Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناسان هشدار می‌دهند که سیگار کشیدن عاملی خطرناک تقریبا برای ابتلا به هرگونه بیماری مزمنی است. با این حال، تاثیرات منفی مداوم نیز پس از مصرف سیگار در بدن برجای می‌ماند. سیگار بلافاصله سبب می‌شود تا عملکرد بسیاری از ارگان‌های بدن با اختلال مواجه شوند. علائمی چون اضطراب یا گرفتکی بینی در واقع از تاثیرات منفی سیگار بر سیتسم بدن شما هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

روزنامه بریتانیایی «دیلی میل» با اشاره به تاثیرات منفی کشیدن سیگار از همان آغاز، می‌نویسد: «علاوه بر سوزاندن سینوس‌ها و فشار بر معده، سبب افزایش فشار خون و تپش قلب می‌شود. حتی مغز شما نیز یک ضربه فوری و اعتیاد‌آور را ظرف چند ثانیه متحمل می‌شود. علاوه بر ایجاد اختلال در هضم غذا، ضربان قلب مراکز عاطفی مغز شما را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. تنگی نفس، اسپاسم در مسیر هوایی که می‌تواند منجر به تنگی نفس شود نشانه‌های افراد سیگاری هستند که شباهت زیادی به مبتلایان به آسم دارند. کشیدن عمیق سیگار باعث تخریب ریه‌ها می‌شود. 



در تصویری ویدئویی محققان یک پنبه را در ظرفی بسته و پر از دود قرار دادند که شبیه‌سازی شده تاثیر مخرب سیگار بر روی ریه‌هاست. در بررسی‌ها مشخص می‌شود که سیگار در ابتدا در محیطی بسته رنگ پنبه سفید را زرد می‌کند و پس از تنها چند بار تکرار در معرض دود قرار رفتن توده الیافی به طور کامل تغیری رنگ می‌دهد. با گذشت زمان و در معرض دود ۳۰۰ سیگار قرار گرفتن پنبه به رنگ نارنجی رو به قهوه‌ای در می‌آید. بدن ما در پاکسازی بهتر از پنبه عمل می‌کند اما اتفاقی که برای پنبه می‌افتد چندان با آن‌چه بر سر ریه بر اثر سیگار می‌آید تفاوتی ندارد. 

مخاط موجود در ریه کارکردشان جذب دود و سموم دیگری است که به ریه تعلق ندارند با این حال، مواجهه بیش از حد با دود می‌تواند باعث ایجاد تنگی نفس و مسدود کردن راه‌های ریه شود. فیلترهای طبیعی در ریه برای پاکسازی تنها در هنگام شب است که شرع به بهبودی می‌کنند و توانایی پاکسازی حجم بالای آلاینده‌های وارد شده را ندارند. 

سرفه‌های سیگاری‌ها در صبح نیز بدان خاطر است که بدن سعی می‌کند سموم را از بین ببرد. همچنین سیگار علاوه بر فشاری که به قلب شما می‌آورد سبب افزایش سطح کلسترول بد می‌شود. نیکوتین باعث از بین بردن توانایی بدن برای در هم شکستن لیپوپروتئین کم‌چگالی یا ال دی ال می‌شود در نتیجه چربی‌های «بد» به صورت آزادانه‌تری در جریان خون حرکت می‌کنند و می‌توانند به عروق آسیب رسانده و جریان خون را محدود کنند. هم‌چنین، سیگار کشیدن سبب کاهش سطح آنزیم‌ها و پروتئین‌هایی می‌شود که برای کارکرد بدن لازم و مفید هستند. مهمترین تاثیر منفی نیکوتین  روی افزایش ضربان قلب افراد سیگاری است که می‌تواند خطر سکته قلبی را در آنان افزایش دهد». 



حتی مقادیر کم نیکوتین نیز می‌تواند بلافاصله باعث تحریک اسید معده شما شود و فعالیت معده‌تان را مختل کند. سیگار کشیدن می‌تواند تقریبا به صورت فوری باعث رفلکس اسید معده شود. معده نیاز به اسید برای تجزیه غذا و تبدیل آن به انرژی مورد استفاده بدن را دارد اما با مصرف سیگار اسید بازگشت پیدا می‌کند و احتمالا به مری می‌رسد. در نتیجه، در افراد سیگاری جذب مواد مغذی مانند ویتامین سی و ای و اسید فولیک کم‌تر صورت می‌گیرد و آنان احساس ضعف و افسردگی می‌کنند. همچنین، سیگار و رسیدن دود آن به بینی می‌تواند باعث ایجاد مخاط در سینوس‌ها شود؛ جایی که می‌تواند سبب ایجاد التهاب و عفونت نیز بشود. سردرد و احساس کسالت نیز از تاثیرات بلند‌مدت سیگار کشیدن هستند. رسیدن دود سیگار به مغز نیز سبب ایجاد احساس اضطراب می‌شود».

 

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۴۰۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زایی سیگار‌های الکترونیک؛ زیر بار صدور مجوز نمی‌رویم

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه سیگار‌های الکترونیک جزء موارد قاچاق به حساب می‌آیند، اظهار کرد: تقاضا‌هایی برای اجازه فعالیت در زمینه عرضه و رسمیت بخشیدن به این سیگار‌ها صورت گرفته، اما وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز برای تولید، فروش و عرضه این سیگار‌ها نمی‌رود.

به گزارش ایسنا، بهزاد، ولی زاده، با بیان اینکه در ارتباط با مضرات مصرف سیگار‌های الکترونیک اطلاع‌رسانی کرده‌ایم، اظهار کرد: درباره مضرات سیگار‌های الکترونیک در رسانه‌های مختلف اطلاع‌رسانی کرده‌ایم. سیگار‌های الکترونیک جزو کالا‌های قاچاق محسوب می‌شوند و تمام این سیگار‌ها از مسیر‌های غیررسمی وارد کشور می‌شوند.

وی با بیان اینکه جلسه‌ای با ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار کرده‌ایم، افزود: موضوع خطرات سیگار‌های الکترونیک، قوانین ممنوعیت فروش و وجود این محصولات در بازار غیررسمی کشور در این جلسه مطرح شد و مقرر گردید ستاد برنامه ریزی لازم را برای برخورد با این کالای قاچاق با همکاری ارگان‌های ذیربط انجام دهد.

ولی زاده درباره برخورد با متخلفان عرضه محصولات دخانی نوپدید گفت: دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات از طریق مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، به منظور نظارت و بازرسی اماکن فروش دخانیات و برخورد با متخلفانی که سیگار‌های الکترونیک را عرضه می‌کنند، بخشنامه‌های لازم را به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی سراسر کشور ابلاغ کرده است.

مبارزه با سیگار‌های الکترونیک در دستور کار ۲ وزارتخانه

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت ادامه داد: سیگار‌های الکترونیک جزو موارد قاچاق به حساب می‌آیند و به همین دلیل می‌توان از ظرفیت قانونی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استفاده کرد. موضوع مبارزه با سیگار‌های الکترونیک در دستور کار دو وزارتخانه «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «صنعت، معدن و تجارت» قرار گرفته است.

زیر بار صدور مجوز به سیگار‌های الکترونیک نمی‌رویم

وی درباره برخی از تقاضا‌ها برای رسمیت بخشیدن عرضه سیگار‌های الکترونیک به صورت قانونی گفت: اگرچه تلاش‌ها و اقداماتی برای مبارزه با سیگار‌های الکترونیک صورت گرفته، اما تقاضا‌هایی برای اجازه فعالیت در زمینه تولید، عرضه و رسمیت بخشیدن این سیگار‌ها انجام می‌شود. وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز برای تولید، فروش و عرضه سیگار‌های الکترونیک نمی‌رود؛ چرا که مضرات این سیگار‌ها شناخته شده است.

گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زا بودن سیگار‌های الکترونیک

ولی زاده گفت: وزارت بهداشت نسبت سمی بودن و سرطان‌زا بودن مواد سیگار‌های الکترونیک گزارش داده است؛ همچنین مواردی در ارتباط با انفجار در صورت مصرف‌کننده‌ها گزارش شده است. افرادی که با وجود تمام اطلاع‌رسانی‌ها صورت گرفته و هشدار‌های داده شده، نسبت به مصرف این سیگار‌ها اقدام می‌کنند، با اراده خود از مواجهه با خطرات این محصولات آسیب‌رسان استقبال می‌کنند.

اعتیاد جوانان؛ هدف صنایع دخانی

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه این یک باور غلط است که سیگار‌های الکترونیک دارای آسیب کمتری هستند، افزود: نگاه مردم باید نسبت به محصولاتی که آسیب‌رسان سلامت هستند تغییر کند و در ارتباط با مصرف این کالا‌ها باید تجدید نظر کنند. هدف صنایع دخانی از تولید و ترویج این محصولات به اعتیاد کشاندن نوجوانان و جوانان به نیکوتین و حفظ بازار سمی و مرگبار خود است. این صنایع باید بهای اقدامات خود را بپردازند.

گزارش تخلف فروش سیگار‌های الکترونیک به ۱۹۰

وی با بیان اینکه سیگار‌های الکتروینک جزو موارد قاچاق هستند، ادامه داد: مردم از طریق سامانه ۱۹۰ می‌توانند هرگونه تخلف درباره فروش سیگار‌های الکترونیک را گزارش کنند.

دیگر خبرها

  • گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زایی سیگار‌های الکترونیک؛ زیر بار صدور مجوز نمی‌رویم
  • محکومیت ۴ میلیاردریالی قاچاقچی سیگار در زنجان
  • کشف ۷۲ هزار نخ سیگار قاچاق توسط مرزبانان هنگ مرزی تایباد 
  • ویپ؛ وسیله‌ای برای ترک اعتیاد! و یا وسیله‌ای اعتیاد آور + فیلم
  • کشف ۳۱ هزار و ۹۲۰ نخ سیگار قاچاق در کرمان
  • گل های جذاب لحظه ثانیه های آخری تیم ملی انگلیس در طول تاریخ / فیلم
  • سلامت جامعه در گرو کاهش مصرف پلاستیک و سیگار
  • مواد شیمیایی ماریجوانا 5 برابر سیگار
  • یک تبلیغ ساختار شکن درباره سیگار (عکس)
  • سيگار هاي قاچاق ميلياردي در بجنورد