Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ جلال محمودزاده، در خصوص معاف شدن واردات انواع چای از پرداخت مالیات، با بیان اینکه، این معافیت نه تنها در مورد چای بلکه در خصوص سایر محصولات مانند شکر، برنج و همچنین محصولات باغی نیز مطرح است، اظهار داشت: ما در حال حاضر در بیشتر محصولات استراتژیک به غیر از روغن، در داخل کشور نزدیک به خودکفایی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سالانه به حدود ۲۰ هزار تن برنج نیاز داریم که تولید داخل به میزان نیازمان نزدیک است. در رابطه با چای هم همین‌گونه است. در داخل تولید خوبی داریم و به این میزان از واردات نیاز نیست.

او در ادامه گفت: متاسفانه به دلیل لابی قوی که وارد کننده‌ها دارند و روابطی که در مجموعه دستگاه‌های اجرایی برقرار می‌کنند، واردات محصولات کشاورزی چندین برابر نیاز کشور است. متاسفانه دولت بدون در نظر گرفتن تولید کنندگان داخلی چه درباره چای یا در برنج و یا سایر محصولات کشاورزی، تعرفه واردات را کاهش می‌دهد و حتی در بعضی از مواقع به صفر نیز می‌رساند که به دنبال آن محصولات زیادی وارد کشور می‌شود.

نماینده مردم مهاباد در مجلس، گفت: برای اینکه محصول داخل کشور قدرت رقابت را با محصول مشابه خارج از کشور داشته باشد دولت باید قیمت تمام شده محصول داخل را پایین بیاورد. اگر اجازه می‌دهد که محصولات با تعرفه پایین وارد کشور شوند باید با پرداخت یارانه، پرداخت تسهیلات کم بهره، خرید ماشین‌آلات ارزان قیمت و سایر اقدامات لازم کاری کند که قیمت تمام شده هر کیلو محصول نیز در داخل کشور پایین بیاید و به قیمت محصول مشابه خارجی برسد.

او ادامه داد: اگر این اقدامات انجام شود می‌توان پایین آوردن تعرفه واردات محصولات را توجیه کرد ولی در حالی که دولت از بخش کشاورزی حمایت نمی‌کند، پایین آوردن تعرفه واردات باعث می‌شود که قیمت محصول داخلی بالا برود و از محصول مشابه خارجی گرانتر شود.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تاکید کرد: زمانی که دولت تعرفه واردات را کاهش می دهد، محصول خارجی از محصول داخلی ارزانتر می‌شود و به دنبال آن هر سال به محصولات خارجی وابسته‌تر می‌شویم. این امر باعث می‌شود تا اشتغال ما در روستاها با خطر جدی مواجه شود و تولید داخل را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

او با اشاره به در تضاد بودن این امر با اقتصاد مقاومتی، بیان کرد: یکی از اصول اقتصاد مقاومتی این است که ما تولید داخل را تقویت کنیم، اما کاهش تعرفه واردات محصولات کشاورزی از سوی دولت خلاف برنامه‌های اقتصاد مقاومتی است. این کار کشاورزی داخل را با خطر جدی مواجه می‌کند.

نماینده مردم مهاباد در مجلس تصریح کرد: در این خصوص بارها انتقاد خود را مطرح کرده‌ایم و از وزیر نیز سوال پرسیده‌ایم اما متاسفانه به بهانه تنظیم بازار و جلوگیری از بالا رفتن قیمت محصول برای مصرف کننده این کار را انجام می‌دهند در حالی که این راه درستی نیست. می‌توانند به مصرف کننده سوبسید دهند تا محصول داخلی را بخرد.

این عضو کمیسیون کشاورزی در ادامه با بیان اینکه نباید زیر پای تولیدکننده را خالی کرد، خاطرنشان کرد: متاسفانه دولت همواره راحت‌ترین راه را انتخاب می‌کند و به سراغ واردات محصولات می‌رود. ما باید از محصولات داخلی و کشاورزان حمایت کنیم. پولی که صرف واردات می‌شود و به جیب دلالان و وارد کنندگان می‌رود باید به کشاورزان داده شود. ما باید کاری کنیم تا تولید داخل کشور افزایش یابد و قیمت محصولات داخلی پایین‌تر بیاید.

محمودزاده اظهار داشت: در اقتصاد همیشه بحث درآمد مطرح است. اگر فردی کار اقتصادی انجام دهد و درآمد نداشته باشد انگیزه خود را از دست می‌دهد. وقتی کشاورز می‌بیند که از تولید یک محصول ضرر می‌کند، به سراغ محصول دیگری می‌رود یا مزرعه را رها کرده و اشتغال روستاها تعطیل می‌شود. در نهایت می‌توان گفت که ما اگر اقتصاد کشاورزی را از دست دهیم، کل تولید را نیز از دست داده‌ایم.

این نماینده مجلس تاکید کرد: متاسفانه در حال حاضر دولت کم‌ترین توجه را به بخش کشاورزی دارد. در بودجه امسال نیز از قیمت خرید تضمینی گندم زده شده است و بودجه صندوق بیمه کشاورزان نیز به ۱۰۰۰ میلیارد تومان کاهش یافته است. این‌ها یعنی دولت از اعتبارات بخش کشاورزی می‌زند و به سراغ راحت‌ترین کار یعنی واردات می‌رود و به دنبال آن تولید کننده به امان خود رها می‌شود.

منبع: ایسنا

402

کشاورزی تولید اقتصاد مقاومتی برنج چای واردات تعرفه واردات اشتغال درآمد

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۱۴۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت زنجیره های ارزش محصولات کشاورزی مازندران

به گزارش خبرآنلاین از مازندران، سید محمد جعفری در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه ظرفیت های کلان بخش کشاورزی مازندران در این نمایشگاه عرضه شده است، تصریح کرد: از ۱۰ زنجیره ارزشی که باید در نمایشگاه معرفی و رونمایی می شد، هشت زنجیره مربوط به بخش کشاورزی بود و مشخصا زنجیره کیوی و مرکبات به عنوان زنجیره نخست ارزش این استان به نمایش گذاشته شده است.

وی با بیان اینکه پراکنش صنعت در استان مازندران و نیز اتفاقاتی که در تحلیل سیستم کسب و کار و زنجیره ارزش رخ داده است این استان را به عنوان قطب تولید این محصولات معرفی کرده، عنوان داشت: با حضور مسئولان استانی و با حضور وزیر کشور و معاون اقتصادی وزیر کشور مسائل و مشکلات زنجیره های ارزش مازندران به ویژه در حوزه مرکبات و کیوی بررسی شد.

جعفری با تاکید بر اینکه با توجه به اتفاقات خوبی که از سال گذشته در مازندران رخ داده و افزایش میزان صادرات از مبدا در استان صورت گرفته است، رونق این بخش از اقتصاد مازندران امیدوارکننده است، عنوان کرد: در حوزه این زنجیره ارزش در بخش بسته بندی و بازار رسانی محصول شده نیز شاهد اتفاقات مناسبی بوده ایم که نوید روزهای امیدوارکننده برای استان را می دهد.

وی یادآور شد: در این نمایشگاه درباره نقاظ ضعف و قوت زنجیره‌های گوشت، مرغ، لبنیات، خوراک دام و غیره در مازندران نیز دستاوردهایی ارائه شده است.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900501

دیگر خبرها

  • تقویت زنجیره های ارزش محصولات کشاورزی مازندران
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • بهره‌مندی از عواید وقف به نفع تقویت اقتصاد دانش‌بنیان
  • اعتقاد عملی به اقتصاد مقاومتی لازمه تحقق حماسه اقتصادی است
  • تأمین ۴۰ درصدی نیاز داخلی به دستگاه نوار قلب با محصول ایران‌ساخت
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان