Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-29@14:24:40 GMT

لاتاری؛ قیصر پنجاه سال بعد

تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۰۱۹۴۸۶

لاتاری؛ قیصر پنجاه سال بعد

رویداد۲۴- مازیار وکیلی: محمد حسین مهدویان مهم‌ترین پدیده این سال‌های سینمای ایران است. دو فیلم قبلی‌اش فارغ از داستان و مضمون فیلم‌ها زبان جدیدی را برای بیان داستان به سینمای ایران پیشنهاد می‌کردند. لاتاری اما سخت‌ترین و ضعیف‌ترین فیلم مهدویان است. فیلم خوبی است، اما مشکلاتی دارد که نمی‌شود به سادگی از کنار آن‌ها گذشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
فیلم دیر راه می‌افتد. خیلی طول می‌کشد تا به ماجرای اصلی برسیم. رابطه بین دختر و پسر جذاب اما کلیشه‌ای است. مشخص است مهدویان هنوز با شخصیت‌های زن راحت نیست. درست آن‌ها را نمی‌شناسد و نمی‌تواند به خوبی مردان فیلم‌هایش آن‌ها را تصویر کند.این نیمه اول مطول به مدد هنر مهدویان در تصویرسازی و گرفتن بازی‌های جذاب خسته‌کننده از کار درنیامده اما همانطور که گفتم ارزش افزوده‌ای هم ندارد. زیادی کلیشه‌ای است و نمی‌تواند چیز خاصی به تماشاگر بدهد. 
فیلم درست از جایی که دختر فوت می‌کند جان می‌گیرد. مهدویان دوباره سراغ مردهایش می‌رود و چیزی را به تصویر می‌کشد که در نمایشش استاد است.  گروه مردان دنبال شکار. شکاری که این‌بار جوانکی عوضی است که با شیوخ عرب کشورهای خلیج فارس ارتباط دارد. مشکلی اگر در لاتاری هست این است که الگوی موردپسند مهدویان خیلی دیر شکل می‌گیرد. اما وقتی شکل می‌گیرد فیلم به خوبی ماجرای نیمروز پیش می‌رود. مهدویان خوب بلد است این الگو را چگونه ورز بدهد و در دل این الگو موقعیت‌های جذاب بسازد. برای همین هم هست که فیلم بعد از مرگ دختر جان می‌گیرد. فیلم به مردانش نزدیک می‌شود، آن‌ها را کنار هم جمع می‌کند و با آن‌ها به دل حادثه می‌زند. 
مهدویان از طرف دیگر به فرمول جذابی در بومی کردن تریلرهای پلیسی دست پیدا کرده است. فیلم‌هایی که قدم به قدم پیش می‌روند تا شکارچی شکارش را گیر بی‌اندازد. لاتاری مخاطبان صفر و صدی خواهد داشت. یا مخاطب دوستش خواهد داشت یا اصلاً آن را درک نخواهد کرد. بستگی دارد چه تعریفی از مفاهیمی مثل ناموس، وطن و غیرت داشته باشیم. اینجا موضع مهدویان حتی آشکارتر از ماجرای نیمروز است. فیلم، فیلم موسی است. کارگردان موسی بی‌کله را دوست دارد. مرتضی متفکر و میانه‌رو را تقبیح نمی‌کند اما مشخص است که دل‌تنگ آدم‌هایی از جنس موسی است. این موضع‌گیری آشکار باعث می‌شود فیلم موافقان و مخالفان صفر و صدی داشته باشد. 
همانطور که نیم قرن پیش قیصر مخالفان و موافقان صفر و صدی داشت. موسی هم که قیصری است متعلق به نیم قرن بعد. یک قیصر امروزی و بی‌کله که عمل‌گرایی را به هر چیز دیگری  ترجیح می‌دهد. خودش بلند می‌شود و بدون اجازه هیچ‌کس دیگری پاشنه‌هایش را ور می‌کشد و به دل ماجرا می‌زند. برای من که عاشقانه قیصر را دوست دارم لاتاری فیلم جذابی است. شخصیت‌هایی از جنس موسی روی پرده سینما بسیار جذاب هستند. انقدر جذاب که می‌شود به آن‌ها دل سپرد و همراهی‌شان کرد. شاید خیلی‌ها، خصوصاٌ آن‌هایی که روشنفکر هستند (و روشنفکر بودن ویژگی بسیار خوبی هم هست) دنیای موسی و دلایلش برای حل مسئله را نفهمند. حق هم دارند. زیست جهان این دو قشر با یکدیگر متفاوت است. هیچ‌گاه  با هم گفت و گو نکردند تا کمی به هم نزدیک شوند. به همین خاطر مشخص است که تعریف‌شان از ناموس، وطن و غیرت متفاوت است. بحثم بر سر این نیست که کدام دیدگاه بهتر است. بحث بر سر عدم درک چنین تفکری از سمت تفکر دیگر است. به همین خاطر لاتاری هم دوست‌داران زیادی خواهد داشت و هم دشمنان زیادی. 
موضع‌گیری صریح مهدویان جای هیچ شک و شبهه‌ای باقی نمی‌گذارد. او عاشق قیصر است. به همین خاطر هم قیصر خودش را خلق کرده و سمت قیصر ایستاده. این موضع‌گیری قطعاً باعث واکنش‌های شدید و متناقض خواهد شد. عده‌ای فیلم را مسخره خواهند کرد (مثل هوشنگ کاووسی که قیصر را مسخره کرد) و عده‌ای هم موسی تنها و عاصی فیلم را درک خواهند کرد و از فیلم دفاع خواهند کرد. 
برای کسی که قیصر را دوست دارد و می‌شناسد موسی خود جنس است. مردی که می‌خواهد یک طوری درست و حسابی کلکش کنده شود. مردی که احساس می‌کند ماجرای نوشین آخرین فرصت او برای خوب تمام کردن است. پایان فیلم شاید راضی‌کننده نباشد و شعاری به نظر برسد اما هنوز کارکرد خودش را دارد. پایانی که خون مخاطب را به جوش می‌آورد و این یعنی مهدویان به هدف اصلی‌اش رسیده است. 
مهدویان را دیگر نمی‌شود نادیده گرفت. چه لاتاری را دوست باشیم و چه آن را محصول ریاکارانه‌ای بدانیم که دارد جریان اصلی را تطهیر می‌کند نمی‌توانیم از قدرت مهدویان در خلق مردانی که روی پرده سینما جذاب هستند چشم‌پوشی کنیم. نمی‌توانیم قدرتش در تعریف یک داستان پیچیده را در نظر نگیریم. لاتاری بهترین فیلم مهدویان نیست اما بهترین فیلم جشنواره تا به امروز چرا. من صراحت را دوست دارم و مهدویان در لاتاری بیش از هر چیز صراحت دارد.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۱۹۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گران شدن ورزش به معنای تحمیل هزینه های بیشتر درمانی در آینده است

به گزارش خبرگزاری مهر، علی سلامت در خصوص وجود تعارض و افزایش روز افزون مقررات مهاجم بر کسب و کارهای ورزشی‌ بویژه باشگاه داران گفت: در حالی که تورم بانک مرکزی بر اساس آمار رسمی بیش از ۵۰ درصد تعیین شده و بسیاری‌ از کارفرمایان و بویژه کارفرمایان دولتی، اجاره بهای اماکن ورزشی خود را با پنجاه درصد افزایش بها همراه کرده اند، از آن طرف نرخ افزایش تعرفه خدمات ورزشی تنها ۲۰ درصد تعیین شده و این امر زمینه افزایش فشار بر باشگاه داران بخش خصوصی را افزایش داده است.

سلامت در ادامه افزود: در صورتی که همگان بر اساس اعلام رسمی بانک مرکزی بر افزایش تورم پنجاه درصدی تاکید دارند، دلیل تاکید متولیان حوزه ورزش بر افزایش ۲۰ درصدی تعرفه که با نظارت سازمان نعزیرات حکومتی نیز همراه است چیست؟

رئیس کمیته باشگاه های فدراسیون ورزش های همگانی اظهار داشت: خروجی نهایی این وضعیت گرانتر شدن خدمات ورزشی باشگاه ها و کسب و کارهای ورزشی است و در حالی که انتظار می رود بخش های دولتی نسبت به کاهش هزینه های ورزش به عنوان عامل مهمی برای پیشگیری از بیماری های غیرواگیر اقدام کنند، هر روزه شاهد تصویب یک مقررات جدید برای گران شدن ورزش هستیم.

سلامت در پایان افزود: موضوع و چالش امروز جامعه باشگاه داران افزایش تعرفه نیست، ما معتقدیم باید هزینه باشگاه داران با محوریت ارایه سوبسیدهایی کاهش یابد، نه اینکه هر روز شاهد تحمیل یک هزینه جدید به این صنعت پیشگام پیشگیری و سلامت باشیم.

کد خبر 6092283

دیگر خبرها

  • گران شدن ورزش به معنای تحمیل هزینه های بیشتر درمانی در آینده است
  • صد و پنجاه و نهمین کاغذ خبر ایسکانیوز منتشر شد
  • در یکصد و پنجاه و یکمین جلسه علنی شورای شیراز چه گذشت؟
  • رقابت ۱۲ هزار داوطلب در پنجاه و یکمین دوره آزمون دستیاری پزشکی
  • صد و پنجاه و هشتمین کاغذ خبر ایسکانیوز منتشر شد
  • برگزاری بیش از ۷۰۰ برنامه کشوری در دهه کرامت
  • ادای احترام بایرن به قیصر: مجسمه برنزی بکن‌باوئر
  • پیام تسلیت حجت الاسلام سید موسی موسوی در پی درگذشت ماموستا فخری