Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-دیده‌بان حقوق بشر مقامات عراق را به کوچاندن اجباری حداقل ۲۳۵ خانواده به ظن این که نزدیکانشان عضو داعش هستند متهم کرد. در مقابل دولت بغداد این اتهام را رد کرد.

به نقل از النشره، دیده‌بان حقوق بشر به نقل از مسؤولان اداره اردوگاه‌ها و دست کم سه سازمان بین‌المللی دیگر اعلام کرد، اویل ماه ژانویه مقامات عراق ۲۳۵ خانواده را با این حدس و گمان که نزدیکانشان از اعضای داعش هستند، مجبور به کوچ کردند و اکثر آنها مجبور شدند به اردوگاه‌های مختلف از جمله اردوگاه «داقوق» در استان کرکوک بروند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بنا بر اعلام این سازمان، گروه‌هایی از نیروهای حشد شعبی منازل خانواده‌های مذکور را تخریب و آنها را مجبور کردند کودکان خود را رها کنند.
طبق اعلام این سازمان، براساس معیارهای بین‌المللی مجازات‌ها باید پس از محاکمه عادلانه صورت بگیرد و اعمال مجازات جمعی خانواده‌ها یا روستاها یا گروه‌های محلی به ویژه اگر منجر به کوچ جمعی شود، جرم محسوب می‌شود.

بنا بر اعلام این سازمان، قانون جنگ، مهاجرت اجباری غیرنظامیان را ممنوع کرده و تنها در موارد ضروری آن هم برای محافظت از جان غیرنظامیان و یا برای ضرورت‌های نظامی این اقدام صورت می‌گیرد.

دیده‌بان حقوق بشر از مقامات عراقی خواست، برای تحقیق درباره جرائم مذکور و دیگر ادعاها درخصوص تخریب و نابودی دارایی‌های غیرنظامیان اقدامات فوری اتخاذ کنند.

در مقابل دولت عراق اتهام‌های مذکور را تکذیب کرد.

انس عزاوی، عضو کمیسیون حقوق بشر عراق گفت، ماجرا به مجازات جمعی یا کوچ اجباری این خانواده‌ها مربوط نمی‌شود، بلکه مساله به کل جامعه عراق برمی‌گردد، زیرا بسیاری از مردم که به داعش پیوسته‌اند، برخی از آنها از یک عشیره و گاهی از یک خانواده بوده و خانواده و عشیره آنها با بازگشتشان به محل زندگی خود مخالف هستند.

عزاوی افزود، دیده‌بان حقوق بشر باید پیش از وارد کردن این اتهام به عراق با طرف‌های ذی‌ربط این کشور تماس حاصل کرده و در جریان ابهامات مسائل این چنینی قرار می‌گرفت، زیرا بحران‌ها و مشکلات عراق در مرحله پساداعشی بسیار سنگین و دشوار است و به راه‌حل‌های اجتماعی و نه فقط سیاسی نیاز دارد.

وی اسکان این مهاجران در اردوگاه کرکوک را رد کرد و گفت، آنها به اردوگاه مرکزی وابسته به وزارت امور مهاجران منتقل شدند و اکثر آنها پرسش‌نامه بازگشت به محل زندگی خود را پر کرده‌اند.

وزارت کار و رفاه اجتماعی عراق هم تاکید کرد، این وزارتخانه با کودکان داعش از جمله داعشی‌های خارجی به عنوان قربانی برخورد می‌کند و پس از اطمینان درباره تابعیت آنها به کشورهای خود بازگردانده می‌شوند.

عبیر مهدی جلبی، از مسؤولان وزارت کار و رفاه اجتماعی عراق درباره کودکان عراقی که خانواده‌هایشان داعشی هستند نیز گفت، بیشتر این کودکان از زنان ایزدی هستند که از سوی داعش مورد تجاوز قرار گرفته‌اند و با وجود فتوای مرجع دینی ایزدی مبنی بر اینکه این زنان کشته نشوند و به آغوش خانواده‌های خود بازگردند، اما از بازگشت کودکان به همراه این زنان مخالفت شده و این مساله باعث شده دولت عراق آنها را به یتیم‌خانه سپرده و به دنبال راه‌حل اجتماعی در این باره باشد.

جبلی گفت، بسیاری از زنان وابسته به داعش برای محاکمه در زندان به سرمی‌برند و کودکان کمتر از سه سال زیر نظر قانون قرار دارند و بزرگتر از این سن در مکان ویژه هستند.

وی گفت، بیش از ۶۰۰ کودک در این شرایط قرار دارند که با دیگر ایتام ادغام نشده‌اند، زیرا آنها به توانبخشی روانی و اجتماعی ویژه نیاز دارند و برخی از آنها همچنان تفکر داعشی در سر دارند.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۲۹۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید / چرا آمریکا ۸۰۰ پایگاه نظامی در سرتاسر دنیا دارد؟ / چرا کشور‌ها به جنگ با یکدیگر می‌روند؟ / چگونه داعش به وجود آمد؟

بسته ویدیویی «تابناک» مجموعه‌ای از ویدیو‌ها عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.

 

 

گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید

دولت تروریست پرور آمریکا با ایجاد و حمایت از گروه های تروریستی، باعث و بانی بحران‌های چند ده اخیر در خاورمیانه بوده است؛ بحران هایی که دامن مردم بیگناه کشورهای غربی را نیز گرفته است. در این ویدیو به گروگان‌های ناشناخته ای که توسط طالبان به گروگان گرفته شده اند، پرداخته می‌شود که می‌توانند هدف مبادله قرار گیرند. درباره سابقه گروه های تروریستی، تفاوت در عملکردشان و گروگان های آنها را با زیرنویس فارسی در تابناک ویدیو ببینید.

 

 

چرا آمریکا ۸۰۰ پایگاه نظامی در سرتاسر دنیا دارد؟

آمریکا با ۸۰۰ پایگاه نظامی، بیشترین پایگاه نظامی را در سرتاسر جهان دارد. با توجه به هزینه های سرسام آور این پایگاه ها و ناموفق بودن سلطه استکباری آمریکا در هفتاد سال گذشته، داشتن این پایگاه ها با چه هدف و چه هزینه کردی صورت می‌گیرد؟ باز نگه داشتن این تعداد پایگاه نظامی در جهان چه هزینه ای برای مالیات دهندگان آمریکایی دارد؟

 

 

چرا کشورها به جنگ با یکدیگر می‌روند؟

چه چیزی باعث جنگ می‌شود و چرا دو کشور فکر می‌کنند راه رسیدن به خواسته‌شان می‌تواند جنگ باشد. جنگ یک اتفاق کاملا سیاسی است، ولی می‌توان با استراتژی‌هایی از آن جلوگیری کرد.

 

 

چگونه داعش به وجود آمد؟

دولت اسلامی عراق و شام، گروه تروریستی که در دنیا وحشت ایجاد کرد، شروعی رمزآلود داشت. در این ویدیو تاریخچه‌ای از به وجود آمدن داعش با زیرنویس فارسی شرح داده می‌شود که نقش بسزای محور مقاومت نادیده انگاشته می‌شود و از تامین مالی آن توسط کشورهای حوزه خلیج فارس و طرح کلینتون برای سرنگونی دولت اسد توسط آن حرفی به میان نمی‌آید. با این حال، این روایت غربی از این ماجر می‌تواند مورد توجه واقع شود.

دیگر خبرها

  • اهمیت سفر «نیچروان» از منظر اقلیم کردستان
  • حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران
  • روزنامه جمهوری اسلامی: طالبان مشغول پاکسازی قومی و شیعه‌کشی است؛ ایران هم سکوت می‌کند
  • خانه معلم، مدرسه کودکان کار
  • گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید / چرا آمریکا ۸۰۰ پایگاه نظامی در سرتاسر دنیا دارد؟ / چرا کشور‌ها به جنگ با یکدیگر می‌روند؟ / چگونه داعش به وجود آمد؟
  • دعوای زنان هواپیمای کویتی را وادار به فرود اضطراری کرد
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • روسیه: ۲ پایگاه تروریست‌ها را در سوریه منهدم کردیم
  • روسیه ۲ پایگاه تروریست‌ها را در سوریه منهدم کرد
  • داعش در افغانستان به طور جدی سرکوب شده است