Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-08@20:25:28 GMT

اولین شهید دوران انقلاب اسلامی در میانه چه کسی بود؟

تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۰۲۳۳۴۳

اولین شهید دوران انقلاب اسلامی در میانه چه کسی بود؟

شهید محمد میانجی اولین شهید دوران انقلاب اسلامی در شهرستان میانه است و برادران این شهید، محمدصادق و محمدتقی میانجی در دوران هشت سال دفاع مقدس به فیض شهادت نایل شده اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از میانا، در ماه محرم تظاهرات خیابانی و درگیری‌های پراکنده‌ی مردم میانه با سپردگان رژیم شاه بیش‌تر شد، تا این که در دهه‌ی آخر، این حرکت‌ها و مقاومت‌ها به اوج رسید و در روز پنجشنیه ۲۷ محرم، مصادف با ۱۳۵۷/۱۰/۷ یکی از جوانان پرشور و با ایمان شهر میانه به نام محمد میانجی به محاصره کماندوهای رژیم شاه درآمد و زیر ضربات ناجوانمردانه آنان به درجه‌ی رفیع شهادت نایل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهید محمد میانجی، فرزند مرحوم حاج حسن میانجی از بازاریان بسیار مؤمن، متدین و انقلابی و مردی شریف، پرکار و بی‌توقع بود. این مردم بزرگ، علاوه بر این شهید انقلاب، دو فرزند برومند دیگرش را هم در دفاع مقدس، تقدیم اسلام و انقلاب کرد.

خانواده‌ی میانجی از افتخارات شهرستان میانه به شمار می‌آیند. این شهرستان در روزهای انقلاب دو شهید والامقام تقدیم اسلام کرد. اولی همان شهید محمد میانجی بود. دومی هم شهید عباس رحیمی بود که در فردای آن روز، جمعه ۲۸ محرم هنگام درگیری جوانان با کماندوها در خیابان امام خمینی، نزدیک مسجد حضرت ابوالفضل هدف گلوله مزدوران رژیم شاه قرار گرفت و به شهادت رسید.

 

این شهید از اهالی روستای شیخ احمدلو بود. یکی دیگر از وقایع مهم انقلاب، فرار محمدرضا شاه از ایران بود که در روز سه‌شنبه ۱۳۵۷/۱۰/۲۶ مصادف با ۱۷ صفر اتفاق افتاد. روزی بسیار شاد و خاطره‌انگیز بود. مردم از شدت شوق و خوشحالی به کوچه و خیابان‌ها ریختند. جشن و سرور همه جا را فرا گرفته بود.

سه روز بعد از اربعین حسینی در شهرستان میانه، با این که هوا سرد و بارانی بود راهپیمایی بزرگی به راه افتاد که از راهپیمایی‌های تاسوعا و عاشورا هم حماسی‌تر و گسترده‌تر بود. چون فرار شاه به مردم دل و جرئت بیشتری داد، حتی آن‌ها که تا حدی ترسو بودند قدرت پیدا کردند و به صحنه آمدند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۲۳۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم بزرگداشت آیت الله رئوفی در بندرعباس برگزار شد

به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب، مراسم ترحیم و بزرگداشت حضرت آیت‌الله غلامحسین رئوفی عالم ربانی و جلیل القدر هرمزگان شامگاه سه شنبه ۱۸ اردیبهشت، در مسجد صاحب الزمان شهر بندرعباس با حضور مهدی دوستی استاندار هرمزگان و اقشار مختلف مردم برگزار شد.

آیت الله غلامحسین رئوفی سحرگاه نهم اردیبهشت ماه براثر بیماری و کهولت سن در بیمارستان شهید بهشتی قم دارفانی را وداع گفت و بنا به وصیت خودش در قم به خاک سپرده شد شامگاه سه شنبه در مسجد صاحب زمان بندرعباس مراسم بزرگداشت وی برگزار شد.

این عالم ربانی در سال ۱۳۱۱ هجری شمسی در روستای پشتکوه بشاگرد دیده به جهان گشود و در همان سنین کودکی قرآن را فرا گرفت.

شیخ غلامحسین رئوفی در سن ۱۲ سالگی پس از جنگ جهانی دوم برای فراگیری دروس حوزوی به نجف اشرف مهاجرت کرد و در مدرسه قزوینی نجف اشرف مشغول به تحصیل شد.

این عالم برجسته پس از گذراندن دروس مقدماتی، درس خارج را نزد حضرات آیات خویی، شاهرودی و حکیم، و فقه را در محضر امام خمینی (ره) گذرانده و پس از ۱۶سال با اجازه از اساتید حوزه نجف اشرف برای ترویج دین و نشر معارف اسلامی به زادگاهش؛ هشتبندی شهرستان میناب بازگشت و آموزش طلاب را در حوزه علمیه قم بر عهده گرفت. وی نقش ویژه‌ای در حل و فصل پرونده‌های مهم قضایی بین طوایف مختلف شرق کشور و هرمزگان داشت

 آیت الله رئوفی در طول عمر با برکت خود منشأ خدمات گسترده ای شامل تأسیس مسجد و حسینیه امیرالمومنین در سال ۱۳۵۰، پخش اعلامیه های حضرت امام و فعالیت علیه رژیم ستم شاهی بود که در اوایل دهه ۵۰ منزل ایشان توسط ساواک به جرم حمایت از نهضت امام و پخش اعلامیه های وی محاصره شد و این بازرسی ها و بازجویی ها تا پیروزی انقلاب ادامه داشت.

همراهی با روحانیونی همچون مرحوم حجت‌الاسلام عباسی نماینده سابق مردم شرق هرمزگان در مجلس شورای اسلامی، آیت الله درویشی و ... شرکت در راهپیمایی های دوران انقلاب در شهرستان میناب، برگزاری مراسم‌ مذهبی و تبلیغی در حسینیه امیرالمومنین با دعوت از روحانیون و سخنرانان، برپایی راهپیمایی های دوران انقلاب در منطقه توکهور و هشت‌بندی از دیگر خدمات حضرت آیت‌الله رئوفی بوده است.

آیت الله رئوفی در طول دوران پر برکت حیات خود پیگیری های گسترده ای برای عمران و آبادانی منطقه توکهور و هشتبندی با دعوت از مسئولان ملی، استانی و شهرستانی انجام داد که زمینه ساز حضور مستمر استانداران مختلف در این منطقه برای رفع مشکلات شد.

پیگیری احداث راه اصلی منطقه توکهور و هشت‌بندی به مرکز شهرستان، حل اختلافات بزرگ قومی در مناطق مختلف شامل شرق استان، جنوب کرمان و سیستان و بلوچستان و... از دیگر خدمات آیت‌الله رئوفی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری یادواره ۷۲۸شهید والامقام شهرستان سلماس 
  • آمریکا و رژیم صهیونیستی در آینده منطقه جایی ندارند/ ایران مقاومت را در جهان تقویت کرد
  • لزوم شناسایی شخصیت‌های بزرگ ایران و اسلام برای مبارزه با اسطوره‌های جعلی
  • شناسایی شخصیت‌های بزرگ ایران و اسلام برای مبارزه با اسطوره‌های جعلی
  • جهاد اسلامی: پیشنهاد توافق آتش‌بس لغو نشده/رفح مانور ناموفق اسرائیل است
  • درباره تیرباران اولین وزیر زن در ایران
  • مراسم بزرگداشت آیت الله رئوفی در بندرعباس برگزار شد
  • فعالیت در زمینه گام دوم انقلاب؛ توقعی به جا از تهران تایمز است
  • آیین تشییع شهید گمنام در نیروی زمینی ارتش برگزار شد
  • نخستین یادواره شهدای روحانی شهرستان مُهر برگزار شد