Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیراز - نایب رئیس اتاق بازرگانی شیراز گفت: خشکسالی اثرات نامطلوبی زیست محیطی ، اقتصادی و اجتماعی داشته که یک زنگ خطر برای کشور و استان محسوب می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی اتاق شیراز، محمدصادق حمیدیان در جلسه کمیسیون کشاورزی این اتاق با موضوع بررسی اثرات خشکسالی در زیست بوم  که با حضور محققین دانشگاهی، فعالان محیط زیست،  کارشناسان بخش دولتی و ذی نفعان بخش خصوصی برگزار شد، بیان کرد: ۹۵ درصد استان فارس متاثر از خشکسالی است درحالی که خشکسالی موضوعی است که در سالهای گذشته می توانستیم با اتخاذ تصمیم های مدیریتی مناسب با آن و اثراتش مبارزه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه موضوع آب در استان فارس نیازمند اقدامات جدی است افزود: درصدور مجوز برداشت آب و حتی برخورد با تخلفات موضوعه انواع فشارهای سیاسی و اجتماعی وجود دارد و فزون برآن در بحث مصرف آب شاهد رعایت الگوی مصرف و ایجاد حساسیت نسبت به مصرف بهینه آب نیستیم.

عضو هیئت رئیسه اتاق شیراز اظهارداشت: هنوز برخی از مسئولان و مردم ما عمق بحران آب را باور نکرده اند در حالی که برای مبارزه با خشکسالی و مصرف بهینه آب هر کس باید از خود شروع کند و در این زمینه فرهنگ عمومی و اراده ملی ایجاد شود.

حمیدیان اضافه کرد: با مرور وضعیت کشور در ۱۰۰ سال گذشته گفت: از یک طرف سرانه آب تجدیدپذیر ما در کشور در یکصد سال گذشته حدود ۱۳ هزار متر مکعب بوده که امروز این میزان به کمتر از هزار و ۷۰۰ متر مکعب کاهش پیدا کرده و از سوی دیگر حجم تخریب منابع آب در این مدت زمان افزایش قابل توجهی پیدا کرده است.  

وی ادامه داد: هر چند استان فارس حدود هفت درصد از وسعت جغرافیایی، شش درصد جمعیت و حدود چهار و هفت دهم درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را به خود اختصاص داده است لیکن مصرف کننده ۲۱ درصد آب زیرزمینی کشور است که این عدد در مبانی توسعه و استفاده از ثروتهای میان نسلی بسیار نگران کننده است.

حمیدیان عنوان داشت: اگر میزان آب تجدیدپذیر استان فارس ۱۱ و نیم میلیارد متر مکعب باشد حدود ۹ میلیارد متر مکعب از این میزان را مصرف می کنیم که پنج درصد در آب شرب و یک صدرصد در بخش صنعت استفاده می شود و حدود ۸۰ درصد در بخش کشاورزی ، لیکن به دلیل عدم رعایت موازین علمی در بازاریابی ، بازاررسانی و حتی تبدیل محصولات کشاورزی و توجه به ضایعات بالای آن نه تنها بالغ بر دو میلیارد متر مکعب آب را بصورت ضایعات از دست می دهیم بلکه از همین محل اثرات جبران ناپذیری نیز بر زیست بوم به جای می گذاریم .

عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران تصریح کرد: از آنجاییکه آب امانتی ارزشمند است که در دست ماست و همگان  مسئول هستیم تا آن را به نحو مطلوب به نسل آینده تحویل دهیم ، ما در اتاق شیراز آماده همکاری با سازمان محیط زیست استان برای اجرای برنامه ایمنی آب و تشکیل کمیته مشترک در این زمینه هستیم.  

حمیدیان افزود: ۵۷ شهرک صنعتی بزرگ و کوچک در استان فارس وجود دارد که از این تعداد تنها ۱۴ شهرک صنعتی دارای سیستم فاضلاب است که یکی از دلایل وجود سیستم ها، برخورداری شهرک ها از توجیه اقتصادی بوده که مابقی شهرک علیرغم سرمایه گذاری های انجام شده توجیه اقتصادی ندارد.

وی بیان کرد: این شهرک ها که فلسفه ایجاد آنها به دلیل خرید محبوبیت بوده است، با حبس منابع بزرگ اعتباری و عمرانی آثار نامطلوبی در اقتصاد کلان استان دارد که عمده علت آن را باید در فشارهای سیاسی قبلی در راستای خرید محبوبیت دانست که متاسفانه در دوران های قبلی انجام شده و موضوع مهمی است که باید با تکرار آن برخورد شود.

نائب رئیس اتاق شیراز اظهارداشت: انحرافات علمی و عملی در مسیر  توسعه ۸۰ ساله کشور که می توان از آن با عنوان بی سامانی نظام تدبیر در اقتصاد کلان کشور یاد کرد؛ توسعه همه جانبه و پایدار به عنوان یک مفهوم کیفی را تحت الشعاع قرار داده و کشور را با مشکلاتی مواجه ساخته که شدت و حدت اثرات خشکسالی را می توان از مصادیق آن شمرد.

حمیدیان اضافه کرد: گره خوردن معیشت مردم با بسیاری از فعالیت های جاری آنها در بخش های مختلف از جمله کشاورزی و  موجب و محرک شیوع  تخلف هایی در این بخش  می شود که این تخلف ها در به صورت ایجاد چاه های غیر مجاز و برداشت بی رویه و غیر مجاز از منابع آب نمود پیدا می کند.

وی ادامه داد: حل معضلات و بحران هایی که به طور مستقیم با ارتزاق مردم ارتباط دارد مستلزم چاره اندیشی درباره معیشت مردم است که اگر قرار است در بخش کشاورزی طرح نکاشت اجرا شود، باید ابتدا جایگزین این طرح مشخص و ارائه شود.

حمیدیان با بیان اینکه ارائه راهکارهای عملی نیازمند در نظر گرفتن توسعه همه جانبه است عنوان داشت: بیش از ۹۰ درصد مذاکرات در موضوع های مختلف در محدوده چرایی موضوع ها است و خلاء بزرگی در خصوص علم چگونگی و ارائه راهکارهای عملی مقابله با مسایل وجود دارد که عدم برقراری تعادل بین چرایی و چگونگی، موجب عدم تحقق نتیجه مطلوب خواهد بود.

در این جلسه اداره کل هواشناسی و محیط زیست استان فارس گزارش های تخصصی خود را  در خصوص تاثیر خشکسالی بر زیست بوم استان و وضعیت آب و هوای  استان ارائه کردند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۱۷۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازارهای نوظهور جهان با سریع‌ترین رشد در دوره ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۹

بازارهای نوظهور جهان به‌دنبال تغییرات جمعیتی و طبقه مصرف‌کننده در حال رشد نقش زیادی در تقویت رشد اقتصادی جهانی در آینده ایفا خواهند کرد. این بازارها با سریع‌ترین رشد همگی در آفریقا یا آسیا قرار دارند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، پیش‌بینی می‌شود که بازارهای بزرگ در حال ظهور نقش زیادی در تقویت رشد اقتصادی جهانی در آینده ایفا کنند که این امر ناشی از تغییرات جمعیتی و طبقه مصرف‌کننده در حال رشد است. در عین حال پیش‌بینی می‌شود که بسیاری از کشورهای کوچک‌تر به دلیل ذخایر غنی منابع طبیعی و سایر عوامل، شاهد رشد دو برابری میانگین جهانی اقتصاد خود در پنج سال آینده باشند. با این حال افزایش سطح بدهی خطراتی را برای فعالیت‌های اقتصادی آینده ایجاد خواهد کرد.

۱۰ بازار برتر در حال ظهور

سریع‌ترین اقتصادهای نوظهور بر اساس پیش‌بینی‌های نرخ رشد مرکب سالانه تولید ناخالص داخلی واقعی در دوره ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۹ عبارتند از:

گویان ۱۹.۸ درصد

موزامبیک ۷.۹ درصد

رواندا ۷.۲ درصد

بنگلادش ۶.۸ درصد

اتیوپی ۶.۷ درصد

نیجر ۶.۷ درصد

اوگاندا ۶.۶ درصد

هند ۶.۵ درصد

ویتنام ۶.۴ درصد

سنگال ۶.۳ درصد

پیش‌بینی می‌شود گویان به‌عنوان سومین کشور کوچک آمریکای جنوبی از نظر مساحت، پس از اکتشافات اخیر که ذخایر نفت این کشور را به ۱۱ میلیارد بشکه رساند، از هم‌اکنون تا سال ۲۰۲۹ سریع‌ترین اقتصاد در حال رشد جهان باشد. این کشف قابل‌توجه ذخایر نفتی در سال ۲۰۱۵ توسط اکسون‌موبیل انجام گرفت و رشد اقتصادی این کشور را تنها در پنج سال گذشته چهار برابر کرد. پیش‌بینی می‌شود تولید نفت این کشور از ۶۴۵ هزار بشکه در روز به ۱.۲ میلیون بشکه در روز تا سال ۲۰۲۷ افزایش پیدا کند و تا سال ۲۰۲۸، این کشور ۸۰۰ هزار نفری بالاترین تولید سرانه نفت خام را داشته باشد و برای اولین بار از کویت پیشی بگیرد.

همچنین پیش‌بینی می‌شود بنگلادش که ۸۵ درصد صادرات آن توسط صنعت نساجی هدایت می‌شود، بیشترین رشد را در آسیا داشته باشد. این کشور طی ۳۰ سال گذشته حتی یک سال رشد منفی نداشته است.

کد خبر 750576

دیگر خبرها

  • وزیر نفت با وزیر تعاون، کار و رفاه‌ اجتماعی دیدار کرد/ مرتضوی: وزرات نفت بخش قابل توجهی از عقب‌ماندگی اقتصادی کشور را رفع کرد 
  • آب‌های خاکستری؛ نجات‌بخش حیات زمین
  • کرمان آیدکس معرفی ظرفیت‌های مغفول برای توسعه سرمایه‌گذاری
  • هفته اول مه؛ از آلرژی های مزاحم تا اثرات ورزش بر سلول‌های بدن
  • مالیات آری؛ اما نه ۳۰ و ۵۰ و ۷۰ درصد!
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • بازارهای نوظهور جهان با سریع‌ترین رشد در دوره ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۹
  • با همه بارش‌ها، ۲۲ استان هنوز دچار خشکسالی است