Web Analytics Made Easy - Statcounter

    سید نظام‌الدین طباطبایی، رئیس بسیج جامعه پزشکی تهران بزرگ در گفت‌وگو با ایکنا با اشاره به افزایش تقاضا‌های القایی در مراکز درمان و بیمارستانی کشور اظهار کرد: این مسئله یکی از مشکلات طرح تحول سلامت است؛ و به دلایل مختلف داخل سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی افزایش قابل توجهی پیدا کرده است.
طباطبایی بیان کرد: ما آنژیوگرافی‌های متعددی را این روز‌ها مشاهده می‌کنیم که آمار قابل توجهی از آنان سالم بوده و اصلا نیازی به این خدمت پزشکی نداشته‌اند، این مسأله نشان می‌دهد، اندیکاسیون پزشکی را برای این عمل نداشته‌اند، همچنین عمل‌های جراحی بی مورد مانند مفصل زانو چنان افزایش پیدا کرده که از استاندارد جهانی هم بالاتر رفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی عنوان کرد: بسیاری از موارد دیگر را که از داخل بیمارستان‌ها رصد کردیم نشان از افزایش جراحی‌های بی‌مورد و اقدامات پاراکلینیک القایی دارد، این اقدامات وقتی رشد پیدا می‌کند هزینه‌های درمان را مانند چاه ویلی می‌کند که به هر اندازه برای آن بودجه اختصاص داده شود نمی‌تواند جوابگوی آن بود.
رئیس بسیج جامعه پزشکی تهران بزرگ تصریح کرد: این مسأله هم وجود دارد که اغلب بیمارستان‌ها طلب‌هایی بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان از بیمه‌ها دارند، که بسیاری از بیمه‌ها توانایی پرداخت این طلب‌ها را ندارند و قاعدتا موجب رشد تقاضا‌های القایی در بیمارستان‌ها شده است.
وی با بیان اینکه طرح‌ها باید به گونه‌ای باشد که اجازه سوء استفاده از زمینه‌های ضعف را ندهد، گفت: هر بیمارستان و مرکز درمانی سالانه باید اعتبارات مشخصی داشته باشند، اگر یک بیمارستان سالانه مثلا ۵۰ میلیارد تومان برای بیمه‌ها اختصاص می‌دهد تا کار‌های درمانی انجام گیرد این منطقی است که برای سال آینده ۲۰ درصد افزایش اعتبار برای آن قائل شد تا هزینه‌های بیمه را جبران کند.
طباطبایی ادامه داد: اما اگر اعتبار باز بوده و هیچ‌گونه قانونی نداشته باشیم، این بیمارستان که ۵۰ میلیارد تومان برای بیمه‌ها اختصاص داده سال آینده این رقم را به ۲۰۰ میلیارد تومان می‌رساند که یا پرونده سازی کرده و یا تقاضا‌های القایی بالایی داشته است؛ اما اگر وزارت بهداشت این اعتبارات را تعیین کند این رقم بالا نمی‌رود و تقاضا‌های القایی کاهش پیدا می‌کند.
رئیس بسیج جامعه پزشکی تهران بزرگ با تأکید بر اعمال نظارت به عنوان یک مکانیسم کلیدی در کاهش تقاضا‌های القایی گفت: در طرح تحول که تعرفه‌ها و k.‌ها افزایش پیدا کرده است قاعدتا اگر نظارت منسجمی در حوزه درمان انجام شود بسیاری از تخلفات در حوزه درمان کاهش پیدا می‌کند.
وی یادآور شد: اگر گایدلاین‌ها (راهنما‌های بالینی) و دستور‌العمل‌های مشخص در رشته‌های مختلف پزشکی از قبل تعین شده باشد، مثلا اگر برای تشخیص آپاندیس دستورالعمل گفته باشد بر عهده پزشک در بالین است؛ قاعدتا نباید اجازه داد خدمات پاراکلینیک مانند سونوگرافی که هزینه اضافی را به جیب بیمار تحمیل می‌کند تجویز شود، لذا اگر این گایدلاین‌ها وجود داشته و اجرا شود بسیاری از تقاضا‌ها کم می‌شود.
طباطبایی افزود: فرهنگ سازی و اطلاع دادن به مردم و توسعه اخلاق پزشکی جزء مواردی است که این مسأله را می‌تواند کم کند و جلوی آن را بگیرد. در صورتی که مردم هم بخواهند شکایت کنند سازمان نظام پزشکی مرجع اصلی پرونده‌های پزشکی است و می‌توانند به آنجا مراجعه کنند و اگر مورد هم خاص باشد حتی می‌تواند جنبه کیفری پیدا کرده و در دادگاه‌های عمومی مطرح شود.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۷۰۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اثرگذاری فرهنگی اساتید در دانشگاه آزاد بیشتر می‌شود

فرزاد جهان بین در گفت وگو با خبرنگار مهر گفت: ما در دانشگاه آزاد اسلامی یک مدل با عنوان باغبانی فرهنگ داریم که در این مدل ایجاد، تثبیت و ارتقاء مؤلفه های کلیدی در شاکله اجتماعی از طریق اقطاب اثر گذار به صورت برنامه ریزی یکپارچه توزیع شده دنبال می شود.

معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: ۹ مؤلفه کلیدی وجود دارد که عقلانیت، اعتماد به نفس ملی، کرامت و امید از جمله این مؤلفه ها هستند، ما در معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی معتقد هستیم که اگر در شاکله دانشگاه، این مؤلفه ها محقق و تثبیت شوند و ارتقاء پیدا کنند بسیاری از فضائل ایجاد می شوند و زمینه برای بسیاری از رذائل از بین می رود.

جهان بین با تاکید بر اینکه مؤلفه های کلیدی باید از طریق اقطابی که بیشترین تاثیر را در فرهنگ دارند دنبال شود، گفت: اقطابی همچون مدیریت، اساتید، خانواده، رسانه، محیط، صنایع خلاق و فناوری های فرهنگی و نیز نهادهای دانشجویی بیشترین اثر را روی دانشجو دارند و برای تحقق مؤلفه ها به ما کمک بسیاری خواهند کرد.

وی تصریح کرد: مدل ما در دانشگاه آزاد اسلامی به همین صورت است و هیچ فعالیتی خارج از این مدل را انجام نمی دهیم، اما اینکه در واحدهای مختلف چگونه اجرا می شود متغیر است، اینکه ما چگونه بخواهیم امید را در سیستان و بلوچستان افزایش بدهیم و یا اینکه امید را در تبریز افزایش بدهیم در عین اشتراکات ،تفاوت هایی دارد و زیست بوم و مسائل منطقه ای در این زمینه تاثیر گذارند.

جهان بین ادامه داد: فعالیت هایی که ما در سال ۱۴۰۲ انجام دادیم کاملا متمرکز بر این مؤلفه ها و اقطاب اثرگذار بود، چون اقطاب بیشترین و گسترده ترین تاثیر را دارند، ما در معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی وظیفه مان را هدایت، نظارت و حمایت می دانیم و همه فعالیت های ما با این هدف انجام می شود که بتوانیم شرایط را برای تقویت کنش اقطاب اثر گذار فراهم و موانع را رفع کنیم که مولفه های کلیدی از طریق آنها در دانشگاه، تحقق، تثبیت و ارتقا پیدا کند.

وی افزود: در میان این اقطاب اثرگذار که همه آن ها برای ما مهم است، اساتید مهم تر از همه هستند و الان مهم ترین پروژه ما که در حال پیگیری است، اساتید همیار فرهنگ است. به این دلیل که عمده فرهنگ دانشگاه در کلاس درس شکل می گیرد، اساتید همیار فرهنگ طیفی از اساتید مختلف هستند که از درون کار آموزشی اثر گذاری فرهنگی را پیگیری می کنند.

جهان بین ادامه داد: در دانشگاه آزاد اسلامی کمیته های تعامل دانشگاه و خانواده راه اندازی شد و با جدیت این کمیته ها پیگیری و دنبال می شوند. همچنین طرح هر دانشجو یک تخصص، یک مهارت را در چارچوب توجه به قطب اثرگذار صنایع خلاق، اجرا کرده ایم.

معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: در دانشگاه آزاد اسلامی تا کنون سه بار کارنامه فرهنگی صادر شده و فعالیت های فرهنگی واحدها با توجه به مدلی که گفته شد به طور دقیق ارزیابی می شود.

وی ادامه داد: سامانه بافر (باغبانی فرهنگ) راه اندازی شد که همه سامانه های معاونت تعطیل و در این سامانه، هویت جدید یافتند، این سامانه بستری تعاملی بین دانشگاه و دانشجو فراهم می کند و از طریق هوش مصنوعی، داده های به دست آمده تحلیل خواهد شد.

جهان بین در پایان گفت: پروژه مهم سیمای زندگی برای سنجش ابعاد هفت گانه زیست دانشجویی در هفت خوشه، در حال نهایی شدن است و تصویری دقیق از فضای حاکم بر زیست دانشجویی به ما خواهد داد، اینکه چه کرده ایم و چه باید بکنیم را می توانیم بفهمیم.

کد خبر 6090169

دیگر خبرها

  • ویدیو/ عمیق‌ترین چاله آبی جهان در مکزیک پیدا شد
  • افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در رفسنجان
  • رهبر انقلاب: باید فشار به رژیم صهیونیستی روزبه‌روز افزایش پیدا کند (فیلم)
  • شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی به سود ما نیست | وقتی می پرسم آیا اقدام بیشتر علیه سپاه ضروری است، پاسخ منفی است
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • حمایت دانشگاهیان علوم پزشکی ایران از دانشجویان جهان
  • وضعیت زندگی مردم بعد از شکستن سد کنیا را ببینید | آمار قربانیان به ۱۲۰ نفر رسید
  • وضعیت زندگی مردم بعد از شکست سد را ببینید | آمار قربانیان به ۱۲۰ نفر رسید
  • اثرگذاری فرهنگی اساتید در دانشگاه آزاد بیشتر می‌شود
  • کت چرم معروف آل پاچینو(عکس)