Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-02@00:26:47 GMT

نرخ تورم تولیدکننده بخش معدن ۱۱.۲ درصد شد

تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۴۳۰۴۶

نرخ تورم تولیدکننده بخش معدن ۱۱.۲ درصد شد

مرکز آمار گزارش شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن فصل پاییز سال ١٣٩٦ (برمبنای سال پایه١٠٠= ١٣٩٠) را منتشر کرد که نشان می دهد نرخ تورم تولیدکننده کل بخش معدن به ۱۱.۲ درصد رسید.

براساس اعلام مرکز آمار، درصد تغییرات میانگین شاخص کل در چهار فصل منتهی به فصل پاییز سال ١٣٩٦ نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم تولیدکننده کل بخش معدن) ١١,٢ درصد است که نسبت به تورم چهار فصل منتهی به فصل تابستان ١٣٩٦، (٦.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

٣ درصد) افزایش داشته است.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از مهر، همچنین شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن در فصل پاییز سال ١٣٩٦ به عدد ٢٣٤,٦ رسید که نسبت به شاخص فصل قبل (٢٢٢.٠)، ٥.٧ و شاخص فصل مشابه سال قبل (١٩٧.٥)، ١٨.٨ درصد افزایش داشته است.

درصد تغییرات میانگین شاخص کل در چهار فصل منتهی به فصل پاییز سال ١٣٩٦ نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم تولیدکننده کل بخش معدن) ۱۱.۲ است که نسبت به تورم چهار فصل منتهی به فصل تابستان ١٣٩٦، (٦.٣ درصد) افزایش داشته است.

همچنین در فصل مورد بررسی بخش«استخراج کانه های فلزی»بیشترین تاثیر را بر افزایش ٥,٧ درصدی شاخص قیمت بخش معدن داشته است. شاخص قیمت در بخش «استخراج کانه‌های فلزی» با ٧,٦ درصد افزایش نسبت به فصل قبل از عدد ٢١٥.٣ به عدد ٢٣١.٧ رسید. این افزایش بیشتر تحت تاثیر افزایش ١٩.٠ درصدی فعالیت‌ «استخراج سنگ مس» به وجود آمده است.

در فعالیت «استخراج سنگ مس»، شاخص قیمت در فصل پاییز ١٣٩٦ از رقم ٩٢,٣ به رقم ١٠٩.٨ رسید که این افزایش به طور عمده ناشی از افزایش قیمت ماده معدنی «کنسانتره مس» است. تغییرات شاخص قیمت در سایر فعالیت‌ها، تاثیر بسزایی در تغییر شاخص کل بخش معدن نداشته است.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۴۳۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاف سردرگم تعیین دستمزد کارگری (پادکست)

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در آستانه روز کارگر، شرایط معیشت این قشر زحمتکش حالا به یکی از مهمترین مسائل روز جامعه تبدیل شده است.

اما کلاف سردرگم دستمزد به جایی رسیده است که علی دهقان‌کیا، فعال کارگری در گفت‌وگو با خبرنگار آنا گفت: ما تنها درخواستی که از دولت داریم این است که به قانون عمل کند. نارضایتی کارگران از عدم عمل به قانون نشات می‌گیرد. در سال جاری شورای عالی کار مصوبه‌ای داشت که در آن حداقل حقوق را ۳۵ درصد و دیگر سطوح را ۲۲ درصد به اضافه ۶۹۷ هزار تومان افزایش یافت.  

وی ادامه داد: عنوان می‌کنند که افزایش حقوق کارگران موجب تورم خواهد شد، اما در سال ۱۴۰۱ که حداقل دستمزد ۵۷ درصد افزایش پیدا کرد، تورم در آن سال ۴۶.۳ درصد شد که از این طریق سفره کارگران ۱۰ درصد ترمیم شد؛ اما در سال ۱۴۰۲ که حداقل دستمزد ۲۷ درصد افزایش یافت، ما حدود ۴۳ درصد تورم داشتیم. پس می‌توان نتیجه گرفت که دستمزد ارتباطی با تورم ندارد.  

این پیچیدگی‌ها باعث شد که ما در پادکست دستمزد به بررسی این دغدغه اقتصادی - اجتماعی بپردازیم. با اولین قسمت از این پادکست با عنوان "معمای تعیین دستمزد کارگری" همراه باشید.

دانلود صوت اصلی کد صوت

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بانک مرکزی: تورم ۲۷ درصد کاهش یافت!
  • کلاف سردرگم تعیین دستمزد کارگری (پادکست)
  • سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد
  • افزایش نرخ تورم و قیمت مواد غذایی در اسپانیا
  • دلیل کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر چیست؟ همتی پاسخ داد
  • روزگار به نام کارگر شد و به کام کارگر نشد
  • اسفند ماه «مرغ حذفی» بیشترین افزایش قیمت را داشت
  • تورم پیش‌نگر در سراشیبی
  • قیمت نفت یک‌درصد کاهش یافت
  • نرخ تورم سالانه در مرغداری‌های صنعتی به ۵۷.۸ رسید