Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@11:37:38 GMT

کمبود ۶۵ قلم دارو در کشور/ذخیره داروهای حیاتی

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۰۵۵۳۲۸

کمبود ۶۵ قلم دارو در کشور/ذخیره داروهای حیاتی

معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو، گفت: در حال حاضر بین ۶۰ تا ۶۵ قلم کمبود دارویی در کشور وجود دارد که قابل برطرف شدن است.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر غلامرضا اصغری بعد از ظهر سه شنبه در نشست خبری، افزود: اگر دهه چهارم انقلاب را با گذشته مقایسه کنیم می‌بینیم که در زمان انقلاب اکثر شرکت‌های دارویی خارجی بودند و بعد از انقلاب از کشور خارج شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از انقلاب داروسازان و نیروهای تحصیل کرده داروسازی توانستند چرخه دارو را بچرخانند و امروزه بیش از ۹۰ درصد از داروها را از لحاظ تعداد در داخل کشور تولید می‌کنیم.

وی در ادامه با عنوان این مطلب که دارو یک ابزار استراتژیک در جهان است و تولید دارو در کشور یکی از موفقیت‌های انقلاب اسلامی محسوب می‌شود، گفت: امیدواریم در سایر حوزه‌ها نیز مانند دارو عمل کنیم. به طور مثال در حوزه آرایشی و بهداشتی عقب هستیم و کمتر از ۵۰ درصد نیاز کشور را تولید می‌کنیم.

اصغری افزود: الان ۳۰ درصد رقم ریالی بازار به داروهای خارجی اختصاص دارد. در بخش‌های زیادی علاوه بر تامین نیاز داخل کشور توانستیم به صادرات نیز نگاهی داشته باشیم و امیدواریم بخشی از بازار کشورهای منطقه را به دست بیاوریم.

وی درباره کمبود داروی بیماران مبتلا به پارکینسون، گفت: یکی از مواردی که سازمان رصد می‌کند آمار کمبودهای دارویی است. این کمبودها به سه روش انجام می‌شود و در حال حاضر بین ۶۰ تا ۶۵ قلم کمبود دارویی در کشور وجود دارد. این رقم قابل برطرف شدن است.

اصغری ادامه داد: اقلام دارویی به دسته تقسیم می‌شوند. یکی از این موارد داروهایی هستند که تولید داخل و وارداتی هستند و برخی از بیماران و پزشکان اصرار دارند که داروی خارجی را مصرف کنند. داروی پارکینسون تولید داخل نیز دارد و مشکل بیمار را برطرف می‌کند.

وی ادامه داد: سیاست سازمان این است که برای تقویت تولید داخل، داروهای داخلی که به میزان کافی تولید می‌شوند را به داروهای خارجی ترجیح بدهد و داروی خارجی ۱۰ درصد سهم بازار را داشته باشند. با ۱۰ درصد سهم بازار قطعا کمبود داروهای خارجی احساس می‌شود و اصرار بر مصرف آن نیز باعث می‌شود بیماران کمتری بتوانند از آن استفاده کنند. البته به شکلی هم تبلیغ می‌شود که داروی خارجی بهتر از داروی ایرانی است.

اصغری گفت: برخی از اقلام دارویی نیز در توزیع مشکل دارند. به طور مثال در هفته گذشته به علت بارش برف و وضعیت جوی، برخی اقلام دارویی در زمینه توزیع دچار مشکل شدند. سیستم مانیتورینگ برای محاسبه موجودی داروها وجود دارد که نظارت مناسبی بر زنجیره تامین دارو وجود داشته باشد.

رئیس سازمان غذا و دارو، افزود: اقلام دیگر نیز داروهایی هستند که کمبود واقعی دارند و سیستم در تنظیم بازار دچار مشکل می‌شود و به هر دلیل مصرف آن‌ها افزایش پیدا می‌کند یا ماده اولیه آن نرسیده یا در گمرک و هنگام ترخیص دچار مشکل شده است.

وی با عنوان این مطلب که داروهای حیاتی با حساسیت بیشتری بررسی می‌شوند، گفت: همواره تلاش می‌شود ذخیره کافی از داروهای حیاتی در داخل کشور وجود داشته باشد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۵۵۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد

به گزارش خبرنگار قدس آنلاین؛ وزیر بهداست درمان و آموزش پزشکی امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت درباره کمبود دارو برای بیماران تالاسمی با تأکید بر اینکه بنای ما و اولویتمان این است که با تقویت شرکت‌های دانش بنیان، داروی مورد نیاز و کمبودها را تامین کنیم، گفت: در زمینه داروی بیماری تالاسمی، افزایش تولید داشته‌ایم، ولی تمایلی برای استفاده از داروی خارجی وجود دارد که این را باید پزشک تشخیص دهد.

خدمات پزشکی به کودکان تا ۷ سال رایگان شد

دکتر عین اللهی همچنین با اشاره به اینکه حوادث و بیماری‌ها در هفت سال نخست زندگی می‌تواند در بقیه عمر باقی بماند و سلامت فرد را مختل می‌کند، گفت: بر این اساس به پیشنهاد وزارت بهداشت، در هیئت دولت این طرح به تصویب رسید که خدمات رایگان به کودکان تا زیر ۷ سال در مراکز دولتی داده شود تا از این طریق سلامت آن ها ایمن شود. این موضوع به همه بیمارستان های وزارت بهداشت ابلاغ شده است.

وزیر بهداست در خصوص ابهام‌ها و ادعاهایی که در خصوص عوارض واکسن آسترازنکا در میان مردم مطرح می‌شود از دادن پاسخ صریح و مشخص خودداری کرد و صرفا گفت: کمیته علمی داریم که متشکل از ۶۰ نفر از بهترین دانشمندان کشور است. بیشترین واکسن مصرفی ما سینوفارم بود که از چین وارد شده بود. سینوفارم کم عارضه ترین واکسن بود و در کشور حدود ۱۵۵ میلیون دوز از این واکسن استفاده شد. کمیته واکسن ما عوارض را رصد می کند و ما حداقل عوارض را در کشور داشتیم. اگر واکسن مصرف نمی شد، ضایعاتی زیادی داشتیم، اما موفق شدیم کرونا را کنترل کنیم.

آرش خلیل خانه

دیگر خبرها

  • جمع آوری داروهای قاچاق و دست ساز از عطاری های اردبیل
  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • توهین دو وزیر به خرد بدنه دارویی نظام‌سلامت
  • محمدی: تحریم‌ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران شد
  • عین‌اللهی: با اولویت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان کمبود دارو را جبران می‌کنیم
  • تحریم ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران
  • ایران به‌دنبال همکاری و کمک به سوریه در تولید دارو است
  • رتبه‌بندی داروخانه‌ها بر چه اساسی است؟
  • جزئیاتی درباره دوره جدید کالابرگ فجرانه
  • آخرین جزئیات از دوره جدید کالابرگ