Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-26@06:10:33 GMT

ام.اس و آسم پیامد کمبود ویتامین "دی"

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۸۱۵۳۶

ام.اس و آسم پیامد کمبود ویتامین 'دی'

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ دکتر زهرا عبداللهی در همایش «بهبود تغذیه جامعه با مشارکت زنان روستایی و عشایر» اظهار کرد: در حال حاضر ۹۰ درصد کشورها با اشکال مختلف سوء تغذیه روبرو هستند. ۲ میلیارد نفر در دنیا کمبود ریز مغذی دارند و ۸۵ میلیون کودک دچار کوتاه قدی هستند. علاوه بر آن ۵۲ میلیون کودک با لاغری و ۲ میلیارد نفر نیز اضافه وزن دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۴۱ میلیون کودک در دنیا نیز چاق هستند.

وی افزود: یکی از اهداف توسعه پایدار، حذف گرسنگی در دنیا هست. ۸۱۵ میلیون نفر در جهان با سوء تغذیه و گرسنگی زندگی می‌کنند. بحران‌های اقلیمی مانند کم آبی، کشورها را با چالشی در زمینه حذف گرسنگی و سوء تغذیه روبرو کرده است. در ایران نیز دوران گذر اپیدمیولوژیک طی می‌شود و ما با اضافه وزن، کمبود ریز مغذی و بیماری‌های غیرواگیر مواجه هستیم. مشکلات تغذیه‌ای، افزایش موارد ابتلا به انواع بیماری‌ها، کاهش ضریب هوشی، اختلال در باروری و مواردی از این دست را به دنبال دارد.

مدیر اداره بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد: ما از نظر کمبود وزن در کشور مشکلی نداریم و تنها ۴ درصد از گروه بزرگسالان با سوء تغذیه روبرو هستند. طی یک دهه اخیر شاهد کاهش قابل ملاحظه کم خونی در جمعیت زنان بوده‌ایم. این رقم ۳۳ درصد در ۱۰ سال اخیر کاهش یافته است. علاوه بر آن در همه استان‌ها کاهش ۳۰ درصدی شیوع کمبود روی مشاهده می‌شود. همچنین در ۱۰ سال اخیر میزان کمبود آهن در دختران ۴۰ درصد کاهش یافته است. اما هنوز درصد قابل توجهی از جمعیت ایران کمبود ویتامین دی دارند. پیامد این کمبود افزایش خطر ابتلا به دیابت، ‌ بیماری‌های قلبی - عروقی، ‌ام اس، آسم و آلرژی، نرمی استخوان و غیره است.

وی با اشاره به شیوع ۶۲ درصدی چاقی و اضافه وزن در میان زنان تصریح کرد: چاقی عامل خطر مهمی برای ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر محسوب می‌شود. ۲۰ درصد دختران ما اضافه وزن و چاقی دارند و ۱۸ درصد آنها با چاقی شکمی روبرو هستند. در حال حاضر ۷۶ درصد علل مرگ و میر در ایران ناشی از بیماری‌های غیر واگیر است و دیابت، بیماری‌های قلبی - عروقی، ‌ سرطان و بیماری‌های مزمن تنفسی جزو چهار بیماری غیرواگیر اصلی محسوب می‌شوند. پنج مورد از مهم‌ترین عوامل خطر ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر ارتباط مستقیمی با تغذیه دارند.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به مصرف ناکافی میوه و سبزیجات بیان کرد:‌ الگوی غذایی مردم نشان می‌دهد که کمتر از ۲۰ درصد جمعیت به صورت کافی میوه مصرف می‌کنند. همچنین تنها ۴۲ درصد از مردم  واحدهای مناسبی از سبزیجات در طول روز دریافت می‌کنند؛ این درحالی است که سازمان بهداشت جهانی توصیه می‌کند که مردم باید روزانه حداقل پنج واحد میوه و سبزی مصرف کنند؛ چرا که این مواد غذایی منبع فیبر و موثر در پیشگیری از اضافه وزن، چاقی و افزایش قند و چربی خون هستند. روزانه باید ۲۵ تا ۳۰ گرم فیبر غذایی دریافت شود.

وی ادامه داد:‌ همچنین زنان در مقایسه با مردان نمک بیشتری مصرف می‌کنند این رقم روزانه ۸.۱ گرم در زنان گزارش شده است. در روستاها نیز مصرف نمک بیش از شهرها است. سازمان بهداشت جهانی توصیه می‌کند با توجه به این که نمک عامل فشار خون بالا است، روزانه کمتر از پنج گرم مصرف شود.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به سند ملی امنیت غذایی در کشور، گفت: سند ملی امنیت غذایی برای بهبود تغذیه سه محور کاهش انواع سوء تغذیه، عوامل خطر و فرهنگ سازی برای تغذیه سالم را هدف‌گذاری کرده است. سازمان جهانی خوار و بار فائو سال ۲۰۱۶  را سال بین‌المللی حبوبات نامگذاری کرد؛ ‌ چراکه کشورها باید به سمت تولید محصولاتی روند که آب کمتری نیاز دارند، اما ارزش غذایی مناسب‌تری خواهند داشت. تولید یک کیلوگرم حبوبات به ۵۰ لیتر آب نیاز دارد، امابرای تولید یک کیلوگرم گوشت قرمز باید ۲۵هزار لیتر آب مصرف کرد.

عبداللهی در پایان صحبت‌هایش اجرای برنامه مکمل‌یاری برای تمام گروهای سنی، اجرای تمهیداتی برای کاهش قند، نمک و چربی در محصولات غذایی، برچسب‌گذاری تغذیه‌ای، ‌اجرای بسیج‌های آموزش تغذیه سالم، غنی‌سازی آرد با آهن و اسید فولیک، افزودن ید در نمک و راه‌اندازی سامانه ملی امنیت تغذیه‌ای بخشی از اقدامات انجام شده در بهبود تغذیه کشور است.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۸۱۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غذا‌هایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد

آفتاب‌‌نیوز :

افزودن مواد غذایی زیر به برنامه غذایی روزانه، با دارا بودن پروتئین، فیبر، چربی‌های سالم و سایر مواد مغذی، به کاهش چربی احشایی کمک می‌کند:

۱) گوشت گاو بدون چربی

گوشت گاو بدون چربی یک گزینه مناسب و پروتئینی است که برای زمان طولانی سیر نگه‌تان می‌دارد و به کاهش چربی شکمی کمک می‌کند. پروتئین احساس سیری بعد از غذا را افزایش می‌دهد، به حفظ عضلات کمک می‌کند و منجر به افزایش متابولیسم می‌شود. هم‌چنین پروتئین اثر حرارتی بالایی دارد، به این معنی که کالری بیشتری را در طول هضم می‌سوزاند.

۲) جو دوسر

جو دوسر سرشار از فیبر بتا گلوکان و کربوهیدرات‌های پیچیده است که انرژی پایداری را برای بدن فراهم کرده و به کنترل گرسنگی کمک می‌کند. مصرف جو دوسر، سطح قند خون را تثبیت می‌کند و احتمال پرخوری یا هوس قند را در ساعات بعد از غذا کاهش می‌دهند. بر اساس مطالعات، بتا گلوکان موجود در جو دوسر علاوه بر تقویت سلامت روده، می‌تواند به افزایش سیری، هضم آسان و کاهش چاقی شکمی کمک کند.

۳) لیمو

مصرف لیمو به‌تن‌هایی شاید چندان رضایت‌بخش نباشد، اما استفاده از لیمو در دستور العمل‌های خوراکی و نوشیدنی می‌تواند به کاهش چربی شکم کمک کند. لیمو حاوی پلی فنل‌های قوی است که منجر به جلوگیری از تجمع چربی در ناحیه شکم و چاقی می‌شود. سعی کنید به جای استفاده از سس‌های پرچرب و ناسالم، روی سالاد‌ها و غذاهایتان چند قطره آبِ لیموی تازه بچکانید

۴) ماهی تن

ماهی تن (چه کنسرو شده و چه تازه) به دلیل داشتن پروتئین بالا و چربی سالم، یک غذای مغذی به شمار می‌آید. یک وعده ماهی تن کنسرو شده، ۲۴ گرم پروتئین و تنها ۱۶۸ کالری دارد و حاوی حدود ۹ گرم چربی سالم است. شواهد نشان می‌دهد که مصرف غذا‌های دریایی بدون چربی مانند ماهی تن، به پیشگیری از چاقی کمک می‌کند.

۵) لوبیا سیاه

علاوه بر مصرف پروتئین، دریافت فیبر کافی در رژیم غذایی برای کاهش چربی شکمی مهم است. در میان حبوبات، لوبیا سیاه یک گزینه ایده‌آل برای این منظور است. در هر نصف فنجان لوبیا سیاه ۸ گرم فیبر و ۸ گرم پروتئین وجود دارد. به طور کل محتوای فیبر موجود در حبوبات برای کاهش وزن و جلوگیری از افزایش وزن مفید است.

۶) چای سبز

چای سبز یک نوشیدنی چربی‌سوز است و محتوای کافئین موجود در آن می‌تواند به بهبود متابولیسم و چربی‌سوزی کمک کند. مصرف مداوم چای سبز در کنار یک رژیم غذایی کم‌کالری و ورزش منظم باعث کوچک شدن شکم می‌شود.

۷) تخم مرغ

در حالی که غذا‌هایی مانند گوشت گاو بدون چربی و مرغ انتخاب‌های خوبی برای دریافت پروتئین هستند، تخم مرغ هم می‌تواند گزینه مفید دیگری باشد و در هر وعده غذایی مصرف شود. یک تخم مرغ متوسط، تقریباً دارای ۶ گرم پروتئین و کمتر از ۵ گرم چربی است. زرده تخم مرغ همراه با محتوای پروتئین بالایی که دارد، حاوی مقدار زیادی ماده مغذی به نام کولین است. مکمل کولین به طور بالقوه به کاهش BMI یا شاخص توده بدنی کمک می‌کند و هم‌چنین سطح لپتین موجود در آن، باعث افزایش حس سیری و کاهش تولید هورمون گرسنگی در بدن می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بهترین ساعت برای مصرف ویتامین D صبح است یا شب؟
  • غذا‌هایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد
  • نشانه‌های کمبود ویتامین K
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی ها
  • رشد انفجاری موها با مصرف این ماده غذایی
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی‌ها
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • کمبود این ویتامین سبب یبوست می‌شود
  • این ویتامین‌ها اضطراب را کاهش می‌دهد