Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-05@20:39:04 GMT

آمار مرگ ومیر ناشی از آلودگی‌هوا درتهران و کشور

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۰۰۲۵۴۰

آمار مرگ ومیر ناشی از آلودگی‌هوا درتهران و کشور

معاون وزیر بهداشت ضمن هشدار در مورد کاهش سن استعمال قلیان در زنان گفت: سالانه حدود ۵۸ هزار ایرانی به دلیل مصرف سیگار جان خود را از دست می‌دهند و این درحالی است که می‌توان با افزایش مالیات بر دخانیات این موضوع را کاهش داد.

خبرگزاری فارس: علیرضا رئیسی در نشست خبری در ارتباط با استعمال دخانیات در کشور اظهار داشت: در قانون مصوب سال ۹۳ تصریح شده است که برای ارتقای بهداشت باید مالیات بر دخانیات افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: متأسفانه در کشور ما مالیات بر خرده‌فروشی دخانیات نیز بسیار پایین است و جوانان راحت‌تر به دخانیاتی همچون سیگار دسترسی دارند. از طرفی سالانه به دلیل عدم افزایش مالیات بر دخانیات، رقمی حدود ۴ هزار میلیارد تومان به جیب دلالان و واردکنندگان این حوزه می‌رود.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: برخی در کشور متأسفانه عذر بدتر از گناه می‌آورند و می‌گویند اگر مالیات بر سیگار گذاشته شود، قاچاق نیز زیاد می‌شود. این در حالی است که می‌توان از محل مالیات بر سیگار که رقمی حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان سالانه است، سیستم‌های هوشمند و راهکار‌های دیگری برای جلوگیری از قاچاق ایجاد کرد.

رئیسی با اشاره به اینکه یکی از مباحث اساسی که در حال حاضر در مجلس بررسی می‌شود موضوع دخانیات است گفت: سالانه بین ۵۰ تا ۵۵ میلیارد نخ سیگار در کشور مصرف می‌شود که این مسئله ۵۰ تا ۵۸ هزار مرگ را به همراه دارد. همچنین ۳ هزار میلیارد تومان هزینه نظام سلامت به دلیل مصرف دخانیاتی همچون سیگار است.

وی بیان داشت: در سال ۸۵ قانونی مصوب شد که بتوانیم مالیات بر سیگار را سالانه تا ۱۰ درصد بالا ببریم، ولی متأسفانه به‌جز کشور افغانستان، ایران پایین‌ترین مالیات بر سیگار را دارد و این در حالی بوده که سازمان جهانی بهداشت، ایران را به کنترل بیماری‌های غیرواگیر تشویق کرده و لازم است اقدامات بیشتری در این زمینه جهت پیشگیری از استعمال دخانیات اجرا شود.

معاون وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: از طرفی سن قلیان کشیدن کاهش یافته و این مسئله در زنان به ۱۴ سال رسیده که از یکی از دلایل آن دسترسی آسان به قلیان است و درواقع همه این موارد نوعی هشدار به شمار می‌رود.

رئیسی در ادامه به مبحث آلودگی هوا اشاره کرد و عنوان داشت: این مسئله به ویژه کلان‌شهر‌های ایران را درگیر کرده و راه مقابله با آن، تنها با فعالیت یک دستگاه صورت نمی‌گیرد، بلکه موضوع خودرو و بنزین سالم همچنین حمل و نقل در دسترس و دور کردن کارخانجات آلاینده و نظارت بر آن، باید مدنظر دستگاه‌ها باشد.

معاون وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه وزارت بهداشت در این زمینه رصد پایش سلامتی مردم را انجام می‌دهد، گفت: همچنین در وضعیت هشدار، همکاری‌های لازم را با سایر دستگاه‌ها انجام می‌دهیم.

رئیسی در مورد مرگ‌های منتصب به آلودگی هوا، گفت: افرادی که دارای بیماری‌های زمینه‌ایو مشکلات جدی هستند، آلودگی هوا عمر آن‌ها را می‌کاهد و در سال ۹۵، ۵ هزار مرگ منتسب به آلودگی فقط در تهران و بیش از ۲۰ هزار مرگ در این زمینه در سراسر کشور داشتیم.

وی با بیان اینکه این مرگ‌ها به صورت غیرمستقیم و در افراد آسیب‌پذیر و کسانی که دچار بیماری‌های مزمن تنفسی و... هستند، ایجاد می‌شود گفت: فرمول سنجش این مسئله را سازمان جهانی بهداشت اعلام می‌کند، لذا باید پیشگیری‌های لازم در این راستا توسط همه دستگاه‌ها انجام گیرد.

وی در مورد مصرف نمک در کشور گفت: هدفگذاری ما کاهش مصرف نمک و رساندن آن به کمتر از یک درصد است که نظارت‌های لازم در این زمینه در حال انجام است تا شاهد کاهش مرگ و میر‌های ناشی از مصرف بالای نمک در کشور باشیم. لینک کوتاه خبر: farda.fr/003GqU

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۰۲۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار به سیگاری ها؛ مرگ بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار

مصرف سیگار موجب بروز سرطان‌های ریه، معده، روده، کبد، لوزالمعده، حنجره، مثانه و…، بیماری قلبی، سکته مغزی، بیماری‌های ریوی، دیابت و کبد چرب می‌شود.

سیگار همچنین خطر ابتلا به سل، بیماری‌های چشمی و مشکلات سیستم ایمنی از جمله آرتریت روماتوئید را افزایش می‌دهد.

به طور متوسط مصرف کنندگان سیگار ۱۴ سال زندگی خود را کوتاه‌تر می‌کنند.

سالانه بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر سیگار جان خود را از دست می‌دهند.

بیش از یک میلیون نفر از افراد غیرسیگاری بر اثر قرار گرفتن در معرض دود جان خود را از دست می‌دهند.

دود تنباکو و سیگار حاوی بیش از ۷۰۰۰ هزار ماده شیمیایی است که سمّیت بیش از ۴۰۰ نوع آن و سرطان‌زایی بیش از ۷۰ نوع این مواد شیمیایی به اثبات رسیده است.

این محصولات حاوی مقادیر زیادی نیکوتین هستند.

مواد معطر این دستگاه‌ها سرطان زا و به شدت خطرناک است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز/ عین‌الهی: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است!
  • هشدار به سیگاری ها؛ مرگ بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت الکلی پزشکان واکنش نشان داد
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز
  • دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات: مالیات مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات است
  • مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات
  • سرانه مصرف سیب زمینی به ۴۵ کیلو رسید