Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسایل سیاسی گفت: ترک‌ها اگر بخواهند به این شرایط ادامه دهند مجوز ایران و روسیه را ندارند و اگر بخواهند عقب نشینی کنند ممکن است در برابر آمریکایی‌ها ببازند با این حساب به نظر می‌رسد ظرف چند روز آینده فضا روشن‌تر از اینکه هست بشود. محمد ساجدی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، در خصوص تحرکات نظامی ترک‌ها در سوریه و اینکه عنوان می‌شود برخی کارشناس‌ها معتقدند که ایران و روسیه باید مواضع روشن تری در مقابل این تحرکات اتخاذ کنند، گفت: ترک‌ها در دو جبهه مجزا کار می‌کنند در بخش اول علی رغم درخواست سوریه و ایران وارد سوریه شدند و بهانه ورودشان مبارزه با گروه‌های پژاک و پ.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ک. ک. بود. از طرف دیگر آن‌ها می‌خواهند در کنفرانس سوچی شرکت کنند و برای حل فرآیند مسائل سوریه راه حل ارائه دهند که این دو اقدام در یک حوزه نمی‌گنجد و با یکدیگر متناقضند.

وی با اشاره به نامه سردار سلیمانی به فرمانده ارتش ترکیه گفت: در متن این نامه سردار سلیمانی اعلام کرد که اگر ترکیه بیش از این بخواهد پیشروی کند باید با ایران هماهنگ کند و ایران به طور غیرمستقیم اعلام کرد از این روند رضایت ندارد.

ساجدی ادامه داد: از طرف دیگر ایران از تقابل ترکیه و آمریکا به عنوان دو شاخه ناتو حتی استقبال می‌کند روسیه هم دقیقا همان فکر را می‌کند و البته روس‌ها به ترکیه برای این اقدام چراغ سبز هم نشان دادند، اما از سوی دیگر مخالف این اقدام ترک‌ها بودند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه افزود: روسیه از دخالت آمریکا در لیبی راضی نبود و در حقیقت این اقدام ترک‌ها را نوعی انتقام گیری از آمریکا می‌داند با این حساب روسیه و ایران با نیت‌های تقریبا مشترک در برابر این فرآیند سکوت می‌کنند و از طرفی دیگر ناراضی هستند. به عنوان مثال فرمانده ارتش روسیه در قبال این اتفاقات اعتراض کرده، اما دولت روسیه سکوت کرده است.

وی با اشاره به اینکه شرایط فعلی برای ترکیه دو سر ضرر است، خاطرنشان کرد: ترک‌ها اگر بخواهند به این شرایط ادامه دهند مجوز ایران و روسیه را ندارند و اگر بخواهند عقب نشینی کنند ممکن است در برابر آمریکایی‌ها ببازند با این حساب به نظر می‌رسد ظرف چند روز آینده فضا روشن‌تر از اینکه هست بشود.

ساجدی در خصوص اینکه این اقدام ترک‌ها با استقبال آمریکا مواجه شد، گفت: آمریکایی‌ها به دنبال جای پا در منطقه هستند و پس از سرکوب داعش آن‌ها همه چیز را در منطقه از دست داده اند و در حقیقت یک نوع حضور یک مستقیم آمریکا و مشارکتی در آینده سوریه است.

این کارشناس مسائل خاورمیانه تصریح کرد: آمریکا ۳۰ هزار نیروی خود را در شمال رقه مستقر کرده است به بهانه اینکه ما در سوریه سهم داریم ترکیه هم به بهانه مبارزه با گروه‌های پ. ک. ک. در سوریه حضور یافته است، اما این وضعیت زیاد دوام نخواهد آورد و ایران هم نظاره گر این معادلات است، چون به نظر می‌رسد معادلات طرفین به سود ایران در حرکت است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۳۸۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه در مرز‌های شمال استان آذربایجان غربی 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،فرماندار ماکو در این دیدار که قائم مقام والی استان دوغوبایزید ترکیه هم حضور داشت با اشاره به ارتباطات دوستانه و دیرینه بین دو کشور بر تداوم این ارتباطات در بخش‌های اقتصادی و فرهنگی تاکید و گفت: گمرک بازرگان در مرز‌های دو کشور عامل تداوم این دوستی‌ها بوده و تداوم این دوستی‌ها در سایه ارتباطات گسترده فرهنگی و اقتصادی ساکنان دو سوی مرز است.   نادر کاظمی با اشاره به به وجود آمدن برخی از مشکلات در گمرک بازرگان و کندی تردد کامیون‌ها و مسافر از این گمرک به سمت کشور ترکیه افزود: لازم است مسئولان کشور ترکیه هم برای رفع برخی از مشکلات موجود در گمرک گوربلاغ ترکیه اقدام نموده تا مشکلی در تردد مسافر و کامیون در سوی مرز به وجود نیاید.   فرماندار ماکو همچنین به مشکلات به وجود آمده در قبال احداث دیوار مرزی ترکیه هم گفت: متاسفانه بعد از احداث این دیوار مرزی از سوی کشور ترکیه بعد از هر بارش شدید باران سیل ناشی از سمت ترکیه، به سبب جمع شدن آب در پشت این دیوار خسارت بسیار زیادی به روستا‌های مرزی و زیر ساخت‌های کشورمان در منطقه مرزی بورالان وارد می‌کند.   کاظمی خواستار رسیدگی به این مشکل هم از طرف مقامات ترکیه شد.   احمد دالکیران رئیس اداره مدیریت مرزی ترکیه هم با اظهار خرسندی از افزایش تداوم مراودات مرزی بین کشور‌های ایران و ترکیه گفت: رسیدن به سقف ۳۰ میلیارد دلار در سال توافق مقامات جمهوری اسلامی و ترکیه بوده و مسئولان کشور ترکیه برای رسیدن به این هدف تلاش می‌کنند.   او با اشاره به کندی تردد در مرز بازرگان اشاره کرد و گفت: از سال گذشته کشور ترکیه به سبب ساخت و ساز‌های جدید در گمرک گوربلاغ تردد از این مرز و گمرک بازرگان تا حدی کاهش یافته که به محض اتمام این ساخت و ساز‌ها و عملیات عمرانی تردد از مرز‌های گوربلاغ ترکیه و بازرگان به نحو بسیار چشمگیری افزایش خواهد یافت.   وی افزود: با افزایش گیت‌های ورودی و خروجی در این دو مرز با اتمام ساخت و ساز‌ها هم تردد کامیون و هم تردد مسافر افزایش می‌یابد.   رئیس اداره مدیریت مرزی ترکیه به وارد آمدن خسارت ناشی از سیل از سمت دیوار‌های مرزی هم اشاره کرد و افزود: کشور ترکیه برای حسن همجواری و احترام متقابل برای همسایه و دوست و برادر خود ایران تلاش دارد با اقدامات موثر خسارت ناشی از قبال این دیوار مرزی را به حد صفر برساند.

دیگر خبرها

  • عملیات وعده صادق باعث تغییر معادلات بین‌المللی و منطقه‌ای شد
  • امیر نصیرزاده: «وعده صادق» معادلات بین المللی را تغییر داد
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟
  • تغییر مجدد معادلات جنگ اوکراین
  • بررسی مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه در مرز‌های شمال استان آذربایجان غربی 
  • ارتش ترکیه نیروی کمکی به شمال سوریه اعزام کرد
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه‌های تروریستی در شمال سوریه
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه های تروریستی در شمال سوریه
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت