Web Analytics Made Easy - Statcounter

بورس نیویورک، وال استریت، روز دوشنبه ۱۶ بهمن یک روز سیاه را پشت سر گذاشت. پس از نیم‌روز، موجی از نگرانی و ترس وال استریت را فرا گرفت. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از خبرگزاری فرانسه ارزش شاخص صنعتی داو جونز، شاخص اصلی بورس نیویورک به میزان یک هزار و ۶۰۰ واحد و بیش از ۱۰ درصد سقوط کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاخص صنعتی داو جونز نهایتاً در پایان روز و به هنگام بسته شدن بورس نیویورک بخشی از میزان سقوط خود را جبران کرد و این شاخص کاهش ۶۰‚۴ درصدی را ثبت کرد. پس‌لرزه‌های ناشی از سقوط بورس نیویورک به سرعت در بورس‌های جهانی منتشر شد. بورس‌های اروپایی و آسیائی با کاهش چشمگیری روبر شدند. شاخص ارزش تمامی بورس‌های اروپایی و آسیایی روز سه شنبه ۶ فوریه/ ۱۷ بهمن قرمز شدند. بورس‌های اروپایی و آسیایی امروز با کاهشی در حدود ۲ تا ۵ درصد روبرو شدند.

گرایش کاهشی روز سه شنبه ۶ فوریه/ ۱۷ بهمن در بورس نیویورک ادامه داشت. ارزش شاخص صنعتی داو جونز امروز ۹۶‚۰ درصد کاهش یافت. شاخص نازدک، بورس تکنوژی کاهش ۲۱‚۰ درصدی داشت و شاخص «اس اند پی ۵۰۰» ۳۸‚۰ درصد کاهش یافت.

بورس‌های بزرگ اروپایی با قدری کمتر از هنگام گشایش در روز سه شنبه یا کاهش‌های قابل توجهی ربرو شدند. بورس پاریس کاهش ۳۱‚۲ درصدی داشت. بورس لندن کاهش ۹۵‚۱ درصدی و بورس فرانکفورت یک کاهش ۱۵‚۲ درصدی را تجریه کردند.

در همین حال، در روز سه شنبه با آغاز به کار بازار‌های بورس آسیا، ارزش شاخص سهام در این بازار‌ها نیز سقوط کرد. شاخص سهام نیکی در بورس توکیو ۵.۶ درصد و بورس تایوان ۵.۳ درصد و بورش شانگ‌های بیش از ۳ درصد از ارزش خود را از دست دادند.

خبرگزاری رویترز گزارش می‌دهد که سقوط ارزش سهام داو جونز در دوشنبه بی سابقه بوده است. شاخص‌های «اس اند پی ۵۰۰» و داو جونز بیشترین کاهش ارزش را از ۲۰۱۱ تاکنون داشته اند.

کارشناسان بازار سهام گفته اند، گزارش بیکاری که توسط وزارت کار آمریکا روز جمعه منتشر شد، نشان می‌داد که میزان اشتغال در ماه ژانویه بیش از حد انتظار رشد کرده و هم زمان نیز دستمزد‌ها در آمریکا افزایش یافته است. این موضوع، نگرانی‌ها در خصوص احتمال افزایش تورم و در نتیجه افزایش نرخ بهره در آمریکا از سوی بانک مرکزی این کشور را افزایش داده است.

بازار سهام در آمریکا از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ طی یک سال اخیر به رکورد تازه‌ای دست یافت. سقوط دیروز بورس نیویورک امیدواری‌ها برای تداوم رشد شتابان شاخص‌های بورس در آمریکا را به یکباره فرو ریخت.

با این حال، به دنبال سقوط ارزش شاخص اصلی سهام در بازار بورس نیویورک، کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد که دونالد ترامپ بر بنیان‌های اقتصادی بلند مدت آمریکامتمرکز شده و تغییرات مقطعی بورس نمی‌تواند موجب نگرانی شود.

ژان-لویی موریه اقتصاد دان فرانسوی در شرکت مالی «اورِل بی جی سی» به خبرگزاری فرانسه گفت که این تغییر در بورس نیویورک بسیار خشن بود و سرمایه گذاران چنین کاهشی را از سال‌ها پیش تجریه نکرده بوند.

در فردای سقوط بورس نیویورک روز سه شنبه اکثریت کارشناسان مالی این پرسش را مطرح می‌کردند که آیا این سقوط گذرا بوده و یا اینکه سرآغاز فرآیند کاهش و سقوط واقعی شاخص‌های بورس است.

بعضی از کارشناسان می‌گویند با توجه به سلامت اقتصادی شرکت ها، خصوصاً شرکت‌های آمریکایی، کاهش تدریجی و بلند مدت بورس‌ها توجیه اقتصادی ندارد.

مسئول استراتژی بانک بزرگ تجاری آمریکایی «جی پی مورگان» به خبر گزاری فرانسه گفت که شرایط عینی یک سقوط فاحش بورس هنوز ایجاد نشده است. او تأکید کرد که در سطح اقتصادی هیچ تغییر منفی مشاهده نمی‌شود و اخرین شاخص‌ها از سلامت اقتصاد جهانی حکایت دارند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۷۰۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراتر رفتن تجارت خارجی از ۱۰ میلیارد دلار

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، گمرک ایران اعلام کرد تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین امسال با ۴۷.۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.
 از مجموع صادرات و واردات کشور ۷ میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و ۲ میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.
تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۴ میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.
این گزارش با اشاره به اینکه صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان ۳ میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار بوده است، می‌افزاید: تراز تجاری کشور بدون نفت هم در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی در فروردین ماه سال جاری ۴ میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.
ارزش صادرات کشور در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می‌دهد.
این گزارش با اشاره به اینکه ۳ قلم عمده کالای صادراتی در فروردین ۱۴۰۳ به پروپان مایع شده با ۲۱۸ میلیون دلار، متانول با ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت با ۱۸۰ میلیون دلار اختصاص داشت، می‌افزاید: میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۷.۹۶ درصد کاهش به رقم ۳۲۸ دلار رسیده است.
در این مدت ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.
عمده‌ترین مقاصد کالا‌های صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشور‌های چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این ۷ کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.
در فروردین امسال، میزان صادرات کالا‌های پتروشیمی ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵.۷۷ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش نشان می‌دهد.
در بین ۱۰ قلم عمده کالا‌های صادراتی، گاز‌های نفتی و هیدروکربور‌های گازی شکل مایع شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.
در این مدت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است.
ذرت دامی با ۳۵۳ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱ میلیون دلار و گوشی‌های تلفن هوشمند با ۱۰۶ میلیون دلار ۳ قلم عمده کالا‌های وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده‌اند.
بیشترین افزایش در بین ۱۰ قلم اول کالا‌های وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتاب‌گردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری با کد تعرفه ۹۸۸۷۰۳۱۲، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.
متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری یک هزار و ۱۲۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۵۴ درصد کاهش داشته است.
بر اساس این گزارش، ۶ کشور اول طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشور‌های امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان و هند در مجموع ۷۲ درصد از وزن و ۷۸ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند.
میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین امسال با ۴۷ درصد افزایش به رقم یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن رسید.

دیگر خبرها

  • بانک مرکزی: تورم نقطه‌به‌نقطه در فروردین به کمتر از ۳۵ درصد رسید
  • سقوط بزرگ فروش چین در انتظار اپل
  • فراتر رفتن تجارت خارجی از ۱۰ میلیارد دلار
  • بانک مرکزی: تورم ۲۷ درصد کاهش یافت!
  • سقوط آزاد رمزارزها؛ افت ۱۸ درصدی قیمت بیت‌کوین در یک ماه
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • گزارش بورس امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • لحظه به لحظه با بورس / کاهش ۴۶ واحدی شاخص کل
  • کاهش ۴۶ واحدی شاخص کل بورس