Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل آب منطقه‌ای خراسان‌رضوی گفت: طرح بارورسازی ابرها به‌صورت خوش‌بینانه به میزان  ۱۰ درصد بارش‌ها را افزایش می‌دهد و در حدی نیست که مشکل آب را حل کند. ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۰ استانها خراسان رضوی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، محمد‌حسین جعفری ظهر امروز در نشستی خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: نیاز به ایجاد تعامل و همدلی در تمام بخش‌ها وجود دارد و رسانه‌ها به عنوان بازوی توانمند که محبوب مردم هستند می‌توانند کمک کنند که بحران آب حل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی در رابطه با وضعیت آب در استان خراسان رضوی عنوان کرد: شرایط سال جاری به لحاظ وضعیت منابع آبی بحرانی است و طبق اطلاعات ایستگاه‌های مبنا که در سنوات متعدد اندازه‌گیری می‌شوند، مجموع بارش‌های امسال 13.1 میلی متر بوده که این مقدار در سال گذشته 52.4 بوده و متوسط بارندگی در 40 سال گذشته حدود 80 میلی متر است؛ بنابراین نسبت به سال گذشته 75 درصد و نسبت به میانگین 40 سال قبل، 83 درصد کاهش بارندگی را شاهد هستیم.

وی با اشاره به تاثیر دوره بارش و نوع آن خاطرنشان کرد: اگر میزان بارش کمتر از دو میلی متر باشد، باران موثر نیست و در حال حاضر با توجه به نوع بارش‌ها، حدود 70 درصد روان آب‌ها کاهش یافته‌اند، همچنین 80 درصد مصارف آب استان به وسیله منابع آب زیرزمینی تامین می‌شود که از میانگین کشور بیشتر است و به طور کلی شرایط آب در دشت‌ها تبدیل به 34 منطقه ممنوعه و 15 منطقه بحرانی شده است.

جعفری ادامه داد: ایجاد تعادل بین منابع و مصارف و مدیریت آب‌های مصرفی جزو برنامه‌های مهم شرکت آب منطقه‌ای است و حمایت‌های اصحاب رسانه در زمینه کشف‌رود و فرهنگ‌سازی در مصرف آب تاثیر مثبتی بر این وضعیت دارد، همچنین 89 درصد مصارف آب در کشاورزی، 8 درصد شرب و بهداشت و 3 درصد در صنعت است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان خراسان رضوی در رابطه با نصب کنتورهای هوشمند روی چاه‌ها گفت: 97 درصد چاه‌های کشاورزی به کنتور هوشمند مجهز شده‌اند که این کنتورها امکان گزارش‌دهی برای مدیریت آب را فراهم می‌کند و آخرین وضعیت استفاده از آب شرب را رصد می‌‌کنند؛ همچنین این ابزار اندازه‌گیری بر روی منابع آب با هزینه متقاضی نصب می‌شود از سال 88 در سطح استان این اقدام شروع شده است بالغ بر 97 درصد مجهز به کنترل‌های هوشمند شده‌اند؛ 9247 قرارداد منعقد شده که این قراردادها در ابتدای امر از طریق منابع دولتی در مه ولات و مشهد و پس از آن با هزینه افراد نصب شده‌اند.

وی در ادامه افزود: نصب عمده کنتورهای هوشمند مربوط به سال 94 و 95 است و 751 مورد از این کنتورها هم مربوط به چاه‌های غیرکشاورزی است و این چاه‌های صنعتی، خدماتی و شرب تا تیرماه 97 باید به کنتور حجمی هوشمند مجهز شوند.

جعفری در رابطه با انتقال آب از تاجیکستان گفت: روسای جمهور تاجیکستان، ایران و افغانستان در ملاقات‌هایی که داشتند بر همکاری‌های سه جانبه در زمینه‌های مختلف آب، برق، گاز و راه‌آهن تاکید کردند و در زمینه انتقال آب مطالعات در حال انجام است و باید مقدار هزینه برای انتقال هر متر مکعب محاسبه شود همچنین برای شکل‌گیری یک پروژه باید سیر طراحی شود تا به مرحله اجرا برسد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان خراسان‌رضوی بیان کرد:  موضوع جداسازی آب شرب از غیرشرب وظیفه شرکت آبفاست اما در حال حاضر مشکل وجود آب داریم و بحثی در زمینه جداسازی مطرح نیست، همچنین طرح بارورسازی ابرها به صورت خوش بینانه به میزان  10 درصد بارش‌ها را افزایش می‌دهد و در حدی نیست که مشکل آب را حل کند و بیشتر در راستای سالم‌سازی هوا است.

انتهای پیام/ ز

R41347/P41362/S6,1188/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۳۳۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰ استخر غیرمجاز ذخیره آب کشاورزی در بالادست سد کارده مشهد شناسایی شد

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،  مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: پایش محدوده سد کارده در روزهای اخیر انجام شد و تعدادی موتورتلمبه غیرمجاز برداشت آب نیز کشف شد.

محمدعلی نعمت نژاد افزود:  هم اینک میزان ذخیره آب موجود در سد کارده سه و ۹ دهم میلیون متر مکعب است که این رقم در مدت مشابه پارسال ۶ و هفت دهم میلیون متر مکعب بود.

نعمت نژاد ادامه داد: در مجموع هم اینک حدود هفت درصد از حجم ذخیره تامین کننده آب مشهد شامل سدهای طرق، دوستی، ارداک و کارده آب دارد که رقم بسیار ناچیزی است و در شرایط سخت آبی قرار داریم.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: میزان بارندگی در مشهد و استان طی سال آبی جاری از مهر ماه تا کنون نسبت به میانگین درازمدت حدود ۳۰ درصد کاهش دارد و امسال سیلابی برای ورود به سدها نداشته ایم.

نعمت نژاد افزود: با توجه به شرایط خشکسالی با هرگونه انشعاب غیرمجاز برخورد می شود و مدیریت مصرف نیز در این شرایط ضروری است.

خراسان رضوی هفت درصد گستره کشور را داراست که ۷۶ درصد آن خشک و بقیه دارای اقلیم نیمه خشک است، ۳۷ حوضه آبریز در خراسان رضوی وجود دارد که به دلیل برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی، این آبخوانها دچار افت شدید شده و ۳۴ محدوده از ۳۷ محدوده در حالت ممنوعه و ممنوعه بحرانی قرار دارد.

 
 

دیگر خبرها

  • ۲۵ میلیمتر باران در مشهد بارید
  • بارش ۲۵ میلیمتر باران در مشهد
  • بازگشایی جاده تربت جام -صالح آباد خراسان رضوی
  • انسداد جاده تربت جام- صالح آباد بر اثر وقوع سیل
  • سیلاب جاده تربت جام - صالح آباد در خراسان رضوی را مسدود کرد
  • هوای چهار منطقه کلانشهر مشهد در شرایط آلوده است
  • تولید ۱۷ درصد کلزای خراسان رضوی در مشهد
  • مصرف آب مشهد هفت هزار و ۱۵۰ لیتر بر ثانیه است
  • صدور مجوز حفر ۱۳۰ حلقه چاه برای تامین آب شرب خراسان رضوی
  • ۲۰ استخر غیرمجاز ذخیره آب کشاورزی در بالادست سد کارده مشهد شناسایی شد