی و سایر بخش‌ها حضور پیدا کرده است، گفت: در بحث زنجیره ارزش، زنجیره ارزش گردشگری و صنایع دستی به عنوان یکی از دو زنجیره ارزش مورد توجه در مازندران قرار گرفته است.

محمدی از صدور مجوز حدود ۱۹۰ موافقت اصولی در سال گذشته برای متقاضیان تأسیسات گردشگری در مازندران مطرح و بیان کرد: این تعداد ۱۵ مورد در حوزه گردشگری ساحلی و دریایی است که به توان افزایی در این بخش یاری می‌رساند.

وی با بیان اینکه ۸۱ هزار نفر گردشگر خارجی سال گذشته در استان حضور داشته‌اند، خاطرنشان کرد: امیدواریم با لغو روادید گروهی با روسیه و تسری آن به کشورهای دیگر، شاهد حضور شمار بیشتری از گردشگران در استان مازندران باشیم.

کد خبر 749020

دیگر خبرها

  • تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال
  • هدف دولت سیزدهم تقویت گردشگری در استان‌های غربی است
  • سقوط فرش دستباف؛ صادرات به ۴۰ میلیون دلار رسید
  • مرزهای جغرافیایی صادرات فرش باید توسعه پیدا کند
  • فرش دستباف هنر مادر است
  • صدور مجوز برای تأسیس ۵ کارگاه صنایع‌دستی در آبدانان ایلام
  • تولید بیش از ۸۵ نوع صنایع دستی در فارس
  • دریافت نشان ملی مرغوبیت ۲۸ کالای صنایع دستی مازندران
  • رایزنی برای افزایش سفر بین ایران و عمان
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری