Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز؛ دکتر مجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزارت علوم و محمد مهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با حضور در برنامه ی "رو در رو" شبکه 4 در خصوص نقش دانشگاه‌ها در کارآفرینی و تحقق اقتصاد مقاومتی صحبت کردند.

در ابتدای برنامه زاهدی، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در خصوص طرح آمایش آموزش عالی گفت: بحث آمایش آموزش عالی بسیار جدی است که در حال حاضر با تأخیر انجام می شود و آمایش به این معناست که بر اساس ظرفیت های ملی، منطقه ای و بین المللی انتظارات خاصی از حوزه ی آموزش عالی داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت: پتانسیل و ظرفیت دانشگاه ها، مأموریت گرا شدن و پاسخگویی به نیازهای کشور اعم از منطقه ای و ملی معنای دقیق تر آمایش در حوزه ی آموزش عالی است که اقتصاد، رفع نیازهای کشور و حرکت در مسیر توسعه از ملزومات مأموریت گرا شدن دانشگاه ها است.

در ادامه ی برنامه شریعتی نیاسر گفت: یک تعبیر مناسب تر برای آمایش متوازن سازی آموزش عالی است که متناسب با ظرفیت ها و پتانسیل های کشور باید صورت گیرد.

او افزود: از سال 93 برای اولین بار در نظام آموزش عالی، طرح آمایش را شروع کردیم و نزدیک به 11 ماه روی آن کار انجام شد که در اسفند ماه سال 94 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید که در این طرح، 8 بند برای توسعه ی آموزش عالی کشور تبیین شده است و مأموریت گرایی یکی از این طرح ها است.

معاون آموزشی وزارت علوم با بیان اینکه مأموریت گرایی یکی از مهمترین بندهای آمایش آموزش عالی است، تصریح کرد: دانشگاه ها باید روی مدار مأموریت گرایی خود پیش بروند چون در گذشته اشکال آموزش عالی این بود که دانشگاه ها فکر می کردند باید در همه ی حوزه ها وارد شوند اما با اجرای طرح آمایش، با توجه به پتانسیل های خاص دانشگاه و ظرفیت های منطقه مأموریت هایی تعریف شده است.

شریعتی نیاسر خاطر نشان کرد: مأموریت اصلی دانشگاه پیام نور همچون دانشگاه آزاد، آموزش غیر حضوری و مجازی بود و دانشگاه پیام نور در مسیری حرکت می کرد که ممکن بود از مأموریت اصلی خود خارج شود مثلا برای دانشگاهی که مأموریتش آموزش مجازی است، یک میلیون متر مربع فضای عمرانی ساخته شده و 300 هزار متر مربع فضای در حال ساخت ضرورت ندارد.

او گفت: به طور کامل جلوی ورود دانشگاه پیام نور برای ورود به مقطع دکترا را گرفتیم البته این بدان معنی نیست که این دانشگاه نمی تواند دکترا داشته باشد بلکه برای جذب دانشجویان دکترا در این دانشگاه، باید ظرفیت های لازم شکل گیرد و باور ما این است که مأموریت اصلی و محوری دانشگاه پیام نور باید آموزش از راه دور و مجازی باشد.

معاون آموزشی وزارت علوم خاطر نشان کرد: متوازن سازی نسبت دانشجو به استاد نکته ی دیگری است که این عدد برای دانشگاه پیام نور باید 250 باشد اما الآن 170 است و این یعنی جمعیت هیأت علمی این دانشگاه بیش از نسبت تعداد دانشجویان است و برای حل این چالش یا باید تعداد دانشجو افزایش یابد و یا اعضای هیأت علمی کاهش یابد که هیچ کدام عملی نیست.

در ادامه محمد مهدی زاهدی با رد صحبت های معاون آموزشی وزارت علوم مبنی بر اینکه طرح آمایش آموزش عالی مختص دولت یازدهم است و قبل از آن اقدامی صورت نگرفته است افزود: سال 87 که وزیر بودم به مراکز آموزش عالی ابلاغ کردم که به طرح آمایش ورود پیدا کنند و بعد از 5 سال گزارشی از حوزه ی آمایش آموزش عالی ارائه شد که اشکالاتی داشت و در دولت یازدهم با رفع موانع به صورت جامع تر پیگیری شد.

او تصریح کرد: وزارت بهداشت زودتر از وزارت علوم وارد طرح آمایش شد چون تعداد دانشگاه های تابعه ی وزارت بهداشت کمتر و گستره ی آمایش وزارت علوم بیشتر است، وزارت بهداشت زودتر و راحت تر توانست به این طرح ورود کند و یکی از بحث های وزارت بهداشت در اجرای طرح این بود که از ظرفیت فضای مجازی استفاده شود و دانشجوهای خارجی برای تحصیل در علوم پزشکی وارد دانشگاه های کشور شوند.

زاهدی با بیان اینکه دانشگاه پیام نور می تواند به صورت نیمه حضوری فعالیت کند گفت: این دانشگاه می تواند دوره های کاردانی مأموریت گرا برگزار کند هم چنین برای واحدهای علمی کاربردی لازم نیست که مدرک دکترای علمی اعطا شود و نیاز است در کشور دکترای مهارتی هم داشته باشیم البته به شرطی که مأموریت فرد با دکترای PHD فرق کند و از دکترای مهارتی انتظار مقاله و پژوهش نداشته باشیم.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خاطر نشان کرد: بنابر اسناد و قوانین بالادستی باید در مرزهای دانش حرکت کنیم اما فقط 30 درصد از حرکت در مرزهای دانش باید در حوزه ی آموزش باشد و 70 درصد به مرزهای مهارتی دانش وارد شویم که دانشگاه های کشور چنین وضعیتی ندارند و عزم ملی در کشور شکل گرفته است که این نقیصه را برطرف کنیم چون حداقل 30 درصد از بیکاران کشور، مربوط به فارغ التحصیلان دانشگاهی است.

202

آمایش آموزش عالی ظرفیت نیاز آموزشی کارآفرینی اقتصاد مقاومتی شریعتی نیاسر زاهدی محمد مهدی زاهدی کمیسیون آموزش وزارت علوم

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۰۱۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخاب وزارت علوم به میزبانی بخش دانشگاهی سی و دومین دوره نمایشگاه قرآن


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، جلسه یکصد و سی و ششم مجمع مشورتی شورای هماهنگی فعالیت‌های قرآن و عترت دانشگاه‌ها با حضور مدیران فرهنگی و قرآنی دستگاه‌های دانشگاهی در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برگزار شد.

در این نشست چهار دستور بررسی شد، در نخستین دستور که به ارائه گزارش نمایندگان دانشگاه آزاد اسلامی از وضعیت برپایی بخش دانشگاهی سی و یکمین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم اختصاص یافت، بحث‌های مختلفی در مورد کم و کیف این بخش مطرح شد و در نهایت مقرر شد دانشگاه آزاد اسلامی میزبان بخش دانشگاهی نمایشگاه قرآن، گزارشی درباره ضعف‌ها و مشکلات نمایشگاه قرآن ارائه دهد.

همچنین در ادامه بررسی دستور نخست، وزارت علوم به عنوان میزبان بخش دانشگاهی سی و دومین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن معرفی شد. این نمایشگاه اواخر سال ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.

در ادامه حجت‌الاسلام والملسمین سیدرضا طاهری، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی قم که میزبان گزارش جشنواره نهج‌البلاغه است، گزارشی از این جشنواره ارائه کرد. در این بخش مقرر شد با حضور رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، معاونان و مدیران نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و تاثیرگزاران حوزه نهج‌البلاغه نشستی تشکیل شود و در آن تصمیم‌سازی‌هایی درباره فعالیت‌های بیشتر در حوزه نهج‌البلاغه اخذ شود.

از دیگر مصوبات مربوط به این دستور تشکیل کانون نهج‌البلاغه در دانشگاه‌ها بود که بر اساس این مصوبه مقرر شد هر دانشگاه یک کانون نهج‌البلاغه داشته باشد.

در بخش دیگری از این نشست گزارش دستگاه‌ها از جشنواره‌های داخلی قرآن و عترت و نیز گزارشی از تمهیدات در نظر گرفته شده برای برگزاری جشنواره ملی قرآن و عترت ارائه و پس از طرح مباحث مختلف مقرر شد زمان و مکان اختتامیه سی و هشتمین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت که به میزبانی وزارت بهداشت برگزار می‌شود، در نشست آینده مجمع مشورتی اعلام شود.

تصمیم‌گیری برای اضافه شدن یا اضافه نشدن بخش اساتید و کارکنان به جشنواره قرآن و عترت دانشگاهیان نیز به جلسه آینده مجمع مشورتی موکول شد.

دیگر خبرها

  • تلاش دانشگاه حرکت در جهت درآمدزایی غیر شهریه‌ای است
  • ضرورت جبران کمبود دانشجو در دانشگاه آزاد
  • انتخاب وزارت علوم به میزبانی بخش دانشگاهی سی و دومین دوره نمایشگاه قرآن
  • ابلاغ مأموریت ویژه برای آموزش‌های تخصصی به قضات
  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • استفاده از ظرفیت بانوان فعال برای رفع چالش‌های ملی/ پژوهش‌های دینی، مسئله‌محور باشند
  • نقشه فرهنگی کشور درحال بازنویسی است
  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد