Web Analytics Made Easy - Statcounter

200 شهر کشور رادیولوژیست ندارند و به اذعان مسوولان وزارت بهداشت کمبود متخصص رادیولوژی در سراسر کشور واضح است؛ سوال این است که در خلاء این کمبود، نیازهای اورژانسی ساکنان این مناطق چگونه باید پاسخ داده شود؟

به گزارش ایسنا، پیش از این رادیولوژیست‌ها نسبت به انجام سونوگرافی در مطب توسط متخصصان زنان و زایمان و البته اخذ وجه در قبال ارایه این خدمت انتقاد بودند؛ مبحثی که ابلاغیه اخیر وزارت بهداشت تکلیف آن را مشخص و مجددا تاکید کرد که «همچنان انجام سونوگرافی توسط متخصصین فاقد مدارک آموزشی معتبر تایید شده توسط معاونت آموزشی وزارت بهداشت و اخذ تعرفه در مطب پزشکان مذکور تخلف انتظامی و تعزیراتی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» همچنین در این بخشنامه تاکید شده که «بخشنامه مذکور صرفا"در راستای تامین نیاز کمک تشخیصی متخصصین زنان و زایمان دارای گواهینامه معتبر و در بیمارستان‌های دانشگاهی با شرایط اعلامی مجاز می‌باشد.»

این انتقاد و اعتراض رادیولوژیست‌ها در حالی است که طبق اعلام وزارت بهداشت کمبود رادیولوژیست بویژه در مناطق محروم امری مبرهن است و قاعدتا متولی نظام سلامت کشور، باید به نحوی نیاز ساکنان این شهرها به این خدمات را پاسخ دهد.

در هر حال گویا بخشنامه اخیر وزارت بهداشت هم نتوانست رادیولوژیست‌ها را راضی کند؛ این درحالیست که طبق اعلام وزارت‌بهداشتی‌ها همه ابلاغ‌ها در این زمینه با هماهنگی انجمن رادیولوژی و با تایید آنها انجام شده است و معاونت درمان وزارت بهداشت با توجه به شرایط موجود از جمله عدم دسترسی به نیروی متخصص رادیولوژیست در مناطق محروم و طی جلساتی مفصل و فنی با اعضاء  انجمن رادیولوژی و لحاظ کردن نظرات آنها، آیین‌نامه توانمندسازی متخصصین زنان و زایمان برای انجام سونوگرافی سطح یک در مراکز دولتی مناطق محروم را ابلاغ کرده و البته بر اجرای آن نظارت خواهد داشت.

دکتر قاسم جان‌بابایی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به آیین‌نامه انجام سونوگرافی سطح یک توسط متخصصان زنان و زایمان گفت: وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت جامعه باید تامین‌کننده منافع عمومی باشد و خط قرمزش هم حمایت از حقوق دریافت‌کننده خدمات یعنی آحاد مردم به خصوص در زمان رنج و بیماری است.

وی افزود: کمبود متخصص رادیولوژی در سراسر کشور به خصوص مناطق محروم و کمتر توسعه یافته که همیشه اولویت خدمت برای دست‌اندرکاران حوزه سلامت بوده است، واضح و مبرهن است. شاید این کمبود در برخی موارد بخصوص موارد غیر اورژانس خطرات جانی نداشته باشد، اما در مواردی که سلامت مادر باردار و فرزند وی مطرح است، اهمیتی دو چندان دارد.

جان‌بابایی ادامه داد: در برخی کشورها نیز سایر رشته‌های تخصصی با گذراندن دوره آموزشی  و کسب مجوز می‌توانند سونوگرافی رشته تخصصی خودشان را انجام دهند و این کار را در راستای اتخاذ تصمیم سریع‌تر و صحیح‌تر برای بیماران خود استفاده می‌کنند.

معاون درمان وزارت بهداشت تاکید کرد: این معاونت با توجه به شرایط موجود از جمله عدم دسترسی به نیروی متخصص رادیولوژیست در مناطق محروم و طی چهار جلسه مفصل و فنی با اعضاء  انجمن رادیولوژی و لحاظ کردن نظرات آنها، آیین‌نامه توانمندسازی متخصصین زنان و زایمان برای انجام سونوگرافی سطح یک در مراکز دولتی مناطق محروم را ابلاغ کرده و بر حسن اجرای آن نظارت خواهد داشت.

جان‌بابایی همچنین گفت: انتظار می‌رود متخصصین رادیولوژی نیز ضمن همراهی با سیاست‌های کلی نظام سلامت در جهت دسترسی عادلانه آحاد ملت به خدمات تشخیصی و درمانی مناسب، نظرات خود را از مجاری قانونی و به صورت فنی و کارشناسی پیگیری کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۷۶۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون آموزشی وزارت بهداشت خبر داد؛ زمان اعلام نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی

به گزارش وزارت بهداشت، ابوالفضل باقری فرد درباره برگزاری پنجاه و یکمین آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی گفت: در این آزمون ۵۲ درصد شرکت کنندگان خانم هستند که در ۲۵ رشته تخصصی رقابت کردند.

وی با بیان اینکه نتایج اولیه آزمون در نیمه دوم خرداد اعلام خواهد شد، خاطر نشان کرد: کارنامه حاوی نمره و رتبه داوطلبان آزمون دستیاری پزشکی تا یک ماه بعد از آزمون در اختیار داوطلبان قرار می گیرد تا بتوانند نسبت به انتخاب رشته خود اقدام کنند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، تغییرات در برنامه دستیاری را موجب بهبود مشارکت خواند و تصریح کرد: امسال تغییراتی در برنامه دستیاری ایجاد کردیم تا موجب افزایش انگیزه در دستیاران شود که از مهمترین آن می‌توان به افزایش دستمزد دستیاران، کاهش شیفت های کاری اشاره کرد و اقدامات دیگری که در حال برنامه ریزی است.

باقری فرد افزود: امسال با مصوبه وزارت بهداشت، در بعضی از رشته های مورد نیاز کشور مانند جراحی قلب، جراحی قفسه صدری، جراحی کودکان افراد هم در مقطع تخصص و هم فوق تخصص می توانند وارد رشته شوند. سال گذشته تعداد زیادی از صندلی های خالی با همین شیوه تکمیل شد و امسال نیز این اقدام صورت خواهد گرفت.

پنجاه و یکمین آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی در دانشگاه‌های علوم پزشکی اراک، شهرکرد، اردبیل، شیراز، ارومیه، کرمان، اصفهان، کرمانشاه، اهواز، گلستان، بندرعباس، گیلان، بوشهر، لرستان، بیرجند، مشهد، تبریز، مازندران، همدان، زاهدان، شهیدصدوقی یزد، سمنان، قزوین، کاشان، کردستان، قم و دانشگاه‌های علوم پزشکی شهر تهران با بیش از ۱۲ هزار داوطلب برگزار شده است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران
  • هوش مصنوعی یک ابزار کمکی است و جایگزین پزشک نمی شود
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم
  • 6100 نفر در قالب گروه‌های جهادی به مناطق محروم آذربایجان‌غربی اعزام شدند
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • هوش مصنوعی یک ابزار کمکی است و جایگزین پزشک نمی‌شود
  • جمع‌آوری نمای کامپوزیت برخی از بیمارستان‌های تهران به دلیل ناایمن‌بودن
  • معاون آموزشی وزارت بهداشت خبر داد؛ زمان اعلام نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی
  • مشکلات معلمان خرید خدمت آموزشی مناطق محروم