Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جمهور، روابط ایران و ازبکستان را برادرانه و همراه با علقه‌های فراوان فرهنگی و تاریخی توصیف کرد و گفت: تهران از ایجاد تحرک و شتاب در مسیر توسعه همه جانبه روابط با تاشکند استقبال می‌کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام حسن روحانی عصر شنبه در دیدار "عبدالعزیز کامل اف" وزیر امور خارجه ازبکستان با تأکید بر ضرورت تسریع در تقویت روابط همه جانبه سیاسی و اقتصادی و جبران کاستی‌های گذشته در مسیر توسعه همکاری های تهران و تاشکند، اظهار داشت: فعال کردن ظرفیت‌های همکاری بین دو کشور در زمینه‌های مختلف اعم از اقتصادی، انرژی، ترانزیت، سرمایه‌گذاری مشترک، توریسم و ارتقاء سطح تبادلات بانکی و پولی، می‌تواند گام‌های بسیار خوبی برای جهش در مسیر توسعه همه جانبه روابط ایران و ازبکستان باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس جمهور همچنین با اشاره به اهمیت توسعه همکاری‌های فرهنگی بین تهران و تاشکند، گفت: در حوزه مسایل فرهنگی و هنری، ایران و ازبکستان از ریشه واحدی برخوردارند و به عنوان دو کشور مسلمان می‌توانیم اسلام رحمانی و توأم با رأفت و مهربانی را در مقابل خشونت و افراطی‌گری ترویج دهیم.

روحانی همچنین گفتگو و رایزنی نزدیک و تنگاتنگ دو کشور در مسایل منطقه‌ای را مورد تأکید قرار داد و گفت: تهران اهمیت بسیار زیادی برای ثبات و امنیت در کشورهای همسایه و منطقه، بویژه افغانستان قایل است و در این راستا دو کشور می‌توانند به منظور ایجاد ثبات و امنیت در منطقه و مبارزه با تروریسم و افراطی‌گری، همکاری‌های مشترکی داشته باشند.

"عبدالعزیز کامل اف" وزیر امور خارجه ازبکستان نیز در این دیدار با تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با اشاره به نقش تأثیرگذار ایران در تحولات منطقه و جهان، اظهار داشت: ازبکستان مصمم است با فعال سازی تمام ظرفیت‌های همکاری، فصل نوینی در روابط با جمهوری اسلامی ایران بگشاید.

وزیر امور خارجه ازبکستان مواضع کشورش در زمینه اسلام رحمانی و ارزشی را کاملاً با موضع جمهوری اسلامی ایران منطبق دانست و افزود:  معتقدیم می‌توانیم با همکاری نزدیک در این حوزه، از روند افراطی گری جلوگیری کنیم.

کامل اف با اشاره به اینکه امنیت و ثبات کشورهای منطقه به یکدیگر پیوند خورده است، گفت: برای برقراری امنیت پایدار و معضلات نگران‌کننده‌ای مانند رادیکالیزم و مواد مخدر، تحکیم روابط و همکاری‌ کشورهای منطقه را کلیدی می‌دانیم و در این راستا به دنبال تقویت بیش از پیش مناسبات خود با تهران هستیم.

وی همچنین با اشاره به نقش منحصر بفرد جمهوری اسلامی ایران در تحکیم ثبات منطقه ای، پیام کتبی رئیس جمهور ازبکستان را تقدیم روحانی کرد.

در این پیام از کشورمان برای شرکت در کنفرانسی که طی ماههای آینده و در سطح وزرای خارجه ۲۱ کشور و نیز نمایندگان سازمان ملل و اتحادیه اروپا در خصوص ثبات، امنیت و توسعه افغانستان برگزار می شود دعوت شده است که مورد استقبال دکتر روحانی قرار گرفت.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۲۸۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مخبر عصر امروز (شنبه) در حاشیه دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا در دیدار «کنستانتینیو چیونگا» معاون رییس جمهور زیمباوه با اشاره به ظرفیت‌های بسیار زیاد دو کشور برای تأمین و گسترش همکاری‌های فی مابین افزود: تعاملات اقتصادی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای دوست و جهان براساس راهبرد برد-برد است.

معاون اول رئیس جمهور تبادلات علمی و دانشجویی، توسعه حمل و نقل و حل مسائل مالی و بانکی برای تسهیل روابط بخش خصوصی دو کشور را از دیگر زمینه‌های همکاری‌های ایران و زیمباوه برشمرد و تأکید کرد: دو کشور باید با ارزهای ملی خود تعاملات اقتصادی انجام دهند و نیاز به ارز کشور سوم که دشمن مشترک دو ملت نیز می‌باشد، وجود ندارد و در این راستا باید برنامه مشترک و جامع ده ساله همکاری‌های دو کشور تهیه و پیگیری و همچنین تفاهم نامه‌ها و قراردادهای امضاء شده هر چه سریع‌تر اجرایی و عملیاتی شود.

کنستانتینو چیونگا معاون رییس جمهور زیمباوه نیز با اشاره به توسعه روابط دیپلماتیک دو کشور از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تأکید کرد: ایران و زیمباوه در یک مسیر حرکت می‌کنند و با وجود جدایی و مسیر طولانی جغرافیایی، اهداف مشترک بسیار زیادی در برابر نظام سلطه دارند.

وی همچنین با محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و تسلیت شهادت سرداران سپاه در این حمله تأکید کرد: تحریم‌های گسترده کشورهای غربی برای از بین بردن استقلال ایران و زیمباوه بوده است اما دو کشور می‌توانند با تعمیق روابط خود تحریم‌های دشمنان دو ملت را خنثی کنند.

وی همچنین با تأکید بر اجرای ۱۲ تفاهم نامه امضاء شده بین ایران و زیمباوه در دولت سیزدهم تصریح کرد: پیشرفت‌های شرکت‌های دانش بنیان و بخش خصوصی جمهوری اسلامی بسیار چشمگیر بوده است و به دنبال تقویت زیرساخت‌های همکاری دو جانبه براساس راهبرد برد-برد و بهره گیری از ظرفیت‌های ایران در زمینه‌های معدنی، انرژی، سلامت، پزشکی، کشاورزی، آبیاری مدرن و امنیت غذایی هستیم.

کد خبر 6090376 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • پیام امیرعبداللهیان به مناسبت «روز ملی خلیج فارس»
  • بزرگداشت روز ملی خلیج فارس در واقع تکریم هویت ملی ایرانیان است
  • وزیر امور خارجه: امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت کشورهای ساحلی تأمین می‌شود
  • امیرعبداللهیان: امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت کشورهای ساحلی تامین می‌شود
  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران
  • استقبال هیأت تانزانیایی از محصولات فناورانه دانش‌بنیان ایرانی
  • توسعه گردشگری ایران و عمان باعث تقویت روابط اجتماعی می‌شود
  • توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • اعلام آمادگی ایران برای همکاری دفاعی و امنیتی با هند