Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@11:12:11 GMT

ورشکستگي آبي

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۸۰۳۷۴

ورشکستگي آبي

خبرگزاري آريا - سردبير مجله سيمرغ دانايي معتقد است که افزايش بي رويه برداشت آب همچنين نبود آب در پشت سدها موجب شده کشور دچار ورشکستگي آب شود.

سيد مهدي مرتضوي در شماره 4 اين نشريه نوشت: اصرار بي مورد، جهت گسترش کشاورزي و افزايش ميزان توليد محصولاتي که با صرف آب فراوان حاصل مي شوند، بيش از آنکه به اقتصاد کشور کمک کنند سبب تاراج منابع آبي کشور مي شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


برداشت بي رويه از منابع آب هاي زيرزميني که طي ميليون ها سال پيش ايجاد شده اند درفاصله زماني کمتراز 30 سال، کشور را در آستانه ورشکستگي آب قرار داده است.
بيش از 90 درصد از مصرف آب کشور در بخش کشاورزي وبا حفر صدها هزار حلقه چاه رخ مي دهد و هر ساله ده ها متر سطح آب هاي زيرزميني پايين تر مي روند و اگر همين روند ادامه پيدا کند براي يافتن آب نياز به جستجودر اعماق بسيار پايين زمين و تداوم اين راه به ديگر نيافتن آب خواهد انجاميد و اين يعني ورشکستگي آبي در کشور .
نوع مصرف آب در بخش هاي مختلف نشان مي دهد که هنوز زنگ خطر بحران آب به گوش ما نرسيده است و اگرچه گام هايي به منظور کاهش مصرف منابع آبي برداشته شده اما اين تلاش ها کافي نبوده و اين بحران هر روز شديدتر مي شود.
بحران زماني اتفاق مي افتد که همچنان يک راه حل وجود دارد و مي توان بحران را پشت سر گذاشت. اما ورشکستگي آبي به اين معنا است که ديگر آبي پشت سدها وجود ندارد و و از مرحله بحران فراتر رفته است.
کاهش يک ميليون هکتاري مساحت تالاب هاي کشور ازتبعات اين بحران محسوب مي شود.
خشکي منابع زيرزميني آب و تخريب مخازن آبي در زيرزمين، بيابان زايي ،گسترش پديده ريزگردها و ايجاد گرد وغبار از ديگر آثار وضعيت موجود است که هر چه مي گذرد دامنه آثار آن گسترده تر مي شود.
حل اين مشکل نيازمند عزم ملي و مشارکت همگاني است و بايد همه مديران دستگاه هاي مختلف به صورت هماهنگ با يکديگر کار کنند و مديريت کاملا يکپارچه باشد و بهره گيري از تکنولوژي مي تواند با تامين سرمايه ها در کاهش مصرف آب مفيد واقع شود.
همچنين نقش رسانه ها، کارشناسان، متخصصان و انجمن هاي علمي که وظيفه آگاه سازي مردم از ابعاد اين بحران را بر دوش دارند، در صورتي که اين آگاهي بخشي به طور مطلوب صورت نگيرد تبعات آن همه کشور را متاثر خواهد کرد.
1876/ 2027
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۸۰۳۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی کرمانشاه به عنوان هاب مدیریت بحران غرب کشور

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور، گفت: کرمانشاه به عنوان مرکز و هاب مدیریت بحران و حوادث غرب کشور مصوب شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، بابک محمودی در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان در استانداری برگزار شد با اشاره به اینکه هر اقدامی در زمینه بحران باید در قالب پیشگیری باشد، اظهار داشت: باید نقاط پرخطر در طبیعت به مردم معرفی شوند و امدادرسانی‌ها باید به سرعت انجام شود که سبب نشویم مردم از حضور در طبیعت دلزده شوند.

وی با اشاره به استقبال مردم از کوهستان عنوان کرد: راهنمایان در کوهستان حضور دارند و در برخی مسیرها صعود افراد باید با راهنما انجام شود و این تلفات را کاهش می‌دهد.

محمودی با بیان اینکه بیستون چهارمین توده سنگی بزرگ دنیا است و برای سنگ‌نوردی و صخره‌نوردی بسیار مهم است، گفت: کوهستانی بودن را نباید یک تهدید دانست، بلکه می‌توان به آن به عنوان یک فرصت اشتغال‌زایی نگاه شود.

رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر کشور افزود: با تصویب کرمانشاه به عنوان مرکز پشتیبانی و حوادث غرب کشور از نظر پایگاه هوایی و تجهیزات انباری و تخصصی تجهیز می‌شود.

وی بیان کرد: این مرکز می‌تواند علاوه بر استان کرمانشاه به سایر استان‌های غرب کشور نیز خدمات‌رسانی کند، اما استان باید حداقل‌های انبارداری شامل سیستم اعلام حریق را راه‌اندازی کند و در این صورت کرمانشاه به عنوان هاب منطقه‌ای برای مدیریت بحران در نظر گرفته خواهد شد.

محمودی با اشاره به اینکه فرودگاه کرمانشاه اکنون با مشکلاتی مواجه است که به‌زودی برطرف می‌شود، گفت: چنانچه آشیانه دیگری در فرودگاه برای استقرار دائمی سه تا چهار فرزوند بالگرد ایجاد شود بسیار کمک کننده خواهد بود.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور افزود: ما انگیزه‌ای برای افزایش تعداد پایگاه‌ها نداریم، زیرا بسیار هزینه بر است و این انگیزه را باید فرمانداران و استانداران ایجاد کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ثبت ۱۶ هزار زلزله در سال گذشته
  • معرفی کرمانشاه به عنوان هاب مدیریت بحران غرب کشور
  • انتقاد مدیریت بحران استان از نبود تخصیص اعتبار بحران به استان
  • ادامه ورشکستگی بانک‌های آمریکا؛ پنجمین بانک بسته شد
  • بانک آمریکایی «ریپابلیک فرست» اعلام ورشکستگی کرد
  • غنی‌ترین منابع طبیعی کلسیم
  • ۱۸۵ میلیون متر مکعب آب شرب در لرستان تولید شد
  • استفاده از خودروهای برقی، دوگانه سوز و هیبریدی راهکار برون رفت از بحران ناترازی بنزین 
  • نجات ۳ شرکت خوزستانی از ورشکستگی
  • نجات ۳ شرکت خوزستانی از ورشستگی با حمایت قضایی