Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@02:13:23 GMT

کیو.آر کدهای خوراکی، داروهای آینده هستند

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۵۱۱۱۵

کیو.آر کدهای خوراکی، داروهای آینده هستند

محققان می‌گویند با اسکن "کیو.آر کد خوراکی" هر چیزی قبل از خوردن آن، می‌توان سلامت بدن را در همه حال حفظ کرد.

به گزارش ایسنا و نقل از گیزمگ، تحقیقات جدید دانشگاه کپنهاگ نشان می‌دهد که داروهای آینده هم ساده‌تر بلعیده می‌شوند و هم از داروها و قرص‌های فعلی هوشمندتر هستند.

محققان از تکنولوژی چاپ جوهرافشان برای چاپ "کیو.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آر"(QR) کدهای خوراکی استفاده کردند که می‌توانند حاوی یک دوز مناسب دارو متناسب با نیازهای خاص بیمار باشند و اطلاعات ایمنی ضروری قبل از مصرف را ارائه کند.

بسیاری از مزایای بالقوه این رویکرد که در تحقیقات پیشین مشخص شده است، به امکان چاپ دارو از طریق QR کد که شکل احتمالی آن است، بستگی دارد.

بهترین مزیت این روش متناسب سازی دوز داروها است. اگر بتوان واقعا داروها را چاپ کرد، می‌توان مقادیر کاملی از یک یا چند دارو را در یک چاپ فراهم کرد، تعداد داروهایی را که بیمار نیاز به دریافت جداگانه آن دارد را کاهش داده و دیگر مشکل دوز که باید به نزدیکترین مقدار گرد شود، اتفاق نمی‌افتد.

حتی می‌توان میزان آزادسازی دارو را هنگام بلعیده شدن تنظیم کرد.

همچنین می‌توان از رنگ‌های مختلف برای شناسایی داروهای مختلف استفاده کرد و شدت رنگ آن را برای نشان دادن قدرت دوز تغییر دهید.

این رویکرد همچنین می‌تواند از داروهای تقلبی جلوگیری کند. اگرچه پرینت کیو.آر کدهای خوراکی فاقد دارو از لحاظ تئوری ساده به نظر می‌رسد، اما استفاده از جوهر فلورسنت یا اضافه کردن هولوگرام برای تشخیص نمونه‌های جعلی می‌تواند کاربردی باشد.

تمرکز این پژوهش خاص، چاپ یک QR کد خوب و قابل خواندن است. دلایل زیادی وجود دارد که این روش می‌تواند مفید باشد، به خصوص این که دسترسی به اطلاعات مفید بیمار را فراهم می‌کند.

اطلاعاتی مانند دوز دارو، نام بیمار، تاریخ مصرف، اطلاعات تولید کننده و دستورالعمل‌های مربوط به نحوه مصرف دارو، همه و همه در هنگام اسکن کردن کیو.آر کد بر روی صفحه نمایش گوشی هوشمند ظاهر می‌شوند یا اگر اطلاعات بیشتری لازم باشد، کیو.آر کد می‌تواند کاربر را به یک صفحه وب هدایت کند.

تحقیقات تیم دلگرم کننده به نظر می‌رسد. محققان با وجود قرار دادن کدهای چاپ شده در شرایط رطوبتی، متوجه شدند که کدها همچنان در دستگاه‌های iOS و اندروید از طریق انواع برنامه‌های معمول قابل خواندن بودند.

محققان داروی ضد روان‌پریشی "هالوپریدول" که در اسید لاکتیک و اتانول حل شده بود، بر روی یک سطح سفید چاپ کردند.

البته در این روش چند نقطه ضعف نیز وجود دارد. واضح است که بیمار برای دسترسی به این اطلاعات به یک دستگاه روشن و شارژ شده نیاز دارد تا کد را بخواند و اگر داده‌ها از طریق اینترنت نمایش داده شوند، قاعدتا نیاز به اتصال به شبکه دارد.

نکته دیگر آن که کدها با وارد شدن آسیب غیر قابل خواندن می‌شوند و یا بر اثر گذر زمان بخشی از کد محو می‌شود. بنابراین تحقیقات آتی بر روی چاپ، مقاومت در برابر نور، دما و رطوبت متمرکز خواهد بود.

امید این است که این تکنیک باعث افزایش اعتماد و تبعیت بیماران از داروهای تجویزی شود.

مقاله این تیم تحقیقاتی تحت عنوان "QR کدهای رمزگذاری شده و هوشمند خوراکی با استفاده از پرینت جوهر افشانی" در مجله بین المللی داروشناسی(Pharmaceutics) به چاپ رسید.

نویسندگان این مقاله "مگنوس ادینگرا"، "دانیل بار-شالوما"، "نیکلاس سندلرب"، "جوکا رانتاننا" و "ناتالیا جنینا" از دانشگاه کپنهاگ و دانشگاه "آبو آکادمی"(Åbo Akademi) بودند که تحقیقاتشان همچنان ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۵۱۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این داروها عامل میگرن هستند

همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: این مطالعه که در نشریه «نئورولوژی کلینیکال پراکتیس» (Neurology Clinical Practice)، منتشر شده، ارتباط بالقوه بین داروها و مکمل‌های ضد اسید «مهارکننده‌های پمپ پروتون» با علامت اختصاری PPI (یکی از انواع درمان‌های دارویی است که می‌تواند برای کاهش اسید معده و تسکین علائم ریفلاکس اسید معده استفاده شود) مانند اسموپرازول (Nexium) و امپرازول (Prilosec) و داروهای مسدود کننده H۲RA هیستامین (H) مانند فاموتیدین (Pepcid AC) یا سایمتیدین با سر دردهای میگرنی را شناسایی کرده است .

به گزارش هلت لاین، نتایج این تحقیق نشانگر آن بود که در مقایسه با افرادی که از داروهای مهار اسید معده استفاده نمی‌کردند، خطر بروز میگرن و سردرد شدید، برای افرادی که از داروهای مهارکننده PPI (نوعی درمان دارویی برای کاهش اسید معده) استفاده می‌کردند، ۷۰ درصد، برای کسانی که از داروهای مسدود کننده (H۲RA) استفاده می‌کردند، ۴۰ درصد و برای کسانی که آنتی‌اسیدهای عمومی مصرف می‌کردند ۳۰ درصد بیشتر از افرادی بود که از داروهای ضد اسید استفاده نمی‌کرند.

دکتر مدحت میخائیل، پزشک متخصص مدیریت درد در مرکز پزشکی «مموریال کر اورنج کاست» در کالیفرنیا، که در این مطالعه شرکت نداشت، گفت که هیچ نوع ارتباط شناخته شده‌ای بین ریفلاکس اسید معده و اپیزودهای میگرن وجود ندارد، اما همه داروهای مهار کننده PPI ، مسدود کننده‌های H۲ و آنتی اسیدهای عمومی، عوارض جانبی مانند سردرد، تهوع و خستگی ایجاد می‌کنند.

میخائیل گفت: یک نظریه این است که مشکلی در سیستم عصبی مرکزی یا سطح گلوتامات (ماده ای شیمیایی که سلول‌های عصبی برای ارسال سیگنال به سلول‌های دیگر استفاده می‌کنند) ایجاد می‌شود که یکی از تسهیل کننده‌های مسیر درد است و ممکن است بیماری رفلاکس اسید و سردرد را با یکدیگر مرتبط کند. هنگامی که اسید بیش از حد تولید و حفظ شود، باعث ایجاد یک آبشار التهابی در مخاط معده و مری می‌شود.

این متخصص افزود: تأثیر مهار کننده‌های PPI بر جذب منیزیم در بدن می‌تواند نقش مهمی در ایجاد اپیزودهای میگرنی یا سردردهای شدید داشته باشد و با توجه به این واقعیت که از این دسته از داروها اغلب برای مهار اسید معده استفاده می‌شود می‌توان یک ارتباط احتمالی بین استفاده از این داروهای مهار کننده با سردردهای میگرنی در نظر گرفت.

دکتر کلیفورد سگیل، متخصص مغز و اعصاب در مرکز بهداشت پراویدنس سنت جان در سانتا مونیکا، کالیفرنیا، که او نیز در این مطالعه شرکت نداشت، گفت که به طور کلی، سطوح بالای استرس می تواند شرایطی را برای ریفلاکس اسید معده یا میگرن ایجاد کند.

سگیل گفت: به عنوان یک متخصص مغز و اعصاب، توضیح اینکه چرا هر دارویی برای تغییر سطح اسید معده می تواند باعث تغییر در مغز بیمار شود تا دفعات سردرد یا میگرن را افزایش یا کاهش دهد، چالش برانگیز است، اما به عنوان یک متخصص مغز و اعصاب، می‌توانم این طور بگویم که به راحتی می‌توان افزایش استرس زندگی را در ایجاد سردردهای میگرنی و ریفلاکس معده موءثر دانست.

افراد دارای اضافه وزن یا چاق، باردار، افراد سیگاری یا کسانی که به طور مرتب در معرض دود سیگار هستند، در معرض بالاترین خطر ابتلا به ریفلاکس اسید معده هستند. البته مصرف داروهای ضد رفلاکس معده در دراز مدت می‌تواند خطر زوال عقل را نیز افزایش دهد.

بیشتر بخوانید:

ارتباط عجیب سر دردهای میگرنی با این بیماری مزمن | میگرن خطر انواع سکته‌ ها و افسردگی را افزایش می‌ دهد علت غیرمنتظره سردردهای شدید مرد آمریکایی کد خبر 848089 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سلامت خبر مهم بیماری - میگرن معده پزشکی

دیگر خبرها

  • تجربه تلخ بیماران از نسخه الکترونیکی
  • شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است!
  • توهین دو وزیر به خرد بدنه دارویی نظام‌سلامت
  • شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است
  • عین‌اللهی: با اولویت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان کمبود دارو را جبران می‌کنیم
  • رتبه‌بندی داروخانه‌ها بر چه اساسی است؟
  • کدهای انتخاباتی کاندیداهای راه یافته به مرحله دوم اعلام شد
  • جزئیات عرضه اینترنتی دارو/ پلتفرم‌ها در نقش پیک دارو
  • مردم از مصرف قارچ خودرو در طبیعت خودداری کنند
  • این داروها عامل میگرن هستند