Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پایگاه خبری سبزالبرز، محمدعلی طهماسبی در نشست خبری که به مناسبت دهه فجر برگزار شده بود، خاطرنشان کرد: ۳٫۵ میلیون هکتار گلخانه در دنیا وجود دارد که عمده آن در کشورهای آسیایی است و از این میزان ۱۲ هزار و ۳۰۰ هکتار گلخانه در ایران است و ما در برنامه ششم توسعه قصد داریم، تا ۱۸ هزار هکتار به این رقم اضافه کنیم و تا پایان سال ۱۴۰۴ باید سطح زیرکشت گلخانه‌های کشور به ۶۰ هزار هکتار برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به راهکارهای افزایش عملکرد در هکتار و بهره‌وری باغات اشاره کرد و گفت: عمر اقتصادی مفید باغات ۱۵ سال است و ما تلاش کرده‌ایم، تا در راستای کاشت نهال‌های استاندارد، شناسنامه‌دار و با مدت مفید بیشتر اقدامات زیادی انجام دهیم، به طوری که اکنون ۳۶۵ نهالستان مجوزدار در کشور داریم که نهال مورد نیاز کشاورزان را تأمین می‌کند.

معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود به توسعه احداث باغ اراضی شیب‌دار در راستای جلوگیری از فرسایش خاک و کاهش مصرف آب اشاره کرد و گفت:‌ در برنامه ششم توسعه ایجاد ۵۰۰ هزار هکتار اراضی باغی شیب‌دار دیده شده که ۵۰ درصد آن مستثنیات و ۵۰ درصد دیگر اراضی ملی است.

معاون حجتی به این نکته اشاره کرد که در سال ۹۶ ایجاد ۶۰ هزار هکتار باغات در اراضی شیب‌دار در دستورکار است که تاکنون مطالعه ۵۵ هزار هکتار آن انجام شده است.

طهماسبی بخش اصلی سخنان خود را به میزان تولید مرکبات در کشور اختصاص داد و گفت: باوجود آنکه سال گذشته دچار آسیب‌های مختلفی در بخش تولید مرکبات بودیم، اما امسال بیش از ۵ میلیون تن مرکبات در کشور تولید شده، تا حدی که دولت یارانه صادراتی به این موضوع اختصاص داده تا تولید مازاد بر مصرف صادر شود.

وی همچنین به میزان تولید سیب در کشور اشاره کرد و افزود:‌ امسال ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن سیب در کشور تولید شده که حدود ۴۰۰ هزار تن آن سیب‌های صنعتی یا به تعبیری سیب درجه سه هستند که به صنایع فرآوری می‌روند و از مجموع سیب تولیدی یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن آن در استان آذربایجان غربی تولید می‌شود.

معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی به آمار صادرات سیب در سال ۹۶ اشاره کرد و گفت:‌ تا ابتدای بهمن‌ماه بیش از ۳۸۰ هزار تن سیب صادر شده است و اگر سیاست واردات موز به ازای صادرات سیب نبود، سال قبل ۱۵۰ هزار تن سیب در انبارها می‌گندید.

در ادامه این نشست حسن‌پور مدیرکل میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی از تولید ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن پرتقال در کشور خبر داد و گفت:‌ بازارهای ما در این زمینه اشباع و انبارها پر است.

وی به کیفیت بالای پرتقال ایران در بین پرتقال سایر کشورها اشاره کرد و گفت: پرتقال‌هایی که در ناحیه مدیترانه تولید می‌شوند، به دلیل مرطوب بودن بیش از حد هوا در آن منطقه مجبورند، به‌دفعات از سموم کشاورزی استفاده کنند، تا حدی ۲۷ بار سمپاشی می‌کنند، اما در کشور ما گاهی به دلیل خشکی هوا اصلاً سمپاشی انجام نمی‌شود، مضاف بر آنکه آفتابی که در ایران داریم، از اروپا وضعیت بهتری دارد و در نتیجه پرتقال تولیدی در ایران حاوی مقادیر بالاتری ویتامین E و C است.

به گفته معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، اروپا سه برابر ایران بارندگی دارد، اما تبخیر یک‌سوم ایران است و ما با وجودی که آب کم داریم و در بحث شهرستان‌ها مانند جهرم رطوبت نسبی ۸ درصد است، در نتیجه تولید محصول کیفیت خوبی دارد، اما هزینه تولید به دلیل آبیاری بالاست و قابل‌رقابت با کشورهای دیگر نیست.

مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران هم در این نشست به ذخیره پرتقال کشور در استان مازندران اشاره کرد و گفت: در انبارهای مازندران بالای ۵۰۰ هزار تن پرتقال ذخیره شده که قیمت فروش آن در میادین رقمی بین هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار و ۲۰۰ تومان است و تا خردادماه نیاز بازار را می‌توانیم، تأمین کنیم.

 

منبع: سبز البرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sabzalborz.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «سبز البرز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۴۲۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشایش پنجره صادراتی و حضور در بازارهای بین الملل راهکار اصلی تثبیت بازار مرغ

علی ابراهیمی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: با توجه به سیاست افزایش جوجه ریزی ها و تولید مرغ، گشایش پنجره صادراتی و حضور در بازارهای بین‌المللی راهکار اصلی تنظیم و تثبیت بازار مرغ محسوب می شود.

به گفته او، تولید محصول با کیفیت، ایفای به موقع تعهدات و پایداری حضور از عوامل حفظ بازار های صادراتی است.

ابراهیمی با بیان اینکه پتانسیل صادرات حداقل ۲۰۰ هزارتن مرغ در سال وجود دارد، افزود: بنابر برنامه ای که وزارت جهاد دنبال می کند، صادرات مرغ موثرترین راهکار برای پایداری تولید و بالانگه داشتن جوجه ریزی محسوب می شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: علی رغم آنکه قیمت تمام شده هرکیلو مرغ زنده بالای ۶۵ هزارتومان است، اما در شرایط کنونی مرغداران در فروش هرکیلو مرغ بیش از ۱۰ هزارتومان متضرر هستند.

او با بیان اینکه خرید حمایتی توسط پشتیبانی امور دام راهکار مقطعی تنظیم بازار است، گفت: بنده معتقدم که مرغ های جمع آوری شده توسط پشتیبانی امور دام در مقطعی باید به بازار عرضه شود که براین اساس بازار دائمی صادرات با پویا ساختن تولید داخل، عاملی قطعی در توسعه زنجیره تولید و تأمین مرغ برای کشورهای همسایه خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • گشایش پنجره صادراتی و حضور در بازارهای بین الملل راهکار اصلی تثبیت بازار مرغ
  • امسال ۱۲۵ هزار تن کیوی و مرکبات از مبدأ مازندران صادر شد
  • ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها واگذار شد
  • صادرات بیش از ۱۲۵ هزار تن کیوی و مرکبات از مبدأ مازندران
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»
  • ۱۲۵ هزار تن کیوی و مرکبات از مبدأ مازندران صادر شد
  • افزایش ۲۷درصدی خرید مرغ مازاد مرغداران/ کریدورهای صادراتی فعال شود