Web Analytics Made Easy - Statcounter

غلامرضا تاجگردون در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی ایلنا، با اشاره به حواشی ایجاد شده درمورد مصوبات کمیسیون تلفیق درباره مالیات بر درآمد و حقوق اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها اعلام کرد: به نظر می‌رسد نگرانی دوستان موضوعیت ندارد و متاسفانه این مسئله به‌صورت نادرست تبیین شده است.

افزایش مالیات صرفاً مربوط به اعضای هیات علمی نیست

وی با اشاره به مباحث مربوط به مالیات بر درآمد اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها گفت: این افزایش میزان مالیات صرفاً مربوط به اعضای هیات علمی نبوده، بلکه این افزایش مالیات در مورد همه کارکنان دولت اعم از قضات، نمایندگان مجلس و دیگر کارمندان دولت اجرا خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نحوه دریافت مالیات پلکانی از کارکنان دولت

رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در این رابطه توضیح داد: در قانون گفتیم آن دسته از کارکنان دولت که حقوق کمتر از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان دریافت می‌کنند، از پرداخت مالیات معاف شوند و درمورد افرادی که بالای این مبلغ حقوق می‌گیرند نیز به‌صورت پلکانی مالیات بدهند.

نماینده اصلاح‌طلب مردم گچساران و باشت در مجلس همچنین خاطرنشان کرد: در بخش دیگر این قانون گفتیم حقوق‌بگیرانی که تا ۳ برابر این مبلغ یعنی تا سقف ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان حقوق می‌گیرند، ۱۰ درصد مالیات بدهند و این درحالی است که حدود ۹۰ درصد اعضای هیات علمی در سراسر کشور کمتر از ۸ میلیون حقوق می‌گیرند و با این حساب، مالیاتی مشابه سال ۹۶ پرداخت می‌کنند.

رییس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۹۷ کل کشور اضافه کرد: در مورد دیگر حقوق‌بگیران هم نگفتیم باید مالیات بیشتری بدهند. بلکه گفتیم اگر حقوق‌شان بالای ۱۵ میلیون باشند، باید ۱۴ درصد مالیات بدهند. باید ببینیم اساساً چند هیات علمی در سراسر کشور داریم که بالای ۱۵ میلیون تومان حقوق بگیرد.

باتوجه به آن‌که درآمد اعضای هیات علمی از کارهای پژوهشی است، مالیات این درآمدها تغییر ندادیم

او خاطرنشان کرد: نکته دیگر این است که درآمد اساتید پایه بالا و برجسته‌تر عمدتاً از کارهای پژوهشی و تحقیقاتی است که درمورد درآمدهای ناشی از کارهای پژوهشی و تحقیقاتی هم قانون جدیدی نیاوردیم و گفتیم مطابق قبل، همان ۵ درصد مالیات را بدهند.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس همچنین در پاسخ به سوالی دیگر درمورد میزان افزایش حقوق اعضای هیات علمی بنابر تبصره ۱۲ لایحه بودجه سال ۹۷ گفت: به هر حال منابع مالی کشور محدود است. آن‌چنان که پیش‌تر نیز تاکید کردم حدود ۸۰ درصد کارکنان دولت زیر ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان حقوق می‌گیرند و به هر حال لازم است به این گروه از کارمندان نیز توجه داشته باشیم.

با کمبود منابع روبرو هستیم

رییس کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۷ تاکید کرد: بر این اساس اگر بخواهیم در این محدودیت منابع مالی، حقوق همه کارکنان دولت ازجمله اعضای هیات علمی را هم افزایش دهیم، عملاً چیزی برای دیگر کارکنان باقی نمی‌ماند. بر این اساس تصمیم گرفتیم برای ۲۰ درصد از کارکنان که حقوق‌های بیشتری دریافت می‌کنند، تصمیماتی متفاوت بگیریم.

تاجگردون در پایان و در واکنش به این‌که آیا در لایحه بودجه به نخبگان به‌عنوان موتور محرکه تولید و توسعه توجه شده است، تصریح کرد: متاسفانه با کمبود منابع روبرو هستیم و ۸۰ درصد کارکنان دولت در وضعیت نامساعدی به لحاظ دریافت حقوق و مزایا قرار دارند. نمی‌توانیم این گروه بزرگ را نادیده بگیریم.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۲۲۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فلاحت پیشه: نه‌تنها از منابع فروش نفت نفعی برای مردم حاصل نشد؛ بلکه دولت دست در جیب مردم کرده است

  حشمت الله فلاحت پیشه گفت:  فارغ  آمارهایی که از رشد در دولت مطرح می‌شود  وقتی که به معیار اصلی ارزیابی عملکرد دولت می‌رسیم که همان میزان رضایت مردم است، متوجه مى‌شویم که در دولت آقای رئیسی چند کار انجام شده است؛ ۱- بیشترین فشارها بر دوش مردم وارد شد ٢- سالانه ۵۰ درصد مالیات افزایش پیدا کرد ٣-  برای کسب درآمد و سود از جیب مردم تلاش شد و دولت خود را در جیب و کاسبی مردم سهیم کرد که همه اینها در دنیای امروز بی‌سابقه است.

وی گفت:نه‌تنها در دولت آقای رئیسی عزم جدی برای رفع نیازهای اقتصاد مردم وجود ندارد؛ بلکه در جایی هم که مردم با وجود گرانی، تورم و بی‌سامانی اقتصادی زندگی خود را به‌سختی می‌گذراندند، دولت باز هم به گونه‌ای از جیب مردم برداشت می‌کند.

به گزارش شرق، فلاحت پیشه ادامه داد: آخرین آن مالیات بر عایدی سرمایه است، مردم اموال و املاکی دارند که ریسک تورم ناشی از خرید و حفظ و ارتقا و افزایش اموال خود را به جان خریده‌اند و این در حالی است که دولت خود را شریک در سرمایه و دارایی سود مردم کرده است و این عملکرد یعنی به عبارتی در شرایطی که در دولت سیزدهم ما تا هفت برابر فروش نفت در مقایسه با زمان تحریم داشتیم و درعین‌حال بخش عمده اموال مسدودشده کشور نیز آزاد شده بود، نه‌تنها از منابع فروش نفت نفعی برای مردم حاصل نشد؛ بلکه دولت دست در جیب مردم کرده؛ به طوری که میزان مالیات و عوارضی که از مردم در سال ۱۴۰۲ اخذ شد، هزار هزار میلیارد تومان بوده که خود یک رقم بی‌سابقه است .

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • توضیحات وزیر کار درباره حق مسکن کارگران
  • توضیحات وزیر تعاون درباره حق مسکن کارگران
  • فلاحت پیشه: نه‌تنها از منابع فروش نفت نفعی برای مردم حاصل نشد؛ بلکه دولت دست در جیب مردم کرده است
  • با کمبود منابع آبی در استان‌های کم بارش چه کنیم؟
  • وزیر علوم: تعداد کمی از اساتید در سطح دانشگاه‌ها اخراج شدند/ هیچ اخراجی بدون دلیل و با نگاه سیاسی نبوده است
  • دانشگاه جای رفتارهای وحشیانه با دانشجویان و اعضای هیات علمی نیست
  • برخی جو سازی‌ها در زمینه اخراج استادان صحت ندارد
  • محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی اعضای هیئت علمی لغو شد
  • لغو محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی اعضای هیات علمی
  • محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی اعضای هیات علمی لغو شد