Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهرام عظیمی کاریکاتوریست و انیماتور با اشاره به وضعیت نامساعد کاریکاتور مطبوعاتی به انتقاد از نحوه برخورد مسئولین با کاریکاتوریست‌ها پرداخت. ۱۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۹ فرهنگی موسیقی و تجسمی نظرات

بهرام عظیمی کاریکاتوریست و انیماتور در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، گفت: در حال حاضر کاریکاتور مطبوعاتی دچار افت شده است؛ حدود 20 سال است که رسانه‌های مکتوب در ایران بر علیه کاریکاتور موضع‌گیری کرده‌اند؛ مدیران و سردبیران این رسانه‌ها همواره به خاطر چند کاریکاتوری که موجب برخورد با رسانه‌ها شد از همکاری با کاریکاتوریستها واهمه دارند و این عامل موجب افت کاریکاتور مطبوعاتی در ایران شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر مردم نسبت به روزنامه‌ها و مجلات اقبال چندانی ندارند و بهترین رسانه برای کاریکاتور فضای مجازی است و می‌بینید که کاریکاتورهای سیاسی و داغ که بیانگر حرف دل مردم هستند چطور در فضای مجازی دست‌به‌دست می‌شوند.

عظیمی ادامه داد: اگر در گذشته فقط کسانی که روزنامه می‌خریدند کاریکاتورها را می‌دیدند امروز همه مردم در شبکه‌های مجازی بیننده کاریکاتورها هستند. مردم ما سالهاست که به کاریکاتور سیاسی علاقه‌مند شده‌اند چون نمی‌توانند در پاسخ به مشکلاتشان واکنشی نشان دهند از تماشای کاریکاتورها خوشحال می‌شوند؛ اصلاً رسالت کاریکاتور، انتقال دردهای جامعه در قالب طنز است.

وی با بیان این که کاریکاتور به دو نوع تقسیم می‌شود، افزود: نوع اول، کاریکاتور جشنواره‌ای است که هنرمندان و علاقه‌مندان به هنر مخاطب آن هستند نه عامه مردم؛ نوع دوم، کاریکاتور عامه‌پسند است که موضوعات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی دارد مثل کاریکاتورهایی که در هفته‌نامه گل‌آقا منتشر می‌شد؛ گل‌آقا یک برند بود و  پس از تعطیلی‌اش هیچ نشریه‌ای نتوانست جای آن را بگیرد.

این کاریکاتوریست با اشاره به عدم توجه مسئولان به مقوله کاریکاتور اذعان کرد: مسئولان همواره به کاریکاتوریستها به چشم کسانی نگاه می‌کنند که ادای روشنفکری درمی‌آورند و همیشه در مقابلشان بوده‌اند مگر این که کاریکاتور در راستای تأیید یک جناح خاص باشد که در این صورت حامیان آن جناح به آن بها می‌دهند؛ این در حالی است که رهبری همواره نشریه گل‌آقا را تأیید و از آقای صابری فومنی حمایت می‌کرد و ایشان را به عنوان یک منتقدِ صاحب‌اندیشه قبول داشت. بنابراین گل‌آقا آزادانه فعالیت می‌کرد و کسی نمی‌توانست جلوی آن را بگیرد.

انتهای پیام/

R1489/P1010114/S4,40/CT3

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۴۲۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه گذاری برای سواد سلامت خبرنگاران، دارایی عظیمی برای جامعه محسوب می‌شود

فائزه امینی در گفت‌گو با خبرنگار استانی ایسکانیوز از همدان، سواد سلامت را با توجه به منابع مختلف، توانایی به دست آوردن، درک، ارزیابی و استفاده از اطلاعات بهداشتی و تصمیم‌ گیری‌های مرتبط با سلامت خواند و خاطر نشان کرد: سواد سلامت به پیمایش در منابع اطلاعات مرتبط با سلامت، استفاده موثر از این اطلاعات و درک بهتر افراد کمک می‌کند.

امینی با بیان اینکه سواد سلامت به عنوان یک عامل اصلی در کاهش نابرابری‌ های بهداشتی و بهبود سلامتی و وضعیت رفاه است، گفت: سواد سلامت یک رویکرد استراتژیک برای پیشگیری و کنترل بیماری‌ها است؛ بنابراین متخصصان مرتبط با سلامت قبل از ارائه مداخلات یا آموزش، لازم است از وضعیت سواد سلامت افراد، آگاهی داشته باشند تا بهتر بتوانند اقدامات مناسب را انجام دهند.

وی ادامه داد: سواد سلامت در حال حاضر به عنوان ابزاری اساسی برای پیشگیری از بیماری‌های واگیر و غیر واگیر در نظر گرفته می‌شود و بهبود سواد سلامت بیشتر از هر زمان دیگری برای آماده سازی افراد در موقعیت‌هایی که نیاز به واکنش سریع دارند، حیاتی است.

کارشناس سلامت با اشاره به چالش‌های دوران کووید۱۹ و انتشار اینفودمی‌ها که نوعی سونامی و اپیدمی از اطلاعات صحیح و غلط بودند، تشریح کرد: اینفودمی و اشتراک گذاری سهوی و عمدی اطلاعات غلط در دوران کووید ۱۹ باعث ایجاد سردرگمی برای شناسایی اطلاعات صحیح و قابل اعتماد از اطلاعات غیر قابل اعتماد و غلط می‌شد و برای جلوگیری از پیامدهای منفی این مسائل نیاز بود که افراد حتما به سلاح سواد سلامت مجهز شوند.

فائزه امینی با اشاره به پیامدهای پایین بودن سواد سلامت افراد، توضیح داد: سواد بهداشتی ضعیف می تواند منجر به چندین نتیجه سوء مانند تأخیر در تشخیص، عدم پایبندی به درمان، مرگ و میر، بستری شدن در بیمارستان و در نتیجه افزایش هزینه‌های مرتبط شود.

وی افزود: امروزه سواد سلامت به عنوان یکی از عوامل مهم برای ایجاد مداخلات موثر و به حداکثر رساندن نتایج بهداشتی در نظر گرفته شده است و محققان از رشته های مختلف بر لزوم در نظر گرفتن سواد بهداشتی شهروندان، سیاست گذاران، تولیدکنندگان و ارائه دهندگان اطلاعات تأکید کرده‌اند.

این کارشناس با بیان اینکه اولین قدم در جهت کاهش اثرات منفی سواد سلامت محدود، آگاه کردن و مسئولیت پذیری ارائه دهندگان خدمات سلامت در قبال سواد سلامت بیماران و مراجعه کنندگان است، تشریح کرد: سواد سلامت تأمین کنندگان اطلاعات و ارائه دهندگان خدمات به اندازه سواد سلامت دیگر افراد مهم است؛ چرا که ارائه اطلاعات واضح و ساده قابل فهم نیز بر عهده تأمین کنندگان اطلاعات است.

فائزه امینی با بیان اینکه اپیدمی‌ها همانند کرونا و افزایش متعاقب آن اینفودمیک‌ها نقش خبرنگاری حرفه‌ای را پر رنگ‌تر کرده است، اظهار داشت: خبرنگاران وظیفه خاصی برای انتشار اخبار سلامت دارند چرا که در طی همه گیری، ضروری است که اطلاعات نه تنها به موقع و دقیق باشد، بلکه متناسب با جمعیت‌های مختلف باشد. بنابراین خبرنگارانی که اخبار سلامت کار می‌کنند بین مردم و متخصصان مرتبط با سلامت واسطه می‌شوند و در واقع این خبرنگاران منبع ارائه اطلاعات علمی در مورد بیماری‌ها و سلامت در جامعه هستند.

وی افزود: خبرنگاران حتی ممکن است جزو اولین افرادی باشند که به خطرات بالقوه سلامت در جوامع توجه می‌کنند. بنابراین، هم کمیت و هم کیفیت اخبار منتشر شده در رسانه‌های جمعی مانند رادیو، تلویزیون و اینترنت مهم است زیرا این نوع ارتباطات بر پیشگیری از بیماری، ارتقاء سلامت و کیفیت زندگی تأثیر مستقیم دارد. ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ ـ

امینی بر ارتباط خبرگزاری‌ها با متخصصین مرتبط با سلامت تأکید کرد و گفت: بهبود کیفیت اخبار مرتبط با سلامت در رسانه‌ها مستلزم ارتباط بیشتر رسانه‌ها و متخصصان سلامت، محققان و سیاست گذاران و همچنین موسسات آموزشی، سازمان‌های پزشکی و موسسات دخیل در تحقیقات علمی و بهداشتی است.

خبرنگار: ندا گودینی

انتهای خبر/

کد خبر: 1229205

دیگر خبرها

  • انتقال پرونده مالیاتی نفت و گاز به استان با هم‌صدایی رسانه‌ها محقق شد
  • سرمایه گذاری برای سواد سلامت خبرنگاران، دارایی عظیمی برای جامعه محسوب می‌شود
  • انتقال پرونده مالیاتی نفت و گاز به استان با هم‌صدایی رسانه‌ها
  • مولفه‌های بومی امنیت روانی در اردبیل احصا شود
  • کدام دستاورد‌های دولت رئیسی را می‌توان در قالب فیلم و سریال به مردم نشان داد؟
  • پروژه قهرمان‌سازی از رئیسی؛ کدام دستاورد دولت در قالب فیلم و سریال می‌گنجـد؟
  • کدام دستاوردهای دولت رئیسی را می توان در قالب فیلم و سریال به مردم نشان داد؟
  • اثرگذاری رسانه ملی در مصرف بهینه انرژی/ ثبت دستاورد‌های وزارت نیرو در قالب تولیدات نمایشی ضرورت دارد
  • مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد
  • حکمرانی رسانه را جدی بگیریم