Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-27@07:17:00 GMT

در تربیت نویسنده زبده در حوزه مسجد غافل بوده‌ایم

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۴۸۸۲۷

در تربیت نویسنده زبده در حوزه مسجد غافل بوده‌ایم

خبرگزاری شبستان: یک کارشناس در حوزه مسجد با اشاره به اینکه مساجد پایگاه و بستر فعالیت‌های دینی هستند، گفت: متاسفانه در تربیت و پرورش نویسنده زبده و متخصص در حوزه مسجد غفلت‌هایی انجام شده است.

موظف رستمی در گفت‌وگو با خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، در رابطه با وضعیت نشر در حوزه مسجد، گفت: امروز تعداد نویسندگانی که در حوزه مسجد فعالیت می‌کنند، نسبت به نویسندگان سایر حوزه‌ها محدود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به محدود بودن نویسندگان تخصصی در حوزه مسجد، خاطر نشان کرد: بیشتر کسانی که در این حوزه فعالیت دارند، به صورت پراکنده و محدود به کار نویسندگی در حوزه مسجد مشغول هستند.

 

این نویسنده و محقق در حوزه مسجد با اشاره به مشکلات و چالش‌های پیش‌رو در این زمینه، اظهار کرد: علی‌رغم اینکه مساجد پایگاه و بستر فعالیت‌های دینی هستند، اما متاسفانه در بخش دانشگاهی و حوزوی  با موضوع مسجد هنوز نتوانسته‌ایم، نویسندگان متخصصی پرورش دهیم، معتقدم اگر قداست و جایگاه مسجد به درستی تشریح و تبیین نشود، دیگر فعالیت‌هایی که در این بستر فراهم می‌شود، هم به صورت صحیح انجام نمی‌گیرد.

 

موظف رستمی ادامه داد: ما در حوزه علوم تربیتی، روان‌شناسی، ادبیات، شعر و فلسفه نویسندگان متخصص و ناشران بسیاری داریم، اما در حوزه مسجد تعداد محدود نویسندگان به محدود شدن نشر در زمینه مسجد هم سرایت کرده  است، به گونه‌ای  که در حال حاضر ناشر تخصصی در حوزه مسجد نداریم و همانند نویسندگان این حوزه،  ناشران آن هم محدود است.

 

وی با اشاره به اینکه امروزه در حوزه پایان‌نامه‌های دانشگاهی هم در موضوع مسجد با محدویت مواجه هستیم، اظهار کرد: پایان‌نامه‌هایی که در این حوزه نوشته شده است به دلیل آنکه نگاه تخصصی در آن‌ها دیده نشده، نتوانسته‌اند، اثر بخش و کاربردی باشند، به نظرم، دستگاه‌های متولی در حوزه مساجد باید با نویسندگانی که در حوزه پایان‌نامه‌ها فعالیت دارند، تعاملات و جلساتی داشته باشند و از آن‌ها بخواهند که با نگاه تخصصی و کاربردی‌تر در حوزه مسجد فعالیت کنند و پایان‌نامه‌هایی را تهیه کنند تا کمبود نویسنده در حوزه مسجد از این طریق جبران شود.

 

نویسنده کتاب «تعالی فرهنگی مسجد و نماز» گفت: در برخی مواقع دیده می‌شود، سفارش کار در حوزه مسجد به افراد زبده و متخصص در این حوزه سپرده نمی‌شود و کسانی وارد کار تحقیق و پژوهش در این عرصه می‌شوند که در این زمینه متخصص نیستند و فعالیت پژوهشی و تحقیقی در حوزه مسجد انجام نداده‌اند، معتقدم کسی که به عنوان محقق در حوزه مسجد فعالیت دارد، باید به این حوزه احاطه داشته و با کمبودها و ضعف های آن آشنا باشد، تا بتواند اطلاعات جدید به دست آورد.

 

موظف رستمی همچنین به دیگر مشکلات و آسیب‌های موجود در این زمینه اشاره کرد و گفت: برخی مواقع پژوهشگران و استادان به دلیل مشغله کاری زیادی که دارند، سفارش کار تحقیقی در حوزه مسجد را به افراد کم تجربه و بی‌تخصص می‌سپرند که این تحقیقات در واقع کاری تخصصی و کاربردی نیست و به دلیل آنکه مطالب آن سطحی است، خواسته محقق از این طریق برآورده نشده است.

 

وی چاپ کتاب در حوزه مسجد به عناوین محتلف را از دیگر آسیب‌های در این حوزه دانست و اظهار کرد: وقتی کتابی به عناوین مختلف منتشر شود، موجب می‌شود که نویسندگان واقعی در این زمینه مورد غفلت و بی‌توجهی قرار گیرند، به نظرم، نهادهایی که نیاز به محتوای مسجدی دارند، باید با نویسندگان واقعی مسجد مرتبط شوند، زیرا از این طریق می‌توانند به مطالب و محتواهای عمیق و قوی دست یابند.

 

موظف رستمی افزود: دستگاه‌ها و نهادهایی که نیازمند محتوا در حوزه مسجد هستند، می‌توانند با کانون نویسندگان مرتبط باشند و با انتقال تجربیات مطالب و محتواهای مورد نیازشان را به دست آورند و از این طریق از تهیه و تولید کتاب‌ها و مطالب تکراری در حوزه مسجد جلوگیری می‌شود و مطالب مورد نیاز دستگاه‌ها تولید می‌شود.

 

 

 

پایان پیام/40

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۴۸۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل انصراف نامزد‌های جایزه قلم آمریکا چه بود؟

 در بیانیه نویسندگان آمده است که انجمن قلم آمریکا به تعهد اعلام‌شده سازمان به صلح و برابری برای همه، و آزادی و امنیت برای نویسندگان در همه جا خیانت کرده است.

مراسم اهدای جوایز قرار بود در ۲۹ آوریل در تاون هال شهر نیویورک برگزار شود، اما اکنون لغو شده است. این جمع از نویسندگان با امضای نامه‌ای خواستار استعفای فوری مدیرعامل این سازمان، مدیر آن و تمام اعضای کمیته اجرایی آن شدند و بر «تضاد فاحش» بین موضع انجمن قلم آمریکا و سایر مراکز قلم در سراسر جهان تاکید کرد.

در بخشی از این نامه آمده بود که انجمن قلم انگلیس، همراه با قلم ایرلند و قلم ولز، به صراحت از موضع غیرانتقادی دولت بریتانیا در قبال اسرائیل انتقاد کرده‌اند، خواستار تحقیقات در مورد فروش تسلیحات به اسرائیل شده‌اند و خواستار اعمال فشار سیاسی به اسرائیل برای تبعیت از قوانین بین‌المللی شده‌اند. در مقابل، انجمن قلم آمریکا هیچ انتقادی به همدستی آمریکا در بمباران غزه نداشته است.

پیش‌تر نیز در ماه فوریه بیش از ۵۰۰ نویسنده با امضای نامه‌ای سرگشاه نسبت به رویکرد منفعل و سکوت انجمن قلم آمریکا (PEN) نسبت به کشتار روزنامه‌نگاران، نویسندگان و شاعران فلسطینی توسط رژیم اسرائیل انتقاد کرده بودند. در این نامه سرگشاده نویسندگان و متخصصان ادبی از جمله «روکسان گی»، «مازا منگیست» و «نانا کوامه آجی-برنیاه» به انجمن قلم آمریکا (PEN) از این سازمان خواسته بودند تا موضع محکم‌تری در قبال جنگ اسرائیل در غزه اتخاذ کند.

البته انجمن قلم آمریکا به این انتقاد‌ها پاسخ داد و با استناد به اینکه آنها «در کنار نویسندگان غزه ایستاده‌اند» خواستار آتش‌بس فوری شد و بر گسترش حمایت خود از نویسندگان فلسطینی از طریق صندوق اضطراری خود تأکید کرد.

از زمان شروع جنگ رژیم صهیونیستی و حماس، نویسندگان وابسته به انجمن قلم آمریکا (PEN) بار‌ها این سازمان را برای حمایت از اسراییل و کم اهمیت جلوه دادن جنایاتی که علیه نویسندگان و روزنامه نگاران فلسطینی انجام داده است، محکوم کرده‌اند.

اکنون انجمن قلم آمریکا که با نارضایتی گسترده‌ای از واکنش‌ها علیه خود روبه روشده، مراسم اهدای جوایز سالانه خود را لغو کرد. ده‌ها نامزد از این رویداد که قرار بود هفته آینده برگزار شود، انصراف داده بودند.

«پن» یک سازمان ادبی از آزادی بیان حمایت می‌کند، هر سال صد‌ها هزار دلار جایزه اهدا می‌کند که جایزه ۷۵ هزار دلاری جین استاین برای بهترین کتاب از جمله آنهاست؛ اما با انصراف ۹ نویسنده از ۱۰ فینالیست این جایزه و انصراف نامزد‌های دیگری از بخش‌های مختلف از ترجمه گرفته تا بهترین کتاب اول، برگزاری مراسم که قرار بود در تالار شهر منهتن شکل بگیرد، غیر قابل اجرا بود.

کاترینا واندن هوول، وندی واندن هوول و بیل کلگ به نمایندگی از بنیاد و دارایی ادبی جین استاین بیانیه زیر را ارائه کردند: جین استاین مدافع پرشور حقوق فلسطین بود و از نویسندگان فلسطینی حمایت و تجلیل کرد. در حالی که او جایزه PEN آمریکا را به نام خود برای جلب توجه و حمایت معنادار از نویسندگان دارای بالاترین دستاورد ادبی تاسیس کرد، می‌دانیم که او به موضع و فداکاری نویسندگانی که امسال از رقابت کنار کشیده‌اند، احترام می‌گذاشت. برای احترام به تصمیم آنها، املاک جین استین از انجمن قلم آمریکا خواسته است تا این جایزه ۷۵ هزار دلاری را به صندوق امداد کودکان فلسطین اهدا کند.

سوزان نوسل، مدیر عامل PEN آمریکا در بیانیه‌ای که دوشنبه منتشر شد، گفت: حجم زیادی کار برای این مراسم انجام می‌شود و همه ما از این نتیجه متاسف هستیم، اما در نهایت به این نتیجه رسیدیم که امکان ندارد جشنی را به روشی که امیدوار بودیم و برنامه ریزی کرده بودیم برگزار کنیم.

از زمان آغاز جنگ در اکتبر گذشته، نویسندگان وابسته به انجمن قلم بار‌ها این سازمان را به اتهام حمایت از اسراییل و کم اهمیت جلوه دادن جنایات علیه نویسندگان و روزنامه نگاران فلسطینی محکوم کرده اند. در نامه سرگشاده‌ای که ماه گذشته منتشر شد و نائومی کلاین و لوری مور از امضا کنندگان آن بودند، امضاکنندگان از «پن» برای بسیج نکردن «هیچ حمایت هماهنگ اساسی» از مردم فلسطینی و پافشاری نکردن بر ماموریت خود که «رد کردن همه نفرت‌ها و حمایت از آرمان‌های بشری برای زندگی در صلح وبرابری» است، انتقاد کردند.

انجمن قلم بار‌ها خواستار آتش‌بس در غزه شده و به ایجاد صندوق اضطراری ۱۰۰ هزار دلاری برای نویسندگان فلسطینی کمک کرده، اما اعضای آن این اقدامات را در برابر نسل‌کشی رژیم صهیونیستی کافی نمی‌دانند.

منبع : ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • آمادگی هند برای تولید کتاب‌های صوتی با هوش مصنوعی
  • پیش بینی ۵۲ میلیارد اعتبار در حوزه عمرانی آموزش و پرورش رزن
  • عضویت ۱۰۶ هزار نوجوان در کانون‌های فرهنگی مساجد آذربایجان‌غربی
  • سردار رادان با اشاره به طرح نور: در قلمرو انتظامی هیچ ماموریتی حساس تر از این ماموریت وجود ندارد/ 90 درصد تذکرگیرندگان رفتار و پوشش خود را اصلاح و با پلیس همکاری کرده‌اند/ پلیس در کنار طرح نور، از دیگر ماموریت‌های خود غافل نخواهد شد
  • تربیت کنشگر حوزه جمیعت در استان مرکزی
  • ضرورت گره گشایی از مسایل محلات و تربیت نیروی انسانی تراز انقلاب
  • دلیل انصراف نامزد‌های جایزه قلم آمریکا چه بود؟
  • 44 هزار دانش آموز کردستانی سفیر سلامت
  • راهیابی ۲ اثر نمایشی از چهارمحال و بختیاری به جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • ۲ اثر به جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد راه یافت