Web Analytics Made Easy - Statcounter

در مراسم افتتاحیه نمایشگاه بخش «ستارگان» دهمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر که آثار ، جوایز و افتخارات هنرمندان ایرانی در دیگر کشورهای جهان به تصویر درآمده است، سیدمحمد مجتبی حسینی (معاون هنری وزیر ارشاد) ، مجتبی آقایی (دبیر جشنواره)، جمشید حقیقت شناس (مدیر هنری جشنواره)، عبدالرحیم سیاهکارزاده (رئیس موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر)، مسعود زنده روح کرمانی، عباس مشهدی‌زاده، برادران آقامیری و تنی چند از دیگر هنرمندان حضور داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران آنلاین / سیدمحمد مجتبی حسینی پس از بازدید از این نمایشگاه گفت: نمایشگاهی که در فرهنگسرای نیاوران برگزار شده به عنوان بخشی از آثار هنرمندان ایرانی که در جشنواره‌های جهانی مورد تقدیر و تشویق قرار گرفته است در واقع مسطوره محدودی است از توان هنرمندان ایران در سطح جهان.

او ادامه داد: پر واضح است که هنر ایران در منطقه‌ای که قرار دارد از قدمت و قوام بیشتری هم برخوردار است. غیر از این که ایران جزء پایگاه‌های بزرگ ایران هست و این قدیم و قویم بودن هنر ایران در منطقه برای ما یک مزیت است.

معاون هنری وزارت فرهنگ گفت: این آثار نشان می‌دهند که ویژگی هنر ما چه هست و چقدر رقابت پذیر است. هنر ایران در سطح جهان و فراتر از منطقه هم مورد اقبال است. هنرشناسان جهانی شاید با دقتی بیشتر از ما ویژگی‌های هنر ما را بررسی کردند. چه هنر تاریخی ما را و چه هنر معاصر و روزگار ما را. آثار متعددی در حوزه نقد و بررسی این آثار منتشر شده است و روز به روز هم بر تعداد این آثار افزوده می‌شود که دلالت بر این که این آثار عظیم و قابل توجه چطور به چشم آمده و چطور منتقدین و هنرشناسان این گنجینه روز به روز در حال زایش و پرورش را مورد مداقه قرار دادند و دنبال می‌کنند.

حسینی گفت: به حتم یکی از مزایای رقابتی امروز کشور عزیز ما هنر هست و غیر از این که هنر معرف و گویای خودش است، آینه‌ی تمام قد و بی‌دروغ و بی‌نقابی است برای معرفی فرهنگی که هنر از آن برخواسته است. بنابراین باید امکان و فرصت قابل توجه و عمده‌ای باشد که ما کشور بزرگمان را فرهنگ مینوی کشور بزرگمان را از زبان هنر بیشتر و بهتر به دنیا معرفی کنیم.

او گفت: هنرمندان ما بسیاری از طریق شخصی خود و بدون حمایت نهادهای رسمی آثارشان را در جشنواره‌های بین‌المللی به نمایش در آورده‌اند. از جمله همین آثاری که در فرهنگسرای نیاوران می‌بینید و برای کشورشان افتخار و تحسین به دست آوردند. طبیعی است من و همکارانم فکر می‌کنیم باید از این فرصت، کمال استفاده را ببریم. هنرمندان ایران این استحقاق و هنر ایران این استطاعت را دارند که قامت خود را در میان سلسله جبالی هنری که در عالم هست افراخته تر و بلندتر نشان بدهد.

او در پاسخ به این سوال که چرا فراوانی آثار برگزیده خوشنویسی در نمایشگاه بیشتر به چشم می‌آید؟ گفت: اگر ما تاریخ هنرمان را مرور کنیم و مسلط باشیم بر نقش موثر هنرمندان خوشنویس ایران  در گسترش و ترویج خطوط و پدید آمدن اقلام مختلف و خطوط مختلف خوشنویسی، امروز باید اسف بخوریم که تعداد آثار خوشنویسی در چنین نمایشگاهی این قدر کم است.

حسینی درباره محدود بودن فضاهای نمایشگاهی ما و نیاز به فضای جدید نمایشگاهی گفت: ما به اندازه توان هنری هنرمندانمان در رشته های مختلف عرصه بروز و تجلی نداریم. ما به اندازه اهمیت تئاترمان تماشاخانه نداریم، به اندازه اهمیت و گستردگی موسیقی خود سالن کنسرت نداریم و به اندازه هنر تجسمی گالری نداریم.این آسیب اول است که با آن مواجهیم.

او ادامه داد: مکتشف این آسیب من و شما نیستیم. سالهاست که در وزارت فرهنگ و سایر نهادها به فکر این بودند که این مجموعه را گسترش بدهند.همین که یک پارکینگ طبقاتی تبدیل به فضای نمایشگاهی مانند صبا می‌شود نشان‌دهنده شناسایی این دغدغه در دو دهه قبل بوده است.

معاون هنری وزارت ارشاد گفت: ما باید بدانیم که به هر حال بضاعت ما بضاعت محدودی است. کشور ما کشور پهناوری است مردمان بزرگی دارد و جزو کشورهای پرجمعیت هستیم. ما یکی از اشتغالاتمان این است که امکانات محدود را با آرزوهای نامحدود انطباق بدهیم. و سپس با توجه به یک جدول آهسته آهسته این خواست را صورت ببخشند.

حسینی در پایان گفت: ما اگر به همین چند سال اخیر نگاه کنیم ، تعداد تماشاخانه‌ها زیاد شده است، تعداد گالری‌ها  زیاد شده و تعداد سالن‌های کنسرت.این نشان می‌دهد تمام مدیران فرهنگی در کنار تمام هنرمندان دست به دست هم دادند و مثل یک دو امدادی تلاش کردند که فضاهای جدیدی را به وجود بیاورند.ایجاد یک نگارخانه ملی احتیاج به یک بودجه مفصل و وِیژه ای دارد که در این سالها امکانش نبوده است. من به عنوان یک مطلع و به عنوان مشاور وزیر فرهنگ ایرن را عرض می‌کنم که از سال 92 این جزء دستورکارهای وزیر وقت آقای دکتر جنتی بوده است و ایشان اهتمام بسیاری داشتند و وزیر محترم امروز هم این اهتمام را دارند اما به راحتی قابل تحقق نیست.

دهمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر تا 4 اسفند ماه ، در موسسه صبا  و فرهنگسرای نیاوران برگزار می‌شود./ایلنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۰۶۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکیم در دیدار معاون وزیر ارشاد: تبادل تجارب فرهنگی، هنری و آرشیوی میان ایران و عراق ضروری است

سیدعمار حکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق، در دیدار فرشاد مهدی‌پور، معاون امور رسانه‌ای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران، و هیئت همراه وی، وضعیت فرهنگ و ارتباطات دو کشور و چشم‌اندازهای گسترش همکاری‌های عراق و جمهوری اسلامی ایران را بررسی کرد.

به گزارش ایسنا، در این دیدار که در دفتر رهبر جریان حکمت ملی عراق در بغداد انجام شد، حکیم بر ضرورت تبادل تجارب در بخش‌های فرهنگی، هنری و آرشیوی تأکید کرد.

وی با اشاره به نیازهای جوامع اسلامی به برنامه‌های فرهنگی که آنان را در برابر هجمه فرهنگی و اندیشه‌های منحرف مصون نگه دارد، بر ضرورت حمایت از برنامه‌های هنری و تولید فیلم و سریال و استفاده از فناوری‌های نوین برای رساندن آن به مخاطبان تأکید کرد.

رهبر جریان حکمت ملی عراق همچنین بر ضرورت توقف جنگ در غزه تأکید کرد و جامعه جهانی را در قبال پیامدهای آنچه در غزه می‌گذرد و سکوت در برابر کشتار و گرسنه نگه‌داشتن و نسل‌کشی مسئول دانست.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • انعکاس جهانی پاویون جمهوری اسلامی ایران در دوسالانه ونیز قابل اعتنا بود
  • نمایشگاه کاریکاتور "فرهنگ شهروندی" در اردبیل
  • تاثیرگذاری فیلم‌های کوتاه بیشتر است/ آشنایی نسل‌ امروز با فرهنگ رضوی
  • نمایش 600 اثر هنرمندان ایرانی در دبی
  • ۶۰۰ اثر از هنرمندان ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی به نمایش درآمد
  • یاسوج میزبان هشتمین جشنواره ملی فرهنگ عشایر ایران زمین
  • سومین سوگواره منطقه‌ای نی ناله برگزار می‌شود
  • سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر آغاز شد
  • پایان داوری آثار نخستین جشنواره هنری «گنجینه مِهر»
  • حکیم در دیدار معاون وزیر ارشاد: تبادل تجارب فرهنگی، هنری و آرشیوی میان ایران و عراق ضروری است