Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-28@09:37:48 GMT

شایعه توفان مغناطیسی را باور نکنید

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۹۴۴۹۲

چند ساعت پیش، توفان خورشیدی بزرگی در جهتی متفاوت با زمین فوران کرد؛ اما شایعاتی بی‌سروته درمورد تأثیر مخرب آن روی گوشی‌های موبایل پخش شده است.

پیام زیر چندساعتی است که در شبکه‌های اجتماعی دست‌به‌دست می‌شود:

«اخبار ۳۰-۲۰ اعلام کرد ساعت ۱۲ شب، طوفان مغناطیسی در پیش است. موبایل همراه خود را در دست خود نگه ندارید؛ در این ساعت امکان مرگ وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امشب از ساعت ۱۲:۳۰ تا ساعت ۳:۳۰ صبح، امواج الکترومغناطیسی خطرناکی حاصل از طوفان خورشیدی از کنار زمین رد می‌شود. پس گوشی‌های همراه خودتان را خاموش کنید، حتی گوشی خود را نزدیک بدن خود نگذارید که ممکن است به شما صدمه بزند. این خبر در گوگل، ناسا و بی‌بی‌سی‌نیوز هم گفته شده. لطفا این پیام را به کسانی که سلامتی‌شان برای شما اهمیت داره، بفرستید.»

 

حقیقت ماجرا چیست؟ آیا توفان امشب واقعیت دارد؟
خوشبختانه، چندین تلسکوپ و رصدخانه فضایی مانند سوهو و SDO، خورشید را پیوسته زیر نظر دارند و می‌توانند از چند روز قبل، شدت و جهت توفان‌های مغناطیسی خورشیدی را تشخیص دهند. مرکز هشدار شفق‌های قطبی ناسا (سازمان ملی هوانوردی و فضانوردی ایالات‌متحده) هم پیوسته این موضوع را اطلاع‌رسانی می‌کند.

ساعاتی پیش، رصدخانه دینامیک خورشیدی ناسا، SDO، حفره‌ای را در ناحیه قطبی تاج خورشید آشکار کرد. این حفره که بر فراز قطب شمال خورشید پدید آمده، سبب شده است میزان بیشتری از بادهای خورشیدی به فضا پراکنده شود.

هرچند جهت این حفره رو به زمین نیست، اما پیش‌بینی می‌شود که بخشی از بادهای خورشیدی از مسیر مستقیم خود منحرف شوند و روزهای ۴ فوریه و ۵ فوریه (۱۵ و ۱۶ بهمن)، میدان مغناطیسی زمین را خراش دهند. بر اثر این برخورد، احتمال دارد توفان‌های ژئومغناطیسی ضعیفی همراه با شفق‌های قطبی در مناطق قطبی زمین اتفاق بیفتد.

روی زمین، تنها ساکنان نواحی قطبی شمالی و جنوبی زمین هستند که ممکن است اثرات این توفان مغناطیسی را به شکل شفق‌های قطبی در آسمان شبانگاهی خود ببینند. این پدیده بر فراز عرض‌های جغرافیایی میانی (از جمله کشور ما) دیده نمی‌شود و تأثیری هم روی وضعیت شبکه انتقال برق و شبکه‌های مخابراتی زمینی و ارتباطات غیرماهواره‌ای نخواهد گذاشت.

در مدار زمین هم مهندسان صنایع فضایی تدابیری را برای امن ماندن ماهواره‌ها و فضانوردان ایستگاه فضایی بین‌المللی به کار می‌بندند تا کمترین آسیبی به تجهیزات الکترونیکی آن‌ها وارد نشود.

 

چگونه چنین چیزی ممکن است؟

وقتی ذرات باردار پرانرژی از خورشید به زمین می‌رسند، تحت تأثیر میدان مغناطیسی قدرتمند زمین منحرف می‌شوند و بخشی از آن‌ها درون خطوط میدان مغناطیسی به سمت قطب‌های مغناطیسی زمین (که در نزدیکی قطب‌های جغرافیایی مخالف واقع شده‌اند) منحرف می‌شوند. معمولا بر فراز مناطق قطبی (عرض جغرافیایی بالاتر از ۶۶ درجه)، این ذرات باردار آن‌قدر به زمین نزدیک می‌شوند که به مولکول‌های جو می‌خورند؛ انرژی خود را به آن‌ها منتقل می‌کنند و آن‌ها را به نورافشانی وامی‌دارند. این نورافشانی را تحت عنوان «شفق قطبی» می‌شناسیم.

توفان‌های مغناطیسی خورشیدی اگر قدرت زیادی داشته باشند، می‌توانند شبکه‌های توزیع برق، شبکه‌های مخابراتی و ارتباطات ماهواره‌ای را مختل کنند و مدارهای الکترونیکی ماهواره‌ها را بسوزانند. قدرتمندترین توفان قدرتمندی که به زمین برخورد کرده، قرن نوزدهم اتفاق افتاد و سبب شد خطوط تلگراف در سراسر زمین تا چند ساعت قطع شوند و شفق قطبی تا عرض‌های جغرافیایی حدود ۵۰ درجه دیده شود.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۹۴۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماه در وضعیت اوج خورشیدی قرار می‌گیرد

ماه هفتم اردیبهشت‌ به دورترین فاصله از خورشید خواهد رسید و در فاصله ۱.۰۰۸۷ واحد نجومی آن قرار می‌گیرد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، چرخش ماهانه ماه به دور زمین باعث می‌‏شود _جمعه، هفتم اردیبهشت_ به دورترین نقطه از خورشید در فاصله ۱.۰۰۸۷ واحد نجومی از خورشید برسد، این اتفاق تقریباً هم‌زمان با عبور از ماه کامل رخ می‌دهد.

زمانی که ماه در وضعیت اوج خورشیدی قرار می‌گیرد، زمین در فاصله ۱.۰۰۶۳ واحد نجومی از خورشید و ماه در فاصله ۱.۰۰۸۷ واحد نجومی از خورشید قرار می‌گیرد، فاصله بین ماه و زمین نیز ۰.۰۰۲۶ واحد نجومی یا ۳۹۲ هزار کیلومتر خواهد بود.

کد خبر 748025

دیگر خبرها

  • نیو انگلند 1-4 اینتر میامی؛ هیچ‌وقت مسی را عصبانی نکنید!
  • برای خواب خوب مقررات بگذارید
  • فیلمی از برافراشته شدن بادبـان خورشیدی ناسا در فضا | علم تا کجا پیش می‌رود؟
  • ببینید| برافراشته شدن بادبان خورشیدی ناسا در فضا
  • رولکس ؛ نسخه «چه کسی اهمیت می دهد» (+عکس)
  • شاید باور نکنید اما نوشیدن جوش شیرین این خواص را دارد!
  • احمد خاتمی: به زور کسی را به بهشت نمی‌بریم، اما جلوی ناهنجاری خواهیم ایستاد/ حجاب از ضروریات دین است، بی حجابی خلاف شرع و قانون است/ در مسئله عفاف و حجاب دو قطبی نکنید
  • ماه در وضعیت اوج خورشیدی قرار می‌گیرد
  • میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است
  • هفت کشف شگفت‌انگیز درباره سیاره عطارد