Web Analytics Made Easy - Statcounter

رخساره فضلی، مدیرکل دفتر آموزش پیش‌دبستانی وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به تبیین چگونگی انتقال مفاهیم دینی برای کودکان دوره پیش دبستانی و مهدکودک پرداخت و گفت: محتوای آموزشی دوره پیش دبستان فعالیت محور و تلفیقی است. در این دوره اگرچه درسی به اسم علوم و ریاضی نداریم اما این بدان معنا نیست که مفاهیم ریاضی و علوم به کودکان آموزش داده نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بازی، کاردستی، قصه، نمایش خلاق، پرسش و پاسخ، نقاشی، گردش علمی و .... را از جمله فعالیت‌هایی برشمرد که در این مقطع برای انتقال مفاهیم دینی مورد استفاده قرار می‌گیرد و اظهار کرد: در این میان آنچه به عنوان فرابرنامه و چتری بر سر همه برنامه‌ها برای کودکان لحاظ شده است، انس با قرآن محسوب می‌شود.

فضلی محتوا و جهت گیری قصه‌هایی که در دوره پیش دبستان ارائه می‌شود را آموزش ارزش‌های اسلامی خواند و گفت: ارزش‌ها و باورها نه تنها در مفاهیم قصه، بلکه در جریان قصه گویی، بازسازی و بازگویی از سوی کودکان نیز در قالب مفاهیمی همچون صبر، احترام گذاشتن به دوستان، رعایت حق طرف مقابل و .. رعایت می‌شود.

مدیرکل دفتر آموزش پیش‌دبستانی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: علاوه بر این، آموزش آموزه‌های دینی و آیات کوتاه قرآن کریم را نیز به صورت جدی دنبال می‌کنیم اما سعی در ترکیب این دو روش با یکدیگر داریم تا جذابیت بیشتری برای کودکان داشته باشد.

اختلال در مسیر شکوفایی فطرت کودکان

وی بازی را جزو لاینفک کودکان برشمرد و گفت: آستانه تحمل یک کودک پیش دبستانی برای نشستن 15 دقیقه است و اگر والدین و مربیان به این نکته توجه نکنند، در مسیر شکوفایی فطرت وی اختلال ایجاد کرده‌اند.      

مدیرکل دفتر آموزش پیش‌دبستانی وزارت آموزش و پرورش در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در هیچ دوره‌ای از زندگی انسان‌ها نقش خانواده کم رنگ نمی‌شود، گفت: تنها تفاوتی که در این میان وجود دارد این است که هر چه سن و سال فرزندان کمتر باشد میزان تأثیرپذیری آنان از خانواده‌ها بیشتر است.

وی یکی از ارکان تأثیرگذار در تربیت کودک را مربیان برشمرد و در تبیین نحوه انتخاب آنان در مهدهای کودک گفت: انطباق رشته تحصیلی با خدمت مورد نظر، آشنایی با آموزه‌های دینی و نهایتا گزینش جزو مراحل انتخاب مربی است؛ البته تعداد نیروی دانشگاهی با رشته پیش دبستان محدود است، اما فارغ التحصیلان زیادی در شته علوم تربیتی داریم.

فضلی با تأکید بر اینکه حتی افرادی که در زمینه علوم تربیتی تحصیل کرده‌اند نیاز به آشنایی با یافته‌های جدید علمی برای نحوه برخورد با کودک دارند تا کیفیت آموزش‌های این افراد ارتقاء یابد، اظهار کرد: در این راستا در حال تدوین نظامی هستیم که حداقل‌های استاندارد جذب نیروی انسانی در دوره پیش دبستان را لحاظ کرده و امیدواریم به زودی ابلاغ شود.

فضلی با بیان اینکه در حال حاضر اکثر کلاس‌های پیش دبستان در حوزه آموزش و پرورش برگزار می‌شود، گفت: در این میان مؤسساتی هستند که برای کودکان چهار تا شش سال خدماتی را ارائه می‌دهند و مجوز نیز دارند، اما مجوز آنان از آموزش و پرورش نیست در صورتی که طبق قانون باید از این نهاد دولتی مجوز خود را کسب کنند. در حال رایزنی هستیم تا همه مؤسسان و متقاضیان ارائه خدمت برای کودکان چهار تا شش سال مجوز فعالیت خود را از آموزش و پرورش کسب کنند.

وی به مواردی که خلاف سیاست‌های آموزش و پرورش در مهدهای کودک رخ می‌دهد اشاره و عنوان کرد: در نگاه کلان و درجه اول انتظار ما از خانواده‌ها است تا در انتخاب مرکز نگهداری فرزند خود دقت بیشتری کنند. وجود برخی مراکز پیش دبستانی و مهد کودک که متمایل به فرهنگ غربی است، خواسته برخی خانواده‌ها است و این مراکز نیز به همین سبب شکل گرفته‌اند؛ در واقع می‌توان گفت خواسته خانواده‌ها نوعی بازار عرضه و تقاضا را ایجاد کرده است.

تقاضاهای غیرفرهنگی برخی خانواده‌ها

مدیرکل دفتر آموزش پیش‌دبستانی وزارت آموزش و پرورش در پایان یادآور شد: در مرحله اول دولت با ایجاد یک نظام آموزش مدون برای دوره پیش دبستانی و در مرحله دوم خانواد‌ه‌ها با شناخت و تأمل بیشتر باید کودک را در جریان فراگیری آموزش‌های علمی، دینی و اخلاقی قرار دهند. در این میان رسانه‌ها نیز می‌توانند ورود پیدا کنند و آموزش‌های منسجم‌تری را در اختیار خانواده‌ها قرار دهند.

وی در پایان یادآور شد: اینکه مؤسسات مختلف برای آموزش و تربیت کودکان چهار تا شش سال ورود پیدا کرده‌اند، یک فرصت محسوب می‌شود اما اگر خواستار رسیدن به اهداف عالیه هستیم راهی جز حرکت در یک مسیر مشخص نداریم و خانواده و نهادهای سیاست‌گذار و مجریان باید از نهادی که متولی حاکمیتی این جریان هستند تبعیت کنند و این نهاد جز وزارت آموزش و پرورش نیست.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۹۸۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استادان در هویت‌سازی و فرهنگ‌سازی اهتمام داشته باشند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین نشست شورای رابطین امور بانوان و خانواده استان اصفهان در سال ۱۴۰۳ با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی، عاصمه قاسمی مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده در سالن امیرکبیر دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان برگزار شد.

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده در این نشست با اشاره به اثرگذاری استادان زن در جامعه اظهار کرد: شبکه بانوان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی در سه سطح استادان، کارکنان و دانشجویان؛ شکل گرفته است که اهدافی همچون راهبری شبکه بانوان فرهیخته دانشگاه، توانمندسازی تخصصی شبکه بانوان فرهیخته دانشگاه؛ هماهنگی و نظارت بر عملکرد شورا‌های راهبری استان‌ها، هماهنگی و نظارت بر عملکرد مسئولین استان‌ها؛ ایجاد بستر تعاملی با فعالان حوزه زنان و خانواده داخل و خارج از دانشگاه را در دستور کار دارد.

قاسمی با بیان اینکه امور زنان و خانواده باید در امور دانشجویان خانم، با قوت وارد شوند، ادامه داد: ویژگی و فطرت نهادینه شده بانوان در آموزش و تعلیم و پرورش، به لحاظ پارامتر انتقال مفاهیم و دارا بودن مؤلفه‌ها و خصایص ذاتی همچون مهرورزی، صبوری و خستگی ناپذیری که خداوند در زن برای مادری قرار داده است، در شغل بسیاری از اساتید خانم تبلور یافته است.

وی با اشاره به هدف اساسی آموزش عالی خاطرنشان کرد: بانوان در هر رشته و مقطعی که تدریس می‌کنند، اهتمام ویژه‌ای را صرف صلح‌گرایی در محیط‌های سخت و ستیزه‌جو می‌نمایند. چنین معلمانی به ترویج فرهنگ تعامل، صلح و مدارا می‌پردازند و با گفتار و کردار خود، آموزش می‌دهند.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان هم با اشاره به دغدغه استادان هیئت علمی، تصریح کرد: جامعه چه تفاوتی بین زنان موفق و موثر در دنیای امروزی قائل شده است؟ پیامد حضور زنان موثر در جایگاه علمی، تا چه حد انفاق افتاده است؟ برای رشد هوش و نبوغ لازمه زنان در حوزه تعلیم و تربیت، چه تسهیلاتی درنظر گرفته شده است؟

نرگس عطریان با تأکید بر نیاز‌های بانوان در دانشگاه آزاد اسلامی تبیین کرد: فعالیت‌های ورزشی، جبران مشکلات ارگونومی و ساعات کار زیاد، برنامه‌های کمک آموزشی فرزندان، توانمندسازی شایستگی‌های فرهنگی در زنان، ازجمله موارد مهمی است که باید نسبت به آن توجه ویژه داشت.

در پایان این نشست، از بانوان هیئت علمی برگزیده و افتخارآفرین در عرصه‌های مختلف علمی، پژوهشی و تحقیقاتی با حضور دکتر طهرانچی ریاست دانشگاه آزاد، محمدعلی نادی معاون علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد، نجفی رییس دانشگاه آزاد استان، محمد باقری معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی استان و سایر مسئولان استانی تقدیر شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سرکوب دانشجویان آمریکایی نماد دموکراسی دروغین غرب است
  • هویت بخشی، رسالت امروز معلمان است
  • بازگرداندن ۳۰۰۰ کودک گلستانی بازمانده از تحصیل به مدارس
  • توجه جدی به جهاد تبیین و بیان دستاوردهای جوانان نخبه کشور
  • استادان در هویت‌سازی و فرهنگ‌سازی اهتمام داشته باشند
  • تبیین سرفصل‌های آموزش و پرورش تراز انقلاب/معلمان امیدآفرینی کنند
  • راه اندازی طرح آموزش مبلغان حجاب | ۴۰۰ نفر برای «استقناع هنرمندانه» آماده می‌شوند
  • آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها رسالت مهمی برعهده دارند
  • ترویج آموزه‌های اخلاقی در اولویت فرهنگیان باشد
  • معلم خط اول تحول در تعلیم و تربیت و میراث‌دار انبیا در انسان‌سازی