Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، نشریه اینترنتی «گلوبال تایمز» در گزارشی پیرامون ماندگاری توافق هسته‌ای ایران با توجه به کارشکنی‌های آمریکا نوشت: این توافق در سه ماه‌ آینده با چند سناریوی محتمل مواجه است.

سناریوی مشکل مذاکرات غیر هسته‌ای

این نشریه چینی با معرفی سه سناریو در این مسیر نوشت: «در سناریوی نخست، معاهده منعقد شده بین ایران و گروه موسوم به «1+ 5» می‌تواند به صورتی جزئی ذیل چارچوب توافق تمورد بازنگری قرار گرفته و نظارت از عملکرد ایران بهبود یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ضمن، ایران و این گروه می‌توانند دور جدیدی از مذاکرات را درباره برنامه موشکی و سیاست‌های خاورمیانه ایران آغاز کنند.

به نظر، این بهترین سناریو است و توافق کنونی پابرجا مانده و دیگر موضوع‌ها از طریق کانال‌های جدید بررسی می‌شوند. اما موفقیت در این مسیر مشکل است زیرا نیازمند همکاری، سازش و صداقت همه طرف‌های درگیر است.»

سناریوهای خروج از توافق تهران، واشنگتن

در سناریوی دوم، کنگره آمریکا این توافق را یکجانبه و به طور اساسی بازبینی کرده و به طور جدی به آن آسیب می‌رساند. در این صورت، ایران از توافق خارج شده و به این معاهده تاریخی خاتمه می‌دهد.

در سناریوی سوم، کنگره آمریکا و اروپا نه اقدام‌های موثر را اتخاذ نکرده و ظرف 120 روز کارهایی می‌کنند که مورد نظر «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا نخواهد بود. در این وضعیت واشنگتن به طور رسمی خروج از توافق را اعلام کرده و معاهده نابود می‌شود.

 

شیوه‌های حفظ توافق با تعامل دیپلماتیک

وبگاه یادشده در ادامه به روش‌های حفظ توافق هسته‌ای اشاره کرده و می‌نویسد:  چین، روسیه و اروپا می‌توانند آمریکا و ایران را به سمت بهترین سناریو هدایت کنند. به خاطر بحران‌سازی آمریکا در توافق هسته‌‌ای با ایران، کشورهای چین و روسیه و اروپا بهتر است با همکاری هم ساز و کارهای دیپلماتیک و مسیر‌های مذاکراتی جدیدی ایجاد کنند.

بر این اساس، این اقدام  همراه با فشار بر آمریکا مانع‌ از حرکت این کشور در مسیر نادرست شده و درصورت بروز بدترین سناریو که خروج آمریکا از توافق است، پیامدهای آن‌‌را به حداقل می‌رساند.

اتخاذ تدابیری برای تقابل با زورگویی‌های آمریکا

گلوبال تایمز سپس نوشت: لازم است چین ، ایران، روسیه و اروپا نشست‌های رسمی چند جانبه انجام داده و هرکدام اعلام کنند که از تمامی مفاد این توافق، صرف‌نظر از این که آمریکا از آن خارج می‌شود یا خیر، پیروی می‌کنند. این کار به ایران اطمینان می‌دهد و البته چنین نشست‌هایی فشارهای روحی را بر آمریکا وارد کرده تا قبل از خروج از توافق به آن عواقب آن بیاندیشد.

مادامی که ایران، چین، روسیه و اروپا در موضع هماهنگ باشند، توافق هسته‌ای بدون آمریکا نیز باقی می‌ماند و خروج یکجانبه و بازگرداندن تحریم‌ها بر ایران تاثیر قابل توجهی بر این کشور نمی‌گذارد. همچنین برای اجتناب از اقدام‌های تلافی جویانه آمریکا، چین، روسیه و اروپا باید تدابیر احتیاطی را برای مواجهه با اعمال نظر غیرقانونی آمریکا انجام دهند. اگر آمریکا متوجه شود خروج از توافق آسیبی به ایران نمی‌زند، آنگاه خود منزوی می‌شود.

اجرای برجام در دوره پسا آمریکا

در خاتمه این گزارش آمده است: حفظ این توافق بستگی به دولت‌های چین، روسیه و کشورهای اروپایی دارد. اگر آن‌ها با هم همکاری کنند، چالش‌های بزرگی در مسیر اعمال نظرهای غیرقانونی آمریکا ایجاد می‌شود و به تحریم‌های یکجانبه این کشور خاتمه می‌دهد.

همچنین جامعه بین‌الملل باید به جای عقب‌نشینی و انتظار، به صورتی فعالانه برای حل بحران هسته‌ای ایران تلاش کند. آمریکا در حال حاضر  تلاش می‌کند اروپا را به سوی خود جلب کند و بین چین، روسیه، اروپا و ایران اختلاف اندازد. ایران نیز مشتاق حمایت بوده و خود به تنهایی قادر به ایجاد جبهه متحد نیست. پس زمان آن فرا رسیده که چین، روسیه و اروپا با همکاری با یکدیگر آماده اجرای برجام در جهان پسا آمریکا باشند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۶۲۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!

سه سال پس از افشای مصاحبه جنجالی سعید لیلاز با محمدجواد ظریف که آن زمان گفته شده بود صرفا برای ثبت تاریخ شفاهی بوده و به دلایل نامعلومی به برخی رسانه‌های خارجی درز داده شده، حالا لیلاز تایید کرده که افشای آن "عمدی" و برای "ارسال پالس مثبت به آمریکا" بوده است.

این بخش از گفت‌وگوی روزنامه شرق با لیلاز را در ادامه بخوانید:

به نقل از شما شنیده بودم که انتشار فایل گفت‌وگوی چندساعته‌تان با محمدجواد ظریف هم نوعی پالس مثبت تهران بود؟ خودتان چنین چیزی را تأیید می‌کنید؟

لیلاز: احسنت بر شما. دقیقا همین‌گونه است. البته می‌دانم می‌خواهی به جزئیات انتشار آن فایل از زبان سعید لیلاز برسی تا آن را در این مصاحبه چاپ کنی، اما من از گفتن جزئیات خودداری می‌کنم. فقط این را سربسته می‌گویم که ماجرای انتشار آن فایل مصاحبه چندساعته من با محمدجواد ظریف، بدون آنکه بگویم چه کسی‌ چه کاری کرد، یکی از اهداف و دلایل و جنبه‌های افشاگری آن با هدف ارسال پالس مثبت به طرف آمریکایی بود که اگر دولت بایدن می‌خواهد برای احیای برجام کاری بکند، در همین ماه‌های منتهی به پایان عمر دولت روحانی باشد که احیای برجام بتواند به جریان همسوی‌ دولت روحانی برای تداوم قدرت کمک کند و دولت بایدن متأسفانه حتی همین کمک را هم نکرد. می‌دانی چرا؟

چون تصور واشنگتن این بود که جریان رادیکال در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ به قدرت می‌رسد و تضمین بهتر و محکم‌تری برای توافق احتمالی و احیای برجام خواهد بود. به هر حال دولت بایدن سعی داشت یک توافق بزرگ‌تر را در دستور کار داشته باشد و با این فکر، عملا مذاکرات را تا زمان به قدرت رسیدن دولت نزدیک به هسته قدرت که رئیسی بود، نگه داشت.

لیلاز: احسنت. که نتیجه آن را هم دیدیم. یعنی آمریکایی‌ها در دولت بایدن، نه در چند ماه پایانی دولت روحانی کاری برای احیای برجام کردند که مثلا به سود اصلاح‌طلبان و میانه‌روها تمام شود و نه حتی در دولت رئیسی ‌توانستند برجام را احیا کنند که به سود اصولگراها باشد و نهایتا به شرایط حال حاضر کشور رسیدیم که احتمال دارد دوباره دونالد ترامپ هفت ماه دیگر در انتخابات آمریکا پیروز شود.

دیگر خبرها

  • ۵ نیروی هوایی برتر جهان در سال ۲۰۲۴؛ از تفنگداران دریایی آمریکا تا نیروی هوایی روسیه (+عکس)
  • آمریکا برای توافق ایران باید ماهی چاق خاورمیانه را به ما بدهد!
  • با سقوط اوکراین آمریکا وارد جنگ می شود؟/ اوکراین: ترور زلنسکی توسط روسیه خنثی شد/ تهدید بلاروس به اقدام نظامی علیه لهستان
  • گروسی: پیشنهادهای ما برای ایران «ملموس» است
  • با سقوط اوکراین آمریکا وارد جنگ می شود؟
  • سعید لیلاز: افشای فایل صوتی ظریف، عمدی بود
  • افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!
  • فیلم| آمریکا از برجام خارج شده است و به تعهدات خود عمل نکرده است
  • روسیه: آمریکا در تکاپوی جایگزین‌کردن زلنسکی است
  • لاوروف: هر دو حزب آمریکا، روسیه و چین را دشمن می‌دانند