Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی صالح‌آبادی در نشست خبری که به مناسبت دهه فجر برگزار شد، اظهار داشت: مانده تسهیلات بانک توسعه صادرات در پایان دی ماه 96 معادل 21 هزار و 691 میلیارد تومان بوده که 17 درصد آن معادل 3 هزار و 686 میلیارد تومان تسهیلات ریالی و 83 درصد معادل 4.9 میلیارد دلار تسهیلات ارزی بوده است.

وی افزود: از مجموع مانده تسهیلات 8100 میلیارد تومان معادل 40 درصد سرمایه در گردش و بیش از 12 هزار میلیارد تومان معادل 60 درصد در بخش طرح‌ها و پروژه‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صالح‌آبادی با اشاره به تسهیلات پرداختی بانک توسعه صادرات، تصریح کرد: 5800 میلیارد تومان تسهیلات در 10 ماهه امسال پرداخت شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 52 درصد رشد داشته است که 75 درصد در بخش سرمایه در گردش و 25 درصد در بخش طرح‌ها بوده است.

وی با بیان اینکه، سپرده‌های ریالی بانک 2904 میلیارد تومان بوده که 72 درصد رشد داشته است، گفت: مانده سپرده ارزی 2.3 میلیارد دلار بوده که 58 درصد رشد داشته است.

مدیر عامل بانک توسعه صادرات با اشاره به برقراری روابط کارگزاری با 132 کشور، گفت: 38 حساب فعال در بانک‌های کشورهای مختلف داریم و کشورهایی که روابط اقتصادی داریم در اولویت هستند.

وی با اشاره به قراردادهای ریفاینانس کشورهای مختلف گفت: با اکسین بانک مجارستان در حال مذاکره هستیم که ظرف یکی دو ماه آینده نهایی می‌شود.

صالح‌آبادی با بیان اینکه، مجموعه ال‌سی‌های ارزی 900 میلیون دلار بوده که 10 درصد افزایش داشته است، گفت: ال‌سی‌های ریالی 304 میلیارد تومان بوده که رشد 45 درصدی نسبت به قبل را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه، مبلغ حواله‌جات ارزی با رشد قابل ملاحظه 80 درصدی به 5 میلیارد و 57 میلیون دلار رسیده است، گفت: تعداد حواله‌های ارزی 6 هزار و 939 فقره بوده که 83 درصد رشد داشته است.

صالح‌آبادی مبلغ ضمانت‌نامه‌ ریالی بانک توسعه صادرات را 241 میلیارد تومان با رشد 24 درصدی عنوان کرد و گفت: 32 میلیون دلار ضمانت‌نامه‌ ارزی صادر شده که 40 درصد رشد داشته است.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات با اشاره به برقراری رابطه با 132 کارگزاری با این بانک، اظهار داشت: کشورهای هدف صادراتی مشتریان بانک مانند کشورهای آفریقایی در اولویت برقراری رابطه هستند و از جمله این روابط کارگزاری 71 کارگزاری در اروپا، 47 کارگزاری در آسیا، 13 کارگزاری در آفریقا و سه کارگزاری در آمریکای جنوبی است.

* جزئیات قراردادهای فاینانس با کره، چین، اتریش و روسیه

صالح‌آبادی با اشاره به قراردادهای خطوط اعتباری ایرانی و خارجی اظهار داشت: قرارداد فاینانس 8 میلیاردیورویی با اگزیم بانک کره، فاینانس 10 میلیارد دلاری با سیتیک تراست چین، فاینانس یک میلیارد یورویی بااوبر بانک اتریش و قرارداد بدون محدودیت مبلغ با اگزیم بانک روسیه قراردادهای فاینانس منعقد شده است که قرارداد با اگزیم بانک روسیه تا سقف معینی که سرمایه بانک اجازه می‌دهد نیاز به ضمانت دولتی ندارد.

وی با اشاره به قراردادهای اعتباری کوتاه مدت، افزود: قرارداد ریفاینانس 100 میلیون دلاری با اگزیم بانک کره، 25 میلیون دلاری با بانک تجارت پاریس و 35 میلیون دلاری با اکر بانک ترکیه منعقد شده و با اگزیم بانک مجارستان در حال مذاکره هستیم که ظرف یکی دو ماه آینده نهایی می‌شود. همچنین با EIH مبادله خط اعتباری دوطرفه انجام شده است.

*هزینه فاینانس‌ها ۴ درصد است

وی درباره هزینه فاینانس‌ها نیز گفت: هزینه فاینانس اکنون حدود ۴ درصد است که ارتقای رتبه اعتباری ایران در کاهش این هزینه موثر خواهد بود که امیدواریم قراردادهای آتی با هزینه کمتری صورت گیرد.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات با تاکید بر اینکه رتبه اعتباری بانک از موارد مهمی است که پیگیری می‌کنیم، تصریح کرد: اکنون رتبه اعتباری بانک ‌BB منفی است که با توجه به اینکه رتبه اعتباری بانک نمی‌تواند از رتبه اعتباری کشور بالاتر رود بالاترین سقف ممکن در حال حاضر است.

وی با اشاره به اینکه رتبه حمایتی دولت از بانک از 4 به 2 ارتقا پیدا کرده است، افزود: افزایش سرمایه بانک از 2500 میلیارد به 3500 میلیارد تومان و افزایش سپرده‌گذاری صندوق توسعه ملی نزد بانک دو عامل ارتقای رتبه بوده است.

صالح‌آبادی ادامه داد: صندوق توسعه امسال تاکنون هزار میلیارد تومان سپرده‌گذاری در بانک انجام داده که از این محل تسهیلات با نرخ 11 تا 16 درصد پرداخت می‌شود. همچنین قرارداد عاملیت ارزی برای پروژه‌هایصادراتی بسته شده که که تا سقف 500 میلیون دلار تسهیلات پرداخت می‌شود.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه با معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری در آذرماه اظهار داشت: امسال ۲۴۳ میلیارد ریال تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان صادراتی پرداخت شده که در سال آینده افزایش می‌یابد.

* کل املاک مازاد بانک توسعه صادرات ۷۰ میلیارد تومان است

صالح‌آبادی افزود: صورت‌های مالی بانک به صورت مقبول ارائه می‌شود و صورت‌های مالی در مجمع که آذرماه برگزار شد هیچگونه بند شرط حسابرسی نداشت و به تصویب رسید.

وی با تاکید بر اینکه فروش اموال مازاد بانک‌ها یک الزام قانونی است، گفت: در بورس به جز 100 میلیون تومان سهام شرکتی که نماد آن بسته است همه شرکت‌ها واگذار شده است، همچنین کل املاک مازاد بانک 70 میلیارد تومان است که بخشی واگذار شده و بقیه نیز در حال واگذاری است.

*بانک ایران-ونزوئلا به بانک ایران - آمریکای لاتین تبدیل می‌شود

مدیرعامل بانک توسعه صادرات درباره بانک ایران ونزوئلا نیز گفت: با توجه به تبادلات تجاری بالا با کشورهای آمریکای جنوبی به خصوص برزیل در حال مذاکره هستیم تا در صورت توافق این بانک به بانک ایران آمریکای جنوبی تبدیل شود.

وی با اشاره به گسترش روابط بانکی بعد از برجام تصریح کرد: شعب بانک در سایر کشورها بازگشایی و 38 حساب بانک در سایر بانک‌ها فعال شده و مشکلی در باز کردن ال سی نیز نداریم. همچنین در گذشته دولت‌های خارجی نمی‌توانستند تعهدات خود را ایفا کنند که در حال حاضر 200 میلیون دلار آزاد شده و به چرخه منابع بانک بازگشته است.

صالح آبادی افزود: حجم معوقات بانک اکنون حدود 2 هزار میلیارد تومان است که 10 درصد حجم تسهیلات را تشکیل می‌دهد.

انتهای پیام/

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۱۸۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدهی ابر بدهکاران بانکی؛ بیش از ۷۰ درصد پایه پولی کشور

 به گزارش تابناک به نقل از اکوایران، آمار‌ها حاکی از آن است که مجموع تسهیلات غیرجاری ۲۴ بانک در پایان سال ۱۴۰۲ به ۶۴۵ همت رسیده است که در مقایسه با رقم پایه پولی، بیش از ۷۰ درصد پایه پولی کشور ارزش دارد.
 

 میزان مطالبات غیرجاری هر یک از بانک‌ها در پایان اسفند ماه ۱۴۰۲ بررسی شده است. در حالت کلی زمانیکه از مدت زمان اتمام قرارداد بیش از دو ماه گذشته باشد و بخشی از تعهدات همچنان تسویه نشده باشد، مطالبات مربوطه بانک در زمره مطالبات غیرجاری قرار می‌گیرد.

بانک‌ها در انتهای هر فصل آمار و جزئیات اطلاعات مربوط به باقی مانده تسهیلات کلان پرداختی خود به اشخاص یا به عبارتی تسهیلات کلان غیرجاری خود را منتشر می‌کنند. در حالت کلی مشاهده می‌شود مجموعا ۶۴۵ همت ارزش تسهیلات کلان غیرجاری شبکه بانکی در پایان اسفند ۱۴۰۲ بوده است که ارزش آن بیش از نصف کل پایه پولی کشور برآورد می‌شود.

شایان ذکر است در این گزارش صرفا آمار مربوط به ۲۴ بانک بررسی شده و موسسه اعتباری ملل و بانک ایران و ونزوئلا به دلایل آماری وارد بررسی‌ها نشده است.

 

سبقت تسهیلات غیرجاری بانک صنعت و معدن از بانک آینده
مشاهده می‌شود بیشترین تسهیلات کلان غیرجاری در پایان سال ۱۴۰۲ متعلق به بانک صنعت و معدن بوده که با رقم ۲۴۰.۴ همت از بانک آینده با ۱۲۵ همت تسهیلات غیرجاری پیشی گرفته است.

در رده سوم نیز بانک صادرات با ۱۰۹ همت تسهیلات غیرجاری در جایگاهی بالاتر از بانک صادرات با ۴۹.۵ همت ارزش تسهیلات سررسید شده بیش از ۲ ماه قرار دارد.

در مقام‌های بعدی نیز بانک ملی، توسعه صادرات، پارسیان و تجارت نیز به ترتیب ارزش تسهیلات غیرجاری خود در پایان سال ۱۴۰۲ را در میان ۲۴ تا ۱۰ همت اعلام کرده‌اند.

مشاهده می‌شود ۱۸ بانک مورد بررسی دیگر نیز کمتر از ۱۰ همت تسهیلات غیرجاری در پایان سال گذشته به ثبت رسانده‌اند که از این میان تسهیلات مورد بررسی نیمی از آن‌ها کمتر از ۲ همت بوده است.

تسهیلات غیرجاری بانک‌ها، خوب یا بد؟
به‌طور کلی تسهیلات غیرجاری می‌تواند منجر به افزایش ریسک انباشته در ترازنامه بانک‌ها شود و یا نقدینگی در دسترس بانک اختلال ایجاد کند، این موضوع ممکن است حتی در برهه‌هایی منجر به توسل به آخرین پناه یعنی بانک مرکزی شود. به همین ترتیب پایین بودن میزان تسهیلات غیرجاری یکی از معیار‌های قضاوت در رابطه با عملکرد بانک‌ها در گزینش مشتریان خوش‌حساب به شمار می‌آید.

باید توجه شود مسئله تسهیلات تکلیفی، تامین مالی طرح‌های دولت و جبران کسری بودجه یکی از دلایل عمده در رابطه با بالا بودن میزان تسهیلات غیرجاری بانک‌های دولتی است. در مقابل برخی از بانک‌ها نیز به دلایلی همچون کج‌گزینی و مخاطره اخلاقی، رانت جویی یا طرح‌های غیر اقتصادی تولیدی متحمل تسهیلات غیرجاری چشمگیری شده‌اند.

دیگر خبرها

  • پرداخت ۵.۶ همت تسهیلات ازدواج و فرزند آوری در سال جاری
  • پرداخت تسهیلات مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد به ۶۲ درصد رسید
  • چرا بانک مسکن قرارداد با صندوق توسعه ملی را امضا نکرد؟
  • پرداخت بیش از ۵.۶ همت تسهیلات ازدواج و فرزند آوری از ابتدای سال تاکنون
  • بانک مرکزی:۹۱ درصد از متقاضیان مسکن قرارداد امضا کردند
  • ۸۸ درصد متقاضیان در قم تسهیلات ازدواج دریافت کردند
  • ایجاد یک‌هزار شغل با شناسایی ۴۲ فرصت سرمایه‌گذاری در مازندران
  • بدهی ابر بدهکاران بانکی؛ بیش از ۷۰ درصد پایه پولی کشور
  • کدام بانک ها بیشترین سود را داشتند
  • بهترین وام خرد سال ۱۴۰۳: راهنمای کامل دریافت وام برای مردم عادی