Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-05@03:25:52 GMT

دولت از سرنوشت ایرانیان زندانی در امریکا گزارش دهد

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۷۳۲۱۱

دولت از سرنوشت ایرانیان زندانی در امریکا گزارش دهد

رسانه‌های امریکایی در حالی مدعی شده‌اند امریکا در ماه دسامبر پیشنهاد ایجاد خط ارتباطی مستقیم مذاکره در موضوع آزادی زندانیان دو طرف را مطرح کرده که پیش‌تر دونالد ترامپ با لحنی گستاخانه کشورمان را درخصوص جاسوسان امریکایی تهدید کرده بود. ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۳ رسانه ها خواندنی نظرات

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، رسانه‌های امریکایی در حالی مدعی شده‌اند امریکا در ماه دسامبر پیشنهاد ایجاد خط ارتباطی مستقیم مذاکره در موضوع آزادی زندانیان دو طرف را مطرح کرده که پیش‌تر دونالد ترامپ با لحنی گستاخانه کشورمان را درخصوص جاسوسان امریکایی تهدید کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

نشریه امریکایی وال استریت ژورنال ادعا کرد کاخ سفید در دسامبر 2017 به دنبال ایجاد کانالی مستقیم برای مذاکره با ایران درباره آزادی زندانیان دو طرف بوده است. 

وال استریت ژورنال تأکید می‌کند به رغم حداقل سه بار تلاش واشنگتن برای بازکردن این کانال ارتباطی، ایران به پیشنهاد ارائه شده روی خوش نشان نداده و همچنان از تعامل با امریکا امتناع می‌کند. اما ساعاتی پس از انتشار گزارش وال استریت ژورنال، روزنامه نیویورک تایمز هم در این زمینه گزارشی منتشر کرد و به نقل از حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی، نوشت که دولت دونالد ترامپ از ماه ژوئیه تاکنون بارها تلاش‌های مشابهی کرده و خواهان مذاکرات مخفیانه با میانجیگری عمان یا کشورهای اروپایی شده است. به گفته ترقی، جمهوری اسلامی تاکنون درخواست‌های واشنگتن را رد کرده است. 

این ادعاهای رسانه‌های امریکایی در خصوص تلاش دولت این کشور برای گشایش یک کانال ارتباطی برای آزادی زندانیان امریکایی در حالی با سکوت مقامات کشورمان همراه شده که پیش‌تر کاخ سفید در تیرماه سال جاری با صدور بیانیه‌ای با ادعای اینکه شهروندان امریکایی گروگان ایران بوده و به صورت ناعادلانه دستگیر و زندانی شده‌اند، هشدار داد دولت امریکا سرگرم تهیه مجازات هایی علیه ایران است. این بیانیه تأکید کرده بود در صورت آزاد نکردن شهروندان امریکایی از زندان‌های ایران، این کشور با عواقب جدید و جدی‌ای مواجه خواهد شد. 

دونالد ترامپ در حالی با شیوه‌های مختلف به دنبال آزادی زندانیان امریکایی‌تبار در ایران است که بر اساس آماری که چندی پیش ستاد حقوق بشر قوه قضائیه منتشر کرد نزدیک به 56 ایرانی در زندان‌های امریکا به سر می‌برند و شماری دیگر نیز با درخواست دولت امریکا به بهانه‌های مختلف در سراسر دنیا بازداشت شده‌اند؛ افرادی که اطلاع دقیقی از سرنوشت آنها نیست و حالا که امریکا فشارهای خود را برای آزادی جاسوسان خود در ایران افزایش داده، لازم است دستگاه دیپلماسی کشور فشار متقابلی را با هدف آزاد‌سازی ایرانیان زندانی در امریکا آغاز کند. 

  

تأیید رسمی یک واقعیت

 

بر اساس گزارش‌های موجود تعداد زیادی از شهروندان کشورمان که هم اکنون در زندان‌های امریکا به سر می‌برند، به اتهام دور زدن تحریم‌های امریکا و فروش برخی محصولاتی که در لیست تحریم‌های امریکا قرار دارد، به حبس محکوم شده‌اند؛ واقعیتی که مورد تأیید وزارت امورخارجه و ستاد حقوق بشر قوه قضائیه نیز قرار گرفته است و این دو نهاد با اشاره به وجود شهروندان ایرانی در زندان‌های امریکا به مقامات این کشور یادآور شده‌اند باید نسبت به آزادی فوری این زندانیان که در شرایط نامطلوب و سختی به سر می‌برند، اقدام کنند و از تعقیب قضایی شماری از شهروندان ایرانی در سایر کشورها نیز دست بردارند. 

   

چه تعداد ایرانی زندانی هستند؟

 

همان‌طور که پیش از این نیز عنوان شد، به دلیل مهر امنیتی که ایالات متحده بر پرونده بازداشت اتباع ایرانی زده است، آمار دقیقی از تعداد افراد بازداشت شده در دست نیست، اما برخی اخبار غیررسمی تأیید می‌کند که هم‌اکنون 56 ایرانی با اتهامات واهی در زندان‌های امریکا حضور دارند یا با فشار این کشور در نقاط دیگر دنیا بازداشت شده‌اند و قرار است به امریکا تحویل داده شوند. 

بر این اساس، در سال 2016 رویترز مدعی شده بود 12 ایرانی مقیم امریکا به اتهام فروش تکنولوژی‌هایی که ممکن است به توسعه برنامه هسته‌ای و نظامی تهران منتهی شده باشد، در این کشور زندانی یا در حال محاکمه هستند. رویترز تصریح کرده بود این آمار را از بررسی هزاران صفحه اسناد دادگاهی، مصاحبه با اعضای خانواده متهمان و وکلای آنها به دست آورده است. جست‌وجوهای رویترز به افشای جزئیات جدیدی درباره این افراد منتهی شد که از تاجری در هیوستون تا کارگری در بروکلین و یک کارآفرین صنایع فضایی را شامل می‌شد. 11 نفر از این افراد متولد ایران هستند و همگی اقامت قانونی امریکا را در اختیار دارند. 

اسامی زندانیان ایرانی به ادعای رویترز عبارت بود از: حمیدرضا هاشمی، رضا اولنگیان، مظفر خزاعی، آرش قهرمان، امیرعباس تمیمی، نادر مقانلو، بهرام مکانیک، تورج فریدی، خسرو افقهی، وحید حسینی، علی صابونچی و مجید ایرانپورمبارکه. 

از میان این 12 ایرانی محبوس در زندان‌های امریکا، هفت تن یعنی نادر مقانلو (بازرگان دوتابعیتی)، بهرام مکانیک (تاجر مقیم امریکا)، خسرو افقهی (تاجر مقیم لس‌آنجلس)، آرش قهرمان و تورج فریدی (تاجران مقیم امریکا) و علی صابونچی (تاجر مقیم مریلند) در جریان تبادل زندانیان میان تهران و واشنگتن که در اواخر دی‌ماه 94 اتفاق افتاد، آزاد شدند، اما از وضعیت پنج زندانی ایرانی دیگر که در گزارش رویترز نامشان ذکر شده بود، اطلاعی در دست نیست و آنها همچنان در شرایطی نامطلوب در زندان‌های امریکا محبوس هستند. 

یکی دیگر از اتباع ایرانی بازداشت شده در امریکا احمد شیخ‌زاده است؛ فردی که گفته می‌شود مشاور هیئت نمایندگی ایران در سازمان ملل بوده و به اتهام نقض تحریم‌ها علیه ایران و تخلف مالیاتی پولشویی برای ایران در زندان به سر می‌برد. وی اخیراً با حکم دستگاه قضایی امریکا به سه ماه حبس محکوم شده است. 

  

مرگ مشکوک تبعه ایرانی

 

اما نکته مهم این است که امریکا هیچ تضمینی برای حفاظت از جان اتباع ایرانی ارائه نکرده است و رفتارهای این دولت با زندانیان نشان می‌دهد جان آنها همواره در معرض تهدید قرار دارد، به عنوان مثال وزارت دادگستری امریکا در سال 91 با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد دو نفر را به اتهام صادرات غیرقانونی مواد غنی‌سازی اورانیوم به ایران تحت تعقیب قرار داده است. 

بر اساس این بیانیه در خرداد ماه 1391 تبعه‌ای ایرانی به نام خاکی بنا به درخواست دولت امریکا به بهانه واهی نقض تحریم‌ها در فرودگاه مانیل دستگیر شد و پس از 27 ماه اسارت به طرز مشکوکی در زندان‌های فیلیپین درگذشت؛ اتفاقی که مقامات امریکا هیچ‌گاه در خصوص آن پاسخی به افکار عمومی ارائه ندادند. 

حال به نظر می‌رسد در حالی که امریکا تلاش زیادی را برای آزاد کردن جاسوسان خود در ایران انجام می‌دهد و از جریان سازی‌های مختلف برای این امر استفاده می‌کند، یکی از اقدامات مهم دستگاه دیپلماسی جمع‌آوری اطلاعات مربوط به زندانیان ایرانی در امریکا و سایر کشورهایی است که به درخواست امریکا بازداشت شده‌اند و اقدام مهم بعدی شروع رایزنی با مجامع بین‌المللی برای آزاد‌سازی آنها و منع تعقیب‌شان در کشورهای دیگر است؛ اتفاقی که می‌تواند زمینه‌ساز تأمین حقوق شهروندی اتباع کشورمان شود و راه را برای پرونده‌سازی‌های آتی علیه کشورمان به اتهامات واهی ببندد. 

این در حالی است که اگرچه ستاد حقوق بشر قوه قضائیه پروژه‌ای در این خصوص را آغاز کرده اما قطعاً این روند بدون همکاری و پیگیری وزارت امورخارجه به ثمر نخواهد نشست.

منبع: جوان

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R1359/P1359/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۷۳۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرنوشت غزه پس از آتش بس چه خواهد بود؟

به نظر می‌رسد اسرائیل و حماس به طور جدی در حال مذاکره برای پایان دادن به جنگ غزه و بازگشت اسرای اسرائیلی هستند. یک پیشنهاد آتش بس فاش شده حاکی از مصالحه هر دو طرف پس از ماه‌ها مذاکرات بن بست است.

به گزارش جماران، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، این هفته اسرائیل را به دلیل ارائه آنچه که به عنوان امتیازات مهم توصیف کرد مورد تمجید قرار داده و گفت: «اکنون زمان آن رسیده است که حماس این توافق را امضا کند.»

در همین حال، رهبران حماس می‌گویند که در حال بررسی این پیشنهاد با «رویکرد و نگاه مثبت» هستند و تیمی را برای ادامه مذاکرات به مصر اعزام می‌کنند.

در زیر آنچه را که ما تاکنون در مورد پیشنهاد فعلی می‌دانیم و توسط مقامات مصری و حماس تایید شده است، می‌خوانید:

حماس و اسرائیل چه می‌گویند؟

رهبران اسرائیل در حال بررسی این موضوع هستند که آیا توافقی را بپذیرند که تهاجم زمینی برنامه ریزی شده آن‌ها به شهر رفح در جنوب غزه را به تأخیر بیندازد یا از آن جلوگیری کند؛ سناریویی که با وعده‌های نخست وزیر بنیامین نتانیاهو برای پیروزی کامل و نابودی حماس فاصله دارد.

رهبران حماس باید تصمیم بگیرند که آیا دست کشیدن از گروگان‌ها (اسرا)، بزرگترین ابزار چانه‌زنی این گروه، ارزش تضمین یک آتش‌بس طولانی‌مدت را که لزوماً پایان دائمی جنگ نیست، دارد؟

طرح پیشنهادی میانجیگران مصری با هدف جلوگیری از حمله اسرائیل به رفح است که به گفته ایالات متحده عواقب مخربی برای بیش از یک میلیون آواره فلسطینی در مرز با مصر خواهد داشت. مصری‌ها همچنین به اسرائیل نسبت به این عملیات هشدار داده‌اند، زیرا می‌ترسند سیل آوارگان فلسطینی به خاک این کشور رانده شوند.

تنش زدایی در چند مرحله

مرحله اولیه این معامله به مدت ۴۰ روز ادامه خواهد داشت. حماس در ازای آزادی اسرای فلسطینی که توسط اسرائیل نگهداری می‌شوند، شروع به آزادی زنان غیرنظامی اسیر خواهد کرد.

پس از اولین گروه، نیرو‌های اسرائیلی از یک جاده ساحلی در غزه عقب نشینی کرده و به سمت داخل می‌روند تا ورود کمک‌های بشردوستانه را تسهیل کنند. این امر همچنین به غیرنظامیان آواره اجازه می‌دهد تا به خانه‌های خود در شمال نوار غزه بازگردند. حماس لیستی از گروگان‌هایی که در آن مدت هنوز زنده هستند ارائه می‌کند. اسرائیل تخمین می‌زند که حماس حدود ۱۰۰ گروگان و بقایای ۳۰ نفر دیگر را در اختیار دارد که یا در حمله ۷ اکتبر حماس کشته شدند یا در اسارت جان باختند.

در هفته سوم، هر دو طرف مذاکرات غیرمستقیم را با هدف بازگرداندن آرامش دائمی آغاز خواهند کرد. سه هفته پس از مرحله اول، نیرو‌های اسرائیلی از مرکز غزه خارج خواهند شد.

گام‌های بعدی به سوی صلح

مرحله دوم شش هفته‌ای به دنبال نهایی کردن تمهیدات برای آرامش دائمی، آزادی همه اسیران باقی مانده توسط حماس، اعم از غیرنظامی و سرباز، در ازای اسرای بیشتر فلسطینی است. اسیران سرباز قبل از شروع آرامش آزاد نمی‌شدند.

سومین و آخرین مرحله شامل آزادی بقایای اسیران مرده که هنوز در غزه هستند، اسرای بیشتری که توسط اسرائیل نگهداری می‌شوند و شروع یک طرح بازسازی پنج ساله است. این طرح می‌گوید که حماس موافقت خواهد کرد که زرادخانه نظامی خود را بازسازی نکند.

نقاط پرچالش

هر دو طرف می‌خواهند جنگ را با شرایط خود پایان دهند.

رهبران حماس ماه هاست که هر چیزی جز خروج کامل اسرائیل از نوار غزه و پایان دائمی درگیری‌ها را رد کرده اند. مذاکره کنندگان حماس در بازگشت به قاهره به دنبال شفاف سازی در مورد این موضوعات خواهند بود.

اسرائیل می‌خواهد همه اسیران باقی‌مانده را در خانه ببیند، و در حالی که حماس و دیگر گروه‌های مقاومت در میدان نبرد سرکوب شده و از قدرت در غزه بیرون رانده شده‌اند، قادر به انجام حمله دیگری مانند حمله در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ نباشند.

اسرائیل می‌گوید حمله به رفح برای این اهداف حیاتی است. نتانیاهو می‌گوید اسرائیل با یا بدون معامله اسیران به این شهر حمله خواهد کرد.

نتانیاهو همچنین با فشار داخلی شدیدی مواجه است. هزاران نفر به تظاهرات هفتگی پیوستند و از او خواستند فوراً به یک معامله برای آزادی اسرا دست یابد. در عین حال، تندرو‌ها در کابینه او تهدید کرده اند که در صورت پایان دادن به جنگ، دولت را سرنگون خواهند کرد.

دولت بایدن، که حمایت نظامی و دیپلماتیک حیاتی از اسرائیل را فراهم می‌کند، می‌گوید که با حمله به رفح مخالف است، مگر اینکه اسرائیل طرحی «معتبر» برای حفاظت از غیرنظامیان در آنجا ارائه کند.

عدم قطعیت پس از جنگ

مشخص نیست که آیا پیشنهاد آتش بس به سؤالات کلیدی در مورد آنچه در غزه پس از پایان دور کنونی درگیری‌ها رخ می‌دهد، پاسخ می‌دهد یا خیر.

ایالات متحده خواستار طرحی شده است که شامل بازگشت تشکیلات خودگردان فلسطینی به رسمیت شناخته شده بین المللی است که در سال ۲۰۰۷ توسط حماس از غزه بیرون رانده شد و اکنون بخش‌هایی از کرانه باختری اشغالی را اداره می‌کند.

دولت بایدن به دنبال حکومت نهایی فلسطین در غزه و کرانه باختری به عنوان مقدمه برای تشکیل کشور فلسطین است. نتانیاهو و دولت راست‌گرای او نقش تشکیلات خودگردان فلسطین در غزه را رد می‌کنند و می‌گویند که هرگز اجازه تشکیل کشور فلسطینی را نخواهند داد.

اسرائیل خواستار آزادی عمل بی پایان برای ارتش خود در غزه است، در حالی که دولت بایدن می‌گوید که بازگشت اشغال نظامی اسرائیل به نوار غزه را نمی‌پذیرد.

همچنین مشخص نیست که چه کسی غزه را در مرحله بازسازی پنج ساله اداره خواهد کرد، در این مدت چه اتفاقی برای حماس خواهد افتاد و چه کسی هزینه بازسازی را پرداخت خواهد کرد.

در گزارش جدید سازمان ملل خسارات ناشی از جنگ غزه بیش از ۱۸.۵ میلیارد دلار برآورد شده است. این سازمان اعلام کرد که بازسازی تمام خانه‌های تخریب شده در نزدیک به هفت ماه بمباران و حملات زمینی اسرائیل تا سال ۲۰۴۰ طول خواهد کشید. طبق برنامه توسعه سازمان ملل، غزه پیش از جنگ با نرخ بیکاری ۴۵ درصدی دست و پنجه نرم می‌کرد.

دیگر خبرها

  • فال حافظ امروز یک‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • شیفتگانِ آن عارفِ عاشق/ ایرانیان زیادی مرید و دلبسته امام صادق بودند، از عطار و بایزید بسطامی تا جابر ابن حیان
  • بی خانمانی ایرانی‌ها را تهدید می‌کند/ هر سال تعداد بیشتری از مردم توان اجاره مسکن را از دست می‌دهند (فیلم)
  • سرنوشت غزه پس از آتش بس چه خواهد بود؟
  • پویش آزادی ۴۰ زندانی با کمک اردبیلی‌های مقیم آذربایجان‌شرقی
  • سال‌گذشته زمینه اشتغال ۴۵ هزار نفر زندانی کشور در داخل و خارج زندان فراهم شد
  • آزادی ۱۵۵ زندانی از زندان های هرمزگان
  • آزادی ۱۵۵ زندانی در هرمزگان
  • واکنش کاربران به دروغ‌های بی‌بی‌سی درباره فوت نیکا شاکرمی
  • واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به دروغ‌های بی‌بی‌سی درباره فوت نیکا شاکرمی