Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که محمد خاتمی، مهندس بازرگان را «آمریکایی» توصیف کرده، ارگان مطبوعاتی حزب کارگزاران، از خاتمی به عنوان «بازرگان دوم» یاد کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

********

کیهان

سقوط آزاد خاتمی در دامان گروهک آمریکایی

در حالی که محمد خاتمی، مهندس بازرگان را «آمریکایی» توصیف کرده، ارگان مطبوعاتی حزب کارگزاران، از خاتمی به عنوان «بازرگان دوم» یاد کرد.

هفته‌نامه صدا در آستانه سالگرد درگذشت مهدی بازرگان، از قول مهدی معتمدی‌مهر عضو دفتر سیاسی گروهک نهضت آزادی نوشت: خاتمی بازرگان دوم است.

وی که درباره مهم‌ترین چهره سیاسی که با بازرگان قرابت فکری دارد، گفت: صرف‌نظر از چهره‌هایی که در داخل نهضت مطرح بوده و هستند مانند زنده‌یاد دکتر یزدی و مهندس توسلی، به نظر من آقای خاتمی میان چهره‌های سیاسی موجود، بیشترین قرابت فکری را با مهندس بازرگان دارد.

وی افزود: خاتمی در ادامه سنت فکری بازرگان است.

وی، دوم خرداد را نیز به نهضت آزادی و مهندس بازرگان منتسب کرد.

یادآور می‌شود حضرت امام(ره) به درستی، بازرگان را پدر معنوی سازمان تروریستی منافقین خوانده بود.

خاتمی 18 مهر 1360 ( چند ماه بعد از آغاز جنایات سازمان منافقین) در یادداشتی در کیهان با عنوان «چه کسی آمریکایی است؟» درباره بازرگان نوشت؛ « آقای بازرگان، ضمن تاسف از خون‌هایی که ریخته می‌شود و اثاث و دارایی‌هایی که از بیت‌المال به هدر می‌رود به دفاع از «جوانان جانباز»!! و نونهالانی برخاستند که جگر کودکانشان و امید مملکت هستند به همان نظم و نسق که در بلندگوهای تبلیغاتی امپریالیسم خبری می‌شنویم و بدین ترتیب از کسانی دفاع به عمل» آید که خشن‌ترین شکل آشوب را به فرمان رهبران خائن و فراری خود در متن انقلاب ناب و منحصر به فرد ایران برپا می‌کنند و بهترین فرزندان اسلام را از پای درمی‌آورند و کودکان خردسال را در آتش خشم کور خود می‌سوزانند و انبوهی از جوانان پاکباز و مومن و فداکار را ناجوانمردانه هدف رگبار قرار می‌دهند و هر آن کس را که دلش به عشق اسلام و انقلاب اسلامی می‌تپد، شناسایی می‌کنند تا در موقع مناسب به شهادت برسانند و کوچه و خیابان و بیمارستان و فروشگاه و بنیاد شهید و... شناسایی می‌کنند تا در موقع مناسب به شهادت برسانند و کوچه و خیابان و بیمارستان و فروشگاه و بنیاد شهید و... را با بمب و نارنجک و کوکتل مولوتف به آتش می‌کشند و امروز آقای بازرگان برآشفته می‌شوند که حتی چرا به اینان آمریکایی می‌گویند. حادثه دلخراش انفجار بمب در دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی که به شهادت 74 تن از نمایندگان ارجمند مردم  منجر شد، مگر نشانگر اوج وحشیگری این از خلق بریدگان نیست؟ و مگر این عمل وحشیانه در حالی صورت نگرفت که دادگاه‌های انقلاب هنوز قاطعیت لازم را در برابر جریان شوم منافقین محارب از خود نشان داده‌اند.

آیا در برابر سیل خون و آشوب و ترور، آن هم در زمانی که مظلوم‌ترین انقلاب عالم، مورد بیرحمانه‌ترین تجاوزات نظامی، اقتصادی، سیاسی و تبلیغاتی است باید دست روی دست گذاشت و دست آدمکشان را در جنایت بازگذاشت؟ چرا چنین عاطفه و احساسی نسبت به این انقلاب مظلوم و رهبر مظلوم‌تر از آن و در برابر خون هزاران شهید که جرمی جز دفاع از حقانیت اسلام و تلاش برای نجات مستضعفان را ندارند ابراز نمی‌شود؟

آقای بازرگان! بسیاری از کسانی که امروز در همین دادگاه‌های انقلاب ( که مورد اعتراض شمایند) تنها به خاطر دفاع از اسلام و پاسداری از دستاوردهای انقلاب اسلامی، شب و روز زحمت می‌کشند، انسان‌های سرشار از عاطفه و رحمتند اما مسئولیت اسلامی و تعهد انسانیشان و نیز فرمان خدا، آنان را وا می‌دارد که قاطعانه در برابر آدمکشانی که موجودیت انقلاب و جمهوری اسلامی را به خطر انداخته‌اند بایستند و فساد را از ریشه برکنند.

... وقتی که دولت موقت در اثر بینش ناسازگارش با محتوای انقلاب اسلامی و با سوءاستفاده از نام و اعتباری که به برکت اسلام و عنوانی که از رهبر انقلاب گرفته بود، راه آشتی دادن انقلاب سازش‌ناپذیر اسلامی با آمریکا را برگزید، وقتی طعنه‌ها و لعن‌ها به جای اینکه متوجه آمریکا شود، نهادهای انقلاب و جوانان پرشور و دلسوزان به حال مستضعفان را هدف قرار داد وقتی که فریاد برآمد که انقلاب به پایان رسیده است و امروز باید با آرامش و متانت!! و منطق و دوراندیشی!  به سازندگی بپردازیم و ملاقات با برژینسکی نشان داد که کدام سازندگی و نظمی مورد نظر است بسیار بودند جوانان پرشور ولی کم‌تجربه و اطلاعی که این مواضع را با مواضع اصلی انقلاب و رهبری عوضی گرفتند و گروهک‌های مفسد انحصارطلب ملحد یا التقاطی، با هیاهو چنین وانمود کردند که جمهوری اسلامی و دولت موقت عین یکدیگرند و بدینوسیله توانستند بسیاری از این جوانان ساده‌دل را به سوی خود جلب و با کار مداوم آنان را برای چنین روز تلخی آماده سازند...

تز آقای بازرگان آنجا که انساب آشوبگران به آمریکا برمی‌آشوبند، خود حکایت‌گر نوعی نگرش آمریکایی به مسائل است...

... امروز همان «جوانان پاکباز»! که شما به دفاع از آنان برخاسته‌اید چشم و گوش بسته به فرمان آقای رجوی و همپالگی‌هاشان و به کمک بازمانده‌های رژیم شاه و در هنگامه‌ای که نیروهای رزمنده جمهوری اسلامی درگیر دفن تجاوز رژیم آمریکایی صدام هستند به کشتار و تخریب دست می‌زنند. مراد از آمریکایی بودن نحوه‌ای از دید و بینش است که به سادگی ابزار دست سیاست‌های توسعه‌طلبانه آمریکا می‌شود و به خاطر برخورداری از همین دید و بینش، جریانی که شما در راس آن قرار دارید همواره از مواضع ضدآمریکایی جمهوری اسلامی البته با توجیهات گوناگون اظهار نارضایتی و حتی مخالفت قولی و عملی کرده است و چه نقصی در کار شما است که فردی چون امیر انتظام جاسوس و مزدور آمریکا تا سطح معاونت نخست‌وزیر و سخنگوی دولت موقت بالا می‌آید؛ لابد امیر انتظام هم آمریکایی نیست؟». با این اوصاف، اکنون باید از سیدمحمد خاتمی پرسید کدام انحطاط در اندیشه و مشی شما پیدا شده که عضو مرکزیت گروهک نهضت آزادی، شما را با همین آقای بازرگان مقایسه می‌کند؟!

7 ماه تأخیر در طرح سؤال اقتصادی از روحانی

خوب است رئیس‌جمهور به طور شفاف به سؤالات نمایندگان ملت درباره برخی سوء‌مدیریت‌های اقتصادی توضیح دهد.

سایت الف در این باره نوشت: در هفته‌ای که گذشت موضوع سؤال از رئیس‌جمهور در مجلس مجدداً مطرح شد. تقاضایی که در قالب طرح سؤال در روز 23 خرداد در مجلس کلید خورد و همان روز به امضای 64 نماینده رسید. گفته می‌شود طرح سؤال را 180 نماینده مجلس امضا کرده‌اند اما با تصمیم هیئت‌رئیسه مجلس اعلام وصول نشده و نمایندگان مطرح کننده سؤال بارها از این وضعیت اعلام نارضایتی کرده‌اند.

هفته گذشته حجت‌الاسلام پژمانفر، نماینده مردم مشهد در صحن علنی خواستار اعلام وصول طرح سؤال از رئیس جمهور شد. اما در حالی که علی لاریجانی، رئیس مجلس می‌گوید کسی مانع سؤال از رئیس‌جمهور نشده، بهروز نعمتی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس عنوان کرده رئیس مجلس مخالف طرح سؤال از رئیس‌جمهور است و به همین دلیل تاکنون این طرح وصول نشده است. سؤال نمایندگان درباره تسویه بدهی‌های مالباختگان مؤسسات مالی می‌باشد.

سؤال از رئیس‌جمهور و وزرا یکی از ابزارهای نظارتی نمایندگان در راستای حسن اجرای قوانین است. استفاده از این ابزار نظارتی در چهار دهه عمر قانونگذاری در مجلس شورای اسلامی کم سابقه بوده ولی بی‌سابقه نبوده است. البته در تمامی دوران‌ها برخی عنوان می‌کنند که شاید به خیر و صلاح نباشد از رئیس جمهور در مجلس شورای اسلامی سؤال شود.

این در حالی است که وقتی اصل 88 قانون اساسی و ماده 212 آیین‌نامه داخلی مجلس به سازوکار سؤال از رئیس‌جمهور اختصاص دارد دیگر دلیلی بر اینکه طرح سؤال به مثابه تابو مطرح شود وجود ندارد. به خصوص اینکه قانون اساسی نصاب یک چهارم را برای سؤال از رئیس‌جمهور قرار داده است؛ نصابی که احتمالاً به آسانی بدست نیاید.

در حال حاضر البته گفته می‌شود حدود 180 نماینده مجلس شورای اسلامی طرح سؤال را امضا کرده‌اند. سؤال از رئیس‌جمهور، تابویی بود که در زمان احمدی‌نژاد شکسته شد و بعد از 32 سال قانونگذاری، رئیس‌جمهور در 24 اسفند سال 1390 در مجلس حاضر شد و به 10 سؤال نمایندگان پاسخ داد.

در این مقطع زمانی سؤال از رئیس جمهور حداقل مشخص خواهد کرد که دولت در قبال مالباختگان مؤسسات مالی چه برنامه‌ای دارد. موضوع خسارت‌دیدگان مؤسسات مالی زمانی اهمیت دو چندان می‌یابد که بدانیم از دیدگاه بسیاری از کارشناسان یکی از دلایل شکل‌گیری اعتراضات و ناآرامی‌های اخیر بحث اعتراض‌های متعدد و طولانی‌مدت مالباختگان و عدم رسیدگی به آن از سوی دولت بوده است.

در هفته‌ها و ماه‌های اخیر اگرچه بارها اعلام شد که 98 درصد پول مالباختگان مؤسسات مالی پرداخت شده اما بررسی خبرنگار الف حاکی از این است که حداکثر 60 تا 70 درصد پول مردم پرداخت شده است. در دو یا سه سال اخیر بارها مالباختگان این مؤسسات مالی در مقابل نهادهای دولتی مانند مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه و یا پاستور تجمع کرده بودند تا به حق و حقوق خود برسند.

تناقض رفتار بانک مرکزی با گفتار روحانی درباره منابع ارزی

یک استاد دانشگاه می‌گوید اگر قیمت دلار در 4500 تومان تثبیت شود، در مرحله بعد شاهد افزایش قیمت کالاهای وارداتی خواهیم بود.

آلبرت بغزیان در گفت‌وگو با «عصر ایران» در خصوص افزایش قیمت دلار گفت:  دلیل اصلی افزایش قیمت ارز را باید از بانک مرکزی پرسید که «چرا ارز به بازار تزریق نکرده است» در حالی که رئیس‌جمهور می‌گوید: «کمبود منابع ارزی نداریم». اگر قیمت دلار در چهارهزار و پانصد تثبیت شود در مرحله بعد شاهد افزایش قیمت کالاهای وارداتی خواهیم بود.

وی افزود: در شرایط کنونی تقاضای بازار برای اسکناس دلار به حدی نبوده است که قیمت‌ها به این شکل نوسان پیدا کند و اگر عرضه به درستی صورت می‌گرفت، این اتفاق نمی‌افتاد. بغزیان گفت: دلیل اصلی افزایش قیمت ارز را باید از بانک مرکزی پرسید که چرا ارز به بازار تزریق نکرده است، در حالی که رئیس جمهور می‌گوید کمبود منابع ارزی نداریم» در نتیجه یکسری تناقضات وجود دارد.

این ایراد به رئیس جمهور وارد نیست بلکه مسئول این موارد بانک مرکزی است. تیم مدیریتی بانک مرکزی به جای اینکه با تیم اقتصادی دولت و وزرای اقتصاد و صنعت هماهنگ باشند، کار خودشان را بدون هماهنگی انجام می دهند.

وی افزود: دیدیم که عرضه از سوی بانک مرکزی انجام نشد و دلار به چهار هزار و هفتصد رسید و در صورت عرضه مجدد این رقم باید کاهشی باشد. در نتیجه چنین فعالیت هایی از سوی بانک مرکزی را می‌توان گفت که بانک مرکزی می‌خواهد دلار یک پله افزایش قیمت داشته باشد.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: به نظر من دلایل قانع کننده نیست که چنین نوساناتی را عادی بدانیم. این افزایش قیمت را از سوی بانک مرکزی می‌دانم. اگر دولت بخواهد قیمت دلار را بر روی چهار هزار و پانصد تثبیت کند این قیمت را به صورت مقطعی به پنج هزار تومان می رساند و بعد آن را کاهش می‌دهد. به هر صورت این کار بازی با آرامش مردم است.

وی تصریح کرد: قابل قبول نیست که بانک مرکزی اجازه دهد قیمت به یک آستانه‌ای برسد و اگر صدای مردم به اعتراض بلند شد اقدام به عرضه کند و بگوید با صرافی ها عرضه دلار را افزایش می‌دهند. به هر حال بانک مرکزی اطلاع دارد که چه کسانی این چند میلیون دلار را خریداری کرده اند و کد ملی آنها ثبت شده است و در حالی که تمام این اسکناس ها نو هستند نشان می‌دهد که خود بانک مرکزی بازار را متشنج کرده است. وی یادآوری کرد: اگر قیمت دلار بعد از ورود بانک مرکزی کاهش چشم‌گیری داشته باشد در آینده هربار که بازار تشنه می شود مردم بیشتری هجوم می‌آورند و در موارد دیگر ممکن است شاهد افزایش قیمت های به مراتب بیشتری باشیم. در صورتی که قیمت دلار در چهارهزار وپانصد تثبیت شود در مرحله بعد شاهد افزایش قیمت کالاهای وارداتی خواهیم بود، البته واردکننده‌ها فعلا نظاره‌گر هستند چرا که در شرایط کنونی مشتری برای کالاها نیست و اگر قیمت‌ها افزایش یابد شرایط فروش بدتر می شود. در نتیجه این به ضرر کلیت اقتصاد خواهد بود.

این استاد دانشگاه تهران در پایان تاکید کرد: به نظر من آقای رئیس جمهور باید تیم مدیریتی بانک مرکزی را تغییر دهند و هم زمان یک شفافیت کامل در مسئله عرضه و تقاضای ارز در بازار نیز باید در این نهاد ایجاد شود. آدم هایی باید در راس این نهاد قرار بگیرند که به فکر منافع گروه خاصی نباشند بلکه دلسوز مملکت باشند. در غیر این صورت با چنین کارهایی شاهد کاهش روزافزون قدرت خرید مردم خواهیم بود.

تخلفات دولت در بودجه 95 فراتر از گزارش دیوان محاسبات است

دیوان محاسبات مجلس در گزارش تفریغ بودجه 95، تمام تخلفات را مطرح نکرده است. حدود 7 هزار تخلف در بودجه 95 صورت گرفته که صدایش درنیامده است.

این خبر را عبدالرضا ثروتی نماینده سابق مجلس در گفت‌وگو با روزنامه فرهیختگان عنوان کرد. وی می‌گوید:  دیوان محاسبات با گذشت بیش از یک سال ونیم از سال 95 بودجه را مورد بررسی قرار داده، به عبارتی هنگامی که از بررسی بودجه سال 95 صحبت به میان می‌آید به معنای آن است که اعلام نظر دیوان محاسبات مبتنی‌برکار کارشناسی شده و تحقیقات و بررسی‌های حسابداران خبره‌ای است که اشتباهی ندارند.

اتفاقا گزارش دیوان محاسبات درخصوص گم شدن پول هفت میلیون بشکه نفت بسیار صحیح است، حتی می‌توان به جرات گفت دیوان محاسبات در این گزارش به تمام تخلفات دولت اشاره نکرده است. به نحوی که موضوعات مهمی در حوزه اقتصاد مورد بی‌توجهی و بی‌مهری دولت قرار گرفته است، هرچند تمامی موارد مورد نظر از بودجه‌های خاص خود برخوردارند اما در عمل موضوعاتی چون هدفمندی یارانه‌ها، سهم تولید و طرح‌های عمرانی همچنان در بلاتکلیفی و سرگردانی به سر می‌برند. اشتغالزایی نیاز اصلی و اولویت امروز جامعه ماست؛ با آنکه چهارهزار میلیارد تومان به موضوع اشتغالزایی اختصاص یافته اما یک ریال آن هم در این رابطه هزینه نشده است! سایر موضوعات نیز دست‌کمی از اشتغالزایی ندارد.

وی می‌افزاید: بررسی شکل اداری کار برعهده دیوان محاسبات است اما هنگامی که پرونده به قوه قضائیه ارجاع می‌شود اعلام نظر و بیان مطالب درخصوص تخلفات صورت گرفته و برخورد با آنها وظیفه قوه قضائیه است. حال این سوال مطرح می‌شود که آیا آقای نوبخت از چنین تخلفاتی و گم شدن چنین رقمی در فروش هفت میلیون بشکه نفت بی‌خبر بوده است؟ اگر مطلع نبوده سوال این است که چرا و اگر در جریان بوده چرا بعد از یکی دو سال که دیوان محاسبات گزارش می‌دهد آن را تشویش اذهان عمومی می‌خواند؟ بهتر است عموم مردم بدانند آنچه دیوان محاسبات ارائه داده تخلفات جزئی دولت است! در یک حساب سرانگشتی می‌توان گفت دولت بین 6 تا هفت هزار تخلف در بودجه مرتکب شده که صدایش درنیامده است.

مثلا درخصوص وام ازدواج دیوان محاسبات در گزارش خود اعلام کرده 500 هزار نفر در نوبت دریافت وام هستند در حالی که به این موضوع مهم اذعان نکرده که بانک‌ها جهت اعطای وام ازدواج به جوانان 60 هزار میلیارد بودجه دریافت کرده‌اند و از این میزان تنها پنج هزار میلیارد آن را به جوانان در قالب وام ازدواج داده‌اند! وام ازدواجی که باید در راستای تسهیل ازدواج جوانان و عاملی در راستای تشکیل خانواده به دست مردم می‌رسید در جیب مدیران و پرسنل بانک‌ها می‌رود یا سود آن را می‌گیرند یا در قالب وام‌های کلان قرض‌الحسنه از آن استفاده شخصی می‌کنند.

تفحص‌های مختلف صورت گرفته از جمله تفحص در موضوع هدفمندی یارانه‌ها بیانگر تخلفات بسیاری است که دولت مرتکب شده و صد البته نه پاسخگوست و نه اهمیتی به آن می‌دهد. دولت تلاش بسیاری کرد تا طرح هدفمندی را به صندوقی برای باز بودن دست خود در برداشت‌ها تغییر دهد که خوشبختانه با حذف و عدم رای و مخالفت مجلس مواجه شد.

دولت 26هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برداشت کرده است در حالی که باید 42 درصد به آن واریز می‌کرد 32 درصد واریزی داشته. جای تاسف دارد که در موضوع حل مشکل ریزگردهای جنوب ایران و بهبود محیط‌زیست مردم خوزستان و آبادان، باز هم به مقام معظم رهبری متوسل شدند، ملاحظه کنید از زمان روی کار آمدن دولت تاکنون چقدر صندوق توسعه ملی را خالی کرده‌اند؟ آیا با صندوق خالی از پول می‌توان به اشتغالزایی کمک کرد؟

خراسان

دستور ویژه به مدیران دولتی درباره تبلیغات در دهه فجر بر اساس ابلاغیه یک مقام اجرایی به تعدادی از سازمان ها و ادارات، تاکید شده است با توجه به سیاست های مورد تاکید دولت و مسئولان ارشد اجرایی، تبلیغات و اطلاع رسانی دهه فجر از سوی ستاد، معاونت ها، سازمان ها، شرکت ها و موسسات تابعه دستگاه های دولتی باید تحول گرا باشد و از اسراف منابع بیت المال و اقدامات تبلیغاتی پر هزینه و کم بازده به خصوص درج آگهی  و اجاره بیلبوردهای تبلیغاتی پرهزینه جدا خودداری شود. ذره بین نظارتی روی معاملات آنلاین ادارات با توجه به تکالیف و الزاماتی که هیئت دولت در مصوبه اردیبهشت امسال خود برای انجام معاملات سازمان ها و وزارتخانه ها از طریق سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد) در نظر گرفته است، طبق بخشنامه روزهای اخیر یک نهاد مسئول در دولت به همه مدیران مالی دستگاه های مهم اجرایی، از آن ها خواسته شده است تمامی معاملات آنلاین انجام شده توسط آن نهاد اعم از خرید، فروش و خدمات را در بازه زمانی ابتدای امسال تا پایان پاییز، در یک فرمت مشخص تهیه و تا قبل از پایان بهمن، ارسال کنند.

ایران

سردار سلامی: شهرهای موشکی ایران قابل شناسایی نیستند

جانشین فرمانده کل سپاه گفت: شهرهای موشکی مکان‌های بسیار امنی در مقابل هجوم دشمن از هر نظر است. این شهرها قابل شناسایی نیستند. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شبکه خبر، سردار سلامی در یک  برنامه تلویزیونی افزود: این شهرها بسیار زیاد و کثیر هستند. ما تخم مرغ‌هایمان را در یک سبد نمی‌گذاریم که البته این یکی از الگوهای حفظ و نگهداری موشک‌های ماست. ما موشک‌های خود را به وفور در مکان‌های مختلف گذاشته‌ایم که  دشمن را در هر زمان و هر مکان هدف قرار می‌دهد. او درباره حضور مستشاران ایرانی در عراق و سوریه گفت: ما و کشورهای مسلمان سرنشینان یک سفینه هستیم و امنیت ما به هم وابسته است. وقتی ما جبهه را وسیع می‌کنیم، دشمن را تجزیه می‌کنیم، انرژی او تحلیل می‌رود و دشمن را ضعیف می‌کنیم. امروز ارتش سوریه و عراق عمق استراتژی ماست. نزدیک شدن شما به دشمن بهترین استراتژی است و این قاعده اساسی ما در میدان‌های بیرونی است.

ادعایی درباره محتوای مذاکرات روسیه با اسرائیل

روزنامه «الشرق الاوسط» ادعا کرد که هیأت امنیتی روسیه در سفر هفته گذشته به اسرائیل، مانع از حمله این رژیم به هدف‌های ایرانی در جنوب لبنان و سوریه شد.

به گزارش «انتخاب»، این روزنامه سعودی مدعی شد که روسیه به این باور رسیده بود که حمله اسرائیل «حتمی» است.  هیأت امنیتی روسیه به ریاست نیکلای پاتروشف دبیر شورای امنیت ملی این کشور روز ۱۲ بهمن با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و همچنین با مئیر بن شبات دبیر شورای امنیت ملی اسرائیل گفت‌وگو کرد. هیأت روس در حالی راهی اسرائیل شد که تنها سه روز پیش از آن، نتانیاهو در مسکو با رئیس‌ جمهوری روسیه دیدار کرده و بعد از آن به خبرنگاران گفته بود که مذاکراتش با ولادیمیر پوتین حول تهدیدهای ناشی از ایران در سوریه و لبنان بود.

به نوشته الشرق‌الاوسط، نتانیاهو در دیدار با رئیس‌ جمهوری روسیه ضمن بیان این ادعا  انتقال جنگ‌افزار از ایران برای گروه حزب‌الله در سوریه و لبنان ادامه یافته است، گفته بود که اسرائیل به این اهداف حمله خواهد کرد.

طائب: جای موسوی و کروبی خوب است

رئیس شورای مرکزی قرارگاه راهبردی عمار گفت: جای سران فتنه ۸۸ خوب است و موسوی و کروبی حبس خانگی شدند. به گزارش مهر، حجت‌الاسلام مهدی طائب در مشهد افزود: کسی حق ارتباط‌گیری با آنها را  ندارد. وی در بخشی دیگری گفت که راه‌حل مشکل فضای مجازی فیلتر کردن نیست بلکه باید این بخش به‌گونه‌ای کنترل شود که دشمن سوء استفاده نکند.

طائب همچنین در موضوع نفتکش سانچی با بیان اینکه هنوز هیچ‌ چیز مشخص نیست، گفت:  تا زمانی که جعبه سیاه باز نشده و نتیجه آن اعلام نشده، هیچ چیزی را نباید پذیرفت و چینی‌ها گفتند که برخورد دو کشتی منجر به آتش شد و سؤال‌هایی از قبیل علت عدم آتش گرفتن کشتی دیگر و انفجار این کشتی مطرح شد که هیچ پاسخی دریافت نشد.

سعید مرتضوی امروز محاکمه می‌شود

سعید مرتضوی، دادستان سابق تهران در رابطه با بخش دوم پرونده تأمین اجتماعی  و شکایت پالیزدار، امروز در شعبه ۶۸ دادگاه تجدید نظر استان تهران محاکمه می‌شود. به گزارش مهر، مرتضوی در بخش نخست پرونده تأمین اجتماعی در شعبه نهم دادگاه کیفری یک استان تهران به‌ ریاست قاضی کشکولی، به اتهام تصدی غیرقانونی پست سرپرستی تأمین اجتماعی به 6 ماه حبس تعلیقی، تحصیل مال نامشروع، به 6 ماه حبس تعزیری و رد مبلغ ۴۶ میلیون تومان حقوق دریافتی ایام سرپرستی محکوم شده بود. این حکم با اعتراض مرتضوی به شعبه ۲۲ دادگاه تجدیدنظر استان تهران ارسال شد که دادگاه تجدید نظر، مرتضوی را از عناوین اتهامی یاد شده، تبرئه کرد.

آرمان

آتش‌سوزی در دفتر شهردار شادگان

شنیده شد که رئیس شورای شهر شادگان ضمن تایید خبر به آتش کشیده‌شدن دفتر کار شهردار شادگان گفت: این فرد که در دوره چهارم خودرو استیجاری در اختیار شهرداری شادگان قرار داده بود، به‌دلیل پرداخت‌نشدن طلبش صبح دیروز با حضور در شورای شهر شادگان اعضای شورای را تهدید به آتش‌زدن محل شورا کرده بود. رضا خلوی‌زاده افزود: این فرد سپس به دفتر شهردار مراجعه و با ورود به دفتر وی مواد نفتی را در دفتر ریخته و اقدام به آتش‌زدن محل می‌کند. وی اظهار کرد: پس از آتش‌سوزی نیروهای آتش‌نشانی در محل حضور پیدا کرده و اقدام به خاموش‌کردن مکان کردند، ولی متاسفانه کل دفتر شهردار شادگان در آتش سوخت. وی گفت: ماموران انتظامی تلاش برای دستگیری وی را آغاز کردند.

آمار عجیب واردات بیل و کلنگ به ایران

شنیده شد که آمار مقدماتی گمرک از تجارت خارجی هشت‌ماهه نخست سال جاری، حاکی از آن است که در این مدت حدود ۹۴۱ تن بیل، بیلچه، کلنگ و شن‌کش از کشورهای مختلف جهان وارد ایران شده است. بر اساس واردات این حجم بیل و کلنگ به کشور، یک‌میلیون و ۹۷۲‌هزار و ۱۹۹ دلار ارز از کشور خارج شد که بالغ بر ۱۰‌میلیارد و ۹۵‌میلیون و ۵۷۴‌هزار و ۷۷۰ تومان در آمار گمرک به ثبت رسیده است.

قاضی قلابی دستگیر شد

شنیده شد که فرمانده انتظامی شهرستان کرمانشاه از دستگیری فردی که با معرفی خود به‌عنوان قاضی دادگستری از مردم اخاذی می‌کرد، خبر داد. میزان نوشت؛ سرهنگ حسین براری در این رابطه گفت: یکی از ساکنان محله آقاجان به ماموران کلانتری ۱۶ سعدی مراجعه کرد و اظهار داشت که شخصی با معرفی خود به‌عنوان قاضی دادگستری قصد اخاذی از وی را داشته است. وی افزود: با حضور به‌موقع ماموران، متهم پس از مدتی تعقیب و گریز دستگیر و به کلانتری دلالت داده شد.

15 میلیون بده، برو آمریکا

شنیده شد که عضو تیم‌ملی تیروکمان در رشته کامپوند گفت: با وجود اینکه در رکوردگیری تیم‌ملی نفر اول بودم، اما به‌خاطر اینکه نتوانستم برای اعزام به مسابقات قهرمانی جهان ۱۵‌میلیون تومان پرداخت کنم، به آمریکا اعزام نشدم. مجید کیانزاد اظهار کرد: هرچند می‌دانم انتقاد از فدراسیون تیروکمان در شرایط کنونی تبعات زیادی برای من خواهد داشت و احتمال دارد از تیروکمان کنار گذاشته شوم، اما به‌خاطر دفاع از حق خود، دیگر حاضر به سکوت نیستم.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۱۹۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!

خبر آنلاین نوشت: حلقه حامیان رئیسی در پارلمان روز به روز کوچکتر می‌شود، حلقه‌ای که دو سال و اندی پیش پای بیانیه حمایت از او برای کاندیداتوری را امضا کرده بودند، اما در گذر زمان، حمایت‌ها کمرنگ و کمرنگ‌تر شد.

پایانِ سکوت

گرچه در فاز اول حامیانِ منتقدِ دولت، وارد فاز سکوت شدند تا کمتر بخاطر این حمایت به چالش کشیده شوند، اما عملکرد پر انتقاد دولت در حوزه‌های اقتصادی، سیاست داخلی و خارجی و حتی اجتماعی و فرهنگی کار را به جایی رسانده که سکوت‌ها یکی بعد از دیگری شکسته می‌شود و تریبون‌ها در پارلمان در نقد رئیسی و دولتمردانش یکی بعد از دیگری روشن می‌شود.

نقد‌ها تنها مربوط به صندلی‌های پایین مجلس نیست و هیات رئیسه نیز منتقد رویکرد‌های دولت، خاصه رویکرد‌های اقتصادی است. آنچنان که قالیباف در جلسه مشترک با دولتی ها، در اظهارنظری انتقادی که کم سابقه نیز به نظر می‌رسد، نه تنها دولت را به نقدکشید بلکه ضرب الاجل هم برای دولت تعیین کرده است.

او در دومین نشست بررسی مسائل ارزی که وزیر اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی و معاون پارلمانی دولت از یک سو و محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددی مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در سوی دیگر آن حضور داشتند، صریح و بدون تعارف به انتقاد از دولتی‌ها پرداخت و گفت؛ «همه اختیار‌های موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم، اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.»

وی با اشاره به تورم کالا‌های اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکرد‌های اقتصادی در این زمینه، گفت؛ «به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد. ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم، اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.»

قالیباف با تعیین این ضرب الاجل آنهم در حالی که کمتر از یک ماه تا پایان عمر مجلس یازدهم باقیمانده، شمشیر را برای رئیسی و تیم اقتصادی او از رو بست.

فقط قالیباف نیست!

قالیباف، اما در نقد دولت تنها نیست و در همین چند جلسه برگزار شده مجلس در سال جاری بار‌ها و بار‌ها تریبون نمایندگان به نقد دولت باز شده است. آشفتگی بازار ارز و سکه محور اصلی انتقادات بوده است که گرانی بیشتری را به زندگی و معیشت مردم وارد کرده است.

قالیباف به جز صراحتی کم سابقه در اظهاراتش، کنایه هایش را نیز روانه دولت کرده است. او در این نشست با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد، گفت؛ «در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند. ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.»

اشاره قالیباف به تذکر‌ها و انتقاداتی است که طی روز‌های اخیر به هیات رئیسه مجلس می‌شود و نمایندگان خواستار برگزار کردن جلسه‌ای با محوریت آشفتگی‌ها در بازار ارز و اثرات سوء آن بر گرانی کالا‌های اساسی شده اند.

قیمت خودرو، بازار داغ فیلترشکن ها، قیمت مسکن، حقوق بازنشستگان و ... از دیگر محور‌هایی است که زمینه ساز انتقاد از دولت رئیسی شده است. انتقاداتی که به نظر می‌رسد دیرتر از آنچه باید، کلید خورده است و بعید نیز به نظر می‌رسد دولت رئیسی تن به اجرایی کردن خواسته‌های پارلمان نشینان بدهد.

در جدول زیر مروری بر مواضع انتقادی نمایندگان در جلسات علنی صحن مجلس طی چند هفته اخیر داشته ایم؛


نام نماینده /حوزه انتخابیه


نوع انتقاد

(تذکر، اخطار، نطق)

 

متن انتقادات


سید ناصر حسینی پور/ گچساران


تذکر

در ارتباط با چند هزار میلیارد هزینه‌های مربوط به فیلترشکن شفاف‌سازی کنید چرا که مردم از نان شب خود می‌گذرند اما از هزینه‌های اینترنت نمی‌گذرند. آیا برای میزان دقیق گردش مالی هزینه‌های فیلترشکن و دلایل عدم برخورد با آن پاسخی دارید؟

 

فرهاد بشیری/ پاکدشت

 

تذکر

دورهم جمع شدن خوب است اما مهم‌تر از آن رفع مشکلات مردم و بازار ارز و حفظ ارزش پول ملی است. باید به طور جدی در این زمینه تصمیمات قاطع گرفته شود.

محسن زنگنه/ تربت حیدریه

 

تذکر

بیش از هشت ماه است که طرح مقاوم سازی نظام ارزی کشور آماده شده منتها اعلام وصول نمی‌شود. انتظار می‌رود که هیات رئیسه هرچه سریع‌تر این کار را انجام دهد.

رحمت‌الله نوروزی/ علی‌آباد کتول

تذکر

رئیس بانک مرکزی در بحث ارز ترجیحی و ارز نیمایی و هم در موضوع ارز آزاد مسئول است. تقاضا داریم تیم اقتصادی دولت توجهی ویژه به مسائل داشته باشد.

محمدرضا میرتاج الدینی/ تبریز

تذکر

سیاست‌های ارزی بانک مرکزی درست نیست و علیرغم پیش‌بینی افزایش صادرات، هنوز مشکلات ادامه دارد.

 

 

مرتضی حسینی/ میانه

 

 

تذکر

 

جناب وزیر صمت شما بعد از دستگیری عده‌ای اختلاسگر و دزدان بیت‌المال در فولاد میانه چه اقدامی انجام دادید؟ چرا با مدیران وقت که این اختلاس در مجموعه آنها اتفاق افتاده بود برخورد نکرده و آنها را برکنار نکردید و به وضعیت فولاد میانه به طور اساسی رسیدگی نمی‌کنید؟

علی یزدی‌خواه/ تهران

نطق

آقای فرزین رئیس بانک مرکزی در مصاحبه اخیر خود گفت که بنده مسئول کنترل بازار آزاد ارز نیستم؛ سوال این است که مسئول بازار ارز چه کسی است که باید این بازار را کنترل کند؟

ابراهیم رضایی/ دشتستان

نطق

ارز و اقلام اساسی مورد نیاز مردم گران و گران‌تر می‌شود و همه شوکه می‌شوند آنان که مسئولیت دارند باید پاسخگو باشند.

ابراهیم عزیزی/ شیراز

نطق

دولت ضمن بررسی علل و عوامل افزایش قیمت کالاهای اساسی و افزایش قیمت مایحتاج مردم و نوسانات بازار ارز و سکه پاسخ قانع کننده‌ای به افکار عمومی بدهد.

سلمان اسحاقی/ قائنات

تذکر

کاهش زمان استفاده‌ از برق چاه‌های کشاورزی باعث آسیب زدن به مشارکت مردمی و جهش تولید و وارد شدن صدمه به میزان و کیفیت تولیدات محصولات کشاورزی می شود.

فتح الله توسلی/ بهار

نطق

وضعیت خودرو پاشنه آشیل وزارت صمت است، آیا وزیر از وضعیت خودرو و کیفیت و قیمت آن اطلاع دارید؟

 

احمد مرادی/ بندرعباس

 

تذکر

مقرر شد هیچ مدیر پروازی در کشور نباشد اما همچنان شاهد فعالیت این افراد هستیم؛ حال اینکه آنها بعضا سه روز در ماه هم در محل خدمت خود نیستند. این اتفاق ضربه مهلکی به تولید کشور و کارخانجات فعال آن وارد خواهد کرد.

فاطمه محمد بیگی/ قزوین

تذکر

با حذف ارز ترجیحی قرار بود مابه التفاوت نرخ ارز ترجیحی جبران شود اما ما در حال حاضر شاهد این هستیم که بیشتر هزینه سلامت توسط مردم و از جیب مردم پرداخت می‌شود.

محمدجواد عسکری/ داراب و زرین دشت

تذکر

اگر قرار است جهش تولید با مشارکت مردم انجام شود اعمال تعرفه درست نیست.

 

الیاس نادران / تهران

 

نطق

سیاست غلط اقتصادی دیگر که بازار سرمایه و پول را متأثر کرد، انتشار اوراق گواهی ۳۰ درصدی در اسفندماه سال گذشته بود. تصور دولت از انتظارات تورمی ناشی از این جهش نرخ چیست؟ هزینه جمع آوری منابع و مهار نقدینگی و آینده فروشی چه بلایی بر سر سرمایه گذاران خواهد آورد؟ کدام بازار با این تصمیم متعادل شده است؛ بورس، سرمایه، ارز، طلا، خودرو؟

علی اکبر بسزطامی/ ایلام

 

تذکر

استفساریه ماده ۱۱۲ درباره حق بازنشستگان از مناطق جنگی اجرا نمی شود و دولت به بهانه بار مالی آن را اجرا نمی کند. حق این قشر در حال تضییع شدن است.

 

عباس مقتدایی/ اصفهان

 

تذکر

فرو نشست اصفهان جدی است و ابنیه تاریخی اصفهان مورد آسیب قرار گرفته است. در این شرایط تغییرات پی در پی، مدیریت میراث فرهنگی اصفهان را زمین گیر کرده است. این سوال وجود دارد که آقای وزیر میراث فرهنگی در حال انجام چه کاری است.

 

عباس گودرزی/ بروجرد

 

نطق

قیمت خرید مسکن و اجاره بها وحشتناک شده و خارج از عهده بخش عمده مردم در شهرستان‌های مختلف است. دولت در این خصوص باید رویه را تغییر دهد، مسکن یکی از شعارهای اصلی دولت بوده و برای آن باید اهتمام جدی تری را به خرج دهد.

محمدرضا صباغیان/ بافق و مهریز

تذکر

مجلس شورای اسلامی لازم است برای دو موضوع جلسه ویژه‌ای برگزار کند اولین موضوع بحث افزایش قیمت کالاهاست که انتظار مردم اقدامی از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این موضوع است. موضوع دیگر بحث تعیین تکلیف طرح ساماندهی کارکنان دولت است این طرح دستاورد مجلس شورای اسلامی بوده که هنوز تعیین تکلیف نشده است.

حبیب‌الله دهمرده/ زابل و زهک

تذکر

گرانی‌ها واقعاً با روح و روان مردم بازی می‌کند، ضرورت دارد که در موضوع ارز جلسه‌ای اضطراری گذاشته شود.

علیرضا سلیمی/ محلات

تذکر

وضعیت گرانی ارز و سکه به نحوی است که نیاز است جلسه‌ای ضروری در این بخش با حضور وزیر اقتصاد و امور دارایی و رئیس کل بانک مرکزی در مجلس شورای اسلامی برگزار شود.

 

مهرداد گودرزوند/ رودبار

 

نطق

 

دولت باید با مشورت با اقتصاددان‌های برجسته مشکلات معیشتی را حل و فصل کند. امروز نباید بازار ارز که بخش بزرگی از آن دولتی است، اینطور دچار تلاطم باشد و فشار سنگینی بر تولید وارد کند و معیشت مردم هم دچار مشکل شود.

حسینعلی حاجی دلیگانی/ شاهین شهر

تذکر

باید به این سوال پاسخ داده شود که اگر ارز نداریم، چگونه ارزپاشی صورت می‌گیرد و اگر ارز داریم چرا وضعیت قیمت‌ها اینگونه است و این سوال اصلی مردم در ابتدای سال از مجلس است

جواد نیک‌بین/ کاشمر

تذکر

از وقتی جلسه مشترک دولت و مجلس برگزار شد رئیس جمهور در این جلسه فرمایشاتی را مطرح کردند اما از روز گذشته تا به امروز نرخ ارز هزار تومان نیز افزایش پیدا کرده است

tags # محمد باقر قالیباف ، سید ابراهیم رئیسی سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • رئیس شورای شهر: سال آینده نمایشگاه کتاب به «شهر آفتاب» منتقل می‌شود
  • طرح پیشنهادی تعیین وضعیت اراضی پادگان جی به کمیسیون ماده پنج ارسال شد
  • دو قانون مصوب مجلس از سوی قالیباف به دولت ابلاغ شد
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • قاضی‌القضات جدید قزوین منصوب شد
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی
  • قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!
  • بازداشت ۴ نفر سر جلسه کنکور
  • بازداشت چهار کنکوری متخلف
  • تعیین‌کنندگان نرخ دلار معرفی شدند/ قیمت دلار امروز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳