Web Analytics Made Easy - Statcounter

نیوشا یعقوبی - ایسکانیوز، سلامت افراد در جامعه همیشه یکی از مهم ترین عوامل در راستای رشد اقتصادی هر جامعه ای محسوب می شود و تمامی تلاش ها در راستای بهبود بخشیدن به شاخص های سلامت صورت می گیرد. «حساب‌های ملی سلامت» مجموعه‌ای از اطلاعات نظام‌مند، جامع و سازگار از جریان منابع در نظام خدمات سلامت یک کشور را برای دوره‌ای معین که معمولا یک سال است را فراهم می کند و شامل 2 بخش بهداشت و درمان است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دهه ۷۰ و ۸۰ وزارت بهداشت راسا خودش امور مربوط به حساب های ملی سلامت را انجام می داد اما سازمان بهداشت جهانی تاکید داشت که مرکز آمار باید مرجع ارائه حساب های ملی سلامت باشد و به همین منظور این مسیر طرح به مرکز آمار انتقال داده شد.

در این گزارش به بررسی طرح حساب‌های ملی سلامت و میزان کاهش و افزایش هزینه ها در حوزه های مختلف طی سال‌های ١٣٩٣و ١٣٩٤ پرداخته شده است:

رشد 38.5 درصدی هزینه‌های عمومی سلامت در سال 93 نسبت به سال 92

هزینه‌های عمومی سلامت به قیمت جاری در سال 93 برابر با 909 میلیون و 396 هزار و 935 ریال و در سال 1394 برابر یک میلیارد و 80 میلیون و 717 هزار و 180 ریال بوده است.

رشد هزینه‌های عمومی سلامت به قیمت جاری در سال ۱۳۹٣ نسبت به سال قبل، برابر با 38.5 درصد و در سال ۱۳۹٤ برابر با 18.8 درصد بوده است.

کاهش سهم پرداخت مستقیم از جیب خانوارها در سال 94

سهم پرداخت مستقیم از جیب خانوارها به کل هزینه‌های سلامت در سال ۱۳۹٣ برابر با ٣٨٫۷۵ درصد و در سال ۱۳۹٤ برابر با ٣٨٫١١ درصد بوده است. بر اساس مقایسه سهم پرداخت مستقیم از جیب خانوارها به کل هزینه‌های سلامت طی سال های 94 و 93 می توان دریافت میزان پرداختی از جیب خانوارها در سال 94 کاهش یافته است.

افزایش 2.32 درصدی هزینه های خدمات درمانی در سال 94

در بین کارکردهای مختلف سلامت، در سال ١٣٩٣ خدمات درمانی با 55.41 درصد بیش‌ترین سهم از کل هزینه‌های سلامت را دارد. پس از آن، هزینه‌ داروهای مصرفی برای بیماران سرپایی با ١٦٫٦٧ درصد قرار دارد اما در سال ١٣٩٤ خدمات درمانی با ٥٧٫٧٣ درصد بیشترین سهم را در کل هزینه‌های عمومی سلامت و پس از آن هزینه داروی مصرفی برای بیماران سرپایی با ١٧٫١٤ درصد در رتبه‌ دوم قرار دارد.

بر اساس نمودار می توان دریافت هزینه های خدمات درمانی در سال 94 حدود 2.32 درصد نسبت به سال 93 افزایش داشته است همچنین هزینه های داروهای مصرفی برای بیماران سرپایی در سال 94 نیز حدود 0.47 درصد نسبت به سال 94 افزایش یافته است.

کاهش 0.96 درصدی هزینه های حوزه آموزش/هزینه های بخش تحقیق و توسعه 0.09 درصد افزایش داشته است

از منظر سیاست‌گذاران، توجه به هزینه‌ «آموزش»، «تحقیق و توسعه» و «تشکیل سرمایه» در بخش سلامت، چه از لحاظ مبلغ و چه از لحاظ سهم آن از کل هزینه‌های سلامت، اهمیت بسزایی دارد. سهم هر یک از این هزینه‌ها در سال ۱۳۹٣ به ترتیب معادل ۳٫٨٠، ۰٫۳٦ و ٣٫۲٣ درصد و در سال ۱۳۹٤ به ترتیب معادل ٢٫٨٤، ۰٫٤٥ و ٢٫٠٦ درصد بوده است.

بر اساس آماری که در فوق به آن اشاره شد می توان دریافت هزینه بخش آموزش در سال 94 نسبت به سال 93 ، به میزان 0.96 درصد و در بخش تشکیل سرمایه 1.17 درصد کاهش داشته است در عوض هزینه های بخش تحقیق و توسعه به میزان 0.09 درصد افزایش داشته است.

افزایش 2.78 درصدی هزینه بیمارستان ها

در بین فراهم‌کنندگان خدمات حوزه های مختلف در سال ۱۳۹٣، بیمارستان‌ها ۳٨٫٠٦ درصد از کل هزینه‌های سلامت را به خود اختصاص داده‌اند و پس از آن، فراهم‌کنندگان خدمات سرپایی، داروخانه‌ها و مؤسسات فراهم‌کننده خدمات وابسته به سلامت به ترتیب با ۳٠٫٩٥، ۱٦٫٣٣ و ٤٫٨٢ درصد قرار داشته است.این در حالی است که در بین فراهم‌کنندگان مختلف در سال ۱۳۹٤، بیمارستان‌ها ٤٠٫٨٤ درصد از کل هزینه‌های سلامت را به خود اختصاص داده‌اند و پس از آن، فراهم‌کنندگان خدمات سرپایی، داروخانه‌ها و مؤسسات فراهم‌کننده‌ی خدمات وابسته به سلامت به ترتیب با ٢٩٫٨٢، ۱٦٫٨١ و ٤٫٠٤ درصد قرار داشته است.

بر اساس مقایسه میزان هزینه های حوزه های مذکور می توان دریافت هزینه بیمارستان ها 2.78 درصد و داروخانه ها 0.48 درصد افزایش یافته است در مقابل هزینه فراهم کنندگان خدمات سرپایی و موسسات فراهم کننده خدمات وابسته به سلامت به ترتیب 1.13 و 0.78 درصد کاهش داشته است.

سهم وجوه دولت مرکزی در سال 94 ، 2.08 کاهش داشته است

در سال ۱۳۹٣ خانوارها ٤۶٫۳٢ درصد از منابع مالی سلامت را چه از طریق پرداخت مستقیم از جیب و چه به‌صورت پرداخت غیرمستقیم از طریق شخص ثالث تأمین کرده‌اند. پس از آن، سهم وجوه دولت مرکزی و کارفرمایان، به ترتیب با ٣١٫٤٧ و ۱٥٫٤٨ درصد قرار دارد. در سال ۱۳۹٤ خانوارها ۴٥٫٦۸ درصد از منابع مالی سلامت را چه از طریق پرداخت مستقیم از جیب و چه به‌صورت پرداخت غیرمستقیم از طریق شخص ثالث تأمین کرده‌اند. پس از آن، سهم وجوه دولت مرکزی و کارفرمایان، به ترتیب با ۲٩٫٣٩ و ۱٦٫٨۰ درصد قرار دارد.

از مقایسه داده های فوق می توان دریافت میزان پرداختی از جیب مردم در سال 94 ، 0.64 درصد و میزان سهم وجوه دولت مرکزی نیز 2.08 کاهش داشته است.همچنین سهم کارفرمایان نیز در سال 94 ، 1.32 درصد نسبت به سال 93 افزایش داشته است.

701

خدمات درمانی سهم خانوار دولت حساب ملی سلامت بهداشت درمان هزینه‌های عمومی سلامت خدمات درمانی پرداخت مستقیم از جیب خانوارها تحقیق و توسعه آموزش

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۰۳۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عاقبت پوشش خدمات روانشناسی چه شد؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، روح و روانم خیلی درگیر است و افسردگی امانم را بریده است، اما نمی‌توانم هزینه جلسات مشاوره با روانشناس را بپردازم. این گفته مسعود، جوان ۳۵ ساله است.
خدمات روانشناسی خدمات با تعرفه‌های بالایی است؛ به طوری که بیش از ۷۰ درصد مردم توانایی مراجعه به روانشناسان را ندارند. بهرام عین الهی،وزیر بهداشت سال گذشته از تحت پوشش قرار دادن این خدمات خبر داد.

اکنون ۲۰ درصد افراد جامعه به نوعی دچار اختلالات روان هستند و نیاز به حدود ۱۰۰ هزار روانشناس و مشاور داریم .براساس طبقه بندی‌های بین‌المللی، حدود ۴۰۰ نوع بیماری روانی داریم که سازمان روانشناسی و مشاوره نقش پررنگی در پیشگیری از ابتلا افراد جامعه به این‌ اختلالات دارد.

بیشتر بخوانید: نرخ پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی اعلام شد + جزییات

رئیس سازمان بیمه سلامت محمد مهدی ناصحی می‌گوید «سازمان بیمه سلامت خدماتی مانند روان درمانی فردی، خانواده درمانی، گروه درمانی و خدمت مشاوره را تحت پوشش قرار داده است».
به گفته ناصحی «سهم پرداختی سازمان در بخش سرپایی جهت خدمات فوق، معادل ۷۰ درصد تعرفه دولتی است».

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره علی فتحی آشتیانی به فارس می‌گوید« آنچه وزیر بهداشت درباره بیمه خمدات روانشناسی گفته این است که خدمات بیمه‌ای فقط مشمول روانشناسانی می‌شود که تخصص روانشناسی بالینی و سلامت دارند.اما اگر کسی نیاز به خدمات روانشناسی عمومی، تربیتی، شخصیت،مشاوره خانواده، شغلی و در کل که ۱۴ رشته می‌شود این رشته‌ها مشمول بیمه نمی‌شود.»

در حالی که به گفته رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره تعداد متخصصان رشته‌های روانشناسی بالینی و سلامت بسیار کم است و همه خدمات روانشناسی نیازمند پوشش بیمه‌ای هستند؛اما برداشت وزارت بهداشت این بوده که روانشناسی فقط مشمول این دو گرایش است.

منبع: فارس

انتهای پیام/

کد خبر: 1228740 برچسب‌ها روان شناسی

دیگر خبرها

  • بررسی بودجه آموزش و پرورش در لایحه ۱۴۰۳/ همان چالش همیشگی باطعم بی قانونی!
  • مقایسه اقتصاد چین با ایالات متحده در بخش‌های مختلف
  • مقایسه اقتصاد چین با ایالات متحده در بخش های مختلف
  • خدمات تخصصی درمانی با حمایت خیران سلامت شهرستان نور انجام می‌شود
  • ۹۰ درصد از جرایم فضای مجازی در لرستان کشف شد
  • افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب
  • گران شدن ورزش به معنای تحمیل هزینه های بیشتر درمانی در آینده است
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • عاقبت پوشش خدمات روانشناسی چه شد؟
  • ارایه خدمات درمانی به بیش از ۲۷۰۰ نفر در سطح استان