Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد:سه سال و یک هفته از اسارت صیادان ایرانی در سومالی می گذرد. طبق آخرین خبر چهار نفر از هشت نفر باقی مانده، زنده هستند و هنوز هم هیچ اقدام قابل توجهی برای آزادی آن‌ها نشده است.
به گزارش خرداد، شاید وزارت امورخارجه و مردم فراموش کرده باشند اما هشت خانواده هنوز چشم‌ به راهند. هشت صیاد ایرانی هنوز در دست دزدان دریایی سومالی اسیر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به دو گروه چهار نفره تقسیم شده و بدون اینکه از تاریخ و زمان مطلع باشند، روزها را در یک اتاق کوچک سپری می‌کنند به امید اینکه اینجا کسی به فکرشان باشد. کسی نمی‌داند این سه سال و یک هفته برایشان چند سال گذشته است، هر چند روز یک بار غذا می خورند و چقدر ضعیف و رنجور شده اند. 
بهمن ماه 93 بود که راهی دریا شدند و تصور می‌کردند که قبل از شب عید و دست پر می‌گردنند. اما حالا ماه‌هاست التماس می‌کنند تا دزد دریایی سومالیایی یک تلفن در اختیاراش گذارد تا از حال زن و فرزند مطلع شوند. 21 نفر بودند. ابراهیم، نورمحمد، پیربخش و ندیم همان چند ماه اول فرار کرده و برگشتند. دزدهای دریایی، دیگران را به دو گروه ١٣نفره و چهارنفره تقسیم کردند. کرانی (دزد دریایی ) نگهبان چهار نفر اول و عبدالولی (دزد دریایی) که خشن‌تر است نگهبان گروه ١٣نفره شد. بعد از آنکه گلاب با پای پیاده گریخت و خود را نجات داد، ١٢ نفر ماندند. آبان ماه سال گذشته خبر رسید که هشت نفر دیگر مرده و فقط چهار نفر زنده هستند. 

پروین صباحی همسر جلال جمال‌الدین ‌دهواری (ناخدا) که در گروه کرانی است، در گفت و گو با نامه نیوز می‌گوید: « شنبه قبل بعد از هفت ماه بالاخره تماس گرفتند». حالا خیالشان راحت است  که جلال ، ابراهیم بلوچ نیا خواهر زاده ناخدا که نامزد مرجان دختر او نیز هست، عبدالله نوحانی که مادرش از فرط گریه نابینا شده و محمد شریف پناهنده بلوچ  هنوز زنده هستند. اما بیشتر از یک سال است که کسی از گروه چهار نفره دوم خبری نرسیده است. آخرین اطلاع از آن‌ها برمی‌گردد به ویدئویی که دی ماه سال گذشته فرستاده بودند. نفری یک کاغذ مقابل خود گرفته و از دولت خواهش می‌کردند که به دادشان برسد. 
پروین بعد از سه سال هنوز هم با بغض حرف می‌زند و می‌گوید: « از جلال پرسیدم راه فراری نیست، گفت دو بار فرصت فرار پیدا کرده اما نتوانسته ابراهیم و دو همراه دیگرش را تنها بگذارد». هرچه باشد آن ها غیر از هم کسی را ندارند. همین عبدالله که با آن‌ها هم‌ سلول است و سال گذشته در ویدئو ارسال شده التماس می‌کرد «ما اینجا بیچاره‌ایم، بدبختیم، پدر و مادرهایمان همیشه غصه می‌خورند» وقتی می‌رفت همراه عبدالماجد بود اما همان سال اول او را با دست خود دفن کرد. به گفته پروین همسر ناخدا، مادرش هنوز می‌نالد که «بچه‌ام بی‌کفن و بی‌نماز دفن شد. نمی‌تونم سر خاکش گریه کنم».
 سه سال پیگیری خانواده هنوز به جایی نرسیده و تنها جوابی که می‌شوند «پیگیری میکنیم» است. پروین صباحی که بهتر از دیگر خانواده ها فارسی حرف می‌زند، می گوید: « فقط می‌گویند آنجا دولت ندارند و کار ما سخت است». به گفته او دزدها نیز هرچه میگذرد رقم را بالا می‌برند. آخرین رقم اعلامی سومالیایی‌ها 400 هزار دلار است. خانواده‌ها هم آه در بساط ندارند و با کمک‌های کمیته امداد کج دار و مریز روزگار می‌گذرانند. مقامات مسئول نیز قصدی برای پرداخت پول ندارند چون اگر داشتند همان پارسال که با وساطت جان استید و اِن‌جی‌او «اقیانوس‌ بدون دزدان دریایی»  دزدها به 200 هزار دلار رضایت داده بودند، کار را تمام می‌کردند. دزدند و دندان گرد.  آن‌ها اوایل چهار میلیارد تومان می خواستند بعد به یک میلیارد و 350 میلیون تومن رضایت دادند. فروزانمهر (صاحب لنج) که دو میلیارد تومانی باخته بود، در حد توان پول فراهم کرد و فرستاد اما واسطه پول‌ را به دزدها نرساند و صیادها نیز اسیر ماندند. 
یک بار هم خانواده‌ها دار و ندارشان را روی هم گذاشته و 70 میلیون فرستادند تا خیالشان راحت باشد که دزدها به عزیزانشان غذا می‌دهند. حالا دیگر نه خانواده‌ها پولی دارند و نه فروزانمهر.  دولتی ها هم که همچنان پیگیری می کنند! خبری از پیگیری ان‌جی او هایی بین المللی نیز نیست. آن‌ها برای تامین هزینه های خود نیاز به پول دارند و از همین رو ماجرا به در بسته می‌خورد. پروین می گوید که جان استید و ان جی او « اقیانوس‌ بدون دزد دریایی» برای آزاد کردن صیادان ایرانی 700 هزار دلار پول می‌خواهد و اگر پولی در میان باشد بهتر است با خود دزدها معامله شود.
رها کردن هشت ایرانی به حال خود و عدم پیگیری ثمربخش و نجات آن‌ها تنها یک روی سکه است و بخش تلخ‌تر اینجا است که غیر از کمک ناچیز کمیته امداد کسی به فکر خانواده های بی‌سرپرست مانده نیست. زن و بچه‌ها یا پدرو مادرهای پیری که بی‌پول تر از قبل زندگی می گذرانند. نکته اینجا است که تعداد قابل توجهی از خانواده‌های زندانیان ایرانی در خارج از کشور از سوی اداره اجتماعی وزارت امورخارجه حمایت می‌شوند اما در فهرست چند صد نفره آن‌ها نیز جایی برای این هشت خانواده بلوچ نیست. برچسب ها: صیادان ایرانی ، اسیر ، سومالی

منبع: خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۴۶۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز طرح مقابله با تخلفات صید غیرمجاز برای حمایت از تالاب و صیادان شادگان 

فرماندار شادگان گفت: موضوع صید با الکتروشکر دیگر یک مسئله معمولی نیست بلکه یک بحران حاد در حوزه اشتغال و معیشت جوامع محلی است .

صالح زاده می گوید: ما یک طرح مقابله با صید غیرمجاز در راستای حمایت از صیادان شهرستان در نظر گرفته شد و این طرح با هماهنگی و حمایت قاطع شورای تامین شهرستان ، ادارات حفاظت محیط زیست و شیلات برای مقابله قاطعانه با صید غیرمجاز در راستای حمایت از صیادان قانونمند در شهرستان بزودی اجرا خواهد شد. 

او می‌گوید: از اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان انتظار می رود با افزایش امکانات و گشت و کنترل یگان حفاظت محیط زیست شادگان با صیادان غیرمجاز و خارج از چارچوب قانونی که با دستگاه های ممنوعه برقی اقدام به صید غیر قانونی ماهی می کنند ، برخورد قاطعانه داشته باشند و متخلفان به مراجع ذیصلاح معرفی تا ضمن جلوگیری از ادامه این روند برخورد قاطعانه بعمل آید.

محمد حسن فقیه سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شادگان گفت: شادگان با دارا بودن تالاب بین المللی بعنوان یکی از قطب های مهم معیشت علی الخصوص صید و صیادی ، منبع ارتزاق و معیشت مردم محلی و روستایبان به شمار می رود. 

 سید عادل مولا معاون ‌محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت : با توجه به لزوم حفظ ذخایر آب‌های داخلی برای پایداری و تعادل اکوسیستم محیطی و اشتغال، بهرمندی و بهبود معیشتی صیادان لازم است تا دیگر نهاد های حکومتی و جامعه اطلاعاتی با استفاده از همه امکانات و ظرفیت ها برای مقابله با صید غیر مجاز که امروز به یک بحران اجتماعی تبدیل شده است ، با اداره حفاظت محیط زیست همکاری داشته باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • بیش از ۸۰ درصد نیاز ناوگان دریایی در داخل تأمین می‌شود/تمام دریانوردان ایرانی هستند
  • جزئیات تماس آمریکایی‌ها با ناو ایرانی!
  • آیین رونمایی از کتاب عکس «مشهد در روزگار انقلاب»
  • ماموریت در نیمکره جنوب زمین
  • وضعیت ناپایدار جوی و دریایی در هرمزگان/ شناور‌های سبک با احتیاط تردد کنند
  • آغاز طرح مقابله با تخلفات صید غیرمجاز برای حمایت از تالاب و صیادان شادگان 
  • گردشگران ناپدید شده در ارتفاعات نوشهر تحویل خانواده‌هایشان شدند
  • روزگار سپری شده اسکناس ایرانی
  • دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در دورود
  • پایش مواد غذایی دریایی با جوهر هوشمند ایرانی