Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-06@11:22:21 GMT

توانبخشی مهمترین حلقه درمان در کشور

تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۰۹۵۹۸

توانبخشی مهمترین حلقه درمان در کشور

وزیر بهداشت گفت: توانبخشی یکی از مهمترین گام های درمان است که اگر به روش علمی و استاندارد در کشور ارائه شود از انجام برخی از اعمال جراحی پیشگیری می‌کند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، سید حسن قاضی‌زاده هاشمی در حاشیه نشست مشترک با نماینده ولی فقیه، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران اظهار کرد: توانبخشی یکی از مهمترین حلقه‌های درمان است که در ایران متاسفانه کمتر به آن توجه شده و علیرغم تعداد بالای حوادث طبیعی مانند زلزله، سیل، آتش سوزی و معلولیت جسمی رزمنده‌ها در دوران دفاع مقدس و مدافعین حرم، امکانات حوزه توانبخشی، کافی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر بهداشت ضمن تقدیر از بنیاد شهید به دلیل توسعه خدمات توانبخشی در کشور برای ایثارگران، جانبازان و بیماران نیازمند، تصریح کرد: حدود 17 ماه پیش تفاهم نامه‌ای بین وزارت بهداشت و بنیاد شهید امضا شد و تا کنون 10 مرکز توانبخشی توسط بنیاد شهید در کشور راه‌اندازی شده و 5 مرکز در حال تجهیز است.

هاشمی ابراز امیدواری کرد که هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در کنار بنیاد شهید نسبت به توسعه خدمات توانبخشی در کشور اقدام کند.

وزیر بهداشت تاکید کرد: در حوزه ارائه خدمات توانبخشی باید با تعیین تعرفه‌های منطقی، فرصت را برای ورود و مشارکت بخش خصوصی فراهم کنیم اما همکاری‌های ما و بنیاد شهید در سطح گسترده‌ای قرار دارد و به آن افتخار می‌کنیم و این همکاری را برکت کار خودمان می‌دانیم.

هاشمی یادآور شد: امیدواریم که خانواده‌های شهدا و ایثارگران از این خدمات راضی باشند و علاوه بر صدور مجوزهای مورد نیاز در زمینه‌های تخصصی، دانشکده‌های توانبخشی وزارت بهداشت می‌توانند به توسعه این خدمات، کمک کنند و افتخار می‌کنیم که بتوانیم کمکی به خانواده‌های عزیز و بزرگ جانبازان و ایثارگران و خانواده‌های معظم شهدا کنیم.

وزیر بهداشت تصریح کرد: وزارت بهداشت می‌تواند در صدور مجوزها و کمک در ورود برخی از تجهیزات مورد نیاز و تامین نیروی تخصصی برای ارائه خدمات به بنیاد شهید کمک کند و تا کنون هم در حد قابل قبول انجام شده و بخشی که مشترک با بنیاد شهید باید مطالبه کنیم این است که حقوق جامعه ایثارگران، جانبازان و خانواده‌های شهدا تامین شود.

پیشنهاد وزارت بهداشت برای احتساب شهدای خدمت

موسوی، مشاور وزیر بهداشت در امور ایثاگران نیز در این نشست با اشاره به ایثارگران وزارت بهداشت گفت: ما 41 هزار ایثارگر در وزارت بهداشت داریم، عزیزانی داریم که در حین انجام وظیفه دچار حادثه شدند. حدود 37 نفر از پرسنل اورژانس کشور یا حوادث ترافیک یا سقوط بالگرد جان خود را از دست دادند و 31 پرستار در حوادث حین کار دچار حادثه شدند. تقاضای ما و خانواده این عزیزان این است که آنها به عنوان شهید خدمت محسوب شوند.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۰۹۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟

جزئیات مهم‌ترین طرح درمانی برای کودکان زیر ۷ سال که از ابتدای اردیبهشت امسال شکل اجرایی به خود گرفته است.

به گزارش همشهری‌آنلاین، شاید کمی بیشتر از یکسال طول کشید که طرح دولت برای درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال (خدمات سرپایی و بستری) شکل اجرایی به خود بگیرد.

از اسفند ۱۴۰۱ که بسته درمان رایگان کودکان ابلاغ شد، تا اردیبهشت ۱۴۰۳ که کودکان بدون پرداخت هزینه، خدمات درمانی از بیمارستان‌ها دریافت می‌کنند. جزئیات اجرای این طرح به تمامی بیمارستان‌های مشمول طرح ارسال شده و باید تمام خدمات بدون دریافت هیچ هزینه‌ای ارائه شود، به جز یک مورد!

این گزارش را بخوانید تا بدانید، برای کدام خدمات، کودکان درمان ۱۰۰ درصد رایگان دریافت می‌کنند.

دو اظهارنظر متفاوت

با وجودی که وزیر بهداشت بار‌ها بر رایگان شدن درمان کودکان در مراکز درمانی دولتی و دانشگاهی تاکید کرده، اما برخی خانواده‌ها اعلام کرده‌اند که طی چند روز اخیر مجبور به پرداخت هزینه شده‌اند. از ۲۰ هزار تومان تا ۵۰۰ هزار تومان برای ویزیت و تجهیزات پزشکی و حتی ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان برای بستری‌های چند روزه.

نکته مهم این که در فاصله زمانی کوتاه دو معاون وزیر بهداشت در این باره اظهارنظر‌های متفاوتی کرده‌اند، حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت گفته «پیش شرط درمان رایگان کودکان مراجعه از طریق نظام ارجاع است و این که خارج از چارچوب مراجعه کنند، شدنی نیست.»، اما سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت این نکته را تایید نکرده و گفته «گرفتن پول از کودک زیر ۷ سال در مراکز دولتی و دانشگاهی تخلف به شمار می‌رود و درباره کودکان زیر هفت سال شرط نظام ارجاع وجود ندارد.».

اما در نهایت محمد مهدی ناصحی، مدیرعامل بیمه سلامت ایران اعلام کرده که طبق این طرح کودکان زیر ۷ سال به صورت کاملا رایگان خدمات درمانی دریافت می‌کنند و شرطی برای پذیرش آن‌ها وجود ندارد.

توان مالی طرح را در نظر بگیرید

درمان رایگان درمان کودکان زیر ۷ سال به عنوان یکی از طرح‌های خوب در کشور مطرح می‌شود، اما ۲ چالش جدی هم درباره آن مطرح است و برخی کارشناسان معتقدند می‌تواند مراکز درمانی را هم با مشکلات زیادی مواجه کنند.

اولین چالش این که مراکز درمانی همین حالا هم با مشکلاتی از جمله پرداخت نشدن به موقع مطالباتشان از سوی سازمان‌های بیمه مواجهند و افزوده شدن این هزینه‌ها هم در صورت عدم پرداخت به موقع می‌تواند منجر به چالش در ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان شود. این در حالی است که اواخر سال گذشته بود که معاون درمان وزارت بهداشت، میزان بدهی بیمه‌ها به مراکز درمانی را حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

دومین چالش هم افزایش تقاضای القایی درباره درمان کودکان است و بهترین راهکار برای رفع این مساله را نظام ارجاع برای می‌دانند. این که نظام ارجاع در طرح رایگان کودکان به ویژه برای دهک‌های بالاتر جامعه رعایت شود تا هزینه‌های دولت از بخش تقاضای القایی افزایش پیدا نکند.

چند نکته درباره درمان رایگان کودکان

۱. ۱۰۰ درصد تعرفه دولتی برای خدمات بستری و فوریت‌های پزشکی همچنین درمان‌های سرپایی و فوریت‌های پزشکی شامل معاینه، آزمایشگاه، تصویربرداری و توانبخشی از سوی سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت می‌شود.

۲. فقط یک خدمت درباره کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی دانشگاهی و دولتی رایگان نیست، هزینه دارو‌های سرپایی

۳. کودکان زیر ۷ سال دارای بیمه‌های پایه مانند تامین اجتماعی، بیمه سلامت و نیرو‌های مسلح می‌توانند از این طرح بهره‌مند شوند.

۴. اجرای درمان رایگان کودکان با جمعیت حدود ۷ میلیون نفر ۲.۵هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

۵. تنها در یک بیمارستان کودکان در تهران هزینه ماهانه خدمات رایگان بستری کودکان زیر ۷ سال چیزی حدود ۵ میلیارد تومان است.

۶. خانواده‌ها می‌توانند شکایت‌های خود را درباره تخلفات مراکز درمانی برای ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان از طریق ۲ سامانه ۱۹۰ (وزارت بهداشت) و ۱۶۶۶ (بیمه سلامت) گزارش دهند.

دیگر خبرها

  • فرمانداران استان ایلام به ساماندهی گلزار شهدا توجه داشته باشند
  • زوج تایبادی مراسم عقد خود را در مزار شهدای گمنام برپا کردند
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • حقوق کدام یک از ایثارگران امسال افزایش داشت؟
  • جزئیات افزایش حقوق ایثارگران در سال ۱۴۰۳ + آخرین اخبار افزایش حقوق جانبازان
  • حقوق کدام یک از ایثارگران در سال ۱۴۰۳ افزایش داشت؟
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟
  • خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟
  • ایران در سایه تهدید بحران سالخوردگی