Web Analytics Made Easy - Statcounter

حدود ۸ روز از تغییر سیکل‌های تسویه ساتنا و پایا گذشته و هنوز بانک‌مرکزی اطلاع‌رسانی شفاف و رسمی درباره این تغییر، چرایی، چگونگی و آینده آن انجام نداده است.به گزارش بلاغ، صبح روز دوشنبه دوم بهمن ماه یعنی دقیقا یک هفته قبل، مشتریان بانک‌ها با تأخیر در انتقال وجوه از طریق ساتنا مواجه شدند؛ تأخیری که توضیح روشنی نیز از سوی کارمندان بانک برای علت آن داده نمی‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علت سردرگمی کارمندان نیز البته به بی‌اطلاعی آنان از علت این تأخیر بازمی‌گشت به همین خاطر هم اولین توضیح یا توجیهی که بنظرشان می‌رسید این بود که در واکنش به مشتریان ناراضی بگویند ساتنا با اختلال موقت مواجه شده‌است! غافل از آنکه با گذشت چند روز مشخص شد این ساتنا نبود که دچار اختلال شده بلکه مدیران بانک‌مرکزی بوده‌اند که در اطلاع‌رسانی به مردم درباره تصمیم جدیدشان دچار اختلال شده‌اند.

بانک ملی تنها بانکی بود که همین توجیه را به صورت رسمی اعلام کرد و در واقع به آن رسمیت داد.

سایت این بانک در خبری که در این باره منتشر کرد از "اختلال در تسویه دستور پرداخت‌های مشتری در ساتنا" خبر داد.

بنابر اعلام بانک ملی "بر اساس اعلام مرکز تسویه ساتنای بانک مرکزی، تسویه دستور پرداخت‌های مشتری به مشتری در این سامانه با اختلال مواجه شده است. باین اختلال به صورت سراسری در بانک‌های کشور بوده و تا اطلاع ثانوی تسویه امکان پذیر نخواهد بود. ساتنا سامانه‌ای الکترونیکی است که پردازش و تسویه تراکنش‌های بین بانکی و دستور پرداخت‌های فوری را به صورت انفرادی و آنی انجام می‌دهد".

آن‌گونه که روز‌های بعد مشخص شد، ماجرا اختلال نبود بلکه مدیران بانک‌مرکزی با اهداف متعددی که بنظرمی‌رسد قابل پذیرش‌ترین آن‎‌ها، کند کردن سرعت گردش پول و مدیریت بازار ارز باشد، ناگهان تصمیم گرفته بودند دفعات تسویه ساتنا و پایا را از ۷ بار در روز به یک بار در ۲۴ ساعت کاهش دهند و اصلا هم تصور نکردند که شاید لازم باشد این تغییر را به اطلاع مردم برسانند.

پرس‌وجو‌های خبرنگاران در این باره شروع شد؛ با وجود اینکه تقریبا تمام فعالان شبکه بانکی و پرداخت الکترونیک کشور این تغییر سیکل را تأیید می‌کردند، ولی همگی ترجیح می‌دادند اظهارنظر رسمی در این باره نداشته باشند. علت این پرهیز هم البته چندان دور از ذهن نبود؛ مسئولان بانک‌مرکزی که این تصمیم با صلاحدید آن‌ها اتخاذ، ابلاغ و اجرا شده همچنان درباره آن سکوت کرده بودند و جالب اینکه با گذشت یک هفته همچنان نیز هیچ توضیحی درباره تصمیمشات به مردم نداده‌اند.

سایت بانک‌مرکزی در این چند روز اخبار مختلف و متنوعی درباره شبکه بانکی و پولی کشور بر روی خروجی خود قرار داده‌است، ولی هنوز خبری از توضیح درباره تغییر سیکل‌ها تسویه نیست.

ماجرا زمانی ابعاد وسیع‌تری پیدا کرد که مشخص شد، سیکل جدید تسویه شامل دستگاه‌های کارتخوان هم شده‌است. پیش از این وجوهی که خریداران از طریق کارتخوان‌ها بابت خرید‌ها پرداخت می‌کردند، ۷ بار در ۲۴ ساعت به حساب متصل به کارتخوان‌ها واریز می‌شد، اما در مدل جدید، این تسویه پس از ۲۴ ساعت انجام‌می‌شود. طبیعتا این اتفاق اصلا به مذاق فروشندگان خوش نیامد و تماس‌ها با شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات الکترونیک و بانک‌ها شروع شد.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۹۶۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کل کل جدید استقلال و پرسپولیس؛ پالایشگاه و بانک!

همشهری آنلاین: اخیرا، مالکیت پرسپولیس در اختیار مجموعه‌ای از بانک‌ها قرار گرفته و استقلال هم به شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس واگذار شده است. هواداران، موشکافانه این تغییر و تحولات را درنظر داشتند و حالا، با تغییر مالکیت، کری‌خوانی‌های مرسوم هم عوض شده است. این کری‌خوانی‌های بامزه به‌خصوص در فضای مجازی نمود داشته است؛ از یک سو هواداران پرسپولیس که تیمشان به بانک‌های شهر، ملت، تجارت، صادرات، رفاه و اقتصاد نوین واگذار شده، مدعی‌اند هر کسی که در کشور کارت بکشد، بخشی از سود تراکنش‌ها به‌حساب باشگاه می‌رود.

برخی هواداران استقلال این مسئله را جدی گرفته و حتی عکسی دست‌به‌دست می‌شود که نشان می‌دهد یک نفر با خط خود نوشته، کار این بانک‌ها را قبول نمی‌کند. دیگر شوخی بامزه هم این بوده که برخی هواداران پرسپولیس گفته‌اند از آنجا که استقلال متعلق به یک شرکت بزرگ پتروشیمی است، دیگر بنزین نمی‎زنند تا تیم رقیب را از نظر مالی منتفع نکنند. فارغ از این شوخی‌ها، هواداران هر دو تیم نگران وضعیت تیمشان هستند و امیدوارند این تغییر و تحول، به نفع تیمشان تمام شود.

tags # استقلال ، پرسپولیس سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی
  • تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • تاثیر تثبیت بر انتظارات تورمی
  • تامین همه نیازهای ارزی توسط بانک مرکزی
  • تقویت همکاری های بانکی ایران و افغانستان
  • توسعه همکاری های بانکی ایران و افغانستان
  • کل کل جدید استقلال و پرسپولیس؛ پالایشگاه و بانک!
  • حراج شمش طلا در مرکز مبادله توانسته به قیمت بازار آزاد کمک کند؟
  • رشد تولید برق در نیروگاه شهید رجایی قزوین
  • خاندوزی: تمام بدهی های کشور به بانک توسعه اسلامی را تسویه کردیم